- Konu Sahibi nevaninannesi
Annenize oh olmuş diyorum. Kendi parasına dokunulunca bundan koca olmaz deyivermiş. Kızları için saksı bitkisi veya evcil hayvan gibi yemeğini suyunu ver yaşasın demişler. Arkadaşlık sosyal hayat yok, üniversite yok, bağımsız birey yaşına gelince bile özgürlük yok. Adamın birine resmen kakalamışlar sizi. Dışardan üniversite sadece diploma kazandırır, insanları erkeği kadını tanıyamazsınız. Zorluklar yaşayıp baş etmeyi öğrenmemişsiniz. Sadece üniversite için değil bu dediğim, iş hayatı bile görmemişsiniz, eş- anne olmak dışında hiç bir şey deneyimlememişsiniz. Hayatınızı önce anne babanız sonra da kocanız yönetmiş. Hiç bir şey görmemiş etmemiş deneyimlememiş sudan çıkmış balık gibiydim diyen biri çocuk olmadan önce biraz dış dünyayı tanımak bilmek ister, siz çocuk yapmışsınız.Annemin baskısı büyük bir etkendi ama tabi bende salaktım aileme bugüne kadar hiç rest çekemedim, bugüne kadar hiç bir kişiyle fiziki olarak tanışamadım, bir bardak çay bile içmedim mesela karşı cinsle hatta inanmayacaksınız ama hemcinsim olan arkadaşlarımla bile görüşemezdim, üniversite okudum mesela ama dışardan okudum, ailemin durumu hep iyiydi, bekarken çalıştırmadılar evlenince de ben çalışmadım çünkü sudan çıkmış balık gibiydim
Beni sarsın diyorsunuz da değişecek misiniz, ne gençliğimi ne yetişkinliğimi yaşayabildim diye hesabını sorabilecek misiniz? Ya bana o evlerden birini verirsiniz çocuğumla geçer otururum, ya da giderim sığınma evine ikinizi de silerim diyebilecek misiniz? Baba dediğiniz adam hala seninle durmam diyor. Yani kocanla kal bana bulaşma demek mi bu? Çocuklukta ergenlikte genç kızlıkta baskıyla yasaklarla büyüdüğünüz için pısırık çekingen olmanız normal ama artık başka birinin hayatından sorumlusunuz. 2 yaşındaki çocuğunuzu da siz şekillendireceksiniz. Kötü kalpli babanızın gönlünü eğleyemezsiniz. Annenizi para kaybı terbiye edivermiş, ben senin yanındayım demeye başlamış. Kızım bir şeylerden şüpheleniyor dinleyeyim araştıralım dememiş kocanıza inanmış.
Madem durumları iyi, evin birine geçin ve iş hayatınıza başlayana kadar size yardım etsinler.