Sanatcilarin Anneligi..???

Yusufum2010

Hazirana 78 insAllah!!
Kayıtlı Üye
20 Ağustos 2011
239
0
46
Almanya
evt arkadaslar bugünlerde bu kafama cok takildi.sadece sanatcilar icin gecerli degil tabi.parasi olup cocuguna 2,3 dadi tutanlarda fedakar annemi sizce?yani ben sanmiyorumki coocuk gece agladiginda kalkip onlar bakiyo yada aciktiginda vs.
sizce nasil?

bende aynen öyle düşünüyorum hayat onlara güzel
çoğunun tek derdi güzeliği formu vs...
haa bide onlarda çocukla kaliteli vakit geçirmek diye bişe var türkçesi canım istediğinde 2 oynar sonra hooopp bakıcısına atarım :)

bende aynen öyle düşünüyorum hayat onlara güzel
çoğunun tek derdi güzeliği formu vs...
haa bide onlarda çocukla kaliteli vakit geçirmek diye bişe var türkçesi canım istediğinde 2 oynar sonra hooopp bakıcısına atarım :)

:64:
aynen bencede sanki cok bakiyolarmis gibi bide bitane yapiyolar.oda maksat coocugum olsun iste :62:

para ugruna cogu bayanda simdi cocugunu kayinvaldesine annesine birakip isine gitmiyormu?
arasinda cok bir fark göremiyorum ben sahsen..

Bunun derdine niye düştünüz anlamadım...

Bunun sanatçıyla olmasının bir ilgisi yok ki,her çalışan kadın için benzer şeyler geçerli...Hatta ev hanımları için bile...

Hem sanatçı,ünlü bir çok tanıdığım var önceden medya sektöründe bulunduğum için;çokta güzel yetiştiriyorlar çocuklarını.

Bunun meslekle ne ilgisi var...

Paramız onlar kadar çok olsa bizler kimbilir evlatlarımızın daha iyi yetişmesi için ne iyi üniversitelerden mezun olmuş çocuk gelişimi mezunu bakıcıları tutardık. Sadece dışarıdan bakarak insanların anneliğini yargılamak pek hoş değil bence...

annelik çok özeldir, kutsaldır. Annenin mesleği hayat biçimi ne olursa olsun bunu yargılamak eleştirmek haddimize değil bence.Günümüzde kadınlar da çalışıyor hayat şartları çalışmak zorundalar iyi de yapıyorlar. Çalışan bir çok bayanda kreşe, bakıcıya veriyor. Bunun yanlış olan bir tarafı yok. Ben de kreşde bakıcılarda büyüyerek bir çocukluk geçirdir bir taraflarımda eksilmedi. Bütün gün evde annemle oturmadıgım ıcın sosyalleşme açısından çok iyi oldu. Annemin güçlü oldugunu gördüm vs.. İyi taraflarından bakmak gerek her zaman ;) Annelik, cocukla ne kadar uzun zaman geciridğinle ilgili değil bene ne kadar kalıtelı zaman geciridğin ve ona sundugun hayattır.

para ugruna cogu bayanda simdi cocugunu kayinvaldesine annesine birakip isine gitmiyormu?

Genel olarak insanların maddi durumu yerinde değil, sadece erkek çalışarak bir evi geçindiremiyor bir de üstüne çocuk olunca masraflar birden 2ye katlanıyor o zamanda kadınlar bebeklerini annesine kayınvalidesine bırakmak zorunda kalıyor! Yani bahsettiğiniz gibi keyfe keder iş için bırakmıyor kadınlar genelde çocuklarını.. Ama sanatçılarda öylemi, parası var evi var arabası var kira derdi yok geçim sıkıntısı yok istese çocuk belli bir yaşa gelene kadar çalışmayabilir öyle bir zorunlulukları yok yani... :97: Yanlış anlama düşüncelerine saygım var canım, ben bana göre kendi düşüncelerime göre anlattım .. :97:

bu konuyu valla bende düşünüyorum...sinir oluyorum hatta..geçenlerde gülben ergenin röportajı vardı işte diyo çocuklardan fırsat kalmıyo hiç bişeye kendime vakit ayıramıyorum..arkadaşlarıma falan...valla benim de ikizlerim var bırak kendime vakit ayırmayı gün geliyo saçımı taramaya fırsatım olmuyo..tek başıma dışarı çıkmak zaten imkansız...ünlüler ise kendileri süsleniyolar püsleniyolar yemekleri hazır önlerine gelir evi silinip süpürülür çocuklarına bakılır...kendisi gezer tozar o program senin bu prog benim..ben hasta olunca bile doktora gidemiyorum çocuklarımı bırakcak kimse olmadığı için..yemek mi yapıyım çocukmu bakayım temizlik ütü vs mi?? bunların hiç birini yapmıycan o zaman bi çocuklara bak ne var ondan kolay...ama onlar zaten buna bile gerek duymuyolardır dadıları var ne de olsa...anca yabancı birinin çocuğu gibi sevmeden sevmeye ilgileniyolardır...annelik o kadar kolay değil herkes çocuk doğurabilir belki ama herkes anne olamaz!!!!

Bir hocamız anlatmıştı yurt dışına giderken Ebru Şallı ile ailesiyle aynı uçaktaymış kadın çocuklarını bir kere bile taşımamış kucağına alıp ilgilenmemiş, hep yanında bakıcılar çocuklara bakıp ilgileniyormuş değişik bir anne demişti.:26:

Bir hocamız anlatmıştı yurt dışına giderken Ebru Şallı ile ailesiyle aynı uçaktaymış kadın çocuklarını bir kere bile taşımamış kucağına alıp ilgilenmemiş, hep yanında bakıcılar çocuklara bakıp ilgileniyormuş değişik bir anne demişti.:26:

işte annelik bu kadar basit onlara göre..anca övünmeyi bilirler 5kilo aldım 6 kilo aldım...çocuğunun sağlığı mı önemli senin fiziğin mi?

Son düzenleme:
Böyle umursamaz annenelerle geçim sıkıntısı nedeniyle çalışıp çocuklarından mahrum kalan anneleri aynı kefeye koyamaz kimse bence .

Böyle umursamaz annenelerle geçim sıkıntısı nedeniyle çalışıp çocuklarından mahrum kalan anneleri aynı kefeye koyamaz kimse bence .

tabiki ya çalışmak zorundasındır mecbur çocuğunu anneanne-babane bakıcı vs. bırakıp işe gidersin...ama gelince de çocuğunla ilgilenirsin izinli olduğun zamanlarda da çocuğunla beraber vakit geçirirsin..bizim bi tanıdığımız var onlarında ikizleri var... anneleri çalışıyo mesela bakıcı bakıyo çocuklara ama kızcağız yazık işten geliyo o bakıyo gece uyanınca yine o bakıyo öylesi de çok zor...yani sadece çocuğum olsun bi iki seveyim ağlayınca vereyim bakıcısı baksın ben keyfime bakayım demekle annelik olmaz bence...çok zor annelik çook...anne olanlar anlayabilir bunu anca..

yorumun ilginç geldi doğrusu.para uğruna ne alaka yani.çalışıyorsan işine gidersin.belli bir izin hakkın olur kullanırsın sonra işine tekrar dönersin.çalışmadan evde oturmayı anlayamıyorum bende.hatta çalışan bir insan çocuğuna daha fazla emek harcamış oluyor.gece uyumadan işe gidebiliyorsun ve bu gerçekten çok zor.o kadar üniversite okuyup sonrada niye çalışmayım evde oturayımki.çalışıyorum çocuğumu kayınvaldeme bırakıyorum ama ona ilgimi hiç eksik etmiyorum.bir kaç saat beni görmüyor belki ama onun dışında bir eksikliği olduğunu sanmıyorum.çalışan onca bayan var şimdi onların çocukları hep mağdurmu.benim annem de çalışıyordu.annem iyi bir annedir.onun sevgisini ilgisini hep hissettik bende kardeşim de.şimdi sizin mantığınıza göre bayanlar çocuk doğurup büyüteceklerine göre çalışmamalılar.sadece erkekler çalışmalı o zaman.bir ev hanımı da çocuğuyla ilgilenmeyebilir.bütün ev hanımlarının çocuklarının çok mutlu olduğunu sanmıyorum.

Genel olarak insanların maddi durumu yerinde değil, sadece erkek çalışarak bir evi geçindiremiyor bir de üstüne çocuk olunca masraflar birden 2ye katlanıyor o zamanda kadınlar bebeklerini annesine kayınvalidesine bırakmak zorunda kalıyor! Yani bahsettiğiniz gibi keyfe keder iş için bırakmıyor kadınlar genelde çocuklarını.. Ama sanatçılarda öylemi, parası var evi var arabası var kira derdi yok geçim sıkıntısı yok istese çocuk belli bir yaşa gelene kadar çalışmayabilir öyle bir zorunlulukları yok yani... :97: Yanlış anlama düşüncelerine saygım var canım, ben bana göre kendi düşüncelerime göre anlattım .. :97:

kariyer ugruna yapanlarda cok ama canim

Herkesin durumu farklıdır bir kere devlet memuruysa zaten izni olur mesela belli bir süre o kadının garanti bir işinden istifa etmesi çokta mantıklı değil özel sektörde ise durumu çok çok iyiyse çalışmayabilir ama işten çıkınca işi çok iyi ise aynı şartlarda aynı işi uzun yıllar ara verdikten sonra bulmasının da garantisi de yok. Kimse bir kadını sırf çalışıyor diye kötü anne ilan edemez. Tamamen kendi hayatını yaşamaya düşkün bencil bir kadınsa elbette onun anneliği sorgulanabilir.

İşte ünlüleri de paraya ihtiyaçları yok hala çalışıyorlar çocuklarını ihmal ediyorlar diye yargılayamayız, bu tarz bir yorum yapılmıştı Scheker o yönden kıyaslamıştı buna bende katılıyorum.

O zaman ünlülerde çalışan kadın da aynı kefeye konur ikisi de mesleğini icra ediyor neticede. İlla ihtiyacı olduğu için değil, mesleğini yapmak için çalışıyor olabilir bir kadın, evde oturmak istemeyebilir, hem daha fazla para kazanmak için çalışmak da seçim olabilir, çalışmayıp evde çocuğuna bakmayı da tercih edebilir. Saçma sapan geliyor bana bu kıyaslamalar...

yorumun ilginç geldi doğrusu.para uğruna ne alaka yani.çalışıyorsan işine gidersin.belli bir izin hakkın olur kullanırsın sonra işine tekrar dönersin.çalışmadan evde oturmayı anlayamıyorum bende.hatta çalışan bir insan çocuğuna daha fazla emek harcamış oluyor.gece uyumadan işe gidebiliyorsun ve bu gerçekten çok zor.o kadar üniversite okuyup sonrada niye çalışmayım evde oturayımki.çalışıyorum çocuğumu kayınvaldeme bırakıyorum ama ona ilgimi hiç eksik etmiyorum.bir kaç saat beni görmüyor belki ama onun dışında bir eksikliği olduğunu sanmıyorum.çalışan onca bayan var şimdi onların çocukları hep mağdurmu.benim annem de çalışıyordu.annem iyi bir annedir.onun sevgisini ilgisini hep hissettik bende kardeşim de.şimdi sizin mantığınıza göre bayanlar çocuk doğurup büyüteceklerine göre çalışmamalılar.sadece erkekler çalışmalı o zaman.bir ev hanımı da çocuğuyla ilgilenmeyebilir.bütün ev hanımlarının çocuklarının çok mutlu olduğunu sanmıyorum.

kadinlar calismasin erkekler calissin gibi birsey söylemedim... "ugruna" kelimesinden ne kadar cok anlam cikartmissiniz öyle
sasirdim dogrusu .. bir bayan calismali zaten bende aksini savunmuyorum
sadece en azindan cocuk 3 yasinna gelip konusmaya basladiktan sonra calismaya baslanmasini daha uygun buluyorum
kim olursa olsun bakan anne gibi olamaz diye düsünüyorum hepsi bu :34:

kadinlar calismasin erkekler calissin gibi birsey söylemedim... "ugruna" kelimesinden ne kadar cok anlam cikartmissiniz öyle
sasirdim dogrusu .. bir bayan calismali zaten bende aksini savunmuyorum
sadece en azindan cocuk 3 yasinna gelip konusmaya basladiktan sonra calismaya baslanmasini daha uygun buluyorum
kim olursa olsun bakan anne gibi olamaz diye düsünüyorum hepsi bu :34:

sen galiba çalışma hayatına uzaksın biraz.çalışmak keyfi bir iş değildir.çalışan insanların üretimine göre düzen işler.her kadın çocuk yapıcam diye 3 er yıl iş bırakırsa düzen ne olur.zaten bu yüzden ne özel ne resmi kurumlarda böyle uzun bir izin hakkı yok.ya işi bırakacaksın direk. yerine o işi yapacak biri gelmiş olacak ya da bırakamayıp izin hakkın bittiğinde geri döneceksin.mesela kendimden örnek vereyim.ben öğretmenim.3 yıl izin almak gibi birşey mümkün değil.işi bırakacaksın.üniversiteyi boşuna okumuş olacaksın.öğretmenlik gibi bir mesleği bırakıp ev hanımı olarak hayatını sürdüreceksin.bunu niye yapayımki.maddi durumu hiç saymıyorum bile.durumum çok çok iyi olsa bile yapmam bunu niye yapayım.öğretmenler 3 er yıllığına işi bıraksa eğitim öğretim aksar.zaten bu yüzden de o kadar izin hakkı yok.o kadar ayrılmak istiyorsan işi bırakacaksın diyorlar.yerine yeni bir öğretmen alıyorlar.kısacası,işi bırak çocuk büyüt geri dön.bu herkes için geçerli olabilecek birşey değil.çalışıyorsan çocuğunu birilerine bırakmak zorunda kalırsın.her an çocuğunun yanında olmak onu çok iyi yetiştireceğin anlamına gelmez.tekrar ediyorum çalışan insanlar 3 yıl iş bırakamaz.İş istenildiğinde bırakılıp istenildiğinde rahatça bulunabilen birşey değildir.

Back
X