off gerçekten çok zor bir adam

eşin de sen de çok iyi insanlarsınız belli, baksana eşin herşeyi bildiği halde ne kadar olgun davranıyor, çok az erkek bunu yapar...
bence babanın zor karakteri ile birlikte annenin hastalığı onu psikolojik bir travmaya sürüklemiş yani sadece karakter deyip geçemiyorum, ve bir günah keçisi aramış sizi bulmuş takıntı, paranoya haline getirmiş ne yapsan da fikrini değiştiremezsin hatasını anlayamaz, senin zorlukla inşa ettiğin bazı şeylerin şimdi sana güzel, güven dolu bir ilişki olarak döndüğünü göremez şu an kendi kurduğu dünyada yaşıyor ve o dünyada sizin roller farklı...
psikolojik tedaviyi teklif dahi etmiyorum cevap belli...
zeytinağacıcım madem siz böyle geniş gönüllü güzel yürekli insanlarsınız, idare edeceksiniz. bu da sizin sınavınız... değiştirme çabası ile kendini yıpratma, eminim bir şekilde idare edeceksin.
belki mucizevi bir şekilde değişecek ama değişmese de -Allah gecinden versin- baban gözünü yumduğunda senin vicdanın rahat olacak, "kırmadım incitmedim" diyeceksin...
eşinle ağzınızın tadı yerinde ya bundan güzel nimet yok, Allah gönlüne göre versin...