Sakarlıkta bir dünya markasıyım.

papyonkilikli

kulillah summe zerhum....
Kayıtlı Üye
29 Şubat 2012
7.898
15.457
298
Hanimlar ben yeni bir yere tasindim alt kat komsum yakinlik kurmaya calisiyor. Benden yasca cok buyuk benim yasimda oglu var oyle soyleyim size. Çok ortak yön yok ama kırmak da istemiyorum. Neyse bu abla bana tanışmak için geldi ben bir meyve suyu ile ağırladım. Kahve ve çay istemedi. Şöyle de soyleyim 21 aylık ve 5 aylık minnaklarin var. Yanı çok da misafir ağırlayacak durumum yok.
Aradan zaman geçti beni çağırdı pastalar börekler açıkçası şaşırdım. Bu kadarını beklemiyordum. Kızım evi tanıdığı için (sonuçta alt katım mutfak salon yatak odası hep aynı yerde) biraz kudurdu. Onun peşinde kosayım oglana bakayım derken bayağı bir gerildim. Hoppp yanlislikla bembeyaz haliya cayi doktum. Onda da yerde yemek istedim kizima da yedireyim biseyler diye yere bez serdirdim. Dokmeyelim diye...Cok sukur sekersizdi. Şeker istemeye utandıgim için şekersiz içiyordum.
Bulasık parlaticisiyla bir ovmam var. Ben kendi halıları böyle ovsam yıkamaya yollamam. Allahim aklima geldikce hala utancimdan ölüyorum tabi bu utançla daha fazla oturmadim. Kalktım. O da sağolsun yemedigim böreği falan koymus bir tabağa getirdi.
Ve 2 gün önce o tabak kırıldı. Bildiğiniz tuzla buz oldu. Yine bebeklerle uğraşırken elim takıldı ,unutmayım diye koydugum yerden asagi dustu ve kirildi.
Ben daha söyleyemedim. Dün sana geleyim diye aradı müsait değildim. Kaçış yok mecbur söyleyecem ama nasıl yapmalı. Ne almalıyım kirdigimin karşılığında ne alsam?
Ya 4 saatlik uykularla ayaktayım ben bu halime şükür tabi ama bu sakarlikla ne yapicam Ben?

Son düzenleme:
komsunuzun daha anlayıslı olması ve ıkıde bır sıze geleyım sen bana gel vs dememesı lazım ben zaten sevmem boyle gereksız komsuluk ıslerını gıtmek ıstersenız gıdersınız yada cagırmak ıstersenız teklıf edersınız, cay dokulmesı olayı normal bırsey olabılır takmayın kafanıza ama nıye kendı sılmemıs oraya takıldım sız mısafırsınız ve cocuklu oldugunuzu bılıyor.
tabak kısmına gelırsek acıkca kırıldıgını soyleyın ve ıcınız rahat etmeyecek ıse guzel bır salata tabagı vs alın hedıye olarak yerını tutmasada gonlunu almıs olursunuz hem altı ustu bır tabak yanı kırılsa ne olur kı

Aynısından bulamazmisin inşallah takım değildir :) annem olsa cildirirdi:))) altı ustu tabak soyle gitsin bunun için canını sıktığına deymez

ben de hiç sevmem. Kendi halimde bir insanım ki bu sene ilk defa evdeyim. Hep calistim. Böyle misafirlik isleri de beni hep gerer. Bana gelenler hep arkadaşlarım olur. Bir balık pizza hamburger söyler beraber yeriz en kötü bir kek yaparım. Valla geriliyorum ya bu da elime koluma yansıyor. Yan komşum onun yaşlarında tanışırsam benden vazgeçer mi acaba...

Bir de surekli cocuklari bana birakirsin sen isine gidersin modunda. Ben kv ye birakmiyorum bebeklerimi...

İnsanlık hali komşun iletişimi seviyor istiyor ise sizde buna razıysanız mühim değil
Sakarım diye eve takılmak insan ilişkilerinden uzaklaşmak ne derece doğru olur
İlerde bu güleceğiniz bir anı olarak kalır

Pasta tabağının yenisini umarım bulursunuz.
Takımsa bende deli olurdum herhalde
Ama iki çocukla ben sana sen bana olmaz.
Zaten yeterince yoruluyorsunuz.
Gel gel diye tutturursa insallah abla de
Gelcem diye tutturursa da çok meşgul ol ordan oraya kostur
Muhabbet edemeyeceği bi eve niye gelip dursun
Zaten hiç anlamam koca koca eleğini asmis insanların gençlerle görüşmesini.

Takım zaten offff offff

Takım zaten offff offff
Ya bisey olmaz, sikma canini. O kadar kiymetli bi takim olsa yukari goturmeye vermezdi. Hic mi evde tekli tabagi yok.

Onu gectim takim bozulsa ne olur? Insanlar evlerine takim adedi kadar mi misafiri bir anda kabul ediyor. Arada bir kac kisinin tabagi farkli olmuyor mu? Aman takimim 12 li ona gore gelin...

Komsuculuk tek sikinti geldi bana konunuzda. Iki kat yasinizda biriyle ortak yonunuz var mi? Bu gelmeler gitmeler cok sik olursa baymaz mi?

Olmaz takım önemli

O yaşta insanlar genelde takımdır tabaktır derdinde olmuyor hiç o konuda kendini üzme. Benim evime gelen misafirin çocuğu da halıma kahve döktü, halımı kalemle yazdı, meyve suyu döktü, çay döktü... zerre kadar içimde vah halım gitti diye üzülmedim. Eğer eve çocuklu misafir alıyorsam bunları da göze alırım. Çocuğa bişey olmasın yeter ki. Ben 23 yaşındayım bunları düşünüyorsam kaç yaşında kadın görmüş geçirmiş çağırıyorsa ona göre çağırıyordur zaten seni. Bence tamamen sana destek olmaya çalışıyor. Çocukları bana bırak demesi yarın bir gün işin olur, aklına gelirde utanır söyleyemezsin diye kendisi teklif etmiş olmuş. Ben çok iyi niyetli gördüm kadını bence siz de çok takılmayın detaylara. Böyle insanlar sizin eve geldiğinde sadece güler yüz ister. Ne kek ne börek... Komşu gerçekten çok önemli. Ben ilerde de çok yardımcı olacağını düşünüyorum. Allah'ın size bir yardım eli olabilir.

Şimdi ben kirdigimun karşılığını vermeden rahata eremem. Ama tabak takımımı alsam başka bir şey mi? Ya kadın takmaz belki ama eşi emekli evde biraz takıntılı bir adam. Valla içime dert oldu. Aklıma geldikçe bir daralıyorum sanki başka derdim yokmuş gibi

Yaw korkma o kadar.
Ben önemserim ama başkasi kirsa canın sağolsun derim .
Koskoca kadin bi tabak için dünyayı başına yıkacak değil.
En olmadi hehehehe benim sıpalarla ilgilenirken düştü ama içim rahat etmedi yenisini aldim de geç...

aman canım o da takımın tabağıyla niye vermiş o zaman. pfff
saklama kabı, buzdolabı poşeti vs bir şeyle verseymiş dert eden bir tipse.

emekli bir kadının misafir ağırlamasıyla 2 küçük çocuklu bir kadının ağırlamasının aynı olması beklenmez.
ama evde ikramlık basit şeyler bulundurun yine de..
küçük marketlerdeki dondurucuda olan mozaik pasta vb de olabilir..

Takımını bulmaya çalışırdım ben olsam. Aslında komşunuz takımı olan tabakla değil başka sıradan bi tabakla göndermeliydi. Bunu düşünmesi lazımdı. Çocuklar da kırabilirdi vs.

yanlışlıkla insan ölüyo tabak kırılmış çokmu. senden komşuluk beklemek bence abartı şu durumda.senin kendine faydan oluyorsa öp tepene koy.komşu avutacak pekte halin yok.amaaa komşun sanki onu avutmanı değilde sana destek olmak için senle görüşmek istiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…