SANAT FİLMİ ÖNERİLERİ

Başlığı görünce aklıma ilk gelen film; The Grand Budapest Hotel oldu. Geçen sene en iyi film kategorisinde Oscar adayı idi hatta. En iyi kostüm tasarımı, en iyi saç ve makyaj ödüllerini kazanmıştı. (kazandığı birkaç ödül daha vardı, onları hatırlayamadım)

Bu filme tam sanat filmi denebilir mi bilemiyorum ama benim için sanatsal bir tadı vardı diyebilirim. Çok çok beğenmiştim.Bakın anlatırken bile tekrar izleyesim geldi. :) Şayet izlemediyseniz kesinlikle öneririm.

Bu konu sayesinde bırakın sanat filmlerini tek tek sıralamayı daha gerçek manasıyla sanat filmi ne demek onu bile çok bilmediğimi farkettim. (birkaç fikir yürütmem yok değil tabi sadece iyi bildiğimi iddia edemem) Bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıp demişler. Akşam hemen araştırmaya başlayacağım.

Sizde sanat filmleri hakkında görüşlerinizi paylaşmak isterseniz bilin ki okumaktan memnun oluruz. Mesela neden en sevdiğiniz hatta tek sevdiğiniz film türü bu ? Merak ettim doğrusu. Sizinki gibi film zevkine sahip birine rastlamamıştım.

Sizin aksinize ben yelpazeyi çok geniş tutmayı sevenlerdenim. Zaman zaman çok izlediğim film türü/türleri oluyor tabi mesela bu ara Distopya filmlerine takmış bulunuyorum.Tek kelimeyle bayılıyorum!
Evet. "Sanat sanat içindir" anlayışıyla çekilen filmleri sanat filmi olarak nitelendiririm ve o gözle seyrederim hep. Bana göre bir film, gişe kaygısıyla hazırlanmamışsa, toplumsal mesaj verme kaygısı gütmüyorsa, anlık duygu patlamaları yaşatmak için kasmıyorsa, kısacası "sanat toplum içindir" anlayışını yansıtmıyorsa, sanat filmidir. Bu benim tanımlamam. O filmlerin yönetmenleri nasıl tanımlarlar bilemem :))

Selam! Sinema bölümünde böylesine farklı bir içeriğe rastlamak ne güzel.
Hem konu için hemde önerileriniz için teşekkür ediyorum.
Listenizin büyük bir bölümünde Türk filmleri yer alıyor.
Ne yalan söyleyeyim çoğu Türk filmini sadece ismen biliyorum.
Bu da benim eksiğimse demek.İzlediğim birkaç taneyi geçmez.
Dünya sinemasından da sanat filmleri izlemeye çalışıyorum. Özellikle ispanyol sinemasını seviyorum. Ama nedense beni en çok Türk sineması kavrıyor, sarıyor.

Luis Bunuel'in Gündüz güzeli filmi ve Arzu nun şu belirsiz nesnesi filmleri var ayrıca

Kurosawa nın yönetmenliğini yaptığı Run (bir Kral Lear uyarlaması) ve Dreams filmi

grave of fireflies , bana böyle dokunan bi film olmadı yanına film yazmaya kıyamadım

Back
X