Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Ben de hep sallamaya karşıydım, hatta annemler bazen hafif salladı mı kızardım ama mecbur kalınca her tür yolu deniyorsun. Biz kucağımızda uyutmaya alıştırmıştık, şimdi hala kucağımızda sallayarak uyuyor. Artık çok dayanamıyorum kilosu itibariyle nerdeyse 10 aylık oluyor. Ayakta sallayarak uyusa ne güzel olur diyorum, çünkü bizimki ayakta hayatta uyumuyor. Bu aralar da sanırım dişleri çıkacak gündüzleri hiç uyumuyor, geceleri de zor uyutuyoruz 1 saat babası sallıyor kucağında. Önceleri geceleri emerek kendiliğinden uyurdu o da gitti.
Ama nasıl uyutursak uyutalım, illaki emecek yarım saat kadar , sonrasında da emiyor ve sürekli yanında olmamı istiyor özellikle gündüzleri hiç ayrılamıyorum o uyurken yanından hemen uyanıyor. Kokuna alışmış senin diyorlar.
Şuanda uyusun da ne şekil uyusun diyenlerdenim. Diş çıkardığından dolayı mı yapıyor böyle bilemiyorum.
oğlum 6,5 aylık bende sallamaktan hep korktum beyni zarar görür diye , biz kucağımızda gezdirerek uyutuyoruz . Kafasını omzuma yaslıyo evin içinde geziyoruz , arada sırtını sıvazlayıp pişpiş diyoruz zor oluyo ama uyuyo. Bel tutulmalarımızı saymazsak sallamaktan daha iyi geliyor bana
Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
Arkadaşlar ilk kızımda biz de oyleydik. Saatlerce ayağımızda sallar, kucağımızda pışpışlardık. Sonra yurtdışına çıktık. Yerleşmeydi, alışverişti, evin eksikleriydi derken, biz hep dışarda oldugumuz için sallayamıyorduk. Bir baktım ki, kızım 4-5 gün nerede uykusu geldiyse, orada uyumaya başladı. Anlayacagınız 8 aylıkken sallamalar son buldu. Katılır mısınız? Bilmem! Ama sanırım biz uykusu olmadıkları halde sallayarak uyutmaya çalışıyormuşuz. Çünkü kızım kendi kendine uyuyabildiyse başka açıklaması kalmadı demektir. 2. kızımda öyle yapmıyorum.uyumak isterse uyur, uyumak istemezse uyumaz.Altı temizse, karnı toksa ÇOK ŞÜKÜR RABBİME kendi kendine uyuyor.
benim oğlumdada tilki uykusu var uyudumu gece 5 saat yatar ama uyumadımıda öyle emer durur süt yetmiyo bazen tam 1 aylık oldu bebişim bazen emerken dalıyo bazende omuzumda
ben olsam doktora sorardım nedense bu konuda hassasım
evet arkadaşım benim bebekim 8 aylık ve kendi kendine uyuyor. nasıl alştırdım önceleri emerken uyurdu baktım oda iy diyilmiş karnın dyduğunu hissettiğm zaman memeyi zorlamadn tabi çekippp yavaşcaa beşine yatırpppp pış layarak bi 5 dakika faln sonra yalnız bırakıyodummm. öyle alıştı 5 aylıkken annnemlere gitim sese alışkın olmadı için beşiğide olmadığı için ben ayğımda salladım bir buçuk ay filan eyvah alıştı dedim yeniden eve gelince aynen emzirdim eline dikkatini çekicek bir oyuncağını verip gece lambasını yakıp sessiz bir ortam hazırlayıp ayrıldımmm çok şükür alıştı yeniden e tabi ilk başlarda ağladı baya mızmızlandı ama dayandım onun ve benim iyliğim için.HA ÖNEMLİ BİR BAŞLIK KENDİ KENDİNE UYUYAN BEBEKLERİN DAHA ZEKİ VE İLERKİ YAŞLARINDA KENDİNE ÖZGÜVEN AÇISINDAN ÇOK ÇOK İYİYMİŞŞŞ allah kolaylık versin
selam arkadaşlar,ben kızımı bir yaşına kadar hiç sallamadım. Yatağına yatırdım kendisi uyudu. 1 yaşından sonra memlekete gittiğimizde filan ayakta sallandı,uyumadığı için

. Sonraları bazen salladık bazen sallamadık. Kızım şimdi 2 yaşında akşamları tutturuyor beni salla diye. Geceleri kalkıyor "salla beni "diye.Sallıyorum,yatağına koyduğum an uyanıp tekrar başlaıyor" beni salla "diye. Bu 4-5 saat böyle sürüyor. Dün gece 2 defa babası salladı gece,sonra yine uyandı kıyameti kopardı sallamıyoruz diye.Sallamıcaz dedim. En sonunda pes etti ama 3 saat yine ayaktaydık.Sürekli denedi,ağladı,alabildiğine bağırdı sallamadım. Bakalım bu gece ne yapacağız. Ben sallansın hiç istemedim ama hala ve baba salladı maalesef

Bebekler çok akıllı,kimlere neler yaptırabileceklerini çok iyi biliyorlar:)
Herkese kolay gelsin,insan bazen ne yapacağını şaşırıyor.
slm benim bebegimde 8 aylık ben besigini sallayarak uyutuyodum ama ayaklanmaya baslayınca park yatagınının seviyesini indirdik ve artık sallanmayınca yeni çareler düsündüm benimki ayakta hayatta uyumaz zaten bende beceremem ve karsıyım sonra aklıma bebek arabası geldi dısarıdayken uykusu gelince uyurdu ve denedim bi ileri bi geri arabayı yürüttüm kısa sürede uyudu simdi böyle uyutuyorum belki sizlerdede işe yarar..ama artık kendi kendine uyumasını istiyorum cep telefonuma mozart klasik, ney sesi gibi müzikler yükledim onları uyku saati gelince çalmaya baslıyorum bikaçtanede oyuncak bırakıyorum yatagına sonrada yalnız bırakıyorum ve yanına mızmızlansada gitmiyorum baktım ben gelmiyorum parmagını eme eme uyumus cok mutlu oluyorum şimdilik öglen uykusu böle..sırada ikindi ve gece uykusu var onları sallıyorum...biraz sabır işi ama sonunda inanaın biz kazanıcaz emin olun onlarda kendi baslarına uyumak istiyolar onlarda bi birey..
bebeginizin karnının tok altının temiz ve iyice yorulmuş olması lazım geriye sadece uyumak kalıyo mışıl mışıl...cok uzun oldu ama umuarım faydam dokunur tatlı fedakar elleri öpülesi annelere...
♫♥♥_GLaM_Fa!rY_♥♥	
Kayıtlı Üye
Benim de bebeğim maalesef sallanmadan uyumaz. Ayağımda sallıyorum 10-15 dk'da uyuyor. Ayağımda 1 saate yakın bekletiyorum. Uyanmaya çalışırsa sallıyorum. 1 saat kadar sonra anakucağına alıyorum.
benim kızım 7.5 aylık ve 9 kilo.. Babası daha 1-2 aylıkken kucakta koridorları gezerek uyutmaya alıştı. Gündüz uykuları çok problem olmuyor da yorulduğu için 10-15 adımda uyuyakalıyor. geceleri çok büyük dert oldu bize... yaklaşık 1-2 saat evin her tarafını tavaf etmek zorunda kalıyoruz.. çok yöntem denedim ama olmuyor.. İşin komik tarafı ayağımda salladığımda daha çok uykusu açılıp gülmelere başlıyor. İşim zor...
Bebeğim 8 aylık. Benimkinin sorunu uykuya geçememek. Ben artık bebeğimi uyutamıyorum ya da o uyumuyor artık hangisiyse. doğduğundan beri sallamadan, büyük karyolasında biraz müzik biraz tavana yansıyan ışığıyla kendi kendine uyuyan bebek 6,5 - 7 aylıkken yatmaktan vazgeçti. resmen bebeği yatıramıyorum. karyolanın demirlerine tutunup ayağa kalkıyor. sırtını yere öldür allah koymuyor. ayakta uyuyacak hali yok ya! yorulsun yatsın diye bekliyoruz ama sinir krizleri geçiriyor, kafasını karyolanın kenarlarına vuruyor ağlıyor. kendisini oradan almamızı istiyor. çıldıracağım resmen. uyusun diye sallıyoruz bu sefer. o da ayakta falan durmadığı hemen ters döndüğü için mecburen çarşaf içinde. kollarımız kopuyor. üstelik bu yöntemle tek başına uyutmak mümkün değil. br kere uyuduktan sonra sallanan beşiğine koyuyoruz, orada uyanmıyor. karyolasına koyarsak uyanıyor. Tutunarak ayağa kalkmayı öğrendiğinden beri durum hep böyle. eskiden karyolasına koyar, uyuyana kadar gidip gelir bakardım. tam kitaplarda anlatıldığı gibi uyurdu. tam ne şanslıyım herşey olması gerektiği gibi derken işler tersine döndü. yani sırtını yere koysa veya yüzüstü yatsa razıyım, uyumasın. ama hep ayakta veya emekliyor. gözlerinden uyku akarken kafasını oradan oraya savuruyor, sonra da yorgunluktan ayağı birbirine dolanıyor düşüyor zırlıyoruz. yorgunluktan bitap düşüp uyumak da yok, anca kendini yaralıyor. anlamadım gitti. böyle bir sorun yaşayan var mı?
olmazmı .....bu sorunu neredeyse her bebek annesi gibi bizde yaşadık.oğlum şu an 17 aylık 1 yaşına kadar aynen bizde tavana ışık yansıtıp klasik müzik çalan (chicco uyku arkadaşım) uyuduk.sonra yaz tatili annane teyze ziyaretleri derken düzen müzen kalmadı.ve aklıda erkeye başladığı için beşiğinde uyumak istemiyor.bende önce onun tek kişilik yataında onuda yanıma aralak sarılıp uyuyorum sonra beşiğine bırakıyorum.beni istiyor.ve ben onu kendimden mahrum bırakmak istemiyorum.sakın odada yalnız bırakıp uyumasını bekleme.yarın bir gün kendine güven sorunu yaşayan bir çocuğun annesi olmak istemiyorsan...
bazende mama sandalyesinde çizgi film izleyerek uyuyakalıyor.buna misade ediyorum.uyutma sıkıntısını çekmemek için.sonra alıp yatırıyorum..bunları deneyebilirsiniz...düzelir kısa sürede inşallah...sabırlı olmamız gerekiyor şte..sonrada dş sıkıntıları başlıyor yemek yemiyorlar..ne yapalım büyüyene kadar katlanacağız....
Arkadaşlar bebeğim 58 günlük çok şükür sağlıklı. İlk ay uykuları düzenli sıkıntısız oldu. Son 2 haftadır sıkıntı yaşıyoruz. Sürekli ağlıyor mızmızlanıyor. Anne sütü veriyorum memede uyuyor kaldırıp gazını çıkarıyorum bir daha uyumuyor sallıyorum uyuyor sallamayı bırakınca uyanıyor ıh mıh elini kolunu oynatıp uyanıyor sallarsam susuyor. Sadece kucağıma alıp ayakta olanırsam susup etrafı izleyip gülüyor durdum mu yine başlıyor. Enerjim kalmadı kimsemde yok bana yardım edebilecek ne rezene ne papatya suyu kar etmiyor gece de 1den sonra uyuyor sabah 5 de dikiliyor yine..Bi rahatsızlığı olsa ayakta yürürken susmaz heralde o zaman hiç sesi çıkmıyo kısaca gezmek istiyor ama enerjim yok bittim resmen.. Bi fikri deneyimi olanlar lütfen yardım edin fenalardayım..
Arkadaşlar bebeğim 58 günlük çok şükür sağlıklı. İlk ay uykuları düzenli sıkıntısız oldu. Son 2 haftadır sıkıntı yaşıyoruz. Sürekli ağlıyor mızmızlanıyor. Anne sütü veriyorum memede uyuyor kaldırıp gazını çıkarıyorum bir daha uyumuyor sallıyorum uyuyor sallamayı bırakınca uyanıyor ıh mıh elini kolunu oynatıp uyanıyor sallarsam susuyor. Sadece kucağıma alıp ayakta olanırsam susup etrafı izleyip gülüyor durdum mu yine başlıyor. Enerjim kalmadı kimsemde yok bana yardım edebilecek ne rezene ne papatya suyu kar etmiyor gece de 1den sonra uyuyor sabah 5 de dikiliyor yine..Bi rahatsızlığı olsa ayakta yürürken susmaz heralde o zaman hiç sesi çıkmıyo kısaca gezmek istiyor ama enerjim yok bittim resmen.. Bi fikri deneyimi olanlar lütfen yardım edin fenalardayım..
cnm eli kolu oynayınca uyanıyo benimde 55 günlük sallayınca uyuyo ama kundak yapıyorum ben eli kolu bilinçsiz hareket edermiş bu aylarda o yüzden çok sıkı değil sadece kıpırdatamayacak şekilde kundaklayıp sallayıp uyutuyorum 12 de uyutsam sabah 5 gibi uyanıyo doyuruyorum sonra tekrar uyuyo o satten sonra da iki satte bir uyanıyo
kundak olayına aynen katılıyorum.özellikle ilk 4 ay bebeklerin kundaklanması gerekiyor.kundaklanmayan bebek uyusa bile çabuk uyanır...
çünkü bebekler elleri kolları gibi uzuvlarının kendilerine ait olmadığını sanıyor..yanlışlıkla elini hareket ettirse diyelim erkenden uyanıyor kundaklanmayan bebek...
sallama konusunda ise ben ilk kızımı sallamaya alıştırdım çok büyük hata yaptım..3 yaşına kadar sallanmak istedi ve benim için onu uyutmak hiç de kolay olmadı özellikle büyüdüğünde.hep küçük kalmıyorlar ya.
sallamadan herzaman bebegin uyuyacagı düşünürdüm
sallamak bazen çare olabiliyor ama yalnız ve sezeryanla dogum yaptıysanız acı verici olabiliyor
kızım aşırı derecede gazlı bi bebek akşama kadar uyur sabaha kadar otururdu
akşama kadarda kv ayagında sallagında uyur hiç ayagından indirmezdi
kızım 2,5 aylık gazı azalmaya başladı bu sallama işi bana agrı yapmaya ve eziyet gibi gelmeye başladı
çünkü bırakınca uyanırdı
tabi kv sallamaya alıştırdı hanım ortadan kayboldu herzamanda sallayacak adamı nerden bulacaksın
kafaya koydum gerçi kızım dogmadan kafaya koymuştum sallamak istemiyordum
çünkü pek çok yerde beyim fonksiyonlarına zarar verdigi yazıyordu
bigün ev süpüyorum baktım kızım kendi uyumuş
o gün hiç sallamadım karnını doyurdum altını temizledim ve yatagına yatırdım
müzikli ve ayıcıklı dönemcesinide açtım ayıları yakalamaya ugraşırken uyumaya başladı
günlerce devam etti
ama bu dönemde tabiki sallanmak istedi gece ben sallamadım kalktık oynadık iyice yordum
gene sallamadan kendi sızdı
bu dönem sabır ister önemli olan kafaya koymak
kızım 20,ayının içinde ve 2,5 aylıkken en salladım
o günden bugüne sallamadım
kucagına ayıcık vs oyuncaklar vererek şimdi bide mamasını alır içerken uyur
gecede uyandıgı zaman oynar yine kendi uyur
aslında zor degil hanımlar
bu arada ilk 3 ay herçocuk sallanmak istermiş
bi kitapta okumuştum sanırım mahallenin en mutlu bebegiydi
daha sonrası alışkanlık haline gelirmiş
yani üçüncü aydan sonra sallamayı bitirmek lazımmış
umarım yardımcı olabilmişimdir
Yağmur'umu bekliyorumm:)
Kayıtlı Üye
ben de bu durumu bi hafta yaşadım....uykusuzluk ve açlık içinde geçti günlerim resmen :)) ama şimdi düzene girdi maşallah..çok sabırlı olmak gerekiyor...size tavsiyem sakin olun ve onunla bütün gün konuşun bişeyler anlatın bişeyler öğretin..bebek falan demeyin inanılmaz akıllılar herşeyi anlıyolar ve öğreniyolar...ben bunu yapmaya başlayalı kızımın uykuları düzene girdi huzurlu uyumaya başladı ben de tek başımayım kimseden yardım almıyorum kimseye minnet etmiyorum...kendi ailem uzakta zaten onları kastetmiyorum,kv vs ...kızımın herşeeyini kendim yapıyorum o benim tüm yaşama amacım..şimdi ve her zaman herşeyiyle ben ilgilenicem onu ben eğiticem...siz de öyle yapın...evet çok yorucu çok zor ama biz anneyiz artık ve onların en çok bize ihtiyacı var,babaanneye dedeye vs değil...onlar bizim çocuğumuz ve bizim istediğimiz gibi şekillenmeliler..
bi de her ağladığında yani çok ağlıyosa emzirin..bu onları sakinleştiriyor..emzikte kullanın bence zararı yok..kızım emziği istemediğinde zaten atıyo ağlamaya devam ediyor o zaman emziriyorum ama atmassa emzikle uyuyor..daha çok uyurken kullanıyorum zaten
kucakta gezmeyi benim kızımda seviyor..oturunca aglıyo :)) gezdiricez mecbur..gezidirin evi etrafı anlatın :) çok ağırlaştığı için zorlanıyorum ben de artık ama ilk 3 ay bu böyle olmalı..kucaklanmayı sevilmeyi istiyolar ilk aylar...
ha bir de ben müzik dinletiyorum dinlerken ben de söylüyorum çalan şarkıyı...bu da onların güzel uyumasını sağlıyo bence
ben de bu durumu bi hafta yaşadım....uykusuzluk ve açlık içinde geçti günlerim resmen :)) ama şimdi düzene girdi maşallah..çok sabırlı olmak gerekiyor...size tavsiyem sakin olun ve onunla bütün gün konuşun bişeyler anlatın bişeyler öğretin..bebek falan demeyin inanılmaz akıllılar herşeyi anlıyolar ve öğreniyolar...ben bunu yapmaya başlayalı kızımın uykuları düzene girdi huzurlu uyumaya başladı ben de tek başımayım kimseden yardım almıyorum kimseye minnet etmiyorum...kendi ailem uzakta zaten onları kastetmiyorum,kv vs ...kızımın herşeeyini kendim yapıyorum o benim tüm yaşama amacım..şimdi ve her zaman herşeyiyle ben ilgilenicem onu ben eğiticem...siz de öyle yapın...evet çok yorucu çok zor ama biz anneyiz artık ve onların en çok bize ihtiyacı var,babaanneye dedeye vs değil...onlar bizim çocuğumuz ve bizim istediğimiz gibi şekillenmeliler..
bi de her ağladığında yani çok ağlıyosa emzirin..bu onları sakinleştiriyor..emzikte kullanın bence zararı yok..kızım emziği istemediğinde zaten atıyo ağlamaya devam ediyor o zaman emziriyorum ama atmassa emzikle uyuyor..daha çok uyurken kullanıyorum zaten
kucakta gezmeyi benim kızımda seviyor..oturunca aglıyo :)) gezdiricez mecbur..gezidirin evi etrafı anlatın :) çok ağırlaştığı için zorlanıyorum ben de artık ama ilk 3 ay bu böyle olmalı..kucaklanmayı sevilmeyi istiyolar ilk aylar...
ha bir de ben müzik dinletiyorum dinlerken ben de söylüyorum çalan şarkıyı...bu da onların güzel uyumasını sağlıyo bence
Allah razı olsun çok güzel anlatmışsın arkadaşım. En azından aynı şeyleri yaşayan ve çözüm üreten birinin varolduğunu bilmek bile içimi rahatlattı.. Gezdirirken anlatma fikri çok güzel öyle yapıcam artık. Müzik dinlettim bugün farkettim eğleniyordu sonra uyudu. Ayrıca sana katılıyorum bebeğimi kendim büyütücem bana ihitiyacı var. :)) Çok saol arkadaşım cvp verdiğin için Allah hayırlı evlatlar nasip etsin inşallah emeğinin karşılığını alırsın ve evladınla eşinle mutlu huzurlu yaşayın inşallah..
cnm benim bebeğimde aynen öyle.yarım saat uyusun diye savaş veririm ayağımda tam uyudu diye indireyim derken hemen açar gözlerini bidahada uyumaz. torba salıncak aldım içinde uyumadı.ayağımda uyutup koyayım derken uyandı bidaha uyumadı..neler neler denedim.. tatilde bi cafede hamak vardı.çok uykusu gelmişti oraya koydum yanımdaydı.sürekli salladım 2 saat uyudu.o ümitle eve gelir gelmez hamak kurdum odanın ortasına ama yine olmadı yine olmadı... halimiz komedi.hamakta 10 dakika sallanarak uyuyo sonra 10 15 dk kendi uyuyo ve hemen uyanıyor eğer hamak sallanmıyorsa..uykusunu alamadığı içinde tüm günü huysuz geçiyor çok üzülüyorum.tek çare oturup uykusunu alna kadar ayakta sallamak.bunada ne ayak dayanıyor ne bacak.kendimden geçtim bebeğim hergün bu kadar sallana sallana beynine zarar gelecek diye korkuyorum.çaresizim bende..bu arada bebeğim 1. aydan beri böyle şu an 8 aylık umarım tez zamanda normal bebekler gibi uyur...çaresinin olacağını sanmıyorum ama yinede umutla takip edeceğim bu sayfayı.. :)
Aradan yıllar geçmiş ama merak ediyorum bebeğiniz ne zaman düzeldi acaba
Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
Benim oğlum 3 aylik olacak ne ayakta sakladım nede kucakta tuttum.besigine koyarim sessiz ve los bir ortam. Kurarim oglum uyur.oyle maşallah