• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sanal üzerinden şikayet edildim

Keskee. Ders olsun herkese arkadaslar. Dilimizin kemigi olsun
Büyük ihtimalle BTK'ya şikayet edildiniz, tüm sanal paylaşım platformları üyeliklerini sildiren üyelerde dahil kullanıcılarının bilgilerini saklamakla yükümlüdür, yasalara aykırı durumlarda forumlar savcılık vb resmî kurumlara şikayet edilen kullanıcının bilgilerini vermek zorundadır.

Hakkınızda dava açılabilir ve evet maalesef altından birşey çıkabilir, bu sebeple hiç kimse nasılsa sanal ortam diyerek yasalara aykırı yazılar yazmamalı.

Adamın anasına kadar küfretmişsiniz. Tabii ki size dava açabilir, adresinizi, her bir şeyinizi de bulurlar. Ona bakarsanız, sanal ortamda herkes anonim yani, adım yoktu sanım yoktu, üyelik sildim, bunları geçin. Bulunursunuz. Sanal ortamda da dilinizin kemiği olsun. Son zamanlarda herkes birbirine su gibi küfür eder oldu, bazi mecralarda görüyorum. Bunların hepsi suç. Nasıl olsa sanal ortam diye kimsee kimseye hakaret, küfür edemez. Tahrik her yerde var, uymayacaksın, bu kadar basit.

Her turlu sanal platformda engelleme secenegi varken bunun yerine kufur ederseniz gayette dava edilirsiniz. Ayrica ha gercek ha sanal he farkediyor? Bana gore sanaldan kufur etmek yuzune etmekten daha ahlaksizca geliyor. Karsina ciksa kufur etmeye korkacagin birine sirf sanal diye saydiramazsin.

Öyle bir hale geldik ki küfür değil de hangi gruba mensup kişiye edildiği muhim oldu.
Yoksa televizyonlarda bile ne küfürler ne iftiralar sergilendi tarihçiler(!) tarafından, olan biten bir şey yok.

Benim başıma bir kaç yıl önce bir olay geldi. Küfür değil de eleştiriydi benimkisi birde benden davacı olan kişi ünlü biriydi şaştım kaldım hani aşağılama yok hakaret yok.Bir gün kapıya sivil polis gelip durumu izah etti bir kaç mahkeme sonucu affetmişti beni sağolsun kendisi :) Dilin kemiği yok kendimizi bir an tutamayıp yazdığımız şeyler başımıza bela olabiliyor.

Üyeliğinizi iptal etmeniz yada üyeliğinizin gizli olması hiç bir şeyi değiştirmiyor. Arkadaşımın oğlu da bu şekilde bir olaya karıştı. Karşı taraf şikayet etti. IP numarasından buldular ve mahkemeye çıkmıştı.
Eğer şikayet ederse bulunur ve hakkınızda işlem yapılır.
Ayrıca mahkemede bir şey olmuyor. Sözlü bir uyarı almıştı arkadaşımın oğlu.
Aynı sizin durum gibi siyasetten dolayı küfür etmişti karşı tarafa. Yani şikayet etse de mahkemede bir şey çıkacağını sanmıyorum.

sizin için demiyorum ama insanlar anonimliğin arkasına sığınıp atıp tuttukça oratlık iyice karışıyor.
hele internet üzeri din veya siyaset gibi hassas konulaara girmemek lazım.
eğer şikayet geçerli bir şikayetse hesabınızı kapatmış olsanız bile ip adresinden bulunursunuz.

Nasıl mahkemede bişey olmaz adliyede calısıyrm ve şikayetçi olursa tabiki ceza alırsınız hakaretten. Üyeliğinizin silsenizde bulurlar IP adresnzden heleki siyasi bi sebepten cumhurbaşkanı başbakan vs. Hakaret etmişsenz cezanız tabiki artar. Bilet olmaz inşallah sizi korkutmak için yapmştr belkide üzülmeyin yinede

Ya inanin yazmazdim normalde umrjmda olmazdi. Ama o an tutamadim kendimi. Üyeligim gizliydi zaten. Sonra da hesabimi kapattim. Ama bulur izini istese polis diuolar

Gizli uye olmaniz ya da uyeliginizi silmeniz hicbir seyi degistirmez. Tum veriler site uzerinde kayitli kalir. Girdiginiz IP belli. Polislik bir durum olursa evet polis isterse bulur.

Bir de siyasi tartismalar bana o kadar gereksiz geliyor ki. Cunku insanlar takim tutar gibi parti tuttugundan asla kendi partisinin hatalarini gormuyor. Partisine korkutuk bagimli oldugu icin de iste goruyorsunuz kufurlesmeye kadar gidiyor. Peki sonuc? Siz hic tartisma sonucu "enee karsi parti daha iyiymis bundan sonra onu tutuyorum" diyeni gordunuz mu? Nasil olsa kimse yolundan donmuyor, o zaman tartismadaki amac ne?

Arkadaslar bu gece su siyaset meselelerinden artik bana gina geldi ve son raddeye gelip yeter artik diyerek baska bir forum sitesinde bir cocuga sensurlu kufur ettim. Annesjne de etmis olabilirim. Ayrimciliktan nefret ediyorum. Siyasettekilerin de tapilacak birileri olmasindan nefret ediyorum. Cocuk sanal uzerinden bir sikayet doldurma formu mu ne oyle bisey doldurmus bana gonderdi. Acikcasi korktum da. Uyeligimi sildim. Birsey cikar mi altindan emin degilim. Sizce ne olur bu surec ?
birisinin annesine küfür ettiysen bir şey olsun.

Babamın kuzeni sosyal medya hesabından Cumhurbaşkanına hakaretten önce hapis yattı, şimdi de meslekten atılmış (memurdu) yapmadım diye yalan söylediğinden boyutunu bilemiyorum.
Siz normal bir vatandaşa küfür etmişsiniz, savcılığa bildirdiyse adresiniz bulunur, mahkemeye çıkarsınız

Son düzenleme:
Mahkemeye verilebilirsiniz ama sonucunda bir şey çıkmaz, sıradan vatandaşsa şayet. Siyasi yorumlarınızı da şikayet ettiyse işler biraz daha karmaşıklaşabiliyor. Tanıdığınız bir avukatla görüşün hazırlıklı olun siyasi bir şey varsa.

Arkadaslar bu gece su siyaset meselelerinden artik bana gina geldi ve son raddeye gelip yeter artik diyerek baska bir forum sitesinde bir cocuga sensurlu kufur ettim. Annesjne de etmis olabilirim. Ayrimciliktan nefret ediyorum. Siyasettekilerin de tapilacak birileri olmasindan nefret ediyorum. Cocuk sanal uzerinden bir sikayet doldurma formu mu ne oyle bisey doldurmus bana gonderdi. Acikcasi korktum da. Uyeligimi sildim. Birsey cikar mi altindan emin degilim. Sizce ne olur bu surec ?
bimere şikayet etmiştir. ip niz üzerinden adresiniz bulunur dava açılır...

Belki gözünüzü korkutmak amaçlı söylemiş olabilir ki korkmuşsunuz zaten. Siyaset yüzünden tartışmanın ne kadar gereksiz olduğu ortada. Eğer gerçekten şikayet etmişse uğraş dur mahkemeyle.

Çocuk çok iyi yapmış helal olsun. Ayrımcılıktan nefret ettiğini söyleyip ana avrat küfredip ikiyüzlülük yapmışsınız. İnşallah bir yaptırımı vardır.

Back
X