Şampuan ve Saç Kremleri Şampuan Seçerken Dikkat Etmeniz Gerekenler

herdersegiren

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
1 Eylül 2018
2
7
1
28
Saçınızı tanıyın ve saç tipinizi bilin. Saçlarınız için uygun bir şampuan seçmeniz, saçlarınızın daha iyi görünmesini ve daha iyi şekil almasını sağlar.

Saç tipinizi belirlemek için, dermatologlardan yardım alabilir ve saç tipinizi belirleyebilirsiniz. Saç tipinizi belirledikten sonra, saç tipinize uygun şampuan kullanarak, daha güzel saçlara sahip olabilirsiniz.

Vücudunuzun zarar görmemesi için, tercihinizi organik şampuanlardan yana kullanabilirsiniz. Ama piyasadaki birçok şampuan doğal bitkilerden üretildiğini söylesede içinde zararlı kimyasallar bulunabiliyor. Bu tür şampuanların içindeki kimyasallar, saç deriniz tarafından emilerek size zarar verebilir. Bu sebeple gerçekten organik olan şampuanları tercih etmeniz daha faydalı bir tercih olacaktır.

Ayrıca şampuanınızın daha çok köpürmesi, saçınızı daha iyi temizlediği anlamına gelmez. Şampuanınızın daha çok köpürmesini, saç yıkama suyunun sıcaklığı ve şampuanların içindeki kimyasallar da etkiler.

Saçlarınızı, her gün ve sık sık yıkamak da size zarar verebilir ve sağlığınızı etkileyebilir. Ayrıca her yıkamada saçlarınızı birden çok şampuanla yıkamak da size ve saçlarınıza zarar verebilir.

Kendi sağlığınız ve saçlarınızın sağlığı için, şampuan seçiminize ve saç yıkama şeklinize dikkat etmeniz sizin için faydalı olacaktır.

Son düzenleyen: Moderatör:
Cocuklugumdan beri gur uzun dalgali saclarim vardir ve elidorla buyudum herkes saclarimin nekadar saglikli oldugunu soyler dururdu organik olsun zararli icerigi olmasin deyip bitkisel kullandigimdan beri o parlak gur saclarim gitti yerine mat cansiz sekil almayan bakimsiz saclar geldi.. saclarim yeterli beslenmedigi icin koparak dokuldu kisaldi iyice uzamamaya basladi.. sac derim kuruluktan kasinmaya basladi kasidikca yaralar olustu.. herkes bana saclarina naptin bole nekadar saglikli saclarin vardi senin demeye basladi.. bitkisel sampuan kullanmayi birakali 1 sene olmasa da yakin diyelim hala daha toparlayamadim saclarimi ama biraz biraz kendine gelmeye basladilar en azindan koparak dokulmuyor sac derimi de aktardan aldigim yaglarla bakim yaparak kendine getirdim.. sac derim kendine geldi yavastan saclarimda uzamaya basladi.. bidaha mi tovbee bitkisel sampuan kullanmam..

Şampuan saç yapısını etkileyen en önemli şey bence. Çünkü hafta da bir kaç kez saçımızla temas ediyor. Ve bu noktada yanlış tercih edilen şampuanlar, saça fazlasıyla zarar veriyor. Yanlış tercihten kastım saçlarımızı tanımadan aldığımız ürünler oluyor. Çünkü saçlarımızın yapısını bilmeden, tamamen kokusuna aldanıp aldığımız şampuanlar saçlarımızda beklemediğimiz olumsuz etkileri yaratabiliyor. Sonra dökülmeleri durdurmak ve kırılan saçlarımızı onarmak için uğraşıyoruz. Bunun yerine doğru bakım ürünlerini kullanırsak saç dökülmesi gibi bir sorunla karşılaşmayız. Ben uzun yıllardır Bioxcin biotin şampuan kullanıyorum. Ve memnunum. Saçlarıma başka bir bakım uygulama ihtiyacı duymuyorum.

Şampuan seçerken marka ve kokusundan önce içerdiği kimyasal maddelere bakıyorum. Çünkü önemli olan saçlarımıza sağlıklı bakmaksa dikkat etmemiz gereken en önemli nokta bu. Sonrasında bozulan saç sağlığımızı toparlamak için aylarca uğraşıyoruz ve masraflara giriyoruz. Onun yerine öncesinde doğru ürünler ile saç bakımımızı tamamlasak sonuçlar dökülmeye kadar gelmeyecek zaten. Gerçi bende bu bilince kötü bir tecrübe ile dahil oldum. Yoğun bir dökülme evresi geçirdikten sonra kendime söz verdim. Bundan sonra saçlarım için doğru ürünleri kullanacağım diye. O günden itibarende güvendiğim Bioblas markasını kullanıyorum. Biraz sertleştirmesi dışında bir şikayetim yok. Onu da argan yağlı kremi ile çözüyorum. Sağlıklı saçlara sahip olmak istiyorsanız sizlere de tavsiye ederim.

Back
X