• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi Sanırım çıldırıyorum :(

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri

mervis_21

Minik CELAL'in annesi :)
Kayıtlı Üye
22 Aralık 2008
541
5
96
37
Edirne
kızlar ya nolur bana bi akıl verin.9 aylık bi oğlum var,9 ay oldu ama nasıl oldu.doğduğundan beri hiç kapanmadı agzı sürekli ağlıyor.aslında gözünden yaş falan akmıyor sadece bagırıyor.hep kucagımda durmak istiyor.oyun oynarken bile homurdanıyor.uykusu geliyor ama dalamıyor bir türlü zaten cok az uyuyor.nasıl bi çocuk bu ya fikri olan var mı?fiziksel gelişiminde problem yok.bi çok kez doktora götürdüm problem yok..sesi de cok gür maşallah ama fenalık geldi yha.acaba üstün zekalı falan mı??bir sürü oyuncak aldım en fazla 1 dk ilgileniyor o da ben yanındaysam.playskoll un yaramaz topları falan var süper bı oyuncak bence cok hareketlı müzikli ona bıle bakmıyor.nolur yardım edin bi türlü mutlu edemiyorum sonunda bozacam kafayıı :(( (çok uzun oldu kusura bakmayın)mafoldumbenmafoldumben

merhaba canım. emeklemeye çalışıyor o yüzden bu aralar oturarak oynanacak her türlü aktivite cazibesini kaybetmiş durumda.. hiç canını sıkma, benim oğlum da 10 aylık aynı durumlar bende de mevcut.. resmen babasıyla benim canımız çıkıyor. ama ilk oğlumdan da biliyorum geçici bir süreç.. allah hepimize dayanma gücü versin a.s.

geçici bi durumdur cnm sıkma canını
oyuncaklar ilgisini çekmeyebilir
bnm oğlumunda dünya kdr oyuncağı var tencerelerle oynuyo
belkide annesinden ilgi görmek istiyodur
2-3 aya kdr geçer kendine güveni gelir

saolun kızlar inşallah geçer yoksa bnm için ii olmayacak komik gelecek belki ama oğlum ağlamaya başlayınca göz seğirmeye başlıoo :( psikolojım iice bozuldu cok zor bi çocuk çünkü.oyalamak için bi öneriniz var mı kızlar??kafamçokkarıştı

benim oğlumda aynı 6 ay gaz problemi vardı sadece emerken susardı.8 aylık olacak hala aynı mızmız.kimi bebekler böyle oluyor canım.benim de oğlumu oyalamam çok zor oluyor.bir oyuncakla ancak 2 dk oynuyor sonra sıkılıyor.benim oğlumda kumanda hastası görüş alanında bir kumanda gördüyse onu alasıya kadar ağlıyor.birde kabloları çok seviyor.bilgisayarın şarjı telefonun şarjını ver eline oynasın dursun:)) tabi bunları vermiyorum ama kullanmadığımız küçük bir şarj aleti gibi bişey var onu sabunlu suyla sildim çok sıkışınca onu veriyorum:(( gözümün önünde oluyor tabi.

çok ağlamasına gelince çevrede herkes 40 çıksın geçer,3 olsun geçer,6 ay olsun geçer,9 ay olsun geçer gibi yorumlar yapmıştı.6aylık olana kadar bu süreçleri bekledim:))ama yok bir değişiklik.eşimde bende artık kabullendik bu durumu.çevremdeki bebekleri görünce imrenirdim.emer emer uyurlardı günde 3 saat falan uyanık kalırlardı.hiç kucak istemeden olduğu yerde yatıp etrafı seyerederlerdi rahat rahat gazlarını çıkarırlardı.bunların hiçbiri benim oğlumda olmadı.sağlıklı olsunlarda bu günlerde geçecek diye düşnüyorum.oyalama işine gelince salıncak hoşlarına gidiyormuş benim oğlum gazlı olduğu için sallanmayı seviyor.ben salıncak araştırması yapıyorum salıncak alıcam.neyse çok uzun oldu kendini yanlız hissetme bizde aynıyız :((((((

canım sürekli ağlıyor diyorsun kolik olabilir. çoğu kişi koliğin sadece gazdan kaynaklandığını sanıyor ama günün belli saatlerinde bazen de sürekli olan ağlama krizlerine de kolik denir. genelde ilk 3 ay boyunca olur ama çocuktan cocuga da değişebiliyor. benim kızım 1,5 aylıkken 2 hafta gibi bir süre olmustu. her akşam 19:00-20:00 arası aniden ağlamaya başlıyordu. şimdi ise bir arkadasımın oğlunda var. şu an 2,5 aylık ve uyanık oldugu sürece hiç susmadan aglıyor hemde doğdugu günden beri.. doktor 3 ay sonra biter demiş onlarda gün sayıyor. başka bir arkadasım da bebeği 10 aylık olana kadar sürmüştü tabi onunki sadece akşamları aglıyordu..

kolik sancılarının geçmiş olması gerekir, kolik olduğunu sanmam. büyüme atakları desek, huzursuzluğunun doğduğundan beri mevcut olduğunu söylüyorsun. ben nazardan söz etmek istiyorum; ama anlaşılmadan eleştirilmekten tedirgin oluyorum. Allah sabır versin.

benim oğlumda aynı 6 ay gaz problemi vardı sadece emerken susardı.8 aylık olacak hala aynı mızmız.kimi bebekler böyle oluyor canım.benim de oğlumu oyalamam çok zor oluyor.bir oyuncakla ancak 2 dk oynuyor sonra sıkılıyor.benim oğlumda kumanda hastası görüş alanında bir kumanda gördüyse onu alasıya kadar ağlıyor.birde kabloları çok seviyor.bilgisayarın şarjı telefonun şarjını ver eline oynasın dursun:)) tabi bunları vermiyorum ama kullanmadığımız küçük bir şarj aleti gibi bişey var onu sabunlu suyla sildim çok sıkışınca onu veriyorum:(( gözümün önünde oluyor tabi.

çok ağlamasına gelince çevrede herkes 40 çıksın geçer,3 olsun geçer,6 ay olsun geçer,9 ay olsun geçer gibi yorumlar yapmıştı.6aylık olana kadar bu süreçleri bekledim:))ama yok bir değişiklik.eşimde bende artık kabullendik bu durumu.çevremdeki bebekleri görünce imrenirdim.emer emer uyurlardı günde 3 saat falan uyanık kalırlardı.hiç kucak istemeden olduğu yerde yatıp etrafı seyerederlerdi rahat rahat gazlarını çıkarırlardı.bunların hiçbiri benim oğlumda olmadı.sağlıklı olsunlarda bu günlerde geçecek diye düşnüyorum.oyalama işine gelince salıncak hoşlarına gidiyormuş benim oğlum gazlı olduğu için sallanmayı seviyor.ben salıncak araştırması yapıyorum salıncak alıcam.neyse çok uzun oldu kendini yanlız hissetme bizde aynıyız :((((((

canm yha Allah yardımcın olsun senin de..bizim bebişler baya bi benzio gercekten.salıncak işine gelince biz hiç bir şekilde durduramadıgımız için güzelim beşiğimizi bıraktık tavana salıncak kurduk onda uyuyor bizim sıpacık.uyuyor derken emerken uyuyor sonradan ona koyuyoruz uyku arasında aglayınca sallıyoruz.gündüzleri de içine yastıkları koyup sıkıstıroyorum öle sallanıo yoksa kenarlardan tutunup kalkıo.birde su parklarda olan salıncaklardan aldık üzeri tenteli falan balkona koydum orda kullanıyoruz onu sevıo ama sadece ayakta durup kenarlardan tutunursa oturtunca onu da istemio..gamyoncuiremsu

canım sürekli ağlıyor diyorsun kolik olabilir. çoğu kişi koliğin sadece gazdan kaynaklandığını sanıyor ama günün belli saatlerinde bazen de sürekli olan ağlama krizlerine de kolik denir. genelde ilk 3 ay boyunca olur ama çocuktan cocuga da değişebiliyor. benim kızım 1,5 aylıkken 2 hafta gibi bir süre olmustu. her akşam 19:00-20:00 arası aniden ağlamaya başlıyordu. şimdi ise bir arkadasımın oğlunda var. şu an 2,5 aylık ve uyanık oldugu sürece hiç susmadan aglıyor hemde doğdugu günden beri.. doktor 3 ay sonra biter demiş onlarda gün sayıyor. başka bir arkadasım da bebeği 10 aylık olana kadar sürmüştü tabi onunki sadece akşamları aglıyordu..

ama bizizm kuzu sadece belli saatlerde edil ki cnm sürekli ağlıo(yani bagıro mızmızlanıp duruo)o yuzden kolık oldugunu sanmıyorum

allah yardımcınız olsun.birçok bebekte o huysuzluklar vardır.ama bunlar geçici durum biraz sabretmek gerekiyo galiba

kolik sancılarının geçmiş olması gerekir, kolik olduğunu sanmam. büyüme atakları desek, huzursuzluğunun doğduğundan beri mevcut olduğunu söylüyorsun. ben nazardan söz etmek istiyorum; ama anlaşılmadan eleştirilmekten tedirgin oluyorum. Allah sabır versin.

amin inşallah.nazar konusu bnm de gündemimde çünkü maşallah cok harektli ve gercekten cok tatlı bi bebek .çarsıya falan cıkınca resmen toplanıyorlar etrafımıza sevmek için.ben de eve gelince okuyorum falan yüzünü yıkıyorum elbiselerini deiştiryorum genelde.inşallah faydası oluyordur..:Saruboceq:

allah yardımcınız olsun.birçok bebekte o huysuzluklar vardır.ama bunlar geçici durum biraz sabretmek gerekiyo galiba

ama sırdan huysuzluk deil ki bu insan 2 dk susmaz mı yha??susmuo işte.bakıyorum ben arkadasların bebeklerine masallahları var huysuzlukları gün içinde sayılı oluyor..sabretmeye calısyoruz bakalım ama iice yıprandım.ruhen çökmüş durumdayım

kolikle ilgili şöyle bi yanlış var saati asla yoktur krize ne zaman gireceği belli olmaz ama sizin bebeğiniz krize girer gibi bir ağlaması yok sanırım mız mız bi ağlayışı var heralde oğlum kolikti morarırdı kolik krizine girdiğinde resmen.huysuz bi çocuk olabilir eltimin oğlundan biliyorum inanılmaz huysuz bi çocuk 2,5 yaşında hala öyle krize girer huysuzluktan inşallah öyle değildir bebeğiniz büyüme atağı olabilir canı sıkılıyo olabilir malum havalar sıcak çocukları çok etkiliyo geçici olabilir bu durum sakin olursanız daha iyi atlatırsınız bu bebekler stresi çok hissediyolar

hehe okudukça benim bebişi görüyorum sanki benimkide çok tatlı bir bebek Allah nazarlardan saklasın hepimiznkini ...Kardeşiminkiyle 2 ay var aramızda ikimizinkide erkek benimki 5 bucuk aylık paso aglıo böle mızmız şeklinde heleki kuzenini gördüyse kıskanıo sanırım:)))kardeşim bi sabah kalktım ve aglamayı kesti diyo ne güzel imreniyorum bebek sadece çıglık atıo ama çok fena:))
benimki yeni dogan modundan çıkamadı bi türlü niyeyse böle herşeye huysuzlanıp aglıo anca tv açıcan çizgi filim reklam oyalıorum sonra mızmızlanıo gezdir beni dio bende sıkılıorum tabi 1saat gezdirince öle:))
sonra mecburen uyutuorum napim bide kızlar benimki kendiliginden öne arkaya dönen bebekler gibi dönmüo nedendir yanına dönüyor bi defada arkaya döndü yere bırakınca ama yok...sanırım az yeree bırakıorum ondan olabilr

eş aylık bebeğiniz muhtemelen artık kolayca yatağında sırtüstünden yüzükoyun, yüzükoyun durumdayken sırtüstü dönebiliyordur; her iki tarafa da dönmeyi ise önümüzdeki birkaç hafta içinde tamamlayacaktır. Dönüşleri öğrenmesi için biraz yardım edebilirsiniz.

işte oglum 5 buçuk aylık ve bunu yapmıyor nedendir sizce?

kızlar ya nolur bana bi akıl verin.9 aylık bi oğlum var,9 ay oldu ama nasıl oldu.doğduğundan beri hiç kapanmadı agzı sürekli ağlıyor.aslında gözünden yaş falan akmıyor sadece bagırıyor.hep kucagımda durmak istiyor.oyun oynarken bile homurdanıyor.uykusu geliyor ama dalamıyor bir türlü zaten cok az uyuyor.nasıl bi çocuk bu ya fikri olan var mı?fiziksel gelişiminde problem yok.bi çok kez doktora götürdüm problem yok..sesi de cok gür maşallah ama fenalık geldi yha.acaba üstün zekalı falan mı??bir sürü oyuncak aldım en fazla 1 dk ilgileniyor o da ben yanındaysam.playskoll un yaramaz topları falan var süper bı oyuncak bence cok hareketlı müzikli ona bıle bakmıyor.nolur yardım edin bi türlü mutlu edemiyorum sonunda bozacam kafayıı :(( (çok uzun oldu kusura bakmayın)mafoldumbenmafoldumben
Acaba oğlunuz ne zaman düzeldi aynı sorunları yaşayan biri olarak meraktayim

saolun kızlar inşallah geçer yoksa bnm için ii olmayacak komik gelecek belki ama oğlum ağlamaya başlayınca göz seğirmeye başlıoo :KK43: psikolojım iice bozuldu cok zor bi çocuk çünkü.oyalamak için bi öneriniz var mı kızlar??kafamçokkarıştı
Merhabalar , bebeğinizin mizacı böyle olabilir. Zor bir çocuk olabilir, onu oyalamak yerine anlamaya çalışın, instagram kullanıyorsanız; Nilüfer devecigil, Ayşe Bilge Selçuk, İrem Polat, nyx uyku gibi hesapları takip edip geçmiş postları okumanız yardım edecektir size. Ben bebeğinizi anlamaktan geçtiğine inanıyorum. Onu Daha dikkatli gözlemleyin. Yukarıda bir oyuncaktan bahsetmişsiniz; bu tip oyuncakların bebekte aşırı uyarana sebep olduğu ile ilgili araştırmalar var. Uyaranlardan uzaklaştırmanızı ,ona kitap okumanızı, olup bitenleri spiker gibi bebeğinize aktarmanızı Öneririm. Her çocuk farklı olduğundan çözümü de size özel olacaktır. (TV açmayın bile demiyorum!) sevgiler.

Merhabalar , bebeğinizin mizacı böyle olabilir. Zor bir çocuk olabilir, onu oyalamak yerine anlamaya çalışın, instagram kullanıyorsanız; Nilüfer devecigil, Ayşe Bilge Selçuk, İrem Polat, nyx uyku gibi hesapları takip edip geçmiş postları okumanız yardım edecektir size. Ben bebeğinizi anlamaktan geçtiğine inanıyorum. Onu Daha dikkatli gözlemleyin. Yukarıda bir oyuncaktan bahsetmişsiniz; bu tip oyuncakların bebekte aşırı uyarana sebep olduğu ile ilgili araştırmalar var. Uyaranlardan uzaklaştırmanızı ,ona kitap okumanızı, olup bitenleri spiker gibi bebeğinize aktarmanızı Öneririm. Her çocuk farklı olduğundan çözümü de size özel olacaktır. (TV açmayın bile demiyorum!) sevgiler.

Konu sahibi değilim ama ben cevap vereyim benim kızımda 1 yaşına kadar huysuzdu bi yere gitmeye korkardım. Yürümeye başladı daha doğrusu sıralamaya diyeyim huysuzluk azaldı çok şükür. Sonra istediği bişey olmayınca ağlamaya başlıyor onu da anlıyorsun zaten geçiyor bu dönemler biraz daha sabır

Back
X