- 3 Nisan 2010
- 16.019
- 5.086
- 448
dolandırıcıların eline düşmüş bir face hesabı.kızlar az önce face den bi arkadaşım slm verdi. uzun zamandır görüşmem.yazmazdıda hiç. eşiminde akrabası o yüzden karşılık verdim. bana direkt hattımın faturalı olup olmadığını sordu. faturalı dedim. (bu arkadaş daha önce hattının kırıldığını söylemişti ama ben numaramı vermeyi unuttum), o yüzden soruyo sandım numaramı istedi yazdım. bi elbise aldığını parasını ödediğini fakat onay koduna evet diyecek tl si olmadığını benim numaramı verip mesajı cevaplamamı ve onay kodunu ona yazmamı istedi. şüphelendim ama ayıp olmasın diye saf saf yazdınoooof ne aptalııım yaaa
sonra kız senide uğraştırdım falan dedi. tekrar cevap yazmaya kalmadı biraz durup çıktı faceden. ilk yapacağımı şimdi yapıyorum kızı cepten arıyorum ama açmıyo. sanırım dolandırıldım ve kızın dünyadan haberi yok
mesajın sonunda m.hizmetlerini aradım oyun kredisi almışsınız anlık işlemler iade olmuyormuş. yani şu durumda benim faturaya 65 tl girdi. internetten dökümana baktım gözüküyor..
valla buna da razıyım ama umarım daha fazla bişe çıkmaz :18: kendimi çook salak hissediyorum yaa..
zaten sersem gibiyim KPSS den sonra allak bullak oldum hala kendime gelemedim.oooof oooof siz siz olun internet ortamında böyle oyunlara gelmeyin. bir de bu konuda bilgisi acı tecrübeleri olan varsa bana yol göstersin. daha kötü bi sonucuolmaz buna bana demi ?????
bana da gelmişti oyle mesaj. klasik yöntemleri telin hatlı mı? bir şey aldım onun için su lazım veya bende hediye cekleri var bir iki arkadaşıma verdim sana da vereyim mi ister misin? kredi kartın mı ?
asla asla akraban bile olsa ablan kardeşin bile olsa sosyal paylaşım yerlerinden gelen bu tür mesajlara itibar etmeyin.
eşime gelen de e-mail ptt kargo (sahte mail hesabı tabii) evinize şu tarihte geldik bulamadık. kargonuzun teslim edilmesi için lütfen aşağıda ki formu doldurunuz. kesinlikle doldurmayın. biz hemen ptt yi aradık kargomuz varmış ama bizim beklediğimiz bir şey yok haıyırdır?
444 lü müş. hiz. aramıştık. müşteri temsilcisi hemen olağan üstü hal ilan etmişti.işlem yaptınız mı dedi. hayır direkt sizi aradım dedik.
maili hemen silin dedi. sildik. sonra anlattı :
bu mail ile gelen formu eger doldursaymışız telefonumuza bilgisayaramıza gizli bir program yükleniyormuş. bu program ile dolandırıcılar kameralarımızı açıp bizi evi gözetleyenebiliyorlarmış. ekranda ne yazıyorsak hepsini görüp izleyebiliyorlarmış. banka hesap vs. herr şeyii..