Sanal bağımlılık

Meyraaa199

Üye
Kayıtlı Üye
4 Nisan 2020
120
292
18
Merhaba hepinize. Konu kardeşim hakkında. Kendisi ergenlik çağlarında ve sürekli tabletle bilgisayarla oynuyor. Ders çalıştıramıyorum. Oyunda kaybedince sinirden yastıkları yumrukluyor.Annem bırakmasını söyleyince bırakıyor ama bu seferde sinirleniyor. Oynadığı oyunları biliyorum o konuda sıkıntımız yok. Sizce ne yapmam lazım? Her ergende olabilecek bir problem mi yoksa bizimkine özgü bir olay mı?

Belli bir yaşa kadar tablet ve telefonla alakalı bir saat sınırlaması olması gerektiğine inanıyorum, ve asla o saatin dışına çıkılmamalı, yani bu konuda net olunmalı.
Fakat bu sınırlama kaç yaşa kadar olmalı onu bilemiyorum.

Virüs olmasa disari cikip gezdirin falan derdim ama bu simdilik askiya alinsin.
Kitap alin birlikte okuyun. Kim once bitirecek yarisi yapin. Anlattirin sonra kitabi.
Boyle boyle uzaklasir sanirim.

Kesinlikle katılıyorum ama saat sınırı koymak için büyük biraz yani en azından baş edemiyoruz bu şekilde.

Virüs olmasa disari cikip gezdirin falan derdim ama bu simdilik askiya alinsin.
Kitap alin birlikte okuyun. Kim once bitirecek yarisi yapin. Anlattirin sonra kitabi.
Boyle boyle uzaklasir sanirim.
Virüsten dolayı böyle oldu yoksa kuzenlerim ile oynuyordu. Yarış yapmak istesem kabul etmez. Çok küçük bir çocuk olarak bahsettim galiba ama 8. sınıf kendisi.

Maalesef illet bi bağımlılık tablet oyun vs.
Kendinın anlaması lazım yaşı da büyükmüş, konusmayı denedınız mi.

Bırak deyince bırakmayacak bu açık

Program yapın

Şu saat aralığı ders

Ders bitince yemek işte yemek bitince oyun şu saatte de uyku

Oyun ile bağı yavaş kopsun

Ben de kaybedince sinirleniyorum yastık yumruklayın da genelde rehberlik önerisidir

Bence gün programı yapmasına yardımcı olun siz eğer üniversite okuyor ya da okudu iseniz biraz özendirin

8 se sildirin oyunları.
önleminizi alın geç olmadan.
Öyle yaptığımda alınıp kızar diye korkuyorum malum kendisi ergen her şeye alınıyor. Ben de online eğitim göreceğim küçük bir oyun oynayıp internet kotalı ancak bana yetiyor demeyi düşünüyorum, şifreyi de değiştim mi bir problem kalmaz ama evde de canı sıkılıyor bu sefer iyice darlanır diye endişeliyim.

Olabilir beni dinlemiyor ama anneme dersem böyle bir şey yaparlar belki. Üniversite okuyorum ama hiç özenmiyor aksine iyice soğuyor derslerden. Çok teşekkürler.

Şu an ergen olan veya olmayan , okula yeni başlayan hatta 3,4 yaşında ki bebeler bile teknolojiye bayagı bi bagımlı durumdalar. Nasıl cözülcek bu durum ama bilemiyorum.. zamanında sussun, oyalansın diye ellere verilen telefonlar daha sonra bıraksın diye uğras veriliyor..

Olabilir beni dinlemiyor ama anneme dersem böyle bir şey yaparlar belki. Üniversite okuyorum ama hiç özenmiyor aksine iyice soğuyor derslerden. Çok teşekkürler.

Erkek ergen biraz öyle olur

Şimdi tam cinsiyetçi çağı da annenize kızın şöyle dedi vs de der o şimdi

Oyun için de zaman ayırmak lazım zira başka sosyalleşecek ortam yok

Oğlum karşı komşunun oğlu ile online oyun oynuyor mesela

Hem konuşuyorlar arayıp bir yandan da karşılıklı taktik verip oynuyorlar zira yakında ikili ilişkileri unutacaklar okul da açılmazsa

İnanın böyle değildi, küçük bir yerde yaşıyoruz hala sokakta oyun oynanır burada. Hep kuzenlerim ile kapımızın önünde oyun oynardı ama pandemi dolayısıyla görüşmüyoruz dayımlarla sıkılmasın evde diye tablet aldık böyle oldu. Öngörebilsek asla almazdık.

Evet bizimki de oyundan mesajlaşıyor arkadaşları ile. Yaşıtı kuzeni var o da aynı oldu tabletten kalkmıyor diye anneannem yaylaya götürdü bıraksın diye ama bizim öyle bir imkanımız yok. Artık kısıtlama yapacağız başka çaresi yok. Çok teşekkür ederim

valla alınsın. sınavdan sonra ağlamasından iyidir.
ben geçen sene okullar açıldığında saatli izin verdim sonra baktım oluru yok vakit nasıl geçiyor anlamıyor.
oyunları sildirdim youtube yasakladım. sadece satranç oynayabildi bilgisayarda.
şimdi o birlikte oynayamadığı için sinirlenip söylendiği sınıf arkadaşları ağlıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…