Çorbalar Salcali Sehriye Corbasi-Resimli

incitanemtuana

EVLI MUTLU IKI COCUKLU :)
Kayıtlı Üye
10 Aralık 2007
25.340
26
208
42
İsviçre
bu corbayi ailecek cok seviyoruz
ve bugün ilk defa yaptim :)
hazir corbalar pratik oluyo fakat ben cok fazla hoslanmiyorum hazir corbalardan nedense

tencereye siviyag eklenir
göz karari domates salcasi o mis gibi kokusu cikana kadar kavrulur
daha sonra sehriyeler eklenip
sicak yada kaynar su ilave edilir
en son baharatlari eklenir
kisik atesde pismeye brakilir

göz karari oluyo canlarim
ben bir avucdan biraz fazla sehriye kullandim
5bardak sicak su
domates salcasi
siviyag
tuz
pulbiber

sehriyeler pisdikce sisiyo ya eger suyu gözünüze az gelirse kaynar su ilave edip tadinida kararlastirabilirsiniz tekrar canlarim
umarim begenirsiniz

affiyet olsun

Son düzenleme:
çok kolay ve zahmetsiz,annem çok yapar çok severim ben,ama ben salça manyağı olduğum için salçayı abartırımkaydirigubbakcemile3koyu olur kıvamı baya,aynısını yaptığımız için lezzeti öneririm yapmak isteyen arkadaşlarayerimsenibenellerine sağlık canımŞeniz

çok kolay ve zahmetsiz,annem çok yapar çok severim ben,ama ben salça manyağı olduğum için salçayı abartırımkaydirigubbakcemile3koyu olur kıvamı baya,aynısını yaptığımız için lezzeti öneririm yapmak isteyen arkadaşlarayerimsenibenellerine sağlık canımŞeniz

zemuszemusbak hele cimcimemin bilmedigi sey yok masallah:nazar:
bense dün ilk defa cesaret edip yaptim iyimikaydirigubbakcemile3
:jeyyar:öyle göz karari tariflerden biraz tirsiyorumda:jeyyar:
:nazar:canimsin ya eminim senin yaptiginda cok lezziz oluyodur benim cimcimeopuyorumnanaktan

ellerine sağlık çorban çok leziz gözüküyor cokacimcoookannem çok sever bu çorbayı tabi bende opuyorumnanaktan

Bu çorbayı çok severim tavuk suyu ile kuru nane eklenmiş olursa daha bir lezzetli oluyor.:icecream:

Babaannem geldi bak aklıma şimdi o fevkalade güzel yapar bu çorbayı sanki elinde ayrı bir lezzet varmış gibi kendim yapsam bile onun ki kadar lezzetli gelmiyor nedense.

Ellerine sağlık canım.

Bu çorbayı çok severim tavuk suyu ile kuru nane eklenmiş olursa daha bir lezzetli oluyor.:icecream:

Babaannem geldi bak aklıma şimdi o fevkalade güzel yapar bu çorbayı sanki elinde ayrı bir lezzet varmış gibi kendim yapsam bile onun ki kadar lezzetli gelmiyor nedense.

Ellerine sağlık canım.

opuyorumnanaktancanimsin benim ya demek babaannen geldi aklina kiyamam sana ben:teselli:
kessinlikle hakklisin sevdiklerimizin büyüklerimizin yaptiklarina benzemez bizimkiler onlarin elinden apayri bir tad ve lezzet cikiyo ortaya sanirim fazlasiyla sevgilerini katiyolar:asigim:
kuru nane fikri cok güzel canim cok severim naneyi hele kokusuna bayilirim tsklerrrrrrrrrrrrrrropuyorumnanaktan

Bu çorbayı biz de çok severiz özellikle eşim :1rolleyes:
Ancak ben içine 2 ya da 3 tane domatesi rendeleyip koyyorum şehriyeleri koymadan önce. Salça genelde bu çorbaya koymuyorum ya da kaşık ucuyla ekliyorum. Ve pişmesine yakın biraz limon suyu ekliyorum. Domatesli şehriye çorbası oluyor. Çok sevdiğim bir yemek sitesinden bu şekilde alımştım tarifini böyle yapıyorum
Ama bu da çok leziz görünüyor
Zaten çorbasız bir hayat düşünemiyorum cokacimcoook
Ellerinize sağlık opuyorumnanaktan

aynısı yaparım. benim de annemin tarifidir. yalnız salçayla beraber şehriyeyi de kavurunca daha güzel oluyor tadı. 1 pakette tavuk bulyon. yeme de yanında yat.

Bu çorbayı biz de çok severiz özellikle eşim :1rolleyes:
Ancak ben içine 2 ya da 3 tane domatesi rendeleyip koyyorum şehriyeleri koymadan önce. Salça genelde bu çorbaya koymuyorum ya da kaşık ucuyla ekliyorum. Ve pişmesine yakın biraz limon suyu ekliyorum. Domatesli şehriye çorbası oluyor. Çok sevdiğim bir yemek sitesinden bu şekilde alımştım tarifini böyle yapıyorum
Ama bu da çok leziz görünüyor
Zaten çorbasız bir hayat düşünemiyorum cokacimcoook
Ellerinize sağlık opuyorumnanaktan

opuyorumnanaktantskler canim senin yapilisinida ekledigin icin birdahakine öylesinide denicem insallahopuyorumnanaktan

aynısı yaparım. benim de annemin tarifidir. yalnız salçayla beraber şehriyeyi de kavurunca daha güzel oluyor tadı. 1 pakette tavuk bulyon. yeme de yanında yat.

Şenizanneciginin elleri dert görmesin insallahŞeniz
opuyorumnanaktantskler canim bende kavurarak deniyeyim insallahopuyorumnanaktan

bende tavuk haşlayınca hemen bu çorbayı yaparım tavuk suyuyla çorbanın içine küçük bir kuru soğan da doğrayıp rendelenmiş dometeside soğanla soteleyip tencereye koyuyorum üstünede kuru nane çok yakışıyor
ellerine sağlık canım bak şimdi canım çekti :kedi:

bende tavuk haşlayınca hemen bu çorbayı yaparım tavuk suyuyla çorbanın içine küçük bir kuru soğan da doğrayıp rendelenmiş dometeside soğanla soteleyip tencereye koyuyorum üstünede kuru nane çok yakışıyor
ellerine sağlık canım bak şimdi canım çekti :kedi:

a.s.seninde ellerine saglik canim benima.s.

Back
X