• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sanal kumar ile baş etme

Ya ben şeyi anlamıyorum, niye kimse kürtajı düşünmüyor, 10 haftaya kadar kürtaj yasal. Böyle bir babayla çocuk dünyaya getirmek çocuğa yapışmış en büyük kötülük. Aldırıp adama tekmeyi basabilirdiniz ama yok illa doğurup kendini de çocuğu da o kötü hayata mahkum edeceksinzi. Ondan sonra da çocuğum var nasıl boşanayım :/
Ben çocuğum var nasıl boşanayım demedim hiçbir zaman benimde mesleğim var çalışıp kızıma bakabilirim Allah’ın verdiği canı almak bana yada sana kalmış bir şey değil lütfen bu konuda fikirlerinizi kendinize saklayın kürtaj varmış niye aldırmamışım konumuz bu bile değil Allah düşmanımın başına vermesin böyle bir durumu ama tekrar olsa tekrar doğururum kızımı gerekirse gece gündüz çalışır kızıma bakarım teşekkür ederim

Kumar bağımlılığı bırakması en zor bağımlılıklardan biridir. Size dışarıdan sanki telefona bakmasa, iradeli olsa bunu atlatabilir gibi geliyor ama değil. Gerçek ve ağır bir bağımlılıktır, etkileri sadece kişiyi değil tüm çevresini etkiler. Yanlış hatırlamıyorsam kumar oynayan insanlarda beyinde var olan bölgelerden bir kısmının genişlediği tespit edilmiş. Bu yolda ne milyonerler batmış, ne ocaklar yıkılmış. Neredeyse her gün sanal kumar yüzünden yaşanan öz kıyımları okuyoruz, malesef toplumumuzda artan ekonomik sıkıntılarla iyice yaygınlaştı ve devletin aldığı tedbirler yetersiz.

Yaşadığınız olayın ciddiyetini acilen fark etmeniz gerekiyor. Aileniz veya eşinizin ailesi borçları ödedikçe daha çok borç yapması muhtemel çünkü asla yaptığının bedelini ödemiyor. Bu anlamda ailenizi de bu batağa sürüklemeyin, belirli bir yaşın üstünde insanlar varlıklarını birisi iki çark çevirecek diye yitirmesin. Her bağımlılık gibi önce kişinin irade olup bundan kurtulmak istemesiyle biter bu tür bir alışkanlık.

Evet kumar bağımlısı bir babaya sahip olmak daha mantıklı.

İlk aydan hamile kal, çalışma, kumarbaz kocanın borçlarını depremzede konteynırda kalan ailene ödet, ele güne muhtaç ol, yarın öbür gün boşansan kızınla muhatap olmayacak bir adamı baba yap, ne güzel kararlar. Mesleği varmış da isterse çalışırmış, git çalış, kiraya çık, ailene muhtaçsın, iş yok para yok, kocam kumar bağımlısı iki yıldır :/ iki yıldır düzelmeyen adam sen elinden telefon aldın diye düzelecek

Kumar bağımlılığı bırakması en zor bağımlılıklardan biridir. Size dışarıdan sanki telefona bakmasa, iradeli olsa bunu atlatabilir gibi geliyor ama değil. Gerçek ve ağır bir bağımlılıktır, etkileri sadece kişiyi değil tüm çevresini etkiler. Yanlış hatırlamıyorsam kumar oynayan insanlarda beyinde var olan bölgelerden bir kısmının genişlediği tespit edilmiş. Bu yolda ne milyonerler batmış, ne ocaklar yıkılmış. Neredeyse her gün sanal kumar yüzünden yaşanan öz kıyımları okuyoruz, malesef toplumumuzda artan ekonomik sıkıntılarla iyice yaygınlaştı ve devletin aldığı tedbirler yetersiz.

Yaşadığınız olayın ciddiyetini acilen fark etmeniz gerekiyor. Aileniz veya eşinizin ailesi borçları ödedikçe daha çok borç yapması muhtemel çünkü asla yaptığının bedelini ödemiyor. Bu anlamda ailenizi de bu batağa sürüklemeyin, belirli bir yaşın üstünde insanlar varlıklarını birisi iki çark çevirecek diye yitirmesin. Her bağımlılık gibi önce kişinin irade olup bundan kurtulmak istemesiyle biter bu tür bir alışkanlık.
Gerçekten okuduğum en mantıklı yorum eşimin ailesinin durumu çok iyi ona güveniyor onlarda benim ailemde desteğini çekti olan borcu kendimiz ödeyeceğiz telefonu tuşlu olarak değiştirdik banka hesaplarını aldım oynarsa boşanacağımı ciddi olduğumu anladı kendisi de iradeli olacağını yapmayacağını söyledi bu kez de oynarsa boşanacağım çünkü piskolojikmen çöktüm

Evet kumar bağımlısı bir babaya sahip olmak daha mantıklı.

İlk aydan hamile kal, çalışma, kumarbaz kocanın borçlarını depremzede konteynırda kalan ailene ödet, ele güne muhtaç ol, yarın öbür gün boşansan kızınla muhatap olmayacak bir adamı baba yap, ne güzel kararlar. Mesleği varmış da isterse çalışırmış, git çalış, kiraya çık, ailene muhtaçsın, iş yok para yok, kocam kumar bağımlısı iki yıldır :/ iki yıldır düzelmeyen adam sen elinden telefon aldın diye düzelecek
Param olmadığını nerden biliyorunuz? Doğuma kadar çalıştım zaten kızımı kendim büyütmek istediğim için işten ayrıldım? Ben param yok demedim ayrıca buraya yargı dağıtmanız için bu konu açılmadı çocuğum ve çocuğumun hayatı hakkında ahkam kesme gibi bir hakkınız dahi yok lütfen herkes kendi hayatına baksın ben burda eşimin bağımlılığını konuşuyorum kürtaj olmalı mıyım boşanırsam ne yaparım aç kaldım diye vah vahlanmıyorum burda bu konu açık diye sizin insanların özel hayatına çocuğuna dil uzatabileceğiniz anlamına gelmiyor çizginizi aşmadan konu ile ilgili konuşabilirsiniz benim evladım sizin konuşabileceğiniz bir konu değil hadi şimdi uzatmadan susun

Çocuğunuza dil uzatmadım, sadece bu cehalet beni üzüyor kusura bakmayın. Üzüldüm sadece çocuğunuza, çünkü böyle bir hayatı hak etmemiştir.

Kadınların bu devirde bu kadar plansız programsız yaşaması bana tuhaf geliyor. 1950 yılında yaşamıyoruz, dinen kürtaja günah olarak bakıyorsanız bu kendi kararınız bir şey diyemem, saygı da duyarım ama korunmak da bir çözüm. Kendinizi evliliği görmeden tartmadan köydeki gariban kadınlar gibi çocuk peşine düşüyorsunuz.

Sanal kumar bir hastalık, öyle çözümü olsaydı iki senedir baba olan adam bırakırdı. Eminim bir dahaki yanlışında boşarsın. Çünkü her borcunu kapatışınızda aynı şeyi söylemiştir, bir daha yapmayacağım.

Bu bir bağımlılık adı üstünde. Bir iki ay olmamış 2 sene olmuş muhtemelen evlilikten dahi öncedir.

İstediğiniz kadar iyi bir anne olun müthiş şartlar sunun, boşandığınız anda kocanızdan emin olamazsınız. Çocuğu görmez etmez, bağımkı zaten hiçbir masrafına karışamaz. Çocuksuz boşanmak ile çocuklu boşanmak aynı şey değil bile, çoğu kadın için evliliği sürdürme sebebi. En müthiş erkekler bile boşanınca çocuklarından da boşanıyor. Çocuklar için üzücü bir durum oluyor çoğu zaman.

Sana çok iyi kocanla mutluluklar.

Gerçekten okuduğum en mantıklı yorum eşimin ailesinin durumu çok iyi ona güveniyor onlarda benim ailemde desteğini çekti olan borcu kendimiz ödeyeceğiz telefonu tuşlu olarak değiştirdik banka hesaplarını aldım oynarsa boşanacağımı ciddi olduğumu anladı kendisi de iradeli olacağını yapmayacağını söyledi bu kez de oynarsa boşanacağım çünkü piskolojikmen çöktüm
Ben sizi anlıyorum, olayın içinde olduğunuzda tepkileriniz bambaşka olur ve uzaktan konuşması kolaydır. Fakat eşinize tam olarak hiçbir zaman güvenmeyin, kendinizi ve çocuğunuzu düşünerek hareket edin. Eşinizin durumu ne olur bilinmez, geleceğinizi onun üzerine kurmayın. Size burada yazılanlar acı gelecek ama onlarda sizi düşünerek yazıyorlar, başkasını ısıtmak için kendinizi yakmaya gerek yok. Gün gelir yapmasaydın olur, acil para ihtiyacınız olur vs. Eşiniz yüzünden sizde birikimlerinizden olmuşsunuz, bu paraları daha iyi yerlere harcayabilirdiniz. Kumar borcu ödemesi en zor borçtur, diğer insanlar birikimleriyle yiyip içip gezerken veya mal sahibi olurken siz bunları sanal kumar baronlarına kaptırıyorsunuz. Ailesi multi milyoner olsa bu para dayanmaz biter. Parayla sorunu olan bir insanı daha çok para vererek bu yoldan geri döndürmeniz mümkün değil.
Eşinize üzülmeniz veya yuvanız yıkılmasın diye uğraşmanız anlaşılır bir şey ama buna tahammül ettikçe sizin üzerinizdeki psikolojik yükte ağırlaşıyor. Kumar bağımlıları hakkında daha çok bilinçlenip araştırma yapmalısınız. Kumar bağımlıların kafasında tek bir şey olur, o da nasıl daha çok kazanırım. Bu tür kafayla ne doğru düzgün kendilerini işe verip çalışabilir, ne de huzurlu-mutlu bir aktivite yapıp ailesiyle bir gün geçirebilirler. Kumar dışındaki günlük faaliyetlerden zevk alamıyorlar, kafa hep aynı yerde çünkü.
Bu anlamda eşinize odaklanmak yerine işe girip çalışmayı deneyin çünkü küçük bir çocuğunuz var ve onun geleceğini düşünmeniz gerekiyor. Ailenizle aranızı kimse için bozmayın, zaten ellerinden geleni yapmışlar. Üstteki yorumlardan biri konteynerda yaşadıklarını yazmış, gerçekten değmez.

Son düzenleme:
Ben sizi anlıyorum, olayın içinde olduğunuzda tepkileriniz bambaşka olur ve uzaktan konuşması kolaydır. Fakat eşinize tam olarak hiçbir zaman güvenmeyin, kendinizi ve çocuğunuzu düşünerek hareket edin. Eşinizin durumu ne olur bilinmez, geleceğinizi onun üzerine kurmayın. Size burada yazılanlar acı gelecek ama onlarda sizi düşünerek bunu yazıyorlar, başkasını ısıtmak için kendinizi yakmaya gerek yok. Gün gelir yapmasaydın olur, acil para ihtiyacınız olur vs. Eşiniz yüzünden sizde birikimlerinizden olmuşsunuz, bu paraları daha iyi yerlere harcayabilirdiniz. Kumar borcu insana ödemesi en zor borçtur, diğer insanlar birikimleriyle yiyip içip gezerken veya mal sahibi olurken siz bunları sanal kumar baronlarına kaptırıyorsunuz. Ailesi multi milyoner olsa bu para dayanmaz biter. Parayla sorunu olan bir insanı daha çok para vererek bu yoldan geri döndürmeniz mümkün değil.
Eşinize üzülmeniz veya yuvanız yıkılmasın diye uğraşmanız anlaşılır bir şey ama buna tahammül ettikçe sizin üzerinizdeki psikolojik yükte ağırlaşıyor. Kumar bağımlıları hakkında daha çok bilinçlenip araştırma yapmalısınız. Kumar bağımlıların kafasında tek bir şey olur, o da nasıl daha çok kazanırım. Bu tür kafayla ne doğru düzgün kendilerini işe verip çalışabilir, ne de huzurlu-mutlu bir aktivite yapıp ailesiyle bir gün geçirebilirler. Kumar dışındaki günlük faaliyetlerden zevk alamıyorlar, kafa hep aynı yerde çünkü.
Bu anlamda eşinize odaklanmak yerine işe girip çalışmayı deneyin çünkü küçük bir çocuğunuz var ve onun geleceğini düşünmeniz gerekiyor. Ailenizle aranızı kimse için bozmayın, zaten ellerinden geleni yapmışlar. Üstteki yorumlardan biri konteynerda yaşadıklarını yazmış, gerçekten değmez.
Benim çalışırken yaptığım altın birikmişim var onları harcamasına veya borç ödemesine izin vermedim zaten ailemde borcunu ödemedi kumarda maaşını yediği için bize destek oldular maddi anlamda oda benim ve çocuğum için zaten tam anlamıyla hiçbir zaman güvenebileceğimi sanmıyorum telefonunu da değiştirip hesaplarını aldığım için biraz da kendisi gayret ederse bırakacağını düşünüyorum aslında hiçbir bağımlılık iradeden öteye geçemez ama önce iradeli olmak gerekiyor bu süreçte biz psikiyatriye de gittik ilaç tedavis de gördü ama hep kumar oynayacağı şeyler elinin altındaydı ulaşabiliyordu şimdi ulaşamayacağı şekilde bir düzen kurduk bundan sonra top kendisinde ya düzelecek yada hem memuriyetini hem eşini hemde çocuğunu kaybedecek çünkü benim bir travma daha kaldıracak mecalim kalmadı bunun kendisinin de farkında olduğunu biliyorum zaten kimseye borcumuz yok ailemin verdiği parayı ödeyeceğiz sürekli ona bir sorumluluk yüklemeye çalışıyorum belki unutur diye ama cidden insanlar çok acımasız çocuğu doğurduğum için beni suçlayanlar kürtaj olsaydın diyeler hayretler içerisinde okudum bunların yorumunu yapabilecek hakkı nereden aldılar inanın bilmiyorum

Bilseydim inanın evlenmezdim çünkü çekilecek bir hayat değil bazen niye ben diye düşünüyorum işin içinden çıkamıyorum buraya da dertleşmek için yazdım çünkü başına gelmeyen anlamaz maalesef bir anda evliliğinin yalan üzerine kurulu olduğunu eşinin dolandırıcı yalancı olduğunu hayallerinin suya düştüğünü anlıyorsun birde çocuk olunca vay haline çık çıkabiliyorsan işin içinden artık bakacağız bir şekilde hayatımıza
Su saatten sonra kendiniz ve cocugunuz icin hayatiniza yon verin ne guzel ailenizde arkanizda sizide o batakliga cekmeden cikmanin yolunu bulun siz calisirsiniz aileniz cocugunuza bakar daha genceciksiniz sizi dusunmeyen adami sizde dusunmeyin

Benim çalışırken yaptığım altın birikmişim var onları harcamasına veya borç ödemesine izin vermedim zaten ailemde borcunu ödemedi kumarda maaşını yediği için bize destek oldular maddi anlamda oda benim ve çocuğum için zaten tam anlamıyla hiçbir zaman güvenebileceğimi sanmıyorum telefonunu da değiştirip hesaplarını aldığım için biraz da kendisi gayret ederse bırakacağını düşünüyorum aslında hiçbir bağımlılık iradeden öteye geçemez ama önce iradeli olmak gerekiyor bu süreçte biz psikiyatriye de gittik ilaç tedavis de gördü ama hep kumar oynayacağı şeyler elinin altındaydı ulaşabiliyordu şimdi ulaşamayacağı şekilde bir düzen kurduk bundan sonra top kendisinde ya düzelecek yada hem memuriyetini hem eşini hemde çocuğunu kaybedecek çünkü benim bir travma daha kaldıracak mecalim kalmadı bunun kendisinin de farkında olduğunu biliyorum zaten kimseye borcumuz yok ailemin verdiği parayı ödeyeceğiz sürekli ona bir sorumluluk yüklemeye çalışıyorum belki unutur diye ama cidden insanlar çok acımasız çocuğu doğurduğum için beni suçlayanlar kürtaj olsaydın diyeler hayretler içerisinde okudum bunların yorumunu yapabilecek hakkı nereden aldılar inanın bilmiyorum
Bir tanidigimin abisi bu ugurda iki evi yedi hemde hic parasina satmak zorunda kaldilar onun disinda cekilen krediler kart borclari ve elden aldigi borclar cabasi elinden telefonu alsaniz ne olacak para hesabi sizde olsa ne olacak arkadasindan borc alir isyerinden avans alir oynayacak adam yine oynar

Kürtaj çok ekstrem bir durum değil dini olarak günah olduğunu düşünmüyorsanız. Geleceği belirsiz bir evlilikte çocuk yapmak benim açımdan saçma. Dünyanın en korkunç cümlesini kurmadım, günah olarak bakıyorsan eyvallah inançlara lafım yok, bana göre böyle bir evlilikte çocuk doğurmak mantıksız.

Ekşi sözlüğe giriyorsunuz, sanal kumar bağımlılığı yazıyorsun. Buradaki örnek size çok benziyor diye bunu da atayım. Eroinden beter bir bağımlılık için irade önemli diyorsunuz hala. Kumar bağımlıları ciddi derecede yalancı oluyor bu arada.. Yeni işinde birilerinden borç para falan alabilir. Tuşlu telefon banka hesabı dünyanın en anlamsız çözümleri muhtemelen bu insanlar için.

ibretlik iki hayat hikayesi bırakayım düşük ihtimal olsa da belki birileri ibret alır yol yakınken bırakır ya da hiç bulaşmaz.

birinci hikayemizin baş kahramanı memur kuzenim. kendisi evli iki çocuk babası efendi bir çocuktu. birden arabasını sattı babası sorduğunda “ev almayı düşünüyorum ondan dolayı sattım” demiş. daha sonra acı gerçek ortaya çıktı. adamın 4 milyon tl'ye yakın borcu çıktı. tüm sülale toplanıp kendi aralarında borçlarını kapattı. babası maaş kartına el koydu, tüm internet banka hesaplarını kapattı, tuşlu telefon alındı, maaşının ihtiyacı kadarını gelininin hesabına yolluyordu.

sonuç; bir ay oynamadı 2. ayda gecede 87 bin tl gömmüş. babası evlatlıktan reddettim diyor.

2. hikayemizin baş kahramanı liseden arkadaşım. bu arkadaşım da ilk senesinde üniversiteyi kazanan, üniversiteyi 3 yılda bitiren bitirdiği sene atanan 10 yıllık bir memur. uzun zamandır görüşmüyordum yaklaşık bir ay önce haberini aldım herif çalıştığı kurumdaki tüm mesai arkadaşlarına borç takmış, yetmemiş kuruma gelen vatandaşa borç takmış olay ortaya çıkınca başka yere atalamışlar orda da rahat durmamış görevden atılmış.

Bir tanidigimin abisi bu ugurda iki evi yedi hemde hic parasina satmak zorunda kaldilar onun disinda cekilen krediler kart borclari ve elden aldigi borclar cabasi elinden telefonu alsaniz ne olacak para hesabi sizde olsa ne olacak arkadasindan borc alir isyerinden avans alir oynayacak adam yine oynar
Devlet memuru avans alma imkanı yok ekip olarak çalışıyorlar 3 kişi biri komşumuz durumu biliyor eniştesi de şefi oluyor oda durumu biliyor henüz yeni işe girdi yani oradan kedisine para verecek kimse yok telefon numarasını da değiştirdik bankaya cüzi bir miktar ödemesi var ödemedik kara listede bankalar da vermiyor ben artık bunları düşünmek dahi istemiyorum tüm olanakları sıfıra çektim kendimce ha istese yapar mı evet buna rağmen yaparsa bir gün çocuğum sorduğunda elimden geleni yaptığımı anlayabilmesi için bu çabam babasız çocuk büyütmek belki zor ama böyle bir ortamda büyümesinden iyi diye düşünüyorum sadece babasına çok kez şans verdiğimi bilsin istiyorum inanın yaşadığım şehir hala 2023 depreminin etkisinde bende konteynerde kalıyorum ailemde eşimin ailesi de maddi olarak durumları çok iyi fakat evler henüz teslim edilmediği için bu şekilde yaşıyoruz oda buna güveniyor ama ailesi de desteği bıraktı bilmiyorum artık inanın bazen bırakıp uzaklara gitme isteği oluyor içimde o kadar yoruldum

benim gördüğüm örneklerin birinde eş Yenidoğan bebeğinin mama parasına kadar kumara yatırmıştı..arkadaşım boşandığında 6 aylık bebeği vardı ve kendisi annesini de yanına alıp yeni bir hayat kurdu.Diğer arkadaşım çok uzun yıllar evliliğini sürdürdü ,bağımlılık üzerine eğitim veren bir kurumda bölüm başkanı prof dan özel seans bile aldırdı eşine ama adam oradan çıkıp kumar oynadı.Sizin eşiniz gibi çevrenin çok sevdiği ,herkese çok kibar bir beydi ta ki arkadaşım ona kredi çekmedi diye onu öldürmeye çalışana kadar 🤷 son böyle oluyor ,sen gidersen kendimi öldürürüm diyen adam bir gün geliyor borcumu ödemezsen seni öldürürüm diyor ne yazık ki
ki bu yaşandı
evi satmıyor kumar borcu için diye kadını öldürdü kocası

geçenlerde bir çift de beraber intihar etti

Kürtaj çok ekstrem bir durum değil dini olarak günah olduğunu düşünmüyorsanız. Geleceği belirsiz bir evlilikte çocuk yapmak benim açımdan saçma. Dünyanın en korkunç cümlesini kurmadım, günah olarak bakıyorsan eyvallah inançlara lafım yok, bana göre böyle bir evlilikte çocuk doğurmak mantıksız.

Ekşi sözlüğe giriyorsunuz, sanal kumar bağımlılığı yazıyorsun. Buradaki örnek size çok benziyor diye bunu da atayım. Eroinden beter bir bağımlılık için irade önemli diyorsunuz hala. Kumar bağımlıları ciddi derecede yalancı oluyor bu arada.. Yeni işinde birilerinden borç para falan alabilir. Tuşlu telefon banka hesabı dünyanın en anlamsız çözümleri muhtemelen bu insanlar için.

ibretlik iki hayat hikayesi bırakayım düşük ihtimal olsa da belki birileri ibret alır yol yakınken bırakır ya da hiç bulaşmaz.

birinci hikayemizin baş kahramanı memur kuzenim. kendisi evli iki çocuk babası efendi bir çocuktu. birden arabasını sattı babası sorduğunda “ev almayı düşünüyorum ondan dolayı sattım” demiş. daha sonra acı gerçek ortaya çıktı. adamın 4 milyon tl'ye yakın borcu çıktı. tüm sülale toplanıp kendi aralarında borçlarını kapattı. babası maaş kartına el koydu, tüm internet banka hesaplarını kapattı, tuşlu telefon alındı, maaşının ihtiyacı kadarını gelininin hesabına yolluyordu.

sonuç; bir ay oynamadı 2. ayda gecede 87 bin tl gömmüş. babası evlatlıktan reddettim diyor.

2. hikayemizin baş kahramanı liseden arkadaşım. bu arkadaşım da ilk senesinde üniversiteyi kazanan, üniversiteyi 3 yılda bitiren bitirdiği sene atanan 10 yıllık bir memur. uzun zamandır görüşmüyordum yaklaşık bir ay önce haberini aldım herif çalıştığı kurumdaki tüm mesai arkadaşlarına borç takmış, yetmemiş kuruma gelen vatandaşa borç takmış olay ortaya çıkınca başka yere atalamışlar orda da rahat durmamış görevden atılmış.
Ben sizi anlıyorum ama ben hamile olduğumu öğrendiğimde iş işten geçmişti artı bir cana kıymak benim elimde olan bir şey değil doğmamış atan bir kalbi durdurmakla yaşayan insanı öldürmek aynı şey sizi katil yapar ben bir anneyim bende çevre mühendisiyim çalışmıyorum hem yaşadığım şehir depremin etkisinde imkanlar kısıtlı hemde çocuğumu kendim büyütmek istedim ki kimse bir anne gibi olamaz ha bu durumda anneme bırakacağım belki zorlanacağım ama daha iyi bir ortamda büyüteceğim çocuğum olduğu için evliliği devam ettirmeye çalışmıyorum sadece bir gün çocuğuma karşı elimden geleni yaptığımı anlattığımda beni anlayabilmesi için yoksa değil mühendislik gerekirse yer siler bulaşık yıkar yine çocuğuma bakarım ben konu bu hiç değil ha hiç çalışmasam bile ailemin bana bakabilecek durumu var zaten ben bunların hiçbirinden bahsetmiyorum sadece kurtulan oldu mu bu yöntem işe yarar mı yakınında çevresinde olan var mı inanın boşanmakta çok basit sadece ileriye dönük pişman olmak istemiyorum

Size biraz sert çıktım özür dilerim. Ama ben işim gereği de çocuklara çok hassasım. Çocuklar çok daha etkileniyor her şeyden. Bekar bir anne olarak çocuk büyütmek kadına zor. Erkekler hiç çocukları yokmuş gibi hayatlarına devam ediyorlar. Üzülen anne ve çocuklar oluyor. Hele de çocuklar.

Eşin bir kumarbaz olarak tüm tuşlara basıyor esasen, intihar ederim vs. İnan etmez; şu an tek düşüncesi kumar oynamaktır bir şekilde.

Ben kadınlara üzülüyorum, çünkü erkekler her şeyden daha kolay sıyrılıyor. Dediğim gibi dini inançlara saygım var bir şey diyemem.

Benim bir arkadaşın eşi de kumar var mıdır yok mudur bilemem, tüm çevresine kendini kurumda iyi bir meslek sahibi olduğuna inandırmış. Esasında üniversiteyi bile bitirmemiş. On yıllarca ondan bundan para ala ala hayatına devam etmiş. Arkadaş da gayet ailesinin durumu da iyi kendi de işinde iyi kazanan biri, evlenmeden önce de kendi arabası iş yeri olan biriydi. Evlenince evden bilezik kaybolmalar, maaşımı ablama verdim demeler vs. Herkesin özeneceği bir ev alındı kızın ailesinin de desteğiyle. Sonra şak adamın kızın tüm ailesinden ciddi miktarlarda - yüz binlerce- borç aldığını öğrendiler. Kız da hamileydi ve 4-5 aylık falandı, çocuğum babasız büyümesin bir işe girsin dedi. Adam sözde asgari ücretle bir yerlerde başladı ama yalan huy olmuş, yalan söylemeye devam etmiş. Çocuk doğunca boşandı bir süre sonra. Olmıyor, böyle yalanı, kumarı huy edinmiş adamdan olmuyor.

Size biraz sert çıktım özür dilerim. Ama ben işim gereği de çocuklara çok hassasım. Çocuklar çok daha etkileniyor her şeyden. Bekar bir anne olarak çocuk büyütmek kadına zor. Erkekler hiç çocukları yokmuş gibi hayatlarına devam ediyorlar. Üzülen anne ve çocuklar oluyor. Hele de çocuklar.

Eşin bir kumarbaz olarak tüm tuşlara basıyor esasen, intihar ederim vs. İnan etmez; şu an tek düşüncesi kumar oynamaktır bir şekilde.

Ben kadınlara üzülüyorum, çünkü erkekler her şeyden daha kolay sıyrılıyor. Dediğim gibi dini inançlara saygım var bir şey diyemem.

Benim bir arkadaşın eşi de kumar var mıdır yok mudur bilemem, tüm çevresine kendini kurumda iyi bir meslek sahibi olduğuna inandırmış. Esasında üniversiteyi bile bitirmemiş. On yıllarca ondan bundan para ala ala hayatına devam etmiş. Arkadaş da gayet ailesinin durumu da iyi kendi de işinde iyi kazanan biri, evlenmeden önce de kendi arabası iş yeri olan biriydi. Evlenince evden bilezik kaybolmalar, maaşımı ablama verdim demeler vs. Herkesin özeneceği bir ev alındı kızın ailesinin de desteğiyle. Sonra şak adamın kızın tüm ailesinden ciddi miktarlarda - yüz binlerce- borç aldığını öğrendiler. Kız da hamileydi ve 4-5 aylık falandı, çocuğum babasız büyümesin bir işe girsin dedi. Adam sözde asgari ücretle bir yerlerde başladı ama yalan huy olmuş, yalan söylemeye devam etmiş. Çocuk doğunca boşandı bir süre sonra. Olmıyor, böyle yalanı, kumarı huy edinmiş adamdan olmuyor.
Hayır sert çıktığınız için sorun değil belki uzaktan bakınca benimde hatalarım var inanın başa gelmeden anlatması zor çocuklar benimde hassas noktam özellikle söz konusu benim çocuğum ve hayatı ise onun için yapamayacağım şey yok Allah hayırlısını versin Buda benim imtihanım bakalım artık 2-3 ay içinde netleşir herşey yine de teşekkür ederim

Oynayacak, paranı kenara koy ona göre hazir ol. Bugün olmaz öbür ay olmaz ama bir gün mutlaka oynayacak.

Evde altın para vs tutma. Hesabindaysa uygulamasini telefonundan sil giremesin. Güvenme.

Benim tanidikta hep oldurucem kendimi diyorsu borclari odetene kadar hicte bir sey yapmadi valla en ufak rahatsizlikta solugu hastanede aliyor cani kiymetli oluyor boylelerinin

Back
X