• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sanırım depresyona girdim

honeysuckle

istanbul delisi
Kayıtlı Üye
2 Temmuz 2010
3.161
1.515
373
İstanbul
boğuluyorum ..sadece içimi dökmek yazmak istedim
4 seneye yakındır eşimden ayrıyım ..
kendime yeni bir düzen kurdum kızımla beraber..
çalışıyorum cidden çok çalışıyorum yıllardır yıllık izin yapmadım
3 firmaya birden bakıyorum..maasımda iyi sayılır bugünkü şartlara göre
diyeceksinizki sorun ne ?? inanın bende bilmiyorum
sabahın köründe işe geliyorum işin tantanası hiç bitmiyor
çok yorucu artık bunaldım başka bir iş bulsam mümkün değil ..
şartlarım iyi şuan için mecburum.
eve gidiyrum 13 yaında bir kızım var tam ergenlik zamanları
bu yorgunlukla onunla konuşmak bile zor geliyor yetersiz kalıyorum..
bu zamana kadar ne kardeşim ne babam bir gün sormadı ne haldesin diye..
çocuğumun babası desen kendi aleminde ..
kızı ne yapar ne eder umrunda bile değil 5 kuruş hayrı yok..
koskoca dünyada kendimi o kadar yalnız ve çaresiz hissediyorumki..
herşeyi düşünmekten çok yoruldum ben..

Merhaba arkadasim..

öncelikle gecmis olsun diyorum.. Hmm, evet yasadiklarin kolay degil ama bi sekilde üstesinden gelmissin ve geliyorsunda. Ama ilk etapda kendine iyi davranmalisin, kendinle sabirli olmalisin.

Peki uyku hallerin nasil? Hoslandigin seyleri yapinca mutluluk duya biliyormusun??

Tabi hayatin bazi dönemlerinde belirli depresyon dönemini hepimiz kendiligimizden atlatiyoruz-fakat bunu yalniz basina atlat bilemiyen insanlarda var.. peki baska belirtilerin varmi??

Merhaba arkadasim..

öncelikle gecmis olsun diyorum.. Hmm, evet yasadiklarin kolay degil ama bi sekilde üstesinden gelmissin ve geliyorsunda. Ama ilk etapda kendine iyi davranmalisin, kendinle sabirli olmalisin.

Peki uyku hallerin nasil? Hoslandigin seyleri yapinca mutluluk duya biliyormusun??

Tabi hayatin bazi dönemlerinde belirli depresyon dönemini hepimiz kendiligimizden atlatiyoruz-fakat bunu yalniz basina atlat bilemiyen insanlarda var.. peki baska belirtilerin varmi??

yalnızsın cunku belkıde

ınsan es ile paylaştıgı arkadas dost anne babayla paylaşması gibi olmuyor

bende ayrıyım 1.5 sene oldu

yalnız kalmak boyle hıssetmekten korkuyorum

siz anladıgım kadarıyla kızının maddı ve manevı butun yuku sızde babası alıyormu kendınıze vakıt ayırabılıyormusunuz

Merhaba arkadasim..

çok sağol canım..
evet hiç kolay şeyler değil.. buraya yazdıklarım yaşadıklarım yanında hiç kalır..
çok sabırlıyım sürekli şükrediyorum ama olmuyor işte..
uyku problemini son zamanlarda ilaçla çözüyorum ruh gibiyim..
malesef hiç bişey mutlu etmiyor denedim..

yalnızsın cunku belkıde

ınsan es ile paylaştıgı arkadas dost anne babayla paylaşması gibi olmuyor

bende ayrıyım 1.5 sene oldu

yalnız kalmak boyle hıssetmekten korkuyorum

siz anladıgım kadarıyla kızının maddı ve manevı butun yuku sızde babası alıyormu kendınıze vakıt ayırabılıyormusunuz

evet yalnızım..
çok arkadasım var ama dostum yok..
ya diyorum insan hiç merak etmezmi kızım ablam ne yapıyor durumu nasıl?
ben soruyorum onlara ..
kızım babasıyla hiç görüşmedi canım..
babasıda istemedi kızımda şimdi istemiyor..

uyku ilacimi iciyorsun canim... haftada 1-2psikologa gitsen bu durumu atlatabilirsin diye umuyorum... ve tabiki dua da etmelisin...

evet yalnızım..
ben soruyorum onlara ..

valla ne desem boş, bazı insanlar neden böyle
insan 4 senede kızım açmu tokmu, hastamı, karnesi nasıl, bi derdi, ihtiyacı varmı diye merak etmez mi
eminim yetişkin bi kadın olup eli ekmek tutmaya başlayınca çıkar piyasaya, ya da yaşlandığı zaman
umarım kızında o zaman yüzüne bakmaz
sanırım kardeşelrin arayıp sormuyo, onlara denecek hiçbişey yok zaten
sen yine güçlüsün, çok güçlüsün
belkide o yüzden bu kadar yogunsun, hep güçlü durmaya çalışmaktan
umut canım...
eminim rahat edeceğin günlerde gelecek, bir an önce gelsin umarım
:71::71:

Son düzenleme:
valla ne desem boş, bazı insanlar neden böyle
insan 4 senede kızım açmu tokmu, hastamı, karnesi nasıl, bi derdi, ihtiyacı varmı diye merak etmez mi
eminim yetişkin bi kadın olup eli ekmek tutmaya başlayınca çıkar piyasaya, ya da yaşlandığı zaman
umarım kızında o zaman yüzüne bakmaz
sanırım kardeşelrin arayıp sormuyo, onlara denecek hiçbişey yok zaten
sen yine güçlüsün, çok güçlüsün
belkide o yüzden bu kadar yogunsun, hep güçlü durmaya çalışmaktan
umut canım...
eminim rahat edeceğin günlerde gelecek, bir an önce gelsin umarım
:71::71:

canımsın..
benimde zoruma giden o inan ..
çok şükür kimseden bir beklentim yok ama bazen düşünüyorum..
ölsem kayıp olsam kimbilir kaç zaman sonra duyacaklar..
kızıma üzülüyorum böyle bir adama baba demek zorunda kaldığı için..
bana belli etmiyor ama konuşunca çocukta bir baba özlemi seziyorum ..
kendimemi üzüleyim onamı bilmiyorum ..
hep kendimi avutuyorum bu günlerde geçecek ama sonuç ney??
ben artık güçlü olmakta istemiyorumki..

insan kızını arayıp sormazmı yazıklar olsun ne biçim insanlar varki insan diyesim bile gelmiyo. Bence bir psikoloğa görün ve en azından 1 hafta izin al ve kızınla vakit geçir bi tatil yapın beraber. onunda ilgiye ihtiyacı var ve tam ergenlik yaşı sana çok ihtiyacı ver. kendini yıpratma ve üzülme inan yanlız değilsin Rabbim yardımcın olsun tatlım.

uyku ilacimi iciyorsun canim... haftada 1-2psikologa gitsen bu durumu atlatabilirsin diye umuyorum... ve tabiki dua da etmelisin...

psikolog ne yapacakki bana ..
daha öncede gitmiştim ..
çık gez dolaş kendini dinleme dedi..
ee ben bunları yapıyorum zaten ..
ama zevk almayınca olmuyorki.
.

insan kızını arayıp sormazmı yazıklar olsun ne biçim insanlar varki insan diyesim bile gelmiyo. Bence bir psikoloğa görün ve en azından 1 hafta izin al ve kızınla vakit geçir bi tatil yapın beraber. onunda ilgiye ihtiyacı var ve tam ergenlik yaşı sana çok ihtiyacı ver. kendini yıpratma ve üzülme inan yanlız değilsin Rabbim yardımcın olsun tatlım.

aramıyor işte ..
bi ara kızmıştım neden aramıyorsun hiç değilse bilsin çocuk babam var diye demiştim aldığım cevap:
bunu boşanmadan önce düşünecektin oldu..
izin alma sansım yokki..
işimden baska tutunacak dalımda yok..
onun bana ihtiyacı var biliyorum ama ben yetişemiyorum artık..

alllah sabır versin boll bol dua et.sen zorunu atlatmış sayılırsın artık daha güçlü olman gerekmezmi...ailen destek olsa böyle hissetmezsin sanırım...peki neden ailene açıkça dile getirmiyorsun kırıldıgını..

canımsın..
benimde zoruma giden o inan ..
çok şükür kimseden bir beklentim yok ama bazen düşünüyorum..
ölsem kayıp olsam kimbilir kaç zaman sonra duyacaklar..
kızıma üzülüyorum böyle bir adama baba demek zorunda kaldığı için..
bana belli etmiyor ama konuşunca çocukta bir baba özlemi seziyorum ..
kendimemi üzüleyim onamı bilmiyorum ..
hep kendimi avutuyorum bu günlerde geçecek ama sonuç ney??
ben artık güçlü olmakta istemiyorumki..

özlem olmaz mı canım tam ergenlik çağı, tam ihtiyacı olduğu zaman, ama bu sorunun pek çözümü yok bence, olsa keşke... çözümü olmadığı için öldü diye düşünmek en iyisi belki, gerçi sen öyle düşünürsünde, kızın düşünebilir mi bilemiyorum. belkide böylesi daha hayırlı, belki kızının yanında olsa faydasından çok zararı olcak. ama en azından en kötü ihtimal maddi olarak destek çıkmalıydı, kızının ihtiyacı olmasa bile, sonuçta onunda yavrusu
umarım kızında senin kadar güçlüdür, sana destek olur hep

bence işlerini toparlayıp bi hafta güzel bi tatile çık kızınla
3 senedir full time çalışmak, insan aklını kaçırır ya, arada bi mola vermelisin
:29::29:

Son düzenleme:
aramıyor işte ..
bi ara kızmıştım neden aramıyorsun hiç değilse bilsin çocuk babam var diye demiştim aldığım cevap:
bunu boşanmadan önce düşünecektin oldu..
izin alma sansım yokki..
işimden baska tutunacak dalımda yok..
onun bana ihtiyacı var biliyorum ama ben yetişemiyorum artık..

boşanmayı senmi istemiştinki böyle bişey söylüyor...hala seni mi hatalı görüyoro acaba senimi cezalandırıyor aklınca..
neden izin alma şansın yok yıllık izinin hiçmi yok.olmadı cuma akşamından çık git biyerlere..

canım bence arastrıp ıyı bı psıkologa gıtmelısın. ınankı cok faydasını gorursun. boylesı hem kızınıns aglıklı gelısımı ıcın hem de senın stresten uzak kızınla mutlu bı hayat surmen ıcın cok faydalı bı deneyım olur. bol bol dua et duayla medıtasyon yap. ınan cok faydasını gorceksın. dua ederken o dua ol onu yasa ne guzel bı aydayız enerjını en yuksek sevıyeye cıkarabılırsın. hersey senın elınde ıcındekı guc bıraz kendını unutturmus sana anladıgım kadaryla onu bul ve tekrar dsarı cıkart gorceksın herseyın nasıl aydınlandıgını. allah yardımcın olsun...

evet yalnızım..
ben soruyorum onlara ..

of anladım sımdı durumu

Dost zaten zor
ama hayatınızda brıı olsa belkı daha kolay gelır bunlar
sız kızınızla tekmı yasıyorsunuz
benım oglumud ababası gormedı 17 aylık suanda oglum
neden kac tane okudum gorusmuyolar
kızınızın ruhsal durumuylada ılgılendınız yanı bedel ödeyen hep sız olmussunuz

psikolog ne yapacakki bana ..
daha öncede gitmiştim ..
çık gez dolaş kendini dinleme dedi..
ee ben bunları yapıyorum zaten ..
ama zevk almayınca olmuyorki.
.

canım bir zevk almazsın iki zevk almazsın, zorla kendini, sonunda zevk almaya başlarsın, yaz kış deme turlara katıl, işin elverdiği ölçüde, yeni insanlar, başka hayatlar tanımak inan bana insanın ufkunu açıyor

ayrıca boyle olumsuz dusunmemeye calıs zıhnını sustur sana bunları soylemesıne ızın verme o sana hep mutsuz ol der zaten. nıckın talıhsızımben. neden talıhsız olcaksınkı? masallah allah sana ne guzel saglıklı bı evlat vermıs ne kadar guclu bı kadınsınkı onada kendıne de cok guzel bakıyorsun. ınan hayattakı en guzel en ozel seyler bunlar. ıcınde derıne gomduklerını cıkart affet ve unut. eskı esını falan bı kenara bırak artık kendı hayatınıza yogunlas. anınızı guzel degerlendrmeye calıs bakıs acını bırazcık saga kaydır ınan hersey cok daha kolay olcak tatlım benım

alllah sabır versin boll bol dua et.sen zorunu atlatmış sayılırsın artık daha güçlü olman gerekmezmi...ailen destek olsa böyle hissetmezsin sanırım...peki neden ailene açıkça dile getirmiyorsun kırıldıgını..

çok şükür duamı ediyorum..
tabiki güçlüyüm ama bazen içim doluyor ..
herşeyi benden bekliyorlar..
söylmekle arasalar ne olur aramasalar ne insanın içinden gelecek

Back
X