canım öncelikle yeni bebeğin hayırlı olsun tebrik ederim.senin psikolojini anlayabiliyorum.çünkü benım 3,5 yaşında kızım var.artık biz de 2. için çalışmalara başladık ve ben bile düşünüyorum zaman zaman,ya üzülürse kardeşi olunca,kendini atılmış hisseder kıskanırsa die.çocuklar böyle düşünüyolarmış çünkü.kardeş gelince kendisinin artık sevilmediğini onun için kardeşi olduğunu düşünmeleri normalmiş.ben pedagog arkadaşım var ondan öğreniyorum bunları sorarak.ama zaten senin kızın, kardeşi doğduğunda 2 yaşında bile olmicak sanırım.pek bilincinde olacağını sanmıyorum ama tabii anne baba ve etrafında kızına ilgisinde bir değişiklik olmadığını ve ona olan sevginizin bölünmediğini ,sevginin,ilginin aynı şekilde devam ettiğini hissettirmeniz şart.tv de bir anne-çocuk programında izlemiştim ve bu kardeş kıskançlığı için şöyle demişti bir pedagog:mesela 2 çocugunuz var.birbirlerinin haberi olmadan ikisine de ayrı ayrı ben seni çok seviyorum.ençok seni seviyorum denilip çocugun gelen kardeşi,kardeşin de abla veya abisini kendinden üstün görmemesi veya anababanın diğerini daha fazla sevdiğini düşünmemesini sağlayan bir yolmuş.zaten biraz daha büyüdüklerinde birbirlerinin oyun arkadaşı olacaklardır eminim.hatta sen şanslısın bence.kızın dediğim gibi çok ta bilincinde olmadan kardeşi olucak.kolay atlatacaksın bu dönemi eminim.anlıyacağın canını sıkacak bişey yok,keyfini sür bence hamileliğin.