Allah yardımcınız olsun öncelikle. Ben de eşimin ( sürekli konuşuyor çünkü. Çocuğa eziyet etme, inatlaşma falan. Enerjimi yedi resmen. Sinirim bozuldu ve öfkelenmemek adına dinledim diyeyim. ) ve bebeğimin ağlamasına yenik düştüm. Eşime al salla dedim. Eşim ayağına alır almaz uyudu. Iki üç gün böyle gitti. Sonra sallamanın dozu arttı ve ayaktan indirince tekrar tekrar uyandı. Belki 5-6 kere.
" gördün mü bak böyle de uyumuyor" dedim eşime. Sonra " ben karışmıyorum" dedi. Nasıl sevindim anlatamam.

Neyse işte, aldım kızımı kundak yaptım, gözlerini de şapka ile kapattım, yatağın üstünde piş piş pat pat yöntemi ile uyutmaya başladım. ( bu arada ben bu yöntemi kendim bulmuştum ama internetten bakınca bu yöntemin adı piş piş pat pat yöntemiymiş. ) öyle bir ağlamaya başladı ki anlatamam. Kulaklarım çınladı resmen. Aldım kucağıma sakinlestirdim sonra tekrar koydum, tekrar aynı şekilde ağladı, tekrar koydum. Bayağı yorulmuştu ikinci de uyudu. Şu anda yine o yöntemle uyutmaya çalışıyorum. Uyudu elhamdülillah. Eğer tam dalamazsa Amme suresini, trt çocuk ninnilerini bir de internette
I piş piş süpürge sesi var onu açıp yanına bırakıyorum. Sallamadan o şeklide dalıyor uykuya..
Çok zor ve yıpratıcı bir süreç. Önce kararlı olun, psikolojik olarak kendinizi hazırladıktan sonra başlayın. Hırsla değil de kararlı bir anne gibi " anne olan benim. Ben istersem uyuturum. 5 aylik bebek o. Onun değil benim istediğim şekilde uyutacağım. Çünkü onun sağlığı için doğru olan bu......" böyle telkin edin kendinizi.
Çok uzun oldu farkındayım ama son bir şey daha söylemek istiyorum. Kızımı bu şekilde uyutunca daha çok uyumaya başladı. Aslında onlar da sallanmak istemiyorlar. Bir de bebeğinizi yoracak aktiviteler yaparsanız daha kolay ve daha uzun süre uyur. Hayırlı sabahlar. Tekrar Allah yardımcınız olsun.