• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sanal kumar bağımlılığı borç

Tedavi ol gel diyorum tedavi olduktan yanımda olacaksan olma diyor bu çok narsist bir cümle değil mi
Yoo değil adamın dediğinin türkçesi şu ben zaten kumarı bırakıp düze çıkınca başkasını bulurum ama kimse bu halimi çekmez sen zaten çekiyosun gel ki anam babam acıyıp borcumu ödesin bu yani sizi çok sevdiğini falan sanmayın

Merhabalar eşim kumar oynuyormuş bekarlığından beri evliliğimizin 3.yılında oğlumuz bir yaşındayken öğrendim borc yapmıştı Mevla yüksekti ailesine kızdım madem sakladınız evlendırdınız ödeyin dedim ödediler de ama kayınpederin evinden taşınmak zorunda kaldık evi kiraya vermem lazım borç için dedi eşyalarımızı sattık benım Annemın evıne geldik abilerim biliyordu ama anneme kumar borçu demedık üzülür diye abımler boşanırsan arkandayız ama karar senın dediler 2 sene geçti yeniden borçla geldi tutar milyonlar yani öyle diyim babasına artık öde diyemiyorum eşim artık tedavi olmayı kabul ediyor herseyın kontrolü sende olsun yeterki yanımda ol diyor beni bırakma diyor tedavi ol gel öyleyse dedim benim bugün kötü günüm yanımda olmayacaksan bitsin diyor ben ona bitsin demiyorum o bana bitsin diyor söz veriyorum sizin için herşeyi yapıcam diyor ortada borç var kayınpeder ödemeyi kabul etmiyor yanımda olursan tedaviye gittiğimi görünce yumuşar diyor kafam çok karışık yeminler sözler havada uçuyor ama emin olamıyorum akıl verin bana
Kolay değil yuva kurmak.Güvendiğin adamın seni kandırması, bir şeyler saklaması, arkandan iş çevirmesi… Söz verip en yakınlarına bile tutmaması. Ailesinin bile artık ona güvenmemesi boşuna değil.Bu yüzden ödememeleri normal.Ödeseler ne olacak? Yine oynamayacağını mı sanıyorsunuz?Kumar öyle kolay kolay biten bir şey değil.Tabii ki sözler verecek, sizi ikna etmeye çalışacak. Siz de zamanla yumuşayacaksınız.Söz verecek, sonra yine oynayacak.Süreç genelde hep böyle ilerler.O her oynadığında ilişkiniz biraz daha bitecek.Siz fark etmeden güveniniz sıfıra yaklaşacak.Bir süre sonra adam kimsenin yüzüne bakamayacak hâle gelecek.Alabildiği herkesten borç almış olacak. Kendinden bile soğuyacak.Giderseniz de “kötü günümde yanımda olmadın” diyecek.Yine ikna etmeye çalışacak.Ama şunu unutmayın
Bir insanın bağımlılığı, sizin fedakârlığınızla iyileşmez.Siz yanında kaldıkça değil,uzaklaştıkça gerçeklerle yüzleşir.Onu kurtarmaya çalışırken kendinizi kaybederseniz, ortada kurtulan kimse kalmaz.Kumar oynayan biri için sevgi tek başına yeterli değildir.“Bu sefer son” cümlesi, bağımlılığın en bilinen yalanıdır.Unutmayın Siz onun terapisti değilsiniz.Onun borçlarını, utancını, hatalarını taşımak zorunda değilsiniz.Birini sevmek, onun sizi tüketmesine izin vermek değildir.Bazen en doğrusu geri çekilmektir.Bazen gitmek, hem sizin hem onun için tek gerçek şanstır.Çocuğunuz için onun sürekli depresif ağlayan,yalvaran bir babanın yanında olmaması için en azından bir süre kendinizi dinleyip ayrı kalın.

Avukat mısınız gerçekten tecrübeli insanların görüşlerini dikkate almak için yazdım uzaktan maynak mısın boşan diyene ihtiyacım yok zaten çevremde var onlardan sevgisinden şüphem yok bende seviyorum ama sevmek keşke para etseymiş şimdi verirsem ikinci şans olucak ben evlenmeden önce böyle bir alışkanlığı olduğunu bilmiyordum
Zararın neresinden dönerseniz kâr şimdi öğrendiniz işte

Oğullarının bu bağımlılığından haberdarlarsa ve buna rağmen “evlenince bırakır” ya da “bizim başımızdan gitsin, karısı uğraşsın” mantığıyla evlendirmişlerse, elbette bunun bedelini ödemek zorundalar. “Neden kayınpeder ödesin?” demek anlamsız.

Kadına önceden “Kızım, bizim oğlumuzun böyle bir alışkanlığı var; bunu bilmeni isteriz, kararını buna göre ver” demişler mi? Eğer deselerdi, kimse onlara bir şey diyemezdi.

Yakın çevremde bir örnek var; adam 70 yaşına geldi hâlâ bırakamadı. Evleri gitti, torunlarının sünnet altınları bile gitti.

Bu yüzden konu sahibi iyi düşün.Boşanmayacaksan en azından yasal vasisi ol. Kartları sana verip nüfus cüzdanıyla gidip para çekemesin. Tüm sülaleyi ve arkadaş çevresini de ona borç vermemeleri konusunda uyarın.Eşine zaten bir şans vermişsin daha önce,bilemiyorum…Boşa kürek çekeceksin muhtemelen .

Son düzenleme:
Oğullarının bu bağımlılığından haberdarlarsa ve buna rağmen “evlenince bırakır” ya da “bizim başımızdan gitsin, karısı uğraşsın” mantığıyla evlendirmişlerse, elbette bunun bedelini ödemek zorundalar. “Neden kayınpeder ödesin?” demek anlamsız.

Kadına önceden “Kızım, bizim oğlumuzun böyle bir alışkanlığı var; bunu bilmeni isteriz, kararını buna göre ver” demişler mi? Eğer deselerdi, kimse onlara bir şey diyemezdi.

Yakın çevremde bir örnek var; adam 70 yaşına geldi hâlâ bırakamadı. Evleri gitti, torunlarının sünnet altınları bile gitti.

Bu yüzden konu sahibi iyi düşün.Boşanmayacaksan en azından yasal vasisi ol. Kartları sana verip nüfus cüzdanıyla gidip para çekemesin. Tüm sülaleyi ve arkadaş çevresini de ona borç vermemeleri konusunda uyarın.Eşine zaten bir şans vermişsin daha önce,bilemiyorum…Boşa kürek çekeceksin muhtemelen .
Evlilik öncesi karşıdaki kişiyi tanımak bizim sorumluluğumuzda. Kimse kendi yakınını bu kumarbaz, öteki yalancı, şu tembel diye kötülemez. Konu sahibi 18 yaşından büyükse kendi sorumluluğunu almak zorunda.

Evlilik öncesi karşıdaki kişiyi tanımak bizim sorumluluğumuzda. Kimse kendi yakınını bu kumarbaz, öteki yalancı, şu tembel diye kötülemez. Konu sahibi 18 yaşından büyükse kendi sorumluluğunu almak zorunda.
Evet tabi ki kimse evladını kötülemez ama konu sahibinin de bunu bekarken anlaması imkansız.Bütçe ortak olmadıkça adamın kayıplarını nasıl bilebilirdi ki.Bu tembellik,yalancılık gibi fark edilecek bir huy değil.

Bu insanlar birbirini nikah masasında mı gördü, hiç mi başbaşa vakit geçirmediler? Ev nasıl düzüldü, eşyalar nasıl alındı, sözü nişanı kınası düğünü... Bu adam evlilik hazırlığı yaparken hep babası mı aldı eşyasını vs? Hiç mi birbirlerinin evine gitmediler, bayram seyran akraba ziyareti yapmadılar? Kayınpeder gizlemişmiş, insan evleneceği nikahlanacağı kişinin aldığını verdiğini maaşını ödemesini nasıl bilmez? Ayrıca bir kere yüklü borcunu ödemiş evlerinden bile olmuşlar. Konu sahibi evliliğine devam etsin diye son günlerine kadar borç mu ödesinler? İlk öğrendiğinde kendi de bırakmamış ayrılmamış, kocasına şans vermiş. Aynı hatayı kendi yapınca şans verdim, kayınpeder yapınca ödeyecekler mecburlar diyor.

Başkaları öderse daha da arttıracak daha da cesaretlenecek tam tersine ödemeyin gerekirse sokakta kalsın ki hatalarının sonuçlarını görsün. Yakın zamanda akrabam bu yüzden boşandı hem de 20 senelik ilişkileri 2 kocaman çocukları var. Adam zengindi şirket sahibiydi kadın da mimar aynı şekilde. Bir kez borcunu ödemiş kadın sonra bakmış devam ediyor hemen boşadı. Adam yine de durmadı emekli annesinin evini dahi sattırdı şimdi kira için akrabalardan yardım bekliyorlar. Bence siz yol yakınken yukarıda bahsettiğim kadın gibi kaçıp kurtarın kendinizi. Yoksa sokaklarda kalan sizler olacaksınız bir kafasız yüzünden.

Bu insanlar birbirini nikah masasında mı gördü, hiç mi başbaşa vakit geçirmediler? Ev nasıl düzüldü, eşyalar nasıl alındı, sözü nişanı kınası düğünü... Bu adam evlilik hazırlığı yaparken hep babası mı aldı eşyasını vs? Hiç mi birbirlerinin evine gitmediler, bayram seyran akraba ziyareti yapmadılar? Kayınpeder gizlemişmiş, insan evleneceği nikahlanacağı kişinin aldığını verdiğini maaşını ödemesini nasıl bilmez? Ayrıca bir kere yüklü borcunu ödemiş evlerinden bile olmuşlar. Konu sahibi evliliğine devam etsin diye son günlerine kadar borç mu ödesinler? İlk öğrendiğinde kendi de bırakmamış ayrılmamış, kocasına şans vermiş. Aynı hatayı kendi yapınca şans verdim, kayınpeder yapınca ödeyecekler mecburlar diyor.
Bu ikinci borç için haklısınız.Kayınpeder ödememekte haklı.Artık herşey günyüzüne çıkmıştı,bunu bilerek kalmayı tercih etti konu sahibi.
Ben ilk borç için konuştum.

Evet tabi ki kimse evladını kötülemez ama konu sahibinin de bunu bekarken anlaması imkansız.Bütçe ortak olmadıkça adamın kayıplarını nasıl bilebilirdi ki.Bu tembellik,yalancılık gibi fark edilecek bir huy değil.
Evlilik hazırlığı yaparken de anlaşılır. Ama hadi anlaşılmadı, aynı eve girince de mi anlaşılmaz? Hadi yine anlamadı, ilk yüklü borç gelince artık bırakılmaz mı? Ben yanlış bir yola çıkmışım diyip zararın bir noktasından dönebilirdi. Konu sahibi kocasının kumarbaz olmasından değil, kayınpederinin borcu üstlenmemesinden rahatsız. Koca koca insanların da sorumluluğu yaşlı başlı insanlara yüklenmemeli. Emeklilerin durumu ortada, evi olmayanlar otel köşelerinde barınmaya çalışıyor. Ne yapsın torun torba sahibi adam evini mi satsın, iş güç mü arasın?

Peki madem devam edin.
Hatta beraber odeyin.
Milyonlar kisminda gozunuz acilmamis bir sonrakinde belki.

Avukat mısınız gerçekten tecrübeli insanların görüşlerini dikkate almak için yazdım uzaktan maynak mısın boşan diyene ihtiyacım yok zaten çevremde var onlardan sevgisinden şüphem yok bende seviyorum ama sevmek keşke para etseymiş şimdi verirsem ikinci şans olucak ben evlenmeden önce böyle bir alışkanlığı olduğunu bilmiyordum
Abla ben şeyi merak ettim sen gitsen de gitmesen de o milyonlar nasıl ödenecek kim ödücek öyle büyük bi parayı konu bu bence.
Öderim ben çalışır diyorsan öyle barış madem

Çok para kazanınca babasına da verelim demeyenler borcu kayınpedere yıkmaya gelince hiç utanmıyor. kocanız götünü v... de ödesin borcunu. rabbim böyle asalak evlatlardan korusun herkesi

Bana utanmazsınız diyemezsiniz ortada evlenınce düzelir diyen bir aile başı yanan gece bir kadın ve çocuk var lütfen saygınızı koruyun
Başınızın yandığını düşünüyorsanız boşanırsınız ama siz hala seviyorum aşığım modundasınız 🤦🏻‍♀️
kendinizi düşünmüyorsunuz hadi ama çocuğunuzun geleceğinide mi hiç düşünmüyorsunuz hayret ediyorum

Merhabalar eşim kumar oynuyormuş bekarlığından beri evliliğimizin 3.yılında oğlumuz bir yaşındayken öğrendim borc yapmıştı Mevla yüksekti ailesine kızdım madem sakladınız evlendırdınız ödeyin dedim ödediler de ama kayınpederin evinden taşınmak zorunda kaldık evi kiraya vermem lazım borç için dedi eşyalarımızı sattık benım Annemın evıne geldik abilerim biliyordu ama anneme kumar borçu demedık üzülür diye abımler boşanırsan arkandayız ama karar senın dediler 2 sene geçti yeniden borçla geldi tutar milyonlar yani öyle diyim babasına artık öde diyemiyorum eşim artık tedavi olmayı kabul ediyor herseyın kontrolü sende olsun yeterki yanımda ol diyor beni bırakma diyor tedavi ol gel öyleyse dedim benim bugün kötü günüm yanımda olmayacaksan bitsin diyor ben ona bitsin demiyorum o bana bitsin diyor söz veriyorum sizin için herşeyi yapıcam diyor ortada borç var kayınpeder ödemeyi kabul etmiyor yanımda olursan tedaviye gittiğimi görünce yumuşar diyor kafam çok karışık yeminler sözler havada uçuyor ama emin olamıyorum akıl verin bana
Kocanız çok kötü bir insan. Hem sizi düşünmedim milyonlarca borç yapıyor, hem konforu bozulmasın rahatı devam etsin diye size yalvarıyor ama bunu da sizi suçlayıp manipülasyon şeklinde yapıyor.

Anında kapıya koymanız lazım.

Kayınpederiniz arkanızı toplasın oğlu yine borç açsın siz mutlu mesut yaşayın mı sisteminiz?

Nereye kadar? Hadi adam bu seferde evini satsın kapatsın sonra ki borçta ne yapacak? Canını mı verecek?

Milletin senelerce çalışıp yaptığı şeyleri hayırsız evlatları umursamadan hiç ediyorlar. Vallahi korkuyorum bizimde evladımız var. Allah korusun ya sizin gibi aşığım ayrılamam derse kızım kumarmaz kocasının peşinde savrulursa. Yada eşiniz gibi faydasız olup bu zamana kadar zorlukla yaptığım üç beş şeyi tam gün yüzü görecekken sattırıp zora sokarsa oğlum diye gerçekten korkuyorum.

Yani gerçekten etrafınızdan birinin bosan demesine hatta sizi iyi bir kendinize getirecek birine ihtiyacınız var şu yorumunuza göre burda kim ne derse desin boşanmazsınız.cok beklersiniz ama , çocuğunun riskini ikinci şansa rağmen kumara yaptırıp sizi o kadar borca sokan adamdan ne koca olur ne baba

Back
X