Sancı ve kasılmalarım oluyor.

muntazaman

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
2 Mart 2010
365
151
103
Sancı ve karın üst bölgesi kasılıyor. 32+ 2 haftalığım. Dün geceden beri varlığını belli ediyor karnımdaki ağırlık. Sanki mide bölgemde taş var gibi karnımın tüm kasları orda toplanmış gibi oluyor, kasık taraflarında bir şey yok ama, karnımın üst tarafında sürekli beni sıkan sıkıştıran bir kasılma gibi, sıkıntı oluyor. Sizlerde de oluyor mu? Küçük kızım hareketli maşallah, ama hani doktora gideyim mi yoksa yata yata geçireyim mi bu durumu? Zaten sürekli dinleniyorum, ama dediğim gibi, sanki çoooook gazım varmış da beni sıkıyormuş gibi, ama değil çünkü wc ye de gidiyorum gazımı da çıkarıyorum afedersiniz...
kalbim küt küt küt atıyor.

cnm bendede oluyor o sakın kendini üzme sadece beldenmi geliyor sancı sonramı toplanma oluyo ona dikkat et yalancı kasılmalarla gerçek doğum kasılmalarını böyle anlayabilirsin düzenli olmaz zaten toplanma yalancı kasılmaysa...ayrıca magnezyumunu kullan hafifletir kasılmalarını...bol bol su iç soluna yat idrarını tutma bunlarda hafifletir...iyi doğumlar cnm...

Ben de 28+5 hamileyim ve o kasılmaları 23. haftamdan beri çekiyorum.Erken doğum tehdidi yüzünden 21 gün hastanede yattım geçen hafta çıktım.Bu kasılmalar normal olabildiği gibi doğumun habercisi de olabiliyor Allah korusun.Kasılmaların aralıkları düzenliyse doktora gitmeni tavsiye ederim bende 3 dk. arayla oluyorlardı ağrı bile hissetmiyordum halbuki.Hastanede açıklığına serviks uzunluğuna bakıyorlar.Normalse sorun yoktur ama bence bi görün derim...

Benim de kasılmalarım çok erken başlamıştı.Rahimde açılma olmuş ben hissetmedim bile sancıları.Nst'ye bağlanınca kasılma çıkıyodu.Bol su iç doktorun magnezyum verdiyse mutlaka kullan.Bence doktorunu mutlaka haberdar et.

eğer yalancı kasılmaysa ki bu aydan sonra olması normal,çok endişelenmeye gerek yok ama kasılma sırasında kasık bölgende ağrı varsa ve nefesinin kesildiğini kalbinin küt küt attığını hissediyorsan dikkatli olmanda fayda var.erken doğum yapmış ve bu kasılmaları günde 30 kez yaşamış biri olarak birşey yoktur,geçer diye geçiştirmemeni tavsiye ederim canım.sıklığına bak,olma aralığı nedir?mesela 1 satte 4 kereden fazla oluyorsa hemen doktorunla görüş.bol bol su iç,dinlen,magnezyum alıyorsan ihmal etme.bebeğin zamanında gelir İnşallah canım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…