• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saklanba oynamaktan skldm

sharma

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Nisan 2009
185
0
96
İzmir
bi ilişkim var arkadaşlarım ve bikac yakınım biliyor,gören de gördüğü kadar biliyordur..velhasıl sıkıldım artık birisi görecek bşi dicek diye..:delphin:ki bugün el ele gidiyoruz amcam gördü.:çok üzgünüm:.bunun normal bşi oldugunun anlaşılması zor bi cevrede yaşıyorum,yani bi kız bi erkekle beraber olamaz,olsa akıllarına binbir türlü şey gelir..
sıkıntım yaşadığım topluma,toplumun bu baskısından nefret ediyorum ya da ben mi yanlışım?:olmaz:bulundğum ortama uyum mu saglamam lazım??
:olmaz:
genelde dikkat ederim aileme laf gelmesin diye ama gören görüyor..
ama insan sevdiğinin elini tutup özgürce yürümek ya da bi yerde oturup iki laf etmek istiyor bu cok mu??:sm_confused:

tabii ki haklisin. bunu zamanla ailenden baslayarak cevrene kabul ettirebilirsin belki. mesela arkadasini annenle tanistirabilirsin.

Sokakta elele dolaşma..Tabi senin için sorun yaratıyorsa..
Ya da akrabalarının bulunabilme ihtimali yüksek olan yerlerde dolaşma..
Yanyana yürümene de birşey demezler sanırım.

ailen için bu bir sorun değilse kimseye laf düşmez. benim yaşadığım yer de küçük ve anlayışsız. biz eşimle flört döneminde elele yada arabayla çok gezer her yere giderdik. annem duyduğu laflara.. çok yakışıyorlar dimi birbilerine derdi..
yada ayıp falan dediğinde söyleyelim de samanlıkta mı çamların dibinde mi buluşsunlar değiştirin kafanızı ayıp ortalıkta olmaz derdi hep.
yani mühim olan ailenizin tutumudur.

Canım yetiştiğin çevre,büyüdüğün aile buna sıcak bakmıyorsa yapacak birşey yok açıkcası.
Sonuçta herkes birşeyleri özgürce yaşamak ister ama bulunduğun ortamın şartlarınada uymak zorundasın.
Ailene ters bir durum söz konusuysa senin saygı duymaktan başka bir çaren yok bana göre.

Bir söz vardir bilirmisin

Nehirin aksina degilde tersine yüzersen, cikacak olan zorluklarada katlanacaksin....

Yasadigin toplum ve ortam bunu kaldirmiyor

Buna uymak veya uymamak senin bilecegin is tabiki...lakin uymayacagim dedigin vakit karsilasacagin sorunlarada hic sasirma güzelim....

bu konuda çokta cesur davranmak ,size sıkıntı verir bence...
aileniz bilsin,konuşun,ilişkinizi yaşayın,ama yaşadığınız ortam kaldırmıyorsa el ele tutuşmak zorundad değilsiniz...bunun içinde biraz sabredin...
ben mesela benim yetiştiğim tarzda kızımı yetiştirmeyi düşünmüyorum...bazı şeyleri yaşasın isterim,tabi bununda sınırı var...ama ben büyüdüğüm ortamda illa gencim yaşamalıyım deseydim,bir sürü olay çıkardı...sabrettik çokta kaybımız yok hani...şimdi evliyiz istediğim kadar tutabilirim eşimin elini....

biz eşimle komşu olduğumuz için bizi yanyana gören olsa bile aldırmıyorduk ama hiç dışarda elele tutuşmadık.babamda komşu olunca ona ispiyonlayanlar komşunun oğlu bişey olmaz dermiş ama damadı oluverdi.biraz dikkatli olun.elele tutuşmayıncada sevgili olunabiliyor

bulunduğun çevre buna müsait değilse el ele dolaşmayacaksınız bu kadar basit
bu saaten sonra kendinden yaşca büyük insanlara bunun çokta anormal bişe olmadığını anlatabilirmisin
hayır...
o zaman onların sana uymalarını beklemeyeceksin sen onlara uyacaksın
ayrıca onların karşı olduğu şey büyük ihtimalle sevgilinle el ele dolaşman gezmen tozmandır
aranızda bir resmiyet söz nişan falan olsa kimseye söz söylemek düşmez
illaki sevgilimle rahat rahat gezeyim tozayım istiyorsan aranızdaki ilişkiye bir isim koyacaksınız
yada köşe bucak saklanmaya devam edeceksiniz seçim senin...

Valla çok zor bir durum, ama arkadaşların dediği gibi, bu duruma karşı çıkan asıl senin aile ise yapacak bir şey yok. Hani ailen bir şey demese, konu komşu konuşsa ona çare bulunur ama ailen karşı çıkıyorsa dediklerini yapacaksın başka yolu yok. ılerde senin çocuklarını sen kendi inandığın değerlerle yetiştirirsin k, onlar senin karşılaştığın sorunlarla karşılaşmasınlar

Canım haklısın
Ben ona bakarsan Ankarada oturuyorum komşulara göre ters ailem bildikten sonra vız gelir tıras geçer kaydirigubbakcemile3 Ben takmıyorum. Alemin ağzı torba değil ki büzesin...:umursamaz:

teşekkür ediyorum hepinize,
ben tamamen özgürce davranayım demiyorum ki buna karşıyım zaten ama az da olsa anlayış bekliyorum,illa yanımda birisini gördüklerinde farklı düşünmesinler,aa bu ne demesinler..
annem bile arkamda durmazken benim kimden neden ya da toplumdan istediğim şeye bakın..cıks olmass..
nese haklısınız ayak uydurmak lazım,dikkatli davranacagım(z)..

Canım yapmak istediğin şeyde ve isteklerinde çok çok haklısın...Bir insanın sevgilisi olupta elini tutmaması gözüne bakmaması saçmalık olur zaten..Ama işte yaşadığın ortam uygun olmayınca sorun olabiliyor...kafamçokkarıştı

Mesela ben tesettürlüyüm ve benim çevremde çok sıkıdır bu konuda..Ama benim evlenmeden önce arkadaşımda oldu elinide tuttum gözünede baktım..Zaten bir genç kız olupta hiç böyle şeyler yaşamadım dese bana gülerim sadece..çok doğal şeyler bunlar..ve dahada kötüsü bir genç kızı ne kadar sıkarsan o kadar gizli yapar herşeyi..:CüvCüv:

Benim erkek arkadaşım oldu ama benim annemde biliyordu bunu ve suyunu çıkarmıyordum 7 gün 24 saat görüşerek..alkisalkisalkis

Ve ben asla aman şöyle yaparsam falanca ne der,aman şöyle dersem falanca ne düşünür diye yaşamadım bunca zamandır..Şu 3 günlük hayatta istediğim gibi yaşayamadıktan sonra ne anlamı var? Ben asla kimseyi düşünerek hareket etmem,Allah'a şükür bu zamana kadarda başımdan kötü bir olay geçmedi istediklerimi yaşadım diye..Yani bence tabiri caiz ise suyunu çıkartmadığın zaman herşey dozunda güzel..ama yaşadığım yer küçük,kaldırmaz,yapamam dersende yinede hak veririm...:smiley-cool:

bence sen olabildiğince dikatli olarak sevgilinle devam et toplumların değer yargıları cok zor değişir onlara savaş açman güzel ama seni yorar yıpratır ve kesin sonuç da belli değil . o tip insanlara zaten koz gerekmez onlar bişeyler demek için yaşarlar onu yapmazsın başka şeyden kısıtlarlar sen yapsanda bişeyi yapmasanda onlar hep konuşmaya olumsuz şeyler demeye devam etcekler . Onlar bişey diycek diye kendini çok kasman yersiz bunu demese onu diycek çünkü öyle programlanmışlar böylede olan sana olcak .

Sokakta arkadasınmıs gıbı davran.Elını tutma o zaman canım.Madem bu tur bır toplumdasın sen de dıkkat et. Ben evlıyım.bız cıkarken esımle el ele tutusmaktan korkmazdım ama bırı gordugunde tedırgın olurdum cunku etrafındakı ınsanlar bıre bın katarak konusabılır bı de oyle dusun.Aılen de sana laf gelsın ıstemedıgı ıcın boyle davranıyordur.

teşekkür ederim harikasınız :)a.s.
dikkat etmeye calışcagız artık ama olmadık zamanda oluyor böyle şeyler
inş seneye isteme fln olur da belli bşi oldugunda bu baskıyı üzerimizde yaşamayızvereliniortak

Back
X