Doğuma Hazırlık Sancı beklerken ne giyilmeli?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

esra0474

Üye
Kayıtlı Üye
4 Aralık 2019
212
506
18
40
Merhaba arkadaşlar,

fikirlerinize ihityacım var. herşey yolunda giderse 5 Mayıs gibi doğum yapacağım. Normal doğum düşünüyorum. Bir takım pijamalı sabahlıklı takımım var fakat sancı beklerken geceliğin daha pratik olduğunu duymuştum.

Sancı beklerken gecelik mi? Pijama takımımı?
uzun kol mu? yoksa kısa kol mu?

yardımlarınızı beklerim.

tşk.

Sancı çekilirken gecelik giymeniz daha uygun olacaktır. Açılma var mı diye ebeler arada muayene ediyorlar çünkü.

İlk doğumumda üzerimde siyah hamile elbisem vardı. Zaten sedyede NST'ye bağlıydım, üzerime çarşaf örtmüştüm. 4cm de epidural isteyince üzerimi çıkardılar ve ameliyat kiyafeti giydirdiler. Doğumu da onunla yaptım. Sonra doğumhaneye geceliğimi getirdiler ve öyle çıktım.

İkinci doğumum çok hızlı oldu, yine aynı siyah elbise vardı üzerimde :))) Bu sefer onunla doğumhaneye gittim ve onunla çıktım. Odama gelince üzerimi değiştirip yine gecelik giydim.

Pijama pek işlevsel gelmiyor bana. Yani kanama yüzünden giyilen hasta bezleri ya da hasta pedleri çok belli oluyor gibi geliyor, rahat edememiştim ben.

Bu arada soruyu eksik okumuşum. Kesinlikle kısa kol ve öyle boncuklu dantelli olmasın derim. O boncuklar danteller bebeğin cildini tahriş edebilir. Odalar da sıcak oluyor genelde. Yanınızda kalın bir çift çorap bulundurun, doğumda ayaklar çatalda yukarda durmaktan buz gibi oluyor.

Bu arada soruyu eksik okumuşum. Kesinlikle kısa kol ve öyle boncuklu dantelli olmasın derim. O boncuklar danteller bebeğin cildini tahriş edebilir. Odalar da sıcak oluyor genelde. Yanınızda kalın bir çift çorap bulundurun, doğumda ayaklar çatalda yukarda durmaktan buz gibi oluyor.

Çok teşekkürler, sevgiler.

Back
X