Saç Uzatma Yöntemleri şampuanın içine hangi karışımlar ??

ben farklı üç şampuan kullanıyorum dönüşümlü olarak.
dove şampuanıma yarım paket kuru maya ekliyorum.
bioblas şampuanıma iki kapak badem yağı ekliyorum.
bir başka bioblas şampuanıma da iki kapak Çam Terebentin yağı ekliyorum.
her duşta farklı bir şampuan kullanıyorum bu üçü arasından.
Tabi bunlar herkese iyi gelmeyebilir. Ben kullanıyorum ama bir başkasına sen de kullan demem.
Herkes kendine ne iyi geldiğine yine kendi karar verebilir ve tabi mutlaka bilen birilerine danışmakta fayda var.

kuru maya ne işe yarıyormuş ?

2-3 yıl önce ben de böyle bi serüvene başladım. Ama benim kısa sürdü.
Sarımsak, çam terebentin, sinameki.. Öyle kötü kokular ki zerre tarzım değil dedim 1-2 aya attım çöpe.
Şimdi sadece haftada bir veya ıki kez mecitefendi saç bakım yağı sürüyorum. Otacı şampuanla yıkıyorum.
Yağ sürmediğim zamanlar da ise elidor kullanıyorum.
Saçlarım çok güzel uzuyor ve harika kokuyor. Parfumumden çok ona iltifat alırım.:D
Akışına bırakırsanız ufak bi bakımla rahat rahat uzar saçlarınız.

Selam :3:

Bugüne kadar şampuanım içine bi dünya şey ekledim :1:

Sayıyım ben direk. Mesela şu anki şampuanım komili o yüzden çamterebentin ekledim. Hem 700 ml hem de zaten şampuanın kendisi zeytinyağlı olduğu için 15 20 damla kadar ekledim. Sertleştirmiyo saçlarımı. Ama başka şampuanın içine tek başına eklersen sertleştirir. Onu engellemek için badem yağı veya jojoba yağı veya zeytinyağıyla birlikte ekleyebilirsin:21:

B12 vtamini kırmıştım. O döktü malesef saçlarımı :19:

Bepanthen ampül eklemiştim iyi gelmişti :23:

Bal da yumuşatıyo saçları onu da deneyebilirsin :24: 1 çay kaşığı eklemiştim ben :49:

Sarımsak ekledim iki kez. Birinde sarımsakları sütte kaynattım, diğerinde direk ortadan ikiye kesip içine attım. Sütte kaynatınca kokusu kısmen azalıyo. Direk atınca banyoda duramıyosun o saçı yıkayana kadar :27: Banyodan çıkıyodum arkamdan sarımsak kokusu çıkıyodu :27: Ama saç kuruyunca koku falan kalmıyo hiç:12:

Sarımsakla birlikte çörekotu yağı da eklemiştim ekstra koku yapmıştı o da :1: Kokusu olmasa gayet iyi geliyo saça o da. Ama bence yağ bakımı yaparken kullan çörekotu yağını :40:

Başka hatırlayamadım şu an aklıma gelirse yazarım :1:

Doğum kontrol hapı ekleyenler var bi de ama ona cesaret edemedim ben :26:

Şunu da ekleyim. Uzadı saçlarım ama ben sinameki de yaptım aynı zamanda. Hangisiyle ne kadar uzadı bilmiyorum :44:
neredeyse senınkılerle benımkıler aynı yaklasık 10 gun oldu ben baslayalı komili kullanıorum şampuan papatya özlü ve bal özlü içine sarımsak bal çörek otu yagı menekşe yagı badem yagı çamterebenti bheptal amp kattım bununla saçımı yıkıyorum ilk daha sonra diğer şampuanla da ikinci yıkamayı yapıyorum onun ıcınde de dıger sampuanda sarımsak oldugu ıcın menekşe yagı koydum kokuyu alsın dıye b vitaminide var içinde bunların dısında sinameki ve havuc kürleride uyguluyıorum tabı aaralıklı günlerde sonuc daha tam anlamadım ama baya fark var uzadı gibi 10 gun oldu işde bakalım :O

ya kızlar ben de saçımı uzatmaya çalışıyorum şampuana 5 ampul bepanthane 1 ampul de evigen ekledim aktara gitsem çam terebantin de alıcam ama maalesef gidemiyorum-çam terebentini uzun bir dönem şampuanımda kullanmıştım misss gibi orman kokuyordu kafam:23: - bu arada bir arkadaşım saç dökülmesi için karanfil suyu kullanıyordu saçı çok hızlı uzadı onu da yapmaya başladım bakalım bu ikinci yapışım nolucak =) Saç dökülmem de var maalesef:5: ben şampuana bemiks koymadım daha önce koyduğumda iğrenç kokutmuştu ya:52: Bakalım inşallah hepimizin saçları Rapunzel gibi olur :21: Bu arada bepanthen ampulü direkt saç derime uygulamayı da düşünüyorum; annem yılar önce yapmış o dönem saçlarım çok güzeldi diyor :16:

Back
X