• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sanalda vefaszlk

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU1
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Vefa sanalda da reelde de hak edenindir..
Sanal dediğiniz KK bir çok dost edindiriyor bizlere
Bence kişi reelde nasılsa,sanalda da öyledir,oynasa bile nereye kadar,bir yerde patlak verir gerçek kişiliği çıkar kabak gibi ortaya..
O yüzden ben KKya gerçek hayatın bir yansıması olarak bakıyorum :delphin:

Vefa? Önce bunun acilimini yapmak lazim...ne demek Vefa?

Vefa baglilik demektir...iyi gündede kötü gündede halini hatrini sormak demektir...kendini o insana karsi sorumlu hissetmektir, bana göre....:delphin:

Sanal veya Reel benim icin fark etmez...bir insani bagrima basmissam vefali bir arkadas olmaya gayret gösteririm...ve ne mutlu bana ki benimde burda el ile sayilir kadar olsada öyle arkadaslarim var....a.s

Az insan ,çok huzur... kaydirigubbakcemile5
Bu lafı prensip haline getirirsek ister sanal alemde olsun,isterse gerçek hayatta hayal kırıklıklarımız çok az olacaktır.Yaklaşık olarak 3 yıldır burdayım az ,ama öz arkadaşlarım oldu.Ne hayal kırıklığına uğradım, ne de başka olumsuz bir durumla karşılaştım.
Gelip geçici yorumlar,fesatlıklar,kinler o yüzden beni bağlamıyor burada.Onlar da sebep olan kişiler gibi gelip geçici,diyorum. :hulya:

Aynen katılıyorum. Bende arkadaşlarımı ve dostlarımı çok iyi seçen bir insanım. Bunun bana tanınmış bir özellik olduğunu düşünüyorum. Bu yüzden bugüne kadar hiç vefasızlık yaşamadım.
Haa yapan olursa da hiç tınlamam bile. Yapan kendi kaybeder umurumda bile olmaz.

Reelde bulduk vefalı dostları bir tek sanalı eksik kaldı.:delphin:
Vefa diyince aklıma bir tek şey geldi oda hey gidi vefa bozaları heyy.:içelim:

ben tam ama tam sarışınım bu konulardaakannehir
sallmıyorum artık kk yı..dost most hikaye..yemişim herkesi:delphin:

Gerçek hayattan kopup sanalda dost aranırsa sonu hüsran olur.
Duygular ne kadar gerçekçi paylaşılabilinirki?

ınsanların yüzüne bakarken vefasızlık yapılıyorsa sanal alemde nasıl olur sence bu durum :delphin:
Sanal alem ve vefayı aynı cümlede kullanmak bile doğru değil bence...

sanal yada reel..........
insan olan vefayıda dostluguda bilir..........AMA ıNSAN OLAN........
sanalda başka reelde başka olan kişininde kişili oturmamıştır...oyun oynuyordur bence........
bi fark var sanalla reel arasında......
reelde ........ınsanların gözlerinin içine bakarak konuşuldugu için daha çabuk tanınıyor bir fikir oluşuyor sanalda......kişi arasında ekran olunca tanımakta zorlaşıyor......
o yüzden.......
hemen samımı olmak yerıne daha temkinli daha iyi tanımak lazım........
hayal kırıklıgı ve üzüntü yaşamamak adına........
özellikle kk gibi her an birlikte oldugumuz paylaşımlar yaptıgımız kişileri........
tanıdıgım ve çok sevdiklerim görüştüklerim var........
ama tanıdıkca hayal kırıklıgı yaşadıgım degişen .....kişilerde oldu........
o yüzden az ve öz olsun insan gibi insan olsun yeter.........

Yalanın dolanın yüzde yansıması vardır,
sanalda olmayan o yüzden buralar
soğuk ortam gibi gelebilir; ama
kimse uzun süre rol yapamaz.
yazı yazarken saklamayazsın kendini
niyetleri belli eder yazı karekteri
o yüzden ben diyorum ki
tanışma şeklinin bir önemi yok
iyi insanlarda girer buraya:)
Ama yine de tedbirli olmak gerek tabi.

sanalda vefasızlık olmaz bence.
vefasızlık olabilmesi için paylaşım olması gerekir.
sanalda derin paylaşım olamaz.

Arkadaşlık ve dostluk çok ayrı kavramlardır .Çok arkadaşınız olabilir ama dost bulmak çok zordur.
Dost dediğiniz insanlar bir bakarsınız ki zor günlerinizde yanınızda değil .Kk da güzel arkadaşlıklar var.Ama bu da sanırım üye aktif olduğu müddetçe devam ediyor.Çünkü sitede çok popüler olan ve çok sevildiğini sandığım üyelerin , siteye bazı sebeplerden dolayı giremediğinde ,bir süre sonra unutulduğuna çok tanık oldum . Demek ki sanal veya reel hayatta arkadaşlık ve dostluk kavramı değişmiyor .Gerçek dostu burada da reel yaşamda da bulabilirsiniz. Tabiki bulabilirseniz.....bu çok zor çünkü .Eski bir şarkıda söylendiği gibi :
Vefa, uzaklarda kalan bir his
Dost, eski şarkılardan bir iz .

açıkcası sanal ortamdan vefa beklediğimi söylersem yalan olur..burda sevdiğim arkadaşlarım oldu evet ama onlardan herhangi bi vefasızlık görürsemde takmam!! ''sanal ortam'' adı üstünde lülülülülülü

vefasız, nankör diye nitelendirebilmem için bir insanı çok üst düzeyde bir paylaşım olmalıdır aramızda...
göreni kendine hayran bırakacak nitelikte bir paylaşım...
benim canım olmayan canımı acıtamaz...gerçekte bu mümkün değilken sanalın hiç şansı yok...

realdeki gibi sanalda kötü bisi yasadigim zaman hic takmam kafama...sonucta burasi sanal, o yüzdende kendimi fazla kaptirmam yani...kirldigim olmustur kesin ama hic takmamisimdir...sanal iste der gecerim:) :smiley-cool:

sanal bi ortamdan dostluk vefa beklenmez sonuçta tanımıyosunz etmiyosunuz

Back
X