Sanki sanal alem oldugu icin bazi kisiler daha kolay karsidakine hakaret edebiliyor veya dalga gecebiliyor.
ama bazilarida sanki burada kendini Alikiran Baskesen saniyor gibi geliyor bana,yani biraz fazla kaptiriliyor kendini olaylara ve burada gercek hayatta yapamadiklarini yapiyorlar.
Ama var bu malesef bizim toplumda,karsindakinin hayatina fazla burnunu sokmak,ve bazen sinirlari bilmemek.
Sanal aleme ne kadar kapiliyoruz?
ne kadar mesafe olmali?
hayirdir canini sikan bisey/biri mi oldu:26:
hayir ondan degilde,bir konu var kapatilmis,onda yok bilmem Hayvan mayvan deniyor...
az öncede yine bir konuya baktim,yok defol yazmalar vs.
:119:22.12.2012:119:büyük günmüs
japon prensesi(ismini unuttum simdi (cokta lazim degil))
diyorki:
o gün dünyamiz 5. boyuta gecis yapicak "nuru" diye bir yerden gecicek dünyamiz
ve 3 gün 3 gece zifiri karanlik olucak
biradan ve gazli meyve sularindan uzak durmamiz gerekiyor
bu karanligi atlatabilmek icin, icimizdeki isigi sevgi ve hosgörüyle beslememiz gerekiyor
bense mum ve fener icin pil depolamayi tercih ediyorum, isimi sansa birakmiyayim
Sanki sanal alem oldugu icin bazi kisiler daha kolay karsidakine hakaret edebiliyor veya dalga gecebiliyor.
ama bazilarida sanki burada kendini Alikiran Baskesen saniyor gibi geliyor bana,yani biraz fazla kaptiriliyor kendini olaylara ve burada gercek hayatta yapamadiklarini yapiyorlar.
Ama var bu malesef bizim toplumda,karsindakinin hayatina fazla burnunu sokmak,ve bazen sinirlari bilmemek.
Sanal aleme ne kadar kapiliyoruz?
ne kadar mesafe olmali?
hem katılıyorum hem katılamıyorum.
Eminim ki gerçek hayatta çekingen insanlar buradaki alikıran başkesenlerdir. Fakat zaman öyle değiştiki kimselere derdini anlatamaz oldun. Artık birbirimizin en hassas noktalarından vurmaya başladık hepimiz en büyük kazıkları en güvendiğimiz insanlardan yemedik mi?
O yüzdendirki hiç tanımadığın insanlarla dertleşmek daha makul gelebiliyor. Kişi derdini yazınca okuyanada cevap yazma hakkı doğuyor. Sanal alemde olsa etten kemikten insanların elinde klavye fesatı var, duygusalı var çeşitler arttırılır ancak karşımızdaki insan unutmamak gerekir.
bırakın sanal alemi yüzyüze bile görüşürken insanlar mesaafelerini koruyabiliyorlar mıki? Nasılda üzüyoruz birbirimizi değil mi?
Ne kadar haklısınız...
wala kızlar son 2 yıldır benim için hayat sanal alemden ibaret oldu....sürekli internetten tanımadığım insanlarla sohbet ediyorum face de orda burda zaman öldürüyorum bu durumdan çok rahatsızım yaaaaa
ben de bu durumdan üzüntü duyuyorum.dertleşmek ıcın bı konu acıyorum fakat bazı arkadaslar cok acımasız eleştiri yapıyorlar aynı sey kendılerının basına gelse bu kadar acımasız olacaklar mı merak edıyorum.mesela eşimizden bahsedıyoruz evet ona kızgınız belkı affedeceğiz sonra ama bazı arkadaslar eşlerimiz hakkında mesela dıyorum aptal gerızekalı dıyebılıyor.ne kadar kızgın olsak da esımız belkı cocugumuzun babası öyle denmemesı gerekıyor.bnce KK DA akıl vermek cok guzel ama empati kurmak cok az
İnsan sanal bi ortam da olsa kendi karakterini belli ediyor[/QUOT harfi harfine katılıyorum arkadaşa
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?