• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sanırım evden kaçacağım

dövdükleri ayrıntısını kaçırmışım, konuya genel olarak baktım. maddi olarak özgürlüğünüz varsa ayrı eve çıkmayı deneyin gerekirse gemileri yakın. ama böyle bir şeyin içinde olup da oldu bittiye getirip evlenmeyi düşünmeyin, daha iyi olacağının garantisi yok.

kusura bakmayın ben cidden okuyunca 18-19 yaşında bir kız zannettim ailenin bu derece baskısından dolayı, maddi özgürlüğün olduğu ayrıntısını kaçırmışım.

Bu şekilde kaçar gibi evlenmek çok kotu olur hem sağlıklı bir evlilik olmaz sanırım böyle

Evlenmeyi sahiden çok istiyorum ama şimdi param yok, borcum var, sınav var erkek arkadaşım da işten çıkacak bu şekilde sağlıklı olmaz gibi geliyor
ikiniz de çalışan insan olduktan sonra hiç problem değil inan.. sadece akrabalar için yapılan düğün masraflarını çiftler yıllarca ödüyor. o kadar yapmazsınız butik, şirin bi düğün olur ne var ki.. hem ailen de destek çıkar yeter ki kendinizi idare edebilin. ben güvendim nedense size :KK48: yürütebilecekmişsiniz gibi geldi bi an

Açıkçası gidip erkek arkasimdan hesap sormayacagini bilsem annemin giderim ama zor durumda bırakmış olacağım yok yere
Ay sevgilini mi? Ayrı eve çıksan?
Ee azıcık çekicersin o kadar kahır, özgürlüğün bedeli olacak elbette

Selam!

Şu an tam anlamıyla mal gibiyim. Önceki konularımda da anlattığım gibi ailemle aram berbat. Her ikisiyle de ayrı ayrı. Bu yıl sınavdan sonra erkek arkadaşımla aileleri tanıştırmak istiyorduk. Ekim'de sınav. Şimdi o işten çıkacak haliyle şimdi tanıştırır süreyi uzatmak istemiyorum. O güzelce sınavına hazirlansin iş bulsun ben de o sırada işimle uğraşayim. Kendi duzenimiz tam olarak otursun istiyorum.

Annem daha önceden günlüğümü okumuştu 4 gün sevgilimle birliktee kaldığını vs yazmıştım. Annem başta çok anlayışlı davrandı sonradan her fırsatta bununla tehdit etmeye başladı. Bu arada tabi ne surtuklugum ne kaltakligim kaldi. Ben kötü bir şey yapmadım arkasında duramayacagim bir şey yapmadım. Erkek arkadaşımla 3-4 saatlik uzaklıktayiz. Sürekli ama sürekli o geliyor. Neredeyse 1 aydır görüşmedik ve 1 ay daha gorusemeyecektik bu hafta az da olsa zaman bulup ortada bı yerde buluşacaktık. Akşam isi var diye gelmsini istemedim. Anneme de dedim annem başka bir şehirde buluşacağız vs diye izin aldım. İzin verdi. İnternette kartımı kabul etmedi gişede sıra vardı derken bilet alamadım. Akşam dönüşte de ne vapurdan ne de otobüsten yer bulamadım. 15 temmuz diye yollar aşırı kalabalıktı. Kalan biletler çok geç saatlereydi. Sevgilim bizde kal sabah gidersin dedi ki sahiden de gece 1den önce evde olamiyordum. Anneme olduğu gibi anlattım. O planlı yaptığımızı düşündü sonra sevgilimin annesi aradı annemi gerçekten kadın güzel güzel anlattı. Annem bunu bana kadın beni asagiladi diye anlatıyor. Öyle anlamis. Üstüne basa basa kaç kere dedim anne bak geleyim diye ki yola cikmistik bunu dediğimde inatla gelme gelme o saatte nasıl otogardan eve geleceksin diyip durdu. Arkadaşımda kaldığımı söyledi babama. Belli bir saatten sonra eve girersem evde kavga eksik olmaz.
Annem her şeyimi didikler abartmiyorum her şeyimi karıştırıyor. (Bu günlük konusundan önce de böyleydi.) Sürekli beni tehdit ediyor babama söylerim sevgilin olduğunu der durur. Ben 23 yaşındayım tamam büyük bir yaş değil ama artık dayanamıyorum babam içeride öl geber ölünü bile almam senin, bu evden çıkınca bı daha girme istemiyorum seni diyip duruyor.

Bugün erkek arkadaşımı aramış. Erkek arkadaşım diyor ki çok güzel konuştuk çok anlayışlı konuştu annen diyip diyor. Eve bir geldim annem babamı sakinlestirmis babami bir şey demedi başta biraz bağırdı sadece. Babam evden çıkınca annem yanıma gelip seni bayramdan sonra gelip istesinler diyip duruyor. Bakin ben evliliğe karşı değilim ama annemin emrivakisiyle bir şey yapmak istemiyorum. Bana bir koynuna girmedigin kaldı diyip duruyor. Erkek arkadaşımın demedigi bir şey bana demis gibi anlattı arayıp sordum (demedigi biliyordum) öyle bir şey demedim dedi erkek arkadaşım.

Şimdi annem babamın yanına geçti ağlamaya başladı sabahtan beri düşünüyorum, 4 ağrı kesici içtim, artık hasta olucam bu kız yüzünden.......)

Babam bir yandan gebersin, ölüsünü bile almaya gitmem diye bağırıyor. Tam bir kabusun içinde hissediyorum kendimi.

Hemen ne çabuk evden ayrılmalar anne babaların silinmesi geliyor akla. Durun bakalım, bir de anne-babanız açısından bakmaya çalışın konulara. Bu yaşadıklarınızın çok azı için neler yaşıyor insanlar. Ben burada doğru yanlış hükmü vermiyorum. Ama bu tarz yaşantıları kaldırmayan bir aileniz varsa onları da düşünmeniz iyi olmaz mı? Sanki aileyi biraz köprüyü geçene kadar kullanılacak bir şey gibi görüyoruz gibi geliyor bana... Bu haksızlık değil mi sizce? Ailenizin sizden nefret ettiğini vs sanmıyorum ama belli ki çok hayal kırıklığına uğrayıp üzülmüşler. Sinirlendiğinde insan neler demiyor ki (sinirin boyutu ile orantılı olarak)...Daha 23 yaşındasınız hayatın sırrına da vakıf olmuş olamazsınız değil mi? Öfke ile kalkan zarar ile oturur. Çok sevip güvendiğiniz sevgiliniz hatta eşiniz eski olabilir ama ailenin "eskisi" olmaz.( Kansız bazı insanlardan oluşan bazı aileler hariç)

ikiniz de çalışan insan olduktan sonra hiç problem değil inan.. sadece akrabalar için yapılan düğün masraflarını çiftler yıllarca ödüyor. o kadar yapmazsınız butik, şirin bi düğün olur ne var ki.. hem ailen de destek çıkar yeter ki kendinizi idare edebilin. ben güvendim nedense size :KK48: yürütebilecekmişsiniz gibi geldi bi an

Destek almak istemiyorum hiç :)))))) en azından bı buçuk yıl para biriktirsem çok rahat hallederim ya umarım yürütürüm

bir buçuk yıl uzun bir süre değil kötü olduğuna değmez inan bana. ailenle kanlı bıçaklı olmadan halledebilirsin kaçmayı düşünme bence.

Haklısınız inanın kafam yerinde olduğunda ben de öyle düşünüyorum ama şu an annem sen gece neredeydin diye ağlayarak babamı dolduruyor insan kizinin hiç mi arkasında durmaz ya

Hemen ne çabuk evden ayrılmalar anne babaların silinmesi geliyor akla. Durun bakalım, bir de anne-babanız açısından bakmaya çalışın konulara. Bu yaşadıklarınızın çok azı için neler yaşıyor insanlar. Ben burada doğru yanlış hükmü vermiyorum. Ama bu tarz yaşantıları kaldırmayan bir aileniz varsa onları da düşünmeniz iyi olmaz mı? Sanki aileyi biraz köprüyü geçene kadar kullanılacak bir şey gibi görüyoruz gibi geliyor bana... Bu haksızlık değil mi sizce? Ailenizin sizden nefret ettiğini vs sanmıyorum ama belli ki çok hayal kırıklığına uğrayıp üzülmüşler. Sinirlendiğinde insan neler demiyor ki (sinirin boyutu ile orantılı olarak)...Daha 23 yaşındasınız hayatın sırrına da vakıf olmuş olamazsınız değil mi? Öfke ile kalkan zarar ile oturur. Çok sevip güvendiğiniz sevgiliniz hatta eşiniz eski olabilir ama ailenin "eskisi" olmaz.( Kansız bazı insanlardan oluşan bazı aileler hariç)

Ailemi köprüyü geçene kadar kullanmıyorum ki beklediğim istediğim bir şey yok onlardan. Ama inanın çok çok zoruma gidiyor artık ufak bir sorun büyüyor. Sürekli babam öl diyip duruyor annem ağlayarak babamı dolduruşa getiriyor. Sınava giderken, düğüne giderken hep dayak yiyerek gittim o kadar sebepsiz şeyler için hem de. Kimse ailesinden ayrılmayı ilk etap olarak düşünmez ki zaten

Haklısınız inanın kafam yerinde olduğunda ben de öyle düşünüyorum ama şu an annem sen gece neredeydin diye ağlayarak babamı dolduruyor insan kizinin hiç mi arkasında durmaz ya
ya en azından babana karşı siyaseten savunsa sana yine söyleyeceğini söylese eminim bu kadar zoruna gitmez. baştan izin vermemiş olsa neyse ama izin verip de böyle hareketler sergilemek ne bileyim cidden sinir bozucu.. ama sabret

ya en azından babana karşı siyaseten savunsa sana yine söyleyeceğini söylese eminim bu kadar zoruna gitmez. baştan izin vermemiş olsa neyse ama izin verip de böyle hareketler sergilemek ne bileyim cidden sinir bozucu.. ama sabret

Umarım ederim :)

Hayır aksine evlen diye baskı yapıyor ama şartlar hiç hiç uygun değil ki şimdi evlenirsek her şey çok zor olacak
1+0 bir yere çıkarsınız. Düğün de şart değil bana kalırsa. Ama para altın vs çok dusucekse zarara sokmiycak şekilde küçük bı düğün yaparsınız. Ceyizine dandik seyler koymazsin gosteris icin. mutfak eşyası yeter. Aysonunu getirebilecek bı yaşamınız olucaksa hicbisiyden korkmak anlamsız. Düğünden düşen paralarla borçlar kapatılır. Yeter ki huzurlu yaşayın. Daha sonra eliniz rahat edince daha büyük bir yere yerleşirsiniz.

1+0 bir yere çıkarsınız. Düğün de şart değil bana kalırsa. Ama para altın vs çok dusucekse zarara sokmiycak şekilde küçük bı düğün yaparsınız. Ceyizine dandik seyler koymazsin gosteris icin. mutfak eşyası yeter. Aysonunu getirebilecek bı yaşamınız olucaksa hicbisiyden korkmak anlamsız. Düğünden düşen paralarla borçlar kapatılır. Yeter ki huzurlu yaşayın. Daha sonra eliniz rahat edince daha büyük bir yere yerleşirsiniz.

Şartlar uygun olmuş olsa da dediğiniz gibi isterdim ben ama şimdi ailemi ezip evlenmem ileride de çok sorun olacak :)

Back
X