Başlığı görünce aklıma ilk gelen film; The Grand Budapest Hotel oldu. Geçen sene en iyi film kategorisinde Oscar adayı idi hatta. En iyi kostüm tasarımı, en iyi saç ve makyaj ödüllerini kazanmıştı. (kazandığı birkaç ödül daha vardı, onları hatırlayamadım)
Bu filme tam sanat filmi denebilir mi bilemiyorum ama benim için sanatsal bir tadı vardı diyebilirim. Çok çok beğenmiştim.Bakın anlatırken bile tekrar izleyesim geldi. :) Şayet izlemediyseniz kesinlikle öneririm.
Bu konu sayesinde bırakın sanat filmlerini tek tek sıralamayı daha gerçek manasıyla sanat filmi ne demek onu bile çok bilmediğimi farkettim. (birkaç fikir yürütmem yok değil tabi sadece iyi bildiğimi iddia edemem) Bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıp demişler. Akşam hemen araştırmaya başlayacağım.
Sizde sanat filmleri hakkında görüşlerinizi paylaşmak isterseniz bilin ki okumaktan memnun oluruz. Mesela neden en sevdiğiniz hatta tek sevdiğiniz film türü bu ? Merak ettim doğrusu. Sizinki gibi film zevkine sahip birine rastlamamıştım.
Sizin aksinize ben yelpazeyi çok geniş tutmayı sevenlerdenim. Zaman zaman çok izlediğim film türü/türleri oluyor tabi mesela bu ara Distopya filmlerine takmış bulunuyorum.Tek kelimeyle bayılıyorum!