• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sanırım Alışveriş Hastalığına tutuldum...

GunhesH

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
11 Ağustos 2006
3.433
10
0
Ankara
Arkadaşlar bugüne kadarki şartlarım dolayısıyla kendimi hep diğer hemcinslerimden daha bakımsız daha eksik donanımlı ve şartları bakımlı olmaya daha müsait biri olarak gördüğüm için..ve de ailem maddi açıdan bazen beni diğerlerinden geri bırakıcak kadar tutumlu oldukları için yeterli harcama yapamıyordum kendim için..çevrem de sürekli bakımsız olduğumu yüzüme vuruyorlardı ve ben kendim de bunun böyle olduğunu düşünüyordum...ama şu aralar rahatça alışveriş yapabileceğim ve onların hesap soramayacağı biryer keşfettim ve işime geldi...internetten alışveriş yaptığım için marketteki bir şampuana 8 tl verebilecekken daha kalitelisini tercih edip bir şampuana 20 tl verdiğim bilinmiyor...yanlız sorun şu ki..harçlığımın yükselmesini talep ettim ama buna karşın almak istediklerimi hesapladığımda sanki 1 ay içinde o da yetmeyecek ve bütün ihtiyaçlarımı karşılamayacak gibi duruyor...bundan dolayı ayağımı yorganıma göre uzatmaya çalışıyorum hep ucuz yollara kaçıyorum yine olmuyor...çünkü elimde neredeyse beni iyi hissettirecek ve güzel gösterecek hiçbirşey yok..hep ucuza kaçmaktan dolayı dandik şeylerle dolu dolabım ve odam...o yüzden hırsa kapıldım sanırım ve bir anda herşeyimi değiştirip herşeyimin kalitesini yükseltmek istiyorum..çünkü kaliteli hiçbirşeye sahip değilim...kafam çok karışık...bu ayki yapacağım sadece kozmetik alışverişim 100 tl tutuyor ve içinde beni baştan aşağı yenileyecek herşey de yok..bunun haricinde güneş gözlüğü, kıyafet ve lens de alacağım..bu .yaşım 30 o yüzden artık bazı şeyler hemen olsun istiyorum..kaldıramıyorum bazı şeyleri...hem tasarruf etmeeye maksimum çaba gösteriyorum hem herşeyim olsun ve kaliteli olsun istiyorum ve hepsi aynı anda olmuyor tabi ki..ucuz etin yahnisi olayı var çünkü...ben sürekli orta yolu bulabilmek için saatlerce fiyat hesapları yapıyorum..hatta günlerce.. bazen bazı şeylerden vazgeçip sonra alırım diye arkaya atıyorum...tutumlu olmak adına herşeyden birer tane alıyorum tek çeşit alıyorum ki ondan memnun kalmazsam sonra diğerini alabilmek için..hatta bu denemelerime en ucuzundan başlıyorum..memnun kalmadıkça pahalısına doğru geçiyorum...kafayı yiycem...

Son düzenleme:
Arkadaşlar bugüne kadarki şartlarım dolayısıyla kendimi hep diğer hemcinslerimden daha bakımsız daha eksik donanımlı ve şartları bakımlı olmaya daha müsait biri olarak gördüğüm için..ve de ailem maddi açıdan bazen beni diğerlerinden geri bırakıcak kadar tutumlu oldukları için yeterli harcama yapamıyordum kendim için..ama şu aralar rahatça alışveriş yapabileceğim ve onların hesap soramayacağı birer keşfettim ve işime geldi...yanlız sorun şu ki..harçlığımın yükselmesini talep ettim ama buna karşın almak istediklerimi hesapladığımda sanki 1 ay içinde o da yetmeyecek ve bütün ihtiyaçlarımı karşılamayacak gibi duruyor...bundan dolayı ayağımı yorganıma göre uzatmaya çalışıyorum hep ucuz yollara kaçıyorum yine olmuyor...çünkü elimde neredeyse beni iyi hissettirecek ve güzel gösterecek hiçbirşey yok..hep ucuza kaçmaktan dolayı dandik şeylerle dolu dolabım ve odam...o yüzden hırsa kapıldım sanırım ve bir anda herşeyimi değiştirip herşeyimin kalitesini yükseltmek istiyorum..çünkü kaliteli hiçbirşeye sahip değilim...kafam çok karışık...bu ayki yapacağım sadece kozmetik alışverişim 100 tl tutuyor ve içinde beni baştan aşağı yenileyecek herşey de yok..bunun haricinde güneş gözlüğü, kıyafet ve lens de alacağım..hepsine yeticek mi bilmem...yaşım 30 o yüzden artık bazı şeyler hemen olsun istiyorum..kaldıramıyorum bazı şeyleri...hem tasarruf etmeeye maksimum çaba gösteriyorum hem herşeyim olsun ve kaliteli olsun istiyorum ve hepsi aynı anda olmuyor tabi ki..ucuz etin yahnisi olayı var çünkü...ben sürekli orta yolu bulabilmek için saatlerce fiyat hesapları yapıyorum..hatta günlerce.. bazen bazı şeylerden vazgeçip sonra alırım diye arkaya atıyorum...kafayı yiycem...

Tatlım söyle bir atasözü var 'Alışmış kudurmuştan beterdir' bir insan alışınca harcamaya bırakamıyor ama sen kazansan o parayı çarcur edemezsin bence calışıp kendi paranı harcaman gerekiyoır....

kaç yaşındasın??
madem bukadar alışveriş yapmak istiyorsun..oturup bana kocam baksın babam baksından ziyade..kendi elinden geldiğince bişeyler yapabilirsin..hem kimseye de muhtaç olmazsın böylece..
:97:

normalinde çok harcayan birisi değilim bugüne kadar hep tutumlu oldum hem de aşırı tutumlu..hatta temel ihtiyaçlarımı erteleyecek kadar...ama artık 17 yaşındaki kızların bile bakımda benden öteye geçtiklerini görünce gururuma yediremedim ve biraz daha kendime yatırım yapmam gerektiğini düşündüm..yoksa ezelden beri böyle değilim...öyle olsa buraya konu açmazdım...
hem ayrıca işhayatını da gördüm geçmişte...
sadece kendimi herşeyimi baştan aşağı yenilemek istiyorum...doğru seçimleri her zaman yapamadığım için boşa giden paralar da oluyor çünkü ne yakışır ne yakışmaz az tecrübem var...bir de ucuza kaçarak daha fazla şey almak gibi bir huyum var..mesela aynı paraya 1 krem alıbilecekken..toplamı aynı tutar eden krem, oje, vucut losyonu şampuan vesaire alıyorum ve aynı paraya daha çok şeyim oluyor ve bu hoşuma gidiyordu...ama çoğu ucuz olduğu için işe yaramıyordu..ben de pahalı mal alıp da yaramazsa riskine giremiyorum..hem biryerim çok iyi olacağına heryerim biraz daha iyi olsun mantığındayım...biraz kafamı toparlayabilmek adına fikir istedim..

Son düzenleme:
Kendine hedefler koy.Kozmetiklerin,parfumlerin,elbiselerin herzaman yenilerinin ve guzellerinin cikarildigini bununda tuketim ekonomilerinde bir vazgecilmez oldugunu fark edersek problen hallolabilir.Sen daha fazla almalisin ki birileri zengin olsun.Reklamlar hep bu yonde.Bir ruj iki ay surer zaten kozmetikler durdukca bayatlar.Az al kullan bitir.Reklamlarda Bakin eger bu ruju alirsaniz iste su sekilde film artistlerine benzersiniz,Su kiyafeti giyerseniz cok cekici olursunuz.Bunlar PEMBE YALANLARDIR.Kendileri bile inanmiyorlar ama ne yaparsin para kazanmalari gerek,Olanda senin paraciklarina oluyor onlara akiyor.Yeni hep yeniyi dogurur,yarisamazsin sadece yipranirsin. Imaj hicbirseydir susuzluk herseydir ve saire Ben kendimi frenlemek icin vitrinlere bakmiyorum. ....

Kalite eşittir pahalı ürün demek değildir. Ne kadar fazla tüketirsem o kadar bakımlı olurum diye de bir şey yok.

Kısacası sakin ol!!! :9:

Sizin gibiyim, yaklaşık 7 aydır çalışıyorum,yol yemek masrafım yok. Ailemin de kendi kazancı var onlara vermek zorunda kalmadığımdan hepsi bana kalıyor.Ben de sürekli kıyafete ve bakım malzemelerine harcıyorum.

Epilasyon,kozmetik,kıyafet,ayakkabı. Şöyle bi gezmeye çıkmışsam muhakkak bir şey almadan rahat edemiyorum. Daha önce böyle değildim,ama çok kötü gerçekten bugün aldığım kıyafet haftaya bana eskimiş gibi geliyor. Bir de işyerinde sürekli yeni giymek istiyorum.Malum siteden(f..book) de alışveriş imkanları çıktıkça oh ucuz fiyata kapıda ödeme imkanıyla vs derken alışveriş çılgını oldum.

Resmen tüketiyorum :(Aslında bu kadarı israf ve günah gerçekten.

Kendine hedefler koy.Kozmetiklerin,parfumlerin,elbiselerin herzaman yenilerinin ve guzellerinin cikarildigini bununda tuketim ekonomilerinde bir vazgecilmez oldugunu fark edersek problen hallolabilir.Sen daha fazla almalisin ki birileri zengin olsun.Reklamlar hep bu yonde.Bir ruj iki ay surer zaten kozmetikler durdukca bayatlar.Az al kullan bitir.Reklamlarda Bakin eger bu ruju alirsaniz iste su sekilde film artistlerine benzersiniz,Su kiyafeti giyerseniz cok cekici olursunuz.Bunlar PEMBE YALANLARDIR.Kendileri bile inanmiyorlar ama ne yaparsin para kazanmalari gerek,Olanda senin paraciklarina oluyor onlara akiyor.Yeni hep yeniyi dogurur,yarisamazsin sadece yipranirsin. Imaj hicbirseydir susuzluk herseydir ve saire Ben kendimi frenlemek icin vitrinlere bakmiyorum. ....

beni anlayışla karşıladığın ve yargılamadığın için öncelikle teşekkür ederim..bende bu durum son 2 aydır var bugne kadar aşırı tutumluydum..hatta çok zaruri durum olmadığı sürece kuaföre bile gitmez saçımı bile kendim evde kesmeye kalkardım..ama dışarı çıkıp diğer hemcinslerimle kendimi karşılaştırdığımda hep eziklik duyuyordum ve birden hırsa kapıldım herşeyimin kalitesini yükseltmek istedim..yaş 30 olunca da kendimi geç kalmış hissettim hepsini kısa sürede kapatayım istedim..
ve yine herşeyim olsun derken de ucuza kaçarak daha fazla şeye sahip olma yoluna başvurdum...sanırım benim hatam burada...çok şeyim olsun diye ucuza kaçıp hüsrana uğramak..ama pahalı mal da herzaman insanı memnun etmiyor..bunun çelşkisini yaşıyorum galiba..
geçenlerde vucut losyonuna çok para vermeyim diye bebakın nemlendircisini alıp heryerime sürerim diye düşündüm fiyatı da 5tl idi sadece ama hiç memnun kalmadım çok yapış yapış geldi...heryerin kremi ayrı olayı biraz doğru galiba..

Kalite eşittir pahalı ürün demek değildir. Ne kadar fazla tüketirsem o kadar bakımlı olurum diye de bir şey yok.

Kısacası sakin ol!!! :9:

canım benim sorunum tam aksine ucuz şeyler alıp onlardan yüksek performans beklemek..ve hüsrana uğramak ve boşa giden paralar...ne nedir pek bilemediğim için işe ucuzculuktan başlamıştım ama böyle olmayacak sanırım..aynı anda birçok şeyimi yenilerim diye böyle yapmak istemiştim :)

beni anlayışla karşıladığın ve yargılamadığın için öncelikle teşekkür ederim..bende bu durum son 2 aydır var bugne kadar aşırı tutumluydum..hatta çok zaruri durum olmadığı sürece kuaföre bile gitmez saçımı bile kendim evde kesmeye kalkardım..ama dışarı çıkıp diğer hemcinslerimle kendimi karşılaştırdığımda hep eziklik duyuyordum ve birden hırsa kapıldım herşeyimin kalitesini yükseltmek istedim..yaş 30 olunca da kendimi geç kalmış hissettim hepsini kısa sürede kapatayım istedim..
ve yine herşeyim olsun derken de ucuza kaçarak daha fazla şeye sahip olma yoluna başvurdum...sanırım benim hatam burada...çok şeyim olsun diye ucuza kaçıp hüsrana uğramak..ama pahalı mal da herzaman insanı memnun etmiyor..bunun çelşkisini yaşıyorum galiba..
geçenlerde vucut losyonuna çok para vermeyim diye bebakın nemlendircisini alıp heryerime sürerim diye düşündüm fiyatı da 5tl idi sadece ama hiç memnun kalmadım çok yapış yapış geldi...heryerin kremi ayrı olayı biraz doğru galiba..

Doğrusunu söylemek gerekirse bende de öyle oluyor. Şimdiki kızlar saçlarını fönlemeden bakkala gitmiyor nerdeyse. Bu sadece kompleks değil, kendini iyi hissetme ihtiyacı. Değişiklik yapma hevesi.
Vakti zamanında biizi rahatsız eden görüntüye veda etme arzusu.

canım benim sorunum tam aksine ucuz şeyler alıp onlardan yüksek performans beklemek..ve hüsrana uğramak ve boşa giden paralar...ne nedir pek bilemediğim için işe ucuzculuktan başlamıştım ama böyle olmayacak sanırım..aynı anda birçok şeyimi yenilerim diye böyle yapmak istemiştim :)

İyi de demişsin ya ucuz alıyorum onlar da içime sinmiyor, beğenmiyorum vs diye...

Yıllardır çalışıyorum ve pahalı ürünlere hiç prim vermedim. En uyunu neyse onu almaya çalışırım hep. Yani ürün güzelse pahalı ya da değil, önemi olmaz.

Bence senin sorunun belli bir yaşa gelmiş olduğun halde kendi paranla istediğin gibi alışveriş yapamamak.

Bir iş arasan?

İyi de demişsin ya ucuz alıyorum onlar da içime sinmiyor, beğenmiyorum vs diye...

Yıllardır çalışıyorum ve pahalı ürünlere hiç prim vermedim. En uyunu neyse onu almaya çalışırım hep. Yani ürün güzelse pahalı ya da değil, önemi olmaz.

Bence senin sorunun belli bir yaşa gelmiş olduğun halde kendi paranla istediğin gibi alışveriş yapamamak.

Bir iş arasan?

canım ben zaten geçmişte bir işte çalışıyordum hatta 4 sene boyunca çalıştım..ama şimdi bazı sağlık nedenlerim ve başka sebeplerden dolayı (açıklamak istemiyorum) işe girebilme durumum yok..zaten benim maaşım da düşüktü...aslında babamın parası bizi çok da güzel geçindiriyor ama sanırım bugüne kadar babamın gözüne girebilmek için harçlığım hiçbir zaman tamamını harcamadım hatta artanları aysonu ona verdim gözüne girmek için..kendisi çok tutumlu ve sürekli kenara para koyma peşinde bir insandır kendisi de maaşın hepsini yemez..o birikimi arttırmanın peşindedir sürekli...bilmiyorum hiçbirşeyimden memnun olmadığımı görünce hırs yaptım bir anda..hem saçım mükemmel olsun hem tırnağım..hem heryerim kısa sürede ihtiyacım olan herşeyi temin edeyim hepsini düzelteyim istedim..

canım sen boşlukta kalmışsın.çalışamam diyorsan madem bir hobi edin kurslara git,oyalanırsın farklı bir çevren olur,kendinle uğraşmaktan vazgeçersin:34:

Son düzenleme:
canım sen boşlukta kalmışsın.çalışamam diyorsan madem bir hobi edin kurslara git,oyalanırsın farklı bir çevren olur,kendinle uğraşmaktan vazgeçersin:34:

önerin için teşekkür ederim canım..biraz da yaş ve talip konusuna kafayı taktım...30 yaşına geldim birtane bile talibim çıkmadı..ama benden yaşça küçüklerin bir sürü talibi var ve arasından seçiyorlar..
ben de kendime fazla bakmadığım özen gösteremediğim için olmuyora yorumladım..çünkü bakıyorum mesela sokakta kız 17 yaşında ama herşeyi yapılı bakımlı full şekilde..ve yanında sevgilisi var...yada biraz yaşı büyük olan nişanlanmış..sanırım 30 yaş bunalımı geçiriyorum...

Son düzenleme:
Görünüşünü değiştirmek istiyorsan göze görünen şeylere harcama yapabilirsin.
İyi bir saç kesimi,büyük ölçüde kurtarıcıdır.İyi kesilmiş bir saç,yapılmasa bile hoş görünür.Kesimi iyi bir kuaförde yaptırıp,fön için daha ucuzuna gidebilirsin.5 tl ye fön çekilen yerler var.

..........sonra devam edeyim:)

önerin için teşekkür ederim canım..biraz da yaş ve talip konusuna kafayı taktım...30 yaşına geldim birtane bile talibim çıkmadı..ama benden yaşça küçüklerin bir sürü talibi var ve arasından seçiyorlar..
ben de kendime fazla bakmadığım özen gösteremediğim için olmuyora yorumladım..çünkü bakıyorum mesela sokakta kız 17 yaşında ama herşeyi yapılı bakımlı full şekilde..ve yanında sevgilisi var...yada biraz yaşı büyük olan nişanlanmış..sanırım 30 yaş bunalımı geçiriyorum...

üzülme canım,herşeyin vakti saati vardır:34:boş şeylerle uğraşma,kurslara git,sana çok şey katacaktır

canım ben zaten geçmişte bir işte çalışıyordum hatta 4 sene boyunca çalıştım..ama şimdi bazı sağlık nedenlerim ve başka sebeplerden dolayı (açıklamak istemiyorum) işe girebilme durumum yok..zaten benim maaşım da düşüktü...aslında babamın parası bizi çok da güzel geçindiriyor ama sanırım bugüne kadar babamın gözüne girebilmek için harçlığım hiçbir zaman tamamını harcamadım hatta artanları aysonu ona verdim gözüne girmek için..kendisi çok tutumlu ve sürekli kenara para koyma peşinde bir insandır kendisi de maaşın hepsini yemez..o birikimi arttırmanın peşindedir sürekli...bilmiyorum hiçbirşeyimden memnun olmadığımı görünce hırs yaptım bir anda..hem saçım mükemmel olsun hem tırnağım..hem heryerim kısa sürede ihtiyacım olan herşeyi temin edeyim hepsini düzelteyim istedim..

Geçmiş olsun.

Baharla beraber yenilenme isteği gelmiştir belki de. Cilt yapına uygun ürünler seçmeye çalış. Ben şu an kullandığım ürünleri bulabilmek için yıllarca ürün değiştirdim. Bir anda tam 12 den vurulmuyor maalesef.

Yaş konusuna gelince seni çok iyi anlıyorum ben de 30 oldum ve talibim çok olmasına rağmen olmadı evlilik. Bakımsız olduğum için mi diye neden bulmuşsun sen kendine ben neden de bulamadım.:14:

en büyük yanlış
ablam da ben de eşit miktarlarda nerdeyse para harcarız
ancak o 20 milyonluk 5 tane alır
bi kere ya giyer ya giymez çünkü çok kaliteli olmaz kesimi fln tam olmaz
bense 50 milyonluk 2 tane alırım 10 kez giyerim
çünkü yakıştırırım beğenirim öyle çeşit olsun diye giymem. kolay kolay da eskimez.
bence nelere ihtiyacınız olduğunu belirleyin
ondan sonra alışveriş sitelerine bakın
ayrıca her gün bakmayın
ben de her gün baktıkça bi sürü şey aldım artık kampanyaları takip edip ihtiyacım olan denk gelince alıyorum
kaliteli şeyler almalıyız tabi ki
ama bazı markalı ürünler de kalitesiz oluyor
veya diyelim acayip kaliteli ama verdiğin paraya değmez
bunların ayırdını iyi yapın.

Yapmayın yazıktır günahtır..
Tamam beğendiklerinizi ve ihtiyaçlarınızı alın ama abartmayın..
İnsanların ev geçindirmek için nelerle mücadele ettiğini düşünün ve şükredin bence..

Back
X