- Emoji Skoru
- 10
- Puanlar
- 3
- Konu Sahibi leylaesnbg
Merhaba, uzun zamandır bu konuda, burada yazılanları okuyorum ve bu bana güç veriyor. Benim de benzer bir hikayem var. İki yıl önce severek evlendim. Bir yıl sonra eşimin sanal kumar oynadığını ve üç buçuk milyona yakın borçlandığını öğrendim. O zamanlar kumar bağımlılığıyla ilgili bir şey bilmiyordum ve onun ailesiyle beraber bu borcu kapatmaya çalıştık tekrar yapmayacağına güvenerek. İntihar etmek üzereydi, büyük pişmanlık yaşamıştı. Ona inandık ama iki ay sabredebildi. Sonra ufak ufak yine oynamaya başladı. Ben tekrar oynadığını ve bırakamayacağını 5 ay sonra fark ettim. Ayrılmaya karar verdim ama ailesi gelip aramızı düzeltti. Ben de onun yüzünden büyük borca girmiştim. Kendi borcumu onun yardımıyla kapatmak için yanında kalıp ona ikinci bir şans vermek istedim. Bu zamana kadar banka hesapları, kartları bendeydi. Bu olaydan sonra şifrelerini değiştirerek banka hesaplarının kontrolünü geri almış ve bana vermek istemedi. Hesabında para olduğunu ve bir arkadaşımızın borcunu ilk ödeyeceğini söylemişti ama birkaç hafta bu ödemeyi geçiştirdi. Ben de o parayı harcamış olduğunu düşünerek gidip vesayet davası açtım ve paraya ulaşımını engellemek istedim. Dava nedeniyle onun hesaplarında bloke var zannederek 6 ay maaşını alamadan bekledim. Bu süreçte benim maaşımla borç ödeyip ev geçindirdim ama kirayı ödeyemedim. Ev sahibi de başta sorun etmedi, anlayışlı davrandı.6 ay sonra dava, sağlık raporu olmadığı için 6 ay daha ertelendi ve ben onun bu süreçte maaşını çekip sadece kumar oynadığını, banka borçlarını bile kapatmadığı işin üç bankada icralık olduğunu öğrendim. Artık ona destek olmak istemediğim için ayrılacağımı söylediğimde o bana küstü ve yatakları ayırdı. Ailelere söyledim. Onun ailesi bir şans daha vermemi istedi. Benim ailem her türlü kararımda arkamda olduğunu söyledi. Şu an yavaş yavaş eşyalarımı toparlıyorum. Beni aylarca kandırıp borç ödettiğini düşündükçe affedemiyorum onu ama ayrılmak da çok zorluyor beni. Evimi bırakıp gitmek zor geliyor. Onunla olan güzel anıları bırakmak zor geliyor. Kumar bağımlılığı olmasa harika bir eşti bana karşı. Boşandıktan sonraki duygusal süreci ve benim gibi vesayet davası ile uğraşanların sürecini merak ettiğim için konu açtım. Davadan vazgeçmek istedim, memur olduğu için vesayetini alırsam işini kaybedecekmiş çünkü. Boşanma davasını da sonrasında açmayı düşünüyorum. Bu dava durumları nasıl sonuçlanıyor genelde? Ayrılırsam nafaka ödemezse ne yapabilirim. Yardımcı olur musunuz bu konularda?