- 4 Nisan 2020
- 120
- 292
- 18
- Konu Sahibi Meyraaa199
-
Kesinlikle katılıyorum ama saat sınırı koymak için büyük biraz yani en azından baş edemiyoruz bu şekilde.Belli bir yaşa kadar tablet ve telefonla alakalı bir saat sınırlaması olması gerektiğine inanıyorum, ve asla o saatin dışına çıkılmamalı, yani bu konuda net olunmalı.
Fakat bu sınırlama kaç yaşa kadar olmalı onu bilemiyorum.
Virüsten dolayı böyle oldu yoksa kuzenlerim ile oynuyordu. Yarış yapmak istesem kabul etmez. Çok küçük bir çocuk olarak bahsettim galiba ama 8. sınıf kendisi.Virüs olmasa disari cikip gezdirin falan derdim ama bu simdilik askiya alinsin.
Kitap alin birlikte okuyun. Kim once bitirecek yarisi yapin. Anlattirin sonra kitabi.
Boyle boyle uzaklasir sanirim.
Virüsten dolayı böyle oldu yoksa kuzenlerim ile oynuyordu. Yarış yapmak istesem kabul etmez. Çok küçük bir çocuk olarak bahsettim galiba ama 8. sınıf kendisi.
Evet denedim. Tatil olduğu için bu kadar oynadığını söyledi. İnanmak istiyorum ama hiç öyle görünmüyor.Maalesef illet bi bağımlılık tablet oyun vs.
Kendinın anlaması lazım yaşı da büyükmüş, konusmayı denedınız mi.
Öyle yaptığımda alınıp kızar diye korkuyorum malum kendisi ergen her şeye alınıyor. Ben de online eğitim göreceğim küçük bir oyun oynayıp internet kotalı ancak bana yetiyor demeyi düşünüyorum, şifreyi de değiştim mi bir problem kalmaz ama evde de canı sıkılıyor bu sefer iyice darlanır diye endişeliyim.8 se sildirin oyunları.
önleminizi alın geç olmadan.
Olabilir beni dinlemiyor ama anneme dersem böyle bir şey yaparlar belki. Üniversite okuyorum ama hiç özenmiyor aksine iyice soğuyor derslerden. Çok teşekkürler.Bırak deyince bırakmayacak bu açık
Program yapın
Şu saat aralığı ders
Ders bitince yemek işte yemek bitince oyun şu saatte de uyku
Oyun ile bağı yavaş kopsun
Ben de kaybedince sinirleniyorum yastık yumruklayın da genelde rehberlik önerisidir
Bence gün programı yapmasına yardımcı olun siz eğer üniversite okuyor ya da okudu iseniz biraz özendirin
kesinlikle katılıyorum, benim kardeşimde daha ileri boyuta geldi lisede.ergen psikiyatrisinde gezindi annemler hep, çok kötü huylar edindi ne tehditler ne sinir krizleri.8 se sildirin oyunları.
önleminizi alın geç olmadan.
Olabilir beni dinlemiyor ama anneme dersem böyle bir şey yaparlar belki. Üniversite okuyorum ama hiç özenmiyor aksine iyice soğuyor derslerden. Çok teşekkürler.
İnanın böyle değildi, küçük bir yerde yaşıyoruz hala sokakta oyun oynanır burada. Hep kuzenlerim ile kapımızın önünde oyun oynardı ama pandemi dolayısıyla görüşmüyoruz dayımlarla sıkılmasın evde diye tablet aldık böyle oldu. Öngörebilsek asla almazdık.Şu an ergen olan veya olmayan , okula yeni başlayan hatta 3,4 yaşında ki bebeler bile teknolojiye bayagı bi bagımlı durumdalar. Nasıl cözülcek bu durum ama bilemiyorum.. zamanında sussun, oyalansın diye ellere verilen telefonlar daha sonra bıraksın diye uğras veriliyor..
Evet bizimki de oyundan mesajlaşıyor arkadaşları ile. Yaşıtı kuzeni var o da aynı oldu tabletten kalkmıyor diye anneannem yaylaya götürdü bıraksın diye ama bizim öyle bir imkanımız yok. Artık kısıtlama yapacağız başka çaresi yok. Çok teşekkür ederimErkek ergen biraz öyle olur
Şimdi tam cinsiyetçi çağı da annenize kızın şöyle dedi vs de der o şimdi
Oyun için de zaman ayırmak lazım zira başka sosyalleşecek ortam yok
Oğlum karşı komşunun oğlu ile online oyun oynuyor mesela
Hem konuşuyorlar arayıp bir yandan da karşılıklı taktik verip oynuyorlar zira yakında ikili ilişkileri unutacaklar okul da açılmazsa
Umarım öyle olmaz. Kardeşiniz umarım atlatmıştırkesinlikle katılıyorum, benim kardeşimde daha ileri boyuta geldi lisede.ergen psikiyatrisinde gezindi annemler hep, çok kötü huylar edindi ne tehditler ne sinir krizleri.
Ev için olan basket potalarından almayı düşünüyorum işe yarar umarım. Çok teşekkür ederim.Hobiler edinsin. Aklını başka yerlere çekin.
Öyle yaptığımda alınıp kızar diye korkuyorum malum kendisi ergen her şeye alınıyor. Ben de online eğitim göreceğim küçük bir oyun oynayıp internet kotalı ancak bana yetiyor demeyi düşünüyorum, şifreyi de değiştim mi bir problem kalmaz ama evde de canı sıkılıyor bu sefer iyice darlanır diye endişeliyim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?