salatalık turşum hakkında.

Berrem

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Ağustos 2007
85
1
96
slm.arkadaşlar 1 hafta önce salatalık turşusu kurdum.bugün tuzuna bakmak için kavanozun kapağını bir açtım.turşu bir kabardu bembeyaz bi köpük oldu kavanozun ağzında..ilk defa turşu yaptım.acaba bozuldu yada birşey eksik mi geldi .eğer yardımcı olursanız yapılacak bişey varsa sevinirim....

canım turşun olmamış oyüzden kabarmış salatalık turşusu 3 haftada oluyor tekrar kapat inşallah erimeden yersin

canım tursunu nasıl kurdun ben salatalıkları once yıkarım sonra sagdan doldan ıkı cızık atarım kavanoza doldurum aralarada sarımsak bolca kaya tuzu salamur tuzu dıyede satılır onu suda azcık erıtırım ılık su ıle dokerım basarım sırkeyı tabı bol sırkelı olucak agzınıda kapoat 10 gune olur belkı hava almıs olabılır kavanoz

bende salatalıkları temizleyip bikaç yerinden bıçağın ucuyla deldim.sonra sirke,tuz ve içme suyuyla kurdum.
cevaplayan arkadaşlarıma teşekkür ederim.umarım zamanı olmadığı içindirde ziyan olmaz emeğim.

e sirkede asit olduğu için ve kavanoz kapalı olduğu için içinde birikti sen kapağını birden açınca oda kabardı.
turşu 20 günden önce tam anlamıyla olmaz canım.
2 hafta daha bekle, tuzu nasıl az gibiyse birazcık suyla tuzu erit tekrar ekle erimez böylece.
çeşme suyuyla kurduğun için bulanıklık olabilir suda.

kornişonların sap kısımlarını temizleyip yıkarım.
kavonozlara koyar her kavonoza 1 yemek kaşığı sirke koyarım(üzüm sirkesi)
bir kapta tuzlu su yapar kavonozlara doldururum.
1 gün kavonozların ağzını açık bırakırım,sonra sıkıca kapatırım ama mutfak tezgahında da 2 gün bekletirim,biraz suda taşma olursa diye.

Salatalık turşusunu hiç kurmadım ama bu sezonda denicem :)

Back
X