Sanirim boşanacağım...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bir de benim bir arkadaşımın anne babası da henüz 2-3 senelik evliyken aynen bahsettiğiniz tarza nedenlerden vs hakim karşısına çıkmışlar.Hakim boşamamış.Boşanmak için yeterli neden görmedim demiş sanırım bilmiyorum tam olayları.Şuan 30 senelik evliler ve 2 çocukları var.Gayet iyi kavga gürültünün olmadığı bir evlilikleri var(ikisi de meslek sahibi insanlar bu arada)Boşan boşan diye ahkam kesmeden önce kurtarmak için bir umut var mı bir yol var mı araştırmak en doğrusu.İnşallah yeterli desteği alıp o şekilde sağlam bir karara varırsınız Allah yardımcınız olsun

Bir de benim bir arkadaşımın anne babası da henüz 2-3 senelik evliyken aynen bahsettiğiniz tarza nedenlerden vs hakim karşısına çıkmışlar.Hakim boşamamış.Boşanmak için yeterli neden görmedim demiş sanırım bilmiyorum tam olayları.Şuan 30 senelik evliler ve 2 çocukları var.Gayet iyi kavga gürültünün olmadığı bir evlilikleri var(ikisi de meslek sahibi insanlar bu arada)Boşan boşan diye ahkam kesmeden önce kurtarmak için bir umut var mı bir yol var mı araştırmak en doğrusu.İnşallah yeterli desteği alıp o şekilde sağlam bir karara varırsınız Allah yardımcınız olsun
Cocugum icin ezilmeyi bile goze almistim ben ama gidip babami aradiktan sonra isler kopma noktasina geldi. Zamana biraktim ararsa ne ala yoksa da kendime yol cizecegim. Yorumunuz icin cook tesekkur ederim🎀

Kız benım boşandıgım koca müsvettesıde bankacıydı.Şekerımçıkacak tansıyonum cıkacak çok zor banka.Benım ısımde zor dedım bi gün ama ne yapalım bu işsizlikta.Bana kaldırdı sen benı anlamıosun dıyo.Dedim çık o zaman işten stressız işmi var allah aşkına.Kanıyoruz cabım gormek ıstemıyoruz.Ama boyle mutsuzda ınsanın ıcı tukenır.Kendını sakın unutma çok sev kendını.Allah bıze tüm careyı vermıs.Sonra ne oluo bılıomusun hastalık sahıbı oluosun.Ben 4 ay evlı kaldım.Kabile hayatı yaşadık.Önce altınlarımı sonra bilezıklerımı en sonda babası kefıl ol dedı bana.Kefıl olmadımmdıye ayrıldık.4 aylık evlıydım.Babası çok dardaymıs.Ama ben baba evıne dondum işi bırakmış hemen .Karın kefıl olmadı dıye boşanmaya gelıosunda işini niye bırakıosun?Oturda baban madem dardaymıs babanın borclarına yardım etsene.Çok sukurcocugum olmadı.
Yildim hergun is stresini dinlemekten vallahi surekli negatifliginden yildim. Oturup gulmeyi sakalasmayi seven beni aldi kendi gibi yapmaya basladi. Iyi etmisiiniz bosanarak sizi maddi olarak guzel sömürmüs

Burada ki yorumları okuyunca bir toplum olarak nasıl bu hale geldik diyorum. Çok ilginç insanların tüm yaptığı saçma sapan cümle aralarından cımbızla üç beş kelimeyi seçip kinayeli kinayeli laf sokma çabası, bir üstünlük telaşesi. Eskiden ne güzel bir siteydi burası, dobra ama samimi, açık sözlü ama mütevazı kadınlar vardı şimdi ise daha çok sosyal toplumda kendini baskılamış ama klavye başına gelince bilmişlik fedaisi insanlarla dolmuş. Konu sahibesi arkadaşım bu konuda sana en iyi bir psikolog, evliliğine de en iyi bir aile danışmanı yardımcı olabilir. Belli ki eşinin kişiliği ile ilgili sorunları var ve bunun acısını da senden çıkarıyor. Bir de evlenirken ailenin onu istemediğini biliyorsa seninde onlara geri dönmeyeceğini düşünüp bununla canını yakmaya çalışmış olabilir ama kendi bacağına sıkmış. Baban en iyisini yapmış bir müddet uzak durun bir birinizden, eşiniz yokluğunuzun ne demek olduğu iyice bir kavrasın. Mümkünse hiç arayıp sormayın. Gelip barışmak istediğinde ki mutlaka gelecektir aile danışmanını şart koşup öyle yolunuza bakın. Allah yardımcınız olsun.
Aynen oyle babama oturmus kendini ovuyor eve vaktinde gelip giderim parami kazaniyorum kimseye magdur etmiyorum vs diye kendini ovuyor ona gore o cok mukemmel ben sorun cikartiyorum. Acikcasi olay cok yeni oldugu icin ne napcagimi bilemesem de zamanla onuj tavrina gore yolumu cizecegim. Degerli yorumunuza cook tesekkur ederim

Merhaba kizlar. Evleneli yaklasik 2.5 sene oldu. Severek evlenmistik hatta babam istemedi kac kere gelip gittiler babam vermek zorunda kaldi.
Evlendigimiz gunden beri en ufak tartismada bagiriyor ve çık git babanin evine gibi laflar ediyordu beni tahrik ediyordu devamli huzursuz negatif memnuniyetsiz, o ne diyorsa onu kabul etmek zorundaymisim gibi davranislar artik canima tak etti. Bugun gene gereksiz bi mevzudan bana bagirmaya basladi bende sanirim cinnet getirdim ve bende ona avazim ciktigi kadar bagirmaya basladim. Ben sana Allahin emanetiyim sen bana bagiramazsin bana kimse bagirmaz diye ciglik atmaya basladim sanirim yillarin icine atmasi o sirada benden cikti. Çık git seni istemiyorum gibi bi laf soyledi ve bende ben neden gidiyormusum bosanmak isteyen sensin s.... git dedim. Asla agzindan argo bi laf bile cikmayan ben sanirim artik ipleri koparmaya o an karar verdim. Gitti babami aradi bizim evimize bi gelin evlilikle ilgili sorunlarimiz var diye.ben de gittim annesini aradim artik tahammul edemiyorum oglunuza diye. Her neyse babam geldi. Hersey her sorun ortaliga döküldu bugune kadar aileme asla bisey aksettirmemistim. Kufur ettigim icin her ne kdar babam şok olsa da bisey diyemedi. Sonra (17 aylik oglum var) oglunu al hadi sende bi kac esya al biraz uzak durun birbirinizden diyerek beni baba evine getirdi babam. Olay daha sabah yasandi hala etkisindeyim ama eve gelince dusundum ki 3 ayri diplomam var bi sekilde is bulup cocuguma bakarim kimseye kendimi ezirmemek istiyorum artik. Bu adamla tanismadan once kendine guvenen ozguveni tavan her ortamda kendini ifade eden biriylen beni pasif biri haline getirdi. Sali gunu de safra ameliyatim var ve onceden konsuurken o refakatcim olacakti annemde ogluma bakacakti. Simdi napcam bilmiyorum napmaliyim bilmiyorum, evet kafam cok karisik ve evet bi bebegim var onun icin en dogrusunu yapmak istiyorum... bin tane seyi bi anda anlatmaya calistim umarim sizi sıkmadım... bana nolur biraz yol gosterin...
Aileleri aramak biraz tuhaf. Yetiskin insanlar sorunlarini kendileri cozmeli, bagirdim vs deyince de bebeginiz korkmadi mi :(

Aileleri aramak biraz tuhaf. Yetiskin insanlar sorunlarini kendileri cozmeli, bagirdim vs deyince de bebeginiz korkmadi mi :(
Korktu tabiki korkmaz olur mu kendisine bagiriyorum sandi minigim en cok ona içim aciyor zaten... pozitif herkese gulumseyen bi bebegim var onun hayat enerjisini de alip goturmk istemiyorum :(

Korktu tabiki korkmaz olur mu kendisine bagiriyorum sandi minigim en cok ona içim aciyor zaten... pozitif herkese gulumseyen bi bebegim var onun hayat enerjisini de alip goturmk istemiyorum :(
Demek istedigim buydu. Yazik degil mi ona. Sizi o halde gormesi cok kotu.

Demek istedigim buydu. Yazik degil mi ona. Sizi o halde gormesi cok kotu.
Aynen oyle maalesef hayatta neyi kinadiysam basima geldi. Asla cocugum olursa onun yaninda bagirmam kavga etmem derdim hep.. insan bazen kendini bile taniyamiyor.

Aynen oyle maalesef hayatta neyi kinadiysam basima geldi. Asla cocugum olursa onun yaninda bagirmam kavga etmem derdim hep.. insan bazen kendini bile taniyamiyor.
Dogrudur, hersey insana dair. Ama bebek surekli buna maruz kalirsa en buyuk hasari siz vermis olursunuz.

Cok acele bir karar vermemeni tavsiye ederim canm biliyorsun ki siz ayrildiginizda is bulamayada bilirsin seni kullanmak isteye bir cok erkekde cikicak karsina ve en onemlisi cocugun cok yipranicak suan olmasada ilerde bunun acisini cekicek daha cok yeni evlisiniz bence biraz birbrinize zaman verin her tartismada ayrilik karari cok yanlis
Karsına yanlıs adamlar cıkar diye mutsuz bi evlilik sürdürülmez.
Böyle bi dünya yok
O evde saglıklı cocukda yetismez.

Karsına yanlıs adamlar cıkar diye mutsuz bi evlilik sürdürülmez.
Böyle bi dünya yok
O evde saglıklı cocukda yetismez.
Ben ornek verdim canm emin ol belkide beraber terapiste yada farkli evliliklerini kurtarmak icin birsey yaparlarsa belkide kimse uzulmez artk oyle bir zamana geldik ki tartismada bile hemen bosanma gelebiliyor akla ne yazik ki

Ben bu tarz seylerin her zaman evlilik öncesi cinsel ilişki yasanamaması ile alakalı oldugunu düşünüyorum
cünkğ bence insanlar ama özelllikle erkekler cinsellik yasamadan bir kadına hislerini netleştiremiyorlar .
cinselliğin ahlaki boyutlara göre yasandığı yerlerde ise sevgi ile asırı cinsel dürtü cok rahat karıstırılıyor . evleniyor , sevişiyor ve o butün güzel hisler bitiyor bu yüzden.

Sürekli seni istemiyorum muhabbeti çekeceğinize bir kere boşanın, Allah cc bir yerden bir kapı açar. Kimse mutsuz olduğu bir evliliğe mecbur bırakmamalı kendini

"Allah'in emaneti" kısmını anlamamışmış.. :işsiz:
Nesini anlamadın acaba?
Orda soru yok; surekli konulara comak sokanlar, igneli igneli yorumlar ile ne sağlama peşindesiniz?
Genelde mutsuz bir hayatı olan ve çok yüksek ihtimalle eşinden baskı gördüğü halde ses edemeyen bazı arkadaşların kötü enerjisini atmak icin izlediği politika hemcinsini "hic gereği yokken" iğnelemektir.

Evet Veda Hutbesinde Efendimiz "Kadınlar Allah'ın emanetidir. Emanetinize iyi davranınız" buyurmuştur.

Buna inanırsın ya da inanmazsin. Ama bunu tartışma konusu yapamazsın. Çünkü bunda bizim yapabileceğimiz bi şey yok.

Bu sebeple boş yapmamak bu konunun ve konu sahibinin selameti acısından en doğru olandır .

Sevgili Cui Bono Cui Bono seni seviyorum 💕

Ne çok uzattınız yahu
Herkes birbirinin görüşüne saygı duyun diyorsunuz kendi kendinizle çelişiyorsunuz

Adam babanın evine git diyo hala allahın emanetiyim bilmem ne zırvalıkları
O lafları duyup hala o evde kalabiliyorsanız emanet olmaya devam edebilirsiniz
Bu kadar mı acizsiniz

Sonra kocam onu dedi kocam aldattı öyle böyle
Can emanet edilmez mal emanet edilir
Kendi kendinizi emanet görüyorsanız sizin probleminiz

Alıntı yapıp durmayın engelleyin geçin

:işsiz: Artık bu kuşak evine terk etmiyor erkeğe sen git diyor, sanki banada bu doğru gibi me geliyor yahu ben niye evimi terk edeyim huzurumu bozan defolup gitsin, anası kahrını çeksin anasına da ceza olsun oğlunu yetiştirirken kadını saygılı yetiştirmediği oğluyla huzurlu hayat yaşamasın cezasını çeksin!:KK62:

Cocugum icin ezilmeyi bile goze almistim ben ama gidip babami aradiktan sonra isler kopma noktasina geldi. Zamana biraktim ararsa ne ala yoksa da kendime yol cizecegim. Yorumunuz icin cook tesekkur ederim🎀

çocuğunuz için bile olsa ezilmenizi vs istemem.İkinizin de değişip sağlıklı bir iletişim kurma şansınız olsa keşke.Hayırlısı olsun inşallah toparlanıp mutlu olacağınız bir yola girersiniz💕

Ayrıca anlamayanlar için bir de ben anlatıyım.Emanet geri almak için verilene denir.Allah bize canımızı malımızı anne babamızı çocuğumuzu ve hayatımız dahil her şeyi geri almak üzere emanet vermiştir.Allah emanetine iyi davranmamızı bekler bizden.Aslında der ki senin eşin de çocuğun da senin malın değildir benim kulumdur onu yaratan benim ona göre davran yoksa hesabını sorarım.Eğer derseniz haşa ne Allah’ın emaneti anca mal emanet edilir.O zaman Allah’ın size o kişiyi emanet ettiğini yok sayıp kendi malınız gibi davranırsınız.Keşke insanların Allah’tan bize emanet olduğunu idrak edebilmiş bir toplum olsaydık o zaman değil cinayetler vs.. psikolojik şiddet bile görülmezdi.Anlamak isteyen bir cümleyle anlar anlamak istemeyene kitap yazsan anlamaz da neyse.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X