Sakinleşmek için

Birine sinir olduysam, dus aliyorum, yuruyus de iyi geliyor, muzik dinlemek falan..
Eger kendime sinirlendiysem, evden disari cikmam, uyumaya calisirim ya da yuksek sesle muzik dinlerim.

Arkadaşlar çok sinirli olduğunuzda ne yapıyorsunuz?
çok nadir sinirlenirim ve şu an sinir olmakla üzülmek ve öfke duygusu içinde boğuluyorum.

evde beni sakinleştirebilecek kimse yok
arkadaşlarımla konuştum sağolsunlar dinlediler sabırla paylaşmak iyi geldi ama sabaha kadar anlatsam daha anlatırım yani onlara da yazık.

kendime de yazık kalp atışım coştu.

evde deli gibi sinirlendiğim konuyu kendi kendime konuşuyorum karşımda biri varmış gibi.
sakinleşemiyorum

siz nasıl sakinleşiyorsunuz?
Ayy kendi kendine konusunva sakinlesilmiyoki daga beter sinirleniyosun kendini dolduruyosun sinirlenince bende oyle yaparim daha cok sinir olurum. Bende cok nadir sinirlenirim sinirlendigimde bi odaya girip sinirlendigim kisi hakkinda bisuru seyler konusurum ve aglarim krizlere girerim:KK48:sonrada odadan cikip hic birsey olmamis gibi davranirim hemen kendimi neselendiririm bi dizi film acarim bide spagetti yada pizza cola ohhh hic biseyim kalmaz:KK68:

Eline bir kagıt ve kalem al icinden gecenleri oldugu gibi kelime secmeden yaz
Ben böyle yapıyorum..
Kagıdı sonradan imha et sakinlesiyorsun :KK48:
Ayy onu bende bazen yaparim arada sonra biyere koyup unutuyorum gecen bi tanesi karsima cikti utandim kendimden ne kadar aptalca herseyi dramatiklestirmisim kro gibi seyler yazmisim hemen parca pincik ettim kimse gormesin arabeskligimi diye:KK70:

Benim de kendimde en sevmediğim huyum birine sinir olduysam tam oluyorum sevgimi de nefretimide enlerde yaşıyorum ya çok severim birini yada sevmediğim zamanda tam sevmem nefes almasına dahi gıcık olurum :110:

Ya sakinleştirici mutlu eden ya da deşarj olmanı sağlaycak kadar öfke içerikli bir şarkı dinle.
Kime/neye sinirlendiysem ona göre yaparım şarkı seçimimi. Mesela çenemi kapalı tutmam gerekiyorsa sakinleştirici bir şeyler dinlerim. :-)

Konuyu merak etmistim.
Babanmis.
Ciddi ciddi babanla mesafe koymayi ya da bu durumdan sikayetini yumusatmadan soylemeyi dusunur musun?
Sakinlesme kismina gelince de, oturup kahve icip araliksiz kufretmek ise yariyor.

Benkavga edip o enerjiyi atmadan rahatlayamayanlardanım. Bende çok uğraştım ama olmuyor kafamı neyle oyalamaya çalışırsam çalışayım içimde kurup sinirlenmeye ve kendimi doldurmaya devam ediyorum. Son zamanlarda kavga etmemek için deli gibi koşuyordum. Şimdi hava soğuk herhangi başka bir sporda olabilir. Hem mutluluk hormonu salgılayıp hem enerjini atmak biraz iyi gelir.

Kime neden kızdıysan konuş benim başka türlü geçmiyo, ya bugün ya yarın ille içimi dökmem lazım, sıkça küfür de ederim

İş yapıyorum.
Sinirlenince nedenini anlayamadığım şekilde elim işlemeye başlıyor. Evdeysem ev toplayıp temizliyorum, işteysem tıkır tıkır çalışıyorum. Normalden fazla performansla yani.

Çok sinirliysem abdest alma imkanım varsa direk abdest alırım inan çok iyi gelıyor..
İmkanım yoksa içinden yavaş yavaş 10 a kadar say

Önceleri yakıp yıkıyordum genelde. Ama gördüm ki bu öfkemi daha çok alevlendiriyor. Daha çok sinirlerim bozuluyor. Daha çok üzülüyorum daha çok kırılıyorum.
Bende susmaya başladım.
Susmak, içini susturmak en güzeli.
Ağlıyorum bazen çok sinirlenince. Gözyaşlarımla gidiyor..
Bide spor.. Şu aralar her ne kadar salmış olsam da, spor yapınca insan rahatlıyor. O sinirden öfkeden eser kalmıyor. Oh mis :KK6:

Konuyu merak etmistim.
Babanmis.
Ciddi ciddi babanla mesafe koymayi ya da bu durumdan sikayetini yumusatmadan soylemeyi dusunur musun?
Sakinlesme kismina gelince de, oturup kahve icip araliksiz kufretmek ise yariyor.

yapamıyorum slim çünkü arada hasta annem var. :(
yarın yanlarına gidicem işte.
konuları tekrar açacağına eminim.
ama bu konuda konuşmak istemiyorum desem bile devam ettiriyor ki.

dün duş aldım uyudum gece 2.30 da ancak
sabah kalktığımda hala sinirliydim.
az önce de suçsuz yere eşime yönelttim sinirimi.
savunma mekanizması yanlış kişiye oldu
özür dilemem lazım. :(

Bence internete girmek,KKya girmekte faydalı oluyor.Yazmadan önceki sinirin kaldı mı?Buraya yazdın rahatladın bence bir nebzede olsa.

Ben düşünmüyorum
Güzel şeylerle uğraşmaya çalışıyorum
Yoksa tersim pistir, zamanla kontrol etmeyi öğrendim
Susarım, telefondan oyun oynarım, çiçek dikerim toprakla uğraşmak iyi gelir, öfkem dinince konuşurum

yapamıyorum slim çünkü arada hasta annem var. :KK43:
yarın yanlarına gidicem işte.
konuları tekrar açacağına eminim.
ama bu konuda konuşmak istemiyorum desem bile devam ettiriyor ki.

dün duş aldım uyudum gece 2.30 da ancak
sabah kalktığımda hala sinirliydim.
az önce de suçsuz yere eşime yönelttim sinirimi.
savunma mekanizması yanlış kişiye oldu
özür dilemem lazım. :KK43:
Sinirlenmek kadar sinirini başka kişiden çıkarmak ta çok can yakan bir durum.Eşiniz durumdan haberdarsa anlayış gösterecektir.

Back
X