• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sanırım Alışveriş Hastalığına tutuldum...

estağfirullah tatlım:34:

kozmetik ürünlerde deneme yanılma yapmamanı tekrar öneriyorum. çünkü cildini çok fena bozabilirsin.
kıyafetlerde de büyük beden mağazalarında güzel şeyler oluyor. mesela sana dizde, göğüsten sonra genişleyen elbiseler çok yakışır.
dediğim gibi kendine fazla yüklenme, eminim zaten güzelsindir :16:

şimdi yeni trend sadeleşmekmiş. Alımı minumuma indirip 100 eşyayla yaşamaya çalışmak..

*YÜZ ESYAYLA YASAMAYA DAVET!

Bir internet sitesi, tüketicileri sadece ve sadece 100 adet kisisel esyayla yasamaya davet ediyor! Yani kiyafet, kozmetik, ayakkabi, kitap, kalem, her sey toplam 100 parça edecek. Sitenin çagrisi büyük ilgi görüyor ve internet kullanicilarindan hatiri sayilir sayida bir grup, kisisel esyalarini hayir derneklerine bagislayip hayatlarindaki kalabaliktan kurtuluyor. Hikâye, psikologlara göre su: Insanlar, iyi ya da berbat, yasamlarindaki tüm degisikliklere çabucak alisiyor ve dogalarinda var olan sabit mutluluk seviyesine bir an önce ulasmaya çalisiyorlar.
gülse birsel den alıntı.
yazı daha uzun ama bir bölümünü kopyaladım :)

bütün kaliteli magazalar yılın belirli dönemlerinde indirime giriyo o indirimleri takip et böylece kaliteyi ucuza getirirsin artı kaliteli ürünlerin outletleri de oluyo onlarda olabilir :66: makyaj ürünlerine gelince onlarda bazı dönemlerde kampanya yapıyo internetten takip edebilir sonra kndi orjinal magazasına gidip alabilirsin malum bakım ürünlerindecok ucuza kaçmak pek akıl karı deil mazallah basına daha büyük dertler acabilir :53:

ben de eskiden az eşyayla yaşar ve kalabalıktan sıkılırdım..çok eşyadan daralan birisiyim..mesela yüzüm için temizleyici ve toniğim bile yoktu..yüzümü glisernli zeytinyağlı sabunla yıkayıp sonra alelade olan arko krem sürerek nemlendirirdim..hatta aynı arko kremi sadece yüzüme değil el yüz vucut olmak üzere çok amaçlı kullanırdım...ancak sonradan böyle devam etmenin faydasız olduğunu anladım..sanırım tasarrufu ve az eşya olayını abartmış olmalıyım...uzun süre böyle yaptım ama tatmin olmadığımı ve daha fazlasına ihtiyaç olduğunu anladım....çünkü cildimde olumsuzluk görmediğim gibi olumluya giden bir değişme de görmedim..hatta bazen kuruma ve gerilme bile hissederdim cildimde..

hem sonradan düşündüm ki "herkes niye o kadar şey alıp bu kadar uğraşıyo..herkes aptal da sen mi akıllısın işin kestirmesine gitmeye çalısşıp bir sabunla bir kremle bu işi halledeceğini sanıyorsun" diye
düşündüm...
oldukça tembel ve üşengeçtim ama aynı kremin heryere eşit olarak faydası olmadığını gördüm ve kendime bir güzellik dolabı oluşturmaya çalışıyorum..

zaten şu an kişisel bakım ürünü olarak bi parfümüm deodorantım duş jelim, şampuan ve saç kremim, traş jelim, acıbadem kremi , kolonya, aseton , ağda ve göz makyajı temizleyici ve dudak koruyucu krem var...işin sadece temizlik yönüne yönelik şeyler var ki bunlar zaten temizlik ve hijyen olarak herkesin dolabında olması gereken temel şeyler..ve tek başına bunlarla tatmin edici bir görünüm sağlanmıyor...

makyaj olarak da şu an 4 tane ojem 3 tane lipglossum ve 2 tane de rimelim var..birtane de ruj var ama kış aylarına uygun bir tonda..(zaten bahar ve yazın ruj değil gloss tercih ediyorum ruj bana kış ürünü gibi geliyor) bir de 3 farklı tonda dudak kalemim var...ancak söylemeliyim ki makyaj malzemelerim zaten öyle hatırlı markalar değiller..rimeller maybelline ruj ve glosslar golden rose falan..dudak kalemleri de emily....ojeler de alix avien..parfüm de 30 lira civarında fiyatlarda satılan yerli marka parfümlerden...(açık parfüm değil orijinal yerli parfüm)

mesela şu an elimde 3 tane lipgloss var ve fiyatı 8 lira civarı olan pastel marka lipglossu elimdekilerden daha iyi olma ihtimali yüksek olmasına rağmen kendimi tutuyorum ve almıyorum..
zaten sonuçta glosslar birbirine benziyor tek farkları kalıcılık olabilir diye düşünerek kendimi frenliyorum..nihayetinde golden rose da olsa christian dior da olsa parlatıcı yine aynı görünümü veriyor değil mi ?

arkadaşlar şu an nelerimin olduğunu buraya tek tek yazma sebebim..elimdekilere göre değerlendirme yapıp bana öneride bulunabilir misiniz ?
ben kozmetik makyaj ve kişisel bakım ürünleri alışverişlerimi netten ayda 2 kez yapıyorum..1 kere toptan almıyorum böylece aysonunda da cebimde para kalmış oluyor ve 2. partide alacağım şeylere gerçekten ihtiyacım olup olmadığına dair düşünme payı oluyor..aslında kendime göre yararlı taktikler kullanıyorum..

şimdi mesela bir alışverişte sadece tek bir alana ait olan ve olması gereken herşeyi mi alıp tamamlamalıyım (mesela saç bakımı için olması gereken ürünlerin hepsini 1 alışverişte mi almalıyım)
daha sonrakinde de atıyorum cilt ürünlerine dair olanları mı almalıyım ?

yoksa her alışverişimin içinde her türlü bakıma dair olan parçalardan birer ikişer tane mi almalıyım ?
mesela atıyorum aynı alışverişte bütün saç ürünlerini almasam da şampuan alıp atıyorum yanında da 1-2 makyaj ürünü alıp yanına da vucut losyonu falan şeklinde mi almalıyım...sizler genelde bu tür alışverişleri nasıl yapıyorsunuz ?

Son düzenleme:
ben de eskiden az eşyayla yaşar ve kalabalıktan sıkılırdım..çok eşyadan daralan birisiyim..mesela yüzüm için temizleyici ve toniğim bile yoktu..yüzümü glisernli zeytinyağlı sabunla yıkayıp sonra alelade olan arko krem sürerek nemlendirirdim..hatta aynı arko kremi sadece yüzüme değil el yüz vucut olmak üzere çok amaçlı kullanırdım...ancak sonradan böyle devam etmenin faydasız olduğunu anladım..sanırım tasarrufu ve az eşya olayını abartmış olmalıyım...uzun süre böyle yaptım ama tatmin olmadığımı ve daha fazlasına ihtiyaç olduğunu anladım....çünkü cildimde olumsuzluk görmediğim gibi olumluya giden bir değişme de görmedim..hatta bazen kuruma ve gerilme bile hissederdim cildimde..

hem sonradan düşündüm ki "herkes niye o kadar şey alıp bu kadar uğraşıyo..herkes aptal da sen mi akıllısın işin kestirmesine gitmeye çalısşıp bir sabunla bir kremle bu işi halledeceğini sanıyorsun" diye
düşündüm...
oldukça tembel ve üşengeçtim ama aynı kremin heryere eşit olarak faydası olmadığını gördüm ve kendime bir güzellik dolabı oluşturmaya çalışıyorum..

zaten şu an kişisel bakım ürünü olarak bi parfümüm deodorantım duş jelim, şampuan ve saç kremim, traş jelim, acıbadem kremi , kolonya, aseton , ağda ve göz makyajı temizleyici ve dudak koruyucu krem var...işin sadece temizlik yönüne yönelik şeyler var ki bunlar zaten temizlik ve hijyen olarak herkesin dolabında olması gereken temel şeyler..ve tek başına bunlarla tatmin edici bir görünüm sağlanmıyor...

makyaj olarak da şu an 4 tane ojem 3 tane lipglossum ve 2 tane de rimelim var..birtane de ruj var ama kış aylarına uygun bir tonda..(zaten bahar ve yazın ruj değil gloss tercih ediyorum ruj bana kış ürünü gibi geliyor) bir de 3 farklı tonda dudak kalemim var...ancak söylemeliyim ki makyaj malzemelerim zaten öyle hatırlı markalar değiller..rimeller maybelline ruj ve glosslar golden rose falan..dudak kalemleri de emily....ojeler de alix avien..parfüm de 30 lira civarında fiyatlarda satılan yerli marka parfümlerden...(açık parfüm değil orijinal yerli parfüm)

mesela şu an elimde 3 tane lipgloss var ve fiyatı 8 lira civarı olan pastel marka lipglossu elimdekilerden daha iyi olma ihtimali yüksek olmasına rağmen kendimi tutuyorum ve almıyorum..
zaten sonuçta glosslar birbirine benziyor tek farkları kalıcılık olabilir diye düşünerek kendimi frenliyorum..nihayetinde golden rose da olsa christian dior da olsa parlatıcı yine aynı görünümü veriyor değil mi ?

arkadaşlar şu an nelerimin olduğunu buraya tek tek yazma sebebim..elimdekilere göre değerlendirme yapıp bana öneride bulunabilir misiniz ?
ben kozmetik makyaj ve kişisel bakım ürünleri alışverişlerimi netten ayda 2 kez yapıyorum..1 kere toptan almıyorum böylece aysonunda da cebimde para kalmış oluyor ve 2. partide alacağım şeylere gerçekten ihtiyacım olup olmadığına dair düşünme payı oluyor..aslında kendime göre yararlı taktikler kullanıyorum..

şimdi mesela bir alışverişte sadece tek bir alana ait olan ve olması gereken herşeyi mi alıp tamamlamalıyım (mesela saç bakımı için olması gereken ürünlerin hepsini 1 alışverişte mi almalıyım)
daha sonrakinde de atıyorum cilt ürünlerine dair olanları mı almalıyım ?

yoksa her alışverişimin içinde her türlü bakıma dair olan parçalardan birer ikişer tane mi almalıyım ?
mesela atıyorum aynı alışverişte bütün saç ürünlerini almasam da şampuan alıp atıyorum yanında da 1-2 makyaj ürünü alıp yanına da vucut losyonu falan şeklinde mi almalıyım...sizler genelde bu tür alışverişleri nasıl yapıyorsunuz ?
bi işi yapıcaksan ya tam yap yada hiç bulaşma :19: saç bakımını yapıcaksan hersiyiyle eksiksiz yapki bidaha ugrasmayasın yarım yamalak iş olmaz:20: belirli hedefler koy kendine önce sacın sonra cildin sonra vücudun tırnak bakımını her daim yapabilirsin zaten cok ta büyük mesele deil ya abooo ne diye bukdr büyüttünki cebindeki akrepleri cıkar artık bak nasılda hersy düzelcek :44::44: bn ögrenci oldugum halde bakımımdan geri kalmam kalitede giyerim en iyi ürünleride kullanırım dedigim gibi bi yerden baslıycan tam yapıcan snra digerine gecicen onun dısında indirim sezonlarını takip edicen bitti gitti ya

İmkanın varsa ayda 1 gün kişisel alışverişe ayırsan mesela.Hem gezme olur,değişiklik olur senin için.Alışveriş merkezine gidersin,görerek,karşılaştırarak alırsın.Belli bir bütçe ayırırsın,o ay başka bakım ürünü almazsın.Başka ihtiyaçlarını listelersin,öbür ay onları alırsın.Hem o arada eleme yaparsın listenden.Liste yapmak her zaman iyidir.

Saç bakımında ne alınabilir ki,şampuan+saç kremi yeterli.5 tl civarı olan orta halli markalar gayet güzel sonuç veriyor.Bazıları şampuan alana krem indirimli 2 li pakette satılıyor.
Ben ekstra olarak 2. si bedava saç maskesi yakalamıştım markette,aylardır kullanıyorum.

canım benım herkez kendı ımkanlarıyla bakımlı olur.kadınsın sende ıstersın ondan olsun bundan olsun.ayagını yorganına gore uzat demısler.bak mesela 5 tl ye satılan duz tısörtlerden var al onlardan bır kac renk dantel ve boncuklarla susle ve mukemmel iş cıkıyor ortaya.mesela ruj alacaksan 3 4 renk olsun koyu renk kırmızı pembe yeter sana.farklı farklı surersın ayrıca pahalı olmasına ne gerek var daha dun aldım catherıne arley 3 tl rujları ve yemek yıyorum hala cıkmıyor dudagımdan.aynı kalıtede bır ruja 10 15 tl vermeye hıc gerek yok.

madem bu kadar istiyorsun bıseylerım olsun dıye ıse basla aılendende para istemek zorunda kalmazsın bu sekıldede ıstedıgın herseyıı alabılırsın.
artı takılma bu kadar bır rımel ruj hafıf alıkla sende bakımlı ve guzel olabılırsın yeterkı ıste üşengeçlik yapma :71:

hmmm..spor giyimden anladığımız şey de çok farklıymış aslında :)
mesela benim dışarıda günlük giydiğim şeyler siyah bir eşofman altı ve üstüne de gri melanj kapşonlu sweatshirt...altına da spor ayakkabı...ve hava güneşliyse güneş gözlüğü takarım bazen keyfim yerindeyse lipgloss ve dudak kalemi sürerim..bir de her zaman yanıma aldığım içine anahtar telefon cüzdan koyduğum çapraz asılan küçük siyah bir çantam vardır..kilolu olduğum için kot pantolon giyemiyorum..üstüme de üst olarak sadece erkeklerin giydiği spor tişortlar oluyor..o yüzden babamdan eniştemden gelen bazı spor bisikletçi yaka. erkek tişortleriyle idare ediyorum çünkü kadın tişortlerinin en geniş bedenli olanı da bana uymuyor..sanırım bayan sınırlarından çıkmışım irilik konusunda :43: topukluya da pek alışkın değilim..büyük beden kot almak için alışverişe çıktığımda da o bedendeki pantolonlar aşırı bol ve genişti..oysa benim kiloların çoğu göbeğe toplanmış durumda ve aksine bacaklarım inceciktir...acilen kilo vermem gerektiğini farkındayım ama en az 20 kilo fazlam var bunları 2 günde veya 1 haftada ha diyince veremem..kiloların hepsini verene kadar bu kıyafetler üzerime paralanana kadar aynı şeyleri giymek zorundayım malesef...çünkü eşofman altı dışında birşey giyemiyorum..
evet canım bilmediğim şeyler var makyaj konusunda ama spor giyimde ruj yerine lipgloss daha iyi oluyor ve de kırmızı değil de pembe tonları kurtarıyor insanı...aynı şekilde oje olarak da bu renkleri tercih ediyorum..diğer koyu renkler ağır kaçıyor klasik kaçıyor..canım ilgilendiğin için sana çok teşekkür ederim :17:

20 kilon fazlan varsa ve acilen vermeyi gerektiğini düşünüyorsan ,bence bir an önce o fazlalıklardan kurtulmaya bak :34: Eğer bir kıyafete çok çok ihtiyaçın yoksa, kendini frenle.O fazlalıkları verdiğinde istediklerini alırsın .

Cilt bakımı için ise pahalı ürünleri kullanmaya gerek yok .Evdeki ürünlerle de gayet bakımlı olabilirsin .Atıyorum cildin yağlıysa hafta bir yumurta maskesi yaparsın .Saçların elektrikleniyorsa sampuanına bir miktar bal katarsın gibi gibi ...Makyaj ürünlerinde de fazla harcamaya gerek yok :45: Fazla doğallığını bozmadan, kendine yakışan renkleri bulursan
bir kaç gloss,ruj, allık yeter.Zaten kısa sürede bayatlıyor hepsi .

Umarım yardımcı olabilmişimdir.

Son düzenleme:
güneş saydıklarından birçoğu bende yok ama dışarıda gayet bakımlı görünürüm ve bunu dillendirirler,lütfen yanlış anlama kendimi övmek için söylemiyorum sadece senin acilen kilo vermen gerektiğini düşünüyorum. erkek tişörtleri falan giyme artık, zayıflayınca nasılda kendine güven gelecek çuval giysen yakışır diyecekler.

mesela bende arko kullanıyorum hem yüz hem tüm vücut.
detaylara yaşlanınca takıl bence.

albenisi olan kıyafett ayakkabı mont çanta al kendine.

pantolon bulamıyorsan bedenine göre terziye diktir.

bence yatırımını diyetisyene yatır ve verdiği listeye sadık kalmaya çalış, inan hayatında çok büyük değişiklikler olacak.

Back
X