Saklanan hersey

3lale

Guru
Kayıtlı Üye
24 Nisan 2013
416
158
303
İstanbul
Evimde bir suru fotograf albumleri ,diplomalar ,sertifikalar,flash bellekler.odenmis faturalar senetler makbuzlar tum bunlarin hepsi cerceveli dugunlerde alinan resimler kizimin ilk emzigi ilk kesilen saci butun cikan sut disleri.Babamin yillarca kullanip artik kullanmadigi saati,eski kimlikler eski ehliyetler butun bunlar ve not defterlerim onemli kagitlar hepsi bazamin altinda iki cantada duruyor sikis tepis .Sizler nereye koyuyorsunuz bu aksam acaba sandigin icindekileri cikartsam sandiktakileri bazanin altina koysam tum bu ivir zivir atilamayanlarida sandigami koysam diye dusunuyorum.Sandiktada bir suru havlu lif patik orulmus danteller var.

Butun okul karnelerim duruyordu onlari yirtip attim cok oldu arada aldigim taktir tesekkur belgelerinide bi hirsla atmisim ne ise yarayacak diye ara ara uzuluyorum.

Fatura ve makbuzların iki yıl saklandiktan sonra atılması gerektiğini düşünüyorum. Vaugecemeyeceginiz anıları kutlayın. Sertifika ve diplomaları poşet dosyaların içine korumaya alıp dosyalayin. Kızınızın anıları için şık bir kutu alıp ona anı biriktirin. Evden giderken hediye etmek üzere ben yaptım çocuklarıma hastane çıkış giysileri, ilk ayakkabısı, dişleri, ilk saçları, en sevdiği bebeklik oyuncağını ve zamanla eklenen en sevdiklerini hep koydum bir sandık tipi kutuya, evden taşınırken iki çocuğuma hediye edicem.

Magazalardan aldigim esyalarin makbuzlari senetleri gerci onlari atabilirim.Yillarca sakladim.Sonucta senetler bende.

Yani ben olsam, diploma ve sertifikaları bi klasörün ilk sayfalarına koyardm. Şu kalın plastik klasörlerden bahsediyorum, aynı şekilde diğer sayfalarınada fatura, senet, makbuz.. kimlik ehliyet de dahil olurdu muhtemelen. Onu kağıt ürünleri bölümü yapardım. Hem aradıgını bulursun, hem düzenli olur. Bebeğimin ilk anıları için ona ayrı bir kutu alırdım, şu şekilli bir milyoncularda satılan, ekonomik fiyatlı kutulardan bahsediyorum, küçük orta büyük istedigin boyut varr onu anı kutusu yapardım. Buna saati de dahil edebilirdim. En azından düzenli olur bu şekilde. Sandığa koysan ne kadar düzelicek çünkü yine bi şekilde dağılır. Fotoğraf kısmındada düğünde dağıtılan fotoğraflar demişsin muhtemelen 15x21 ebatınsa, çerçevelerde plastik olan çerçevelerdir şu klasikler. Önemsiz fotoğrafları atar, önemlileri albüme düzenlerdim. Çerçevelerden çıkartır, aile fotoğraflarından seçer çerçeveye koyar, evime asardım... :)

Cok fazla fotograf var .Tum kagitlari dosyaladim hersey cok duzenli ama artik fazlaca yer kapliyor.Yarin senet sepet onlari atabilirim.

Bir teneke ıcınde yakabılırsınız neden evı doldurdunuz kı ıvır zıvırla?
Kullanmadıklarınızı fakat ıs gorebılecek olanları da ıhtıyac sahıplerıne verebılırsınız

Gecenin bu saati ve BDV; yattın uyuyun bence, dinlenin yarın yaparsınız.

Eski mektuplar, karneler, anılar, fotoğraflar bilgisayara taranıp yakıldı, çöpe atıldı Bi şekilde evden çıktı. Çeyizden kalan dantel, havlu, patiler konu komşu ve ihtiyacı olabileceklere gönderildi. Kafalar rahat ev düzenli. Fazladan kafa yoracak hiç bir şey yok

sizde biriktirme hastalığı mı var? öyleyse ilk önce onu aşmalısınız.. bi nebze herşeyi anlarım da eski kimlikler faturalar vs tutmanızı anlayamam yığıntıdan başka birşey değil.. öncelikle onları ayıklayın.. ferahlarsınız, ferahladıkça daha çok atasınız gelirsonra da her fotoğrafı çerçevelemek zorunda değilsiniz, bi albümün içinde daha muntazam olur. asmayacağınız yada asmadığpınız fotoğrafları çerveden çıkarın daha az yer kaplar.

Önemli evraklarımı dosyaladım. Bebegimin hatıraları için ayırdığım bir valizim var. Aile yadigarları salonumda camekânda. Geri kalan herşey çöpte.

Eski faturalar,eski kimlikler..bunların hepsini atmalısınız.Ben çocuklarımın kreş resimlerinin fotoğrafını çeker sonra doğru çöpe.Hiç saklamam.Not saklama konusuna gelince üniversitedeki defterlerimi saklarım o da atmaya kıyamadıklarımı elbette ancak çok fazla biriktirmek hiç iyi değil.Ben kıyafetleri bile hemen veririm hem kendimin ve eşimin hem çocuklarımın.Sakla sakla nereye kadar!

Atmak kadar rahatlatan bir şey yok.Ben biriktirmeyip elden çıkarıyorum ve nefes aldığımı hissediyorum.Boşluk lazım ki yeniliğe yer açılsın.

1 yili gevmis faturalar varsa onlari atiyorum cope. Ehliyet kimlik onemli belgeler bir kutu icinde sakliyorum esimin kendikimin.gereksiz komsu dugun vs fotograflari direk cope atarim o tarz anilari sevmem.aile fotograflari albumdedir. Dugun fotograflarindan 10 adet cikardik sadece.onemli senetlerin fotofraflarini cekip flash bellege attim.asillari yine onemli kutu icerisinde. 2 ayda bir kontrol eder guzel temizlik yaparim aralarinda

O kadar şey saklamadığım için depolama sıkıntım da yok. Hatırası olmayan her şey çöp gözümde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…