Sakroilak ekleminde ve kalça kemiğimde ödem

ruyalaralemindenbircicek

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Aralık 2019
252
39
98
Arkadaşlar nasıl anlatsam bilmiyorum geçen aylarda mr sonucumda kalça kemiğimde ödem çıktı 6 7 doktor gezdim hepsi zorlama falan deyip ağrı kesici verdi gönderdi en son doktora gittiğimde senden farklı bir mr isteyeceğim dedi ve sakroilak kemiğinde iltihap çıktı bana direkt Ankilozan Spondilit şüphesiyle yaklaştı hatta teşhisi bile koydu çok erken evre kanda çıkmaz dedi başımdan aşağıya kaynar su boşalmış gibi oldum beni romatolojiye yönlendirdi romatoloji fiziki muayene kan tahlilllerimi ve mr sonuclarıma baktı ve hayır Ankilozan Spondilit değil kendini zorlamışsın dedi çok mutlu oldum çok sevindim sonrasında dinlenmeyle baya hafiflemişti ağrı gün içerisinde olmuyordu bile yani unutmuştum aylardır ağrı acı yoktu ama bir kaç gün önce spora başladım tempolu bir yürüyüş ve üzerine squat yapınca aynı acı tekrar başladı acaba ilk doktorun dediği gibi Ankilozan Spondilit olabilir miyim tekrar randevu aldım ama resmen depresyona girdim hangi doktorun dediği doğru anlamadım

Olabilirsin ama eğitim araştırma hastanesine gitmeni öneririm.
Ağrılar kaç yıldır var yoksa yeni bir şey mi?
Yaşın kaç?
Kanda hlab27 bakıldı mı?
Erken evre kanda çıkmayabilir mantıklı bir yorum değil bu arada.
Ben ankilozan spondilit hastasıyım.

Evet eğitim araştırmadan randevu aldım haftaya
Önümüzdeki ay 1 yıl olacak
25 yaşındayım
hlab 27 bakılmadı
bende bilmiyorum doktor çok olumsuz konuştu hayatımın çok zorlaşacağından bahsetmişti ve çok korkmuştum siz neler yaşadınız gerçekten doktorun anlattığı kadar zor bir hayat mı yaşayacağım

yani aylardır ağrı yoktu çok yürüyüş yaparsam çok yorulursam arada bir sızlıyordu o kadar hatta 4 ay çalıştım dershanede öğretmenlik yaptım o kadar ayaktaydım yani ama hiç ağrım sızım olmuyordu geçen çok fazla zorlayınca yine aynı ağrıyı yaşadım ve hemen randevu aldım

Herkesin farklı seyrediyor sonuçta hastalık bilemiyorum ama benim teşhis almam 6-7 yıl sürdü.
Açıkçası teşhisim konduğunda rahatladım en azından artık neden ağrıdığını biliyorum diye.
Yani dönem dönem ataklar oluyor zorlanıyorum ama dermansız dert değil. İyi ilaçlar var eskisi gibi ilerlemiyor hastalık ve kadınlarda daha yavaş ilerliyor.
Bazen ağrılı dönemlerim uzun sürdüğünde psikolojim bozuluyor açıkçası. Onun dışında farklı bir hayatım yok. Çalışıyorum küçük çocuğum var. Yoga ve pilates yapıyorum. Koşuyorum. Çoğu insandan saha aktifim ve dik duruyorum bence.
Sporu hayatımdan hiç çıkarmıyorum
D vitaminimi yüksek tutuyorum 80-100 arası
Omega 3 ve magnezyum kullanıyorum.
Zerdeçal hapı kullanıyorum.
Beslenmeme dikkat ediyorum.
Hamileliğim biraz zor geçti. 33 yaşımdaydım gebeliğimde. Şimdi 37yim.

Eğitim araştırmada hla b27 bakılır muayene bulguları ve mr sonucuyla karşılaştırılır ona göre karar verilir. Ben bu kadar kesin var ya da yok diyen doktorlara da çok güvenmem.
Teşhisi o kadar kolay konmuyor. Spondiloartrit olabilir takip edelim denebilir bu kadar yolun başındayken. Ama ankilozan spondilitsin denemez.

Ankilozan spondilit ağrıları genelde zorlanınca değil dinlenme halinde artar

bende yüzmeye yazıldım şu son zamanlarda da gluteni bıraktım spora başladım sonra olan oldu zaten çok geçmiş olsun size anladığım kadarıyla hastalığı kabullenmiş ve en iyi şekilde yönetmeye başlamışsınız harikasınız

Bendede var aynı problem yürüyüş ve sporu birakman lazım bı sure çünkü acayip tetikliyor bendede ankilozan spondolit negatif biri ödem var dedi biri yok dedi ama pelvik bölge hep ağrılı benimde spordan oldu

bana da romatolog herhangi bir iltihaplı romatizman yok dedi ondan önce bayramda kayınvalidemlerde çok yorulmuştum o zaman yavaş yavaş hissediyordum ağrısını sonra yazın annemler geldi onlara hizmet gezmek derken iyice ağırlaştı doktorlar ödem dedi son doktor korkuttu AS olabilirsin diye ama romatolog hayır sende yok diyince mutlu olmuştum ve aylardır bayağı ağrısı kesilmişti hiç uyandığımda hissetmiyordum bile şimdi spora başlayınca bir gün bacağımın üzerine basamayınca tekrar bir korku sardı açıkçası. AS bir de bizim aile de genetik değil yani hiçkimse de duymadım hatta doktor söyleyene kadar adını bile bilmiyordum sizinkisi nasıl negatif çıktı peki

Benden röntgen mr HLA-b27 brucella romatoid artrit gibi birçok teste bakıldı hepsi negatif.Ben ilk başta yuruyemiyordum bile öyle bir agriydi ama benim kalcamda pelvik bölgemde ağrı siz bacak demişsiniz bacaginizdami

Benden röntgen mr HLA-b27 brucella romatoid artrit gibi birçok teste bakıldı hepsi negatif.Ben ilk başta yuruyemiyordum bile öyle bir agriydi ama benim kalcamda pelvik bölgemde ağrı siz bacak demişsiniz bacaginizdami
Yok hayır benimkisi de kalçamda pelvik bölgemde ama ilk başta sol bacağıma vuruyordu basmak çok zordu bana da HLA B27 testi hariç hepsi yapıldı hepsi negatif aylardır da ağrı falan yoktu

Yok hayır benimkisi de kalçamda pelvik bölgemde ama ilk başta sol bacağıma vuruyordu basmak çok zordu bana da HLA B27 testi hariç hepsi yapıldı hepsi negatif aylardır da ağrı falan yoktu
Benimde öyleydi iki ay kesildi hafif hafif geri başladı benimde sağ bacağıma vuruyordu basta

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…