Samsun'da doğum yapmak istemiyorum

zelisss

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
24 Ocak 2011
35
0
0
Ankara
merhaba arkadaşlar yardımcı olursanız sevinirim...bir hafta önce kaynanamlar geldi samsunda yaşıorlar bizde eşimle ankaradayız...neyse herşey güzel gidiodu bi akşam yanlarına gittim eşim dediki zelo dogumu samsunda yapacak dedi:53:o an şok oldum susutum,gitsinler sonra konuşurum dedim güldüm geçtim.aradan 3 gün geçti dayanamadım gece yatarken aglamaya başladım(bu arada 14 haftalık hamileyim).neoldu dedi bişe yok dedim ısara etti herşey samsun samsun samsun dedim benim evim ankarada ben dogumu samsunda yapmam hep senn istediğin oluyo zaten vs dedim bana nankörlük yapma nanakörsün kafamı bozma herşeyi toplar samsuna giderim dedi döndü arkasını yattı.sabah bende ailesine ilgi göstermedim ne yapsalar uzak durdum.zaten 1 gün sonrada gittiler ve eşimle 6 gündür konuşmuyoruz..sizce ne yapmalıyım ilk adımı benmi atmalıyım...ama ben samsunda dogum yapmak istemiyorum...lütfen yardımcı olıunnn

Ankarada yaşarken Samsunda doğum yapmak abes olur tabi de. Eşinize yaklaşımınız onu tetiklemiş galiba. İçinize atıp, sonradan ağlayarak erkeklere dert anlatmak ters tepiyor genelde. Sakin sakin neden orda doğum yapmak istemediğinizi anlatın bence. Küsüp konuşmamakla halledilecek şeyler değil bunlar.

Konuşmak her kapıyı açar.

eşiniz de sizinle samsuna gelecekmiki doğuma yoksa siz orada yalnızmı olacaksınız..
sizin anneniz nerde doğumda annenin yanınızda olması daha iyi olur bence..çünkü 10 ay önce doğum yapmış biri olarak diyorum lohusalık çok zor geçiyor..duygusal ve fiziksel açıdan aşırı hassasiyet oluyor o yüzden nazınızı çekecek size kırılmayacak birileri olsun yanınızda ve kesinlikle kendi evinizde olun bence..
eşiniz eğer doğuma sizi samsuna gönderip kendisi gelmeyecekse ilginç yani çocuğunu görmeden nasıl duracak hemde ilk günler..ayrıca doğumu nerde yapacağınızın kararını vermek eşinize düşmezki ne alaka ona ne..
kendinize stres yapmamaya çalışın hamileliğiniz sitresli geçmesin biran önce konuşun halledin böyle uzarsa sizin açınızdan iyi olmaz bebeğide etkiler sizin ruh haliniz..

eşin resmen emrivaki yapmış, sana sormadan etmeden, bi de ağlayınca nankörlük yapma diye üste çıkıyor, hamile halinle.... bence hiç üzülme, sen üzülünce bebeğinde etkileniyo salgılanan hormonlardan, daha doğuma çok var, nasılsa o zamana kadar bi bahaneyle evinde doğum yaparsın
olmadı kendi annem bakcak bana der anneni çağırırsın ya da ablanı, aileden kim varsa artık, maksat evinde doğum yap
hem anlamıyorum ankara gibi sağlığın merkezi bi yer varken ne ki bu dayatma, mantıklı bi açıklaması varsa bilemicem

eşinin sana danışmadam böyle birşey söylemesi çok yanlış bir defa:20:kim olsa kırılırdı
keşke ağlamak yada ailesine surat asmak yerine tatlı bir dille eşine bunu sorsaydın neden bu kararı sana sormadan aldığını ve niye orda doğum yapmak istemediğini iyilikle anlatsaydın canım:31:
yani sen haklısın ama derdini anlatırken yanlış yolu seçmişsin
umarım doğuma kadar eşini ikna edebilirsin

kadının nerede doğum yapacağına da mı karışacak kadar başka işleri yok bu erkeklerin anlayamıyorum yenin ederim:50:
ankarada çok iyi hastaneler var, samsunda ne işin varmış acaba? başkent samsuna mı taşınmış?

Eşinizin tepkisi ne kadar yanlış. Hamile ve hamile olduğu için de son derece hassas olan karısına Samsun'da doğum yapmak istemiyorum dedi diye , her şeyi toplar oraya dönerim gibi saçma sapan laflar etmesi ve günlerdir suçlu sizmişsiniz gibi sizinle konuşmaması tuhaf. Özür dilemesi lazım aksine. Çok çirkin yaptığı şey. :19:

ne kadar saçma onların sızın yanınıza gelmesı lazım bence onlar gelemıyosa kendı annenız yardım etsın sızın yanınıza gelıp taa samsuna gıtmeye ne gerek var kucucuk bebekle yolculuk mu yapcan dıkkat et canım ıns kocan senı yollamaya calısmıyodur

doktorunla aran iyiyse ona çıtlat durumu.eşine uzun yol yasak desin.
riskli olur desin.
son aylarda gideceksen zaten mümkün değil.ben şu an çok zorlanıyorum mesela.şimdiden bozma moralini.bulunur bir yolu.
ama eşinin tepkisi tavrı çok yanlış:68:

doktorunla aran iyiyse ona çıtlat durumu.eşine uzun yol yasak desin.
riskli olur desin.
son aylarda gideceksen zaten mümkün değil.ben şu an çok zorlanıyorum mesela.şimdiden bozma moralini.bulunur bir yolu.
ama eşinin tepkisi tavrı çok yanlış:68:

evet bence de dokturunla konuşarak böyle beyaz bir bahane uydurablirsin... hem senin istediğin olur hem de eşinle aran açılmamış olur...

evet bence de dokturunla konuşarak böyle beyaz bir bahane uydurablirsin... hem senin istediğin olur hem de eşinle aran açılmamış olur...

ewet olabilir aslında...bakalım ayın 28inde kontrol var..eşim odaya girmezse dr.la konuşmaya çalışırım...çok teşekkür bu fikir için

ne kadar saçma onların sızın yanınıza gelmesı lazım bence onlar gelemıyosa kendı annenız yardım etsın sızın yanınıza gelıp taa samsuna gıtmeye ne gerek var kucucuk bebekle yolculuk mu yapcan dıkkat et canım ıns kocan senı yollamaya calısmıyodur

bencede saçma,hayır yollamaya çalışmıyor oda yıllık izin alıp gelcekmiş...ee yani anlamıyor ya napıp edip ikna etmeye çalışcam artık...şimdilik tamam dedim bakalım...

eşinin sana danışmadam böyle birşey söylemesi çok yanlış bir defa:20:kim olsa kırılırdı
keşke ağlamak yada ailesine surat asmak yerine tatlı bir dille eşine bunu sorsaydın neden bu kararı sana sormadan aldığını ve niye orda doğum yapmak istemediğini iyilikle anlatsaydın canım:31:
yani sen haklısın ama derdini anlatırken yanlış yolu seçmişsin
umarım doğuma kadar eşini ikna edebilirsin

3 gün içim içimi yedi zor dayandım artık yatakta aglamaya başladım bende güzellikle sölemek isterdim ama napalım oldu artk...:96:

eşin resmen emrivaki yapmış, sana sormadan etmeden, bi de ağlayınca nankörlük yapma diye üste çıkıyor, hamile halinle.... bence hiç üzülme, sen üzülünce bebeğinde etkileniyo salgılanan hormonlardan, daha doğuma çok var, nasılsa o zamana kadar bi bahaneyle evinde doğum yaparsın
olmadı kendi annem bakcak bana der anneni çağırırsın ya da ablanı, aileden kim varsa artık, maksat evinde doğum yap
hem anlamıyorum ankara gibi sağlığın merkezi bi yer varken ne ki bu dayatma, mantıklı bi açıklaması varsa bilemicem

benim ailem adanada doguma yanıma gelcek elbette ama şimdi samsunu duyunca canı sıkılcak birazda ailemi düşünüyorum,sanki istenmiyorlar gibi...eşim ailende gelir samsuna diyor aamaa bakalım...

Babamın boş evi olduğu halde gidip kalmıyorum 7 yaşında kızım var azıcık aşımız ağrısız başımız yaşayıp gidiyoruz işszi kalınca da babam destek oluyor evim de kira hani kendi evim değil oturayım diyeyim aynı şehirde ablam var gece bir olsa dönerim evime kümes olsun benim olsun ağrılı sancılı uykusuz huzursuz bi de milletin evinde yok başka derdi bu nedir ya evimde rahat rahat yatmak varken

Back
X