• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sanırım lanetliyim

lostlenore

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Nisan 2011
19
0
36
Edirne
selamlar herkese forumları fazla takip eden biri değilim ama çocukluğumdan beri beni rahatsız eden bir durum var..özgüvenimi toparlamak için çok çalışsam da bazen darmadağın hissediyorum kendimi...sorunumu anlatayım..aslında her şey mükemmel bir anneden doğmamla başladı..mükemmel derken mükemmele en yakın nasıl olursa işte(kimse mükemmel değil yanıtını artık duymak bile istemiyorum)..kendisi çok zeki inanılmaz güzel bir kadın ve ben hiç ona benzemiyorum..aile içinde bu yüzden sürekli aşağılandığımı düşünüyorum...onun yüzünden çocukken boğulurcasına ağladığımı ve mavi gözlü herkesten nefret ettiğimi hatirlıyorum..bunu aştığımı zannediyordum çünkü iyi bir bölümde okuyorum üniversitede ve ergenliğin sorunları ortadan kalkınca fiziksel olarak biraz durumu toparladım diyebilirim...ama ailem sürekli başarılarım sanki hiç benim marifetim değilmiş gibi bana sağladıkları olanaklardan kaynaklanıyormuş gibi imalarda bulunmaya devam ettiler...bana değer vermeyen insanlara aşık oldum hep..sanki başkalarıyla kıyaslanmak üzerime çöken bir lanet gibi..en son erkek arkadaşım beni yakın bir arkadaşımla kıyaslayınca(çok acımasız sözcüklerle) onu kapı dışarı ettim ve günlerce ağladım...sahip olduklarıma bakıyorum ve bana cidden haksızlık edildiğini düşünüyorum..kendimi aptal çirkin ve değersiz hissediyorum..ortalama bir güzelliğim ortalama üstü bir zekam var gibi geliyor..ama çevremdeki insanların %100 ünden aldığım tepki hiç iyi bir şey haketmediğim yönünde...yetersiz kaldığımı hissediyorum derslerim bu yüzden kötü çünkü ne yaparsam yapayım yetmiyor gibi...herkes gibi başarılı bir kariyer mutlu bir ilişki istiyorum ama istemeye bile utanıyorum artık o kadar aşağılandım ki...kendimi nasıl değerli ve yeterli kılabilirim? ya da değerli birşeyler yaşayabilmem mümkün mü sizce?mümkünse nasıl? geçici çözüm istemiyorum!

Son düzenleme:
bence biraz kendine zaman ayır, kimseyi de düşünme hayatta kimse senden değerli değil biliyorum yapması zor çünkü ben de senin gibi düşünüyordum bir zamanlar.. Gel zaman git zaman mutsuzluktan ölmek üzereyken dünyaya bir kez geldiğimi hatırladım bir kaybın acısıyla

Bir kere herşeyden önce başlığa attınız o kelimeyi kendiniz için kullanmayarak başlayabilirsiniz buna.

Siz kendinizi nasıl görürseniz, kendinize nasıl davranırsanız ve ne kadar güvenirseniz çevrenizde o kadarını veriyor size..
Bunun hiçbirzaman tersi ispat edilemez. Enerji meselesi midir nedir bilmiyorum..

Birde geçici çözüm istemiyorsanız bir dönem terapi görebilirsiniz. Bu size çok iyi gelecektir.

bence bir psikoloğa görünün size çok iyi gelecektir.bende oluyor sürekli ne olumsuzluk düşünsem başıma geliyor sanki dünyanın tüm sıkıntıları bana yüklenmiş gibi.herkeste bi tane iki tane dert var bende hepsi tolanmış.sonra kendi kendime karar verdim ben her olumsuz düşündükçe beni buluyor.çekim yasasına inanmaya başladım.kendimide frenleyemediğim için bende psikoloğa görünmeye karar verdim.en kısa zamanda giderim inşllah.

yorumlar için teşekkürler terapi gördüm özellikle ders notlarım ve moralim düşmeye başladıktan sonra ama pek faydasını göremedim çünkü sorunun ne olduğunu söylüyordu bana ama bir çözüm üretemedik...dediğiniz gibi bu içimde olan ve atamadığım bir şey sürekli makyajlı ve bakımlı gezsem ya da gece gündüz ders çalışsam gene aşamayacağım bir yetersizlik bunlar geçici çözümler...hatta güzellik konusunu çok araştırdığım için estetik ameliyat yaptıranların büyük bir kısmının gene aynı güven sorunlarını yaşadıkları okudum biliyorum...bu daha içsel bir şey olmalı yorum yapan arkadaşımın dediği gibi lanetlenmek sözcüğünü hiç kullanmamalıydım belki de..peki aynı sorunu yaşayan arkadaşlarım bunun üstesinden nasıl geldiniz acaba bana önerileriniz nelerdir?bugün çok sordum farkındayım ama bir başlangıç yapmak istiyorum...belki benzer sorunlar yaşayan arkadaşlar da yeni bir başlangıç yapar bu sayede..

bence biraz kendine zaman ayır, kimseyi de düşünme hayatta kimse senden değerli değil biliyorum yapması zor çünkü ben de senin gibi düşünüyordum bir zamanlar.. Gel zaman git zaman mutsuzluktan ölmek üzereyken dünyaya bir kez geldiğimi hatırladım bir kaybın acısıyla
bu şekilde hatırlamana üzüldüm..kayıp anında bazı duygular daha güçlü yaşanıyor sanırım..neler hissettin peki? sonra hayatında neleri değiştirdin?

Terapi faydalı olmadı diyorsanız mutlaka terapistinizi değiştirin.Mutlaka işe yarar çünkü, düzenli gidildiği sürece.

bu şekilde hatırlamana üzüldüm..kayıp anında bazı duygular daha güçlü yaşanıyor sanırım..neler hissettin peki? sonra hayatında neleri değiştirdin?

hissettiğim tek şey: dünle bugün arasında kocaman bi boşluk olduğu ve dünün asla geri gelmeyeceğiydi.. sonra kendimi değiştirdim tabi birden değil bol bol dışarı çıktım, alışveriş yaptım, saçlarımı kestirdim ama iyi geldi bence sen de gün gelecek aşacaksın her şeyi..

hissettiğim tek şey: dünle bugün arasında kocaman bi boşluk olduğu ve dünün asla geri gelmeyeceğiydi.. sonra kendimi değiştirdim tabi birden değil bol bol dışarı çıktım, alışveriş yaptım, saçlarımı kestirdim ama iyi geldi bence sen de gün gelecek aşacaksın her şeyi..

her kadına iyi gelen şeyler yani:) aşacağıma ben de inanıyorum nasıl olacaksa artık...

sen kafana taktıkça bu psikolojik durumun düzelmez zaten allah sağlık versin gerisi boş emin ol seni dışlayanlarla kendini kıyaslama dışlayanlardan ne eksiğin var onu kıyasla bence... kendine zaman ayır kuaföre daha fazla git tek başına otur biyerde ve insanları izle insanların sorunlarını izle ne güzel üniversite okuyosun akıllıda bi bayanmıssın istedikten sonra yapamıycağın hiçbişey yok bence...eğer kendine özgüven eksikliğin varsada bir psikologdan yardım alabilirsin içini dökebilir herşeyini anlatıp tavsiyeler alabilirsin bu herkesin hayatında bi dönem olabilicek bişey bence

Önce kendini sevmekle başlamalısın....

Kendine hakettiğin değeri vermelisin;

insanların senin için söylediklerini benimsemek yerine biraz özeleştiri yapıp kendince haklı gördüğün taraflarını alabilirsin...

Birde bol bol kişisel gelişim kitapları okumanı tavsiye ederim...Faydası oluyor..

tedaviyi reddetmişsin ki (iç dünyanda iyi olacağına asla inanmayarak) terapi işe yaramamış..

işin uzmanının çözemediğini, biz mi çözeceğiz?

kararlı istikrarlı ve ben yapabılırım diyen biri ol bencıl ol gerekırse ama fazla değil... bazen bende sen gibi hissedıyorum ama asmasınıda becerıyorum yapabılırım dıyorum ve basarılı oluyorumm evet kımse basarılarımdan dolayı benı ödüllendırmıyor istemıyorum zaten artık ama yaptıgımın karsılıgını bana hayat verıyor iyi niyet bana iyilik sunuyor.. yılma yıkılma CEVRE NE DER NE DÜŞÜNÜRLER DİYE HİİİİÇÇÇÇ DÜŞÜNME zaten ne zaman basarısız olursak mıllet ne der korkusu sal gitsin kendın için yaşa bırazda baskalarını bosver süslen gez eğlen toz keyfını cıkar anın anlık yaşa bazen bazende ömürlük tercıhı hep sen yap baskalarına tercıh hakkı verme bazen... senın dediğin olsun kararlı ol arkadasım umutlu ümit dolu neşeli..

yorum yapan herkese teşekkürler konuyu çok herşeyin üstüme üstüme geldiği bi patlama anında açtım..şimdi daha iyiyim kendi telkinlerim ve tabi ki sizin yorumlarınız güç verdi bana..terapiyi reddetmedim aslında 3 ay gittim hangi sorunumdan bahsedersem edeyim ''bunun mantıklı olup olmadığı konusunda düşün 10 üzerinden puan ver'' diyordu..bu duygulara kapılmış ve kötü hisseden birine sorulcak soru mu bu diye çok düşündüm açıkçası..zaman zaman bu umutsuzluk dönemleri gidip geliyor bende ve her seansta doktorum aynı şeyi söyledi..ben de aileme daha fazla gereksiz para harcatmak istemedim..kişisel gelişim cd leri dinliyorum şu ara biraz toparladım gibi..başkalarının bizden esirgediği sevgiyi biz kendimize verebilmeyi bir becerebilsek diye düşünüyorum..zor bir şey bu her zaman yapamıyorum

yorum yapan herkese teşekkürler konuyu çok herşeyin üstüme üstüme geldiği bi patlama anında açtım..şimdi daha iyiyim kendi telkinlerim ve tabi ki sizin yorumlarınız güç verdi bana..terapiyi reddetmedim aslında 3 ay gittim hangi sorunumdan bahsedersem edeyim ''bunun mantıklı olup olmadığı konusunda düşün 10 üzerinden puan ver'' diyordu..bu duygulara kapılmış ve kötü hisseden birine sorulcak soru mu bu diye çok düşündüm açıkçası..zaman zaman bu umutsuzluk dönemleri gidip geliyor bende ve her seansta doktorum aynı şeyi söyledi..ben de aileme daha fazla gereksiz para harcatmak istemedim..kişisel gelişim cd leri dinliyorum şu ara biraz toparladım gibi..başkalarının bizden esirgediği sevgiyi biz kendimize verebilmeyi bir becerebilsek diye düşünüyorum..zor bir şey bu her zaman yapamıyorum

harika anlatmışsın canım, evet keşke başkalarının bizden esirgediği sevgiyi kendimize verebilsek :34: kendimizi yeterince sevmemek hayatımızı mahvediyor, tabi bahsettiğim şeyi megalomaniyle karıştırmamak lazım. son yılarda allahtan kişisel gelişim denen olgu oluştu da imdadımıza yetişiyor. yoksa insanların bize kendimizi sevilmeye layık hissettirmesini bekler durur, anlayış ve şefkat beklentisiyle, destek beklentisiyle çıkmazda kalır işin içinden çıkamazdık. bu arada öyle bir başlık açmışsın ki olumsuz şeyleri üst üste yaşayıp lanetli olduğunu düşünür olmuş dedim:)

harika anlatmışsın canım, evet keşke başkalarının bizden esirgediği sevgiyi kendimize verebilsek :34: kendimizi yeterince sevmemek hayatımızı mahvediyor, tabi bahsettiğim şeyi megalomaniyle karıştırmamak lazım. son yılarda allahtan kişisel gelişim denen olgu oluştu da imdadımıza yetişiyor. yoksa insanların bize kendimizi sevilmeye layık hissettirmesini bekler durur, anlayış ve şefkat beklentisiyle, destek beklentisiyle çıkmazda kalır işin içinden çıkamazdık. bu arada öyle bir başlık açmışsın ki olumsuz şeyleri üst üste yaşayıp lanetli olduğunu düşünür olmuş dedim:)

aynen öyle oldum aslında çok genel anlattım...bu hayatta kimin değerlendirmelerine güvenmek gerek bilmiyorum.bana çirkin ve başarısız olduğumu söyleyen insanları gördükçe inanılmaz moralim bozuluyor.takmıyorum desek de hayır hepimiz takıyoruz bu durumu.özellikle doğuştan getirdiğimiz ve değiştiremediğimiz şeyler bizi ara ara bunaltıyor..başarılı ve güzel kadın imajlarını görmek televizyonlarda günlük hayatta canımı sıkıyor.erkek arkadaşlarımın beni başkalarıyla kıyaslaması canımı sıkıyor.bunu çok defa yaşadım ve nasıl tepki vermem gerektiğini bilemiyorum artık.aldığım cevap hep kendini sev oluyor ama aynı şeyi bozuk plak gibi tekrarlayıp dururken bunu başaramıyorum lanet sözcüğünü bu yüzden kullandım.yani çözümü herkes biliyor ama nasıl yapılacağı konusunda birebir görüştüğüm ya da netten yazıştığım uzmanlar da bir şey söyleyemiyor.

başardığın şeylere odaklan bence .. bir konuda başarlıysan bu güven gelcektir sana.. burda anlaldığm konu güvensizlik .görünüş allah vergisiidr.. ve hiçbir önemi de yoktur .karaketirndir önemli olan duyguların ve yaptıklarındır.. kimin ne dediğeini umursamalıısn oyüzden kendine güvenin geldiğinde zaten çevrendeki insaalrın sana olan tavırları değişecektir.. buna inan

lanet var mı bilmem az önceki mesajımıda düzleteyim kimseyi UMURSAMAMALIISN .. yani kismeye geremediği değeri vermeyeceksin sen mütevazi bir insansın anladğım lkadarıyla bibizm kültürümüzde olan ve çok güzel bulduğum özelliktir bu ..yani sen bana göre değer yagılarını değiştirmemişsin .. bize mpoze edilen v eçoğu insanın zman içinde kabullendiği aşağılama kıyaslama duyguları bu yüzden snei yıpratıyor.. bana göre doğru olan dan sapma ..

gerçekten bilinçli çok yönlü ve kenidnin nerd eolduğunu bilen olaylar karşısında tepkisini empatiyi vs. yapaiblen insanların ve bu konuda kendini geliştiren okyuna ve dinleyen insanların ( durum vahim değilse ) çok ta para verip psikologlara gitmeye ihtiyaçları yok ..

lanetli falan degilsin..

ama belli ki ailenin ve cevrenin hatalarının bir kurbanı olmussun...

bu sey gibi... bi ögrencim vardı kulakları düzdü.. yani bildiginiz kulagın üst kıvrımı yoktu.. arkadaşları kendisiyle mr.spock diye dalga geciyorlardı ve cok uzuluyordu

kursa gelmek derslere girmek istemiyordu... dıslandıgını asagılandıgını ve o kulaklarla hayatı boyunca bir HİÇ olacagını dusunuyordu...

annesini cagırdım... ablası ile beraber geldiler... en göreyim.. aynı kulaklar ablasındada var..

annesi durumu soyle acıkladı: babalarının bir cocukluk arkadası var... kulakları boyle.. bizimki oldum olası adamla dalga gecmiş.. bizimde cocuklar böle oldu dedi gulerek

şimdi uzak doguda buna "KARMA"deniyor..

bizde ise "ETME BULMA DÜNYASI" ... yani bu senin degil.. seni yetiştiren insanları birini kınaması yada canını bilmeden veya bilerek yakması durumunda adaletin cocuklarının özgüveninde tecelli etmesi gibi bişey...

biliyorum adaletsizlik gibi geliyor.. annem yada babam solemiş yapmıs acısı neden benden cıkıyor diyorsundur.. ama böle işte... benim teyzemde tüylü insanlarla cok dalga gecerdi ve suan kendi kızında erkek tipi tüylenme mevcut, kızın sakalları cıkıyor!

senin yapman gereken kendini anne ya da babandan yada bilmeden cevreden aldıgın tüm bu olumsuzluklardan temizlemek... kişisel gelişime ve iç dunyana yonel

dua et, kendini sevmekle basla güne...

ilk işin uyandıktan sonra hayatında gordugun 1 tane bile olumlu sey olsa ona sukretmek olsun.

annenden babandan yada cevrenden bilerek yada bilmeyerek miras aldıgın butun kötü seylerin sorumlulugunu uzerine al ve bunlardan arınmak için sen af dile...

ve herseyden önemlisi etrafın ne dedigini ne yaptıgını bu kadar önemseme...

ÇÜNKÜ kimseyi memnun edemiyorsun...

birgün seni sadece sen oldugun için herseyden cok sevecek bir adam... sadece içinde kendini gördügün ve SEN olabildigin için yaptıgın bir işin

ve seni sadece SEN oldugun için herseyden cok sevecek sensiz yapamayacak, sana ve saf sevgine muhtaç, sadece kokuna bile aşık olan minik bir bebegin olacak

yerinde olsam bugunden itibaren hayatı sadece KENDİM için yasardım... zor da olsa hergün kafama çaka çaka degerli oldugumu kabullenirdim

cunku dısarı yansıttıgın her duygu her dusunce bumerang gibi sana geri döner..

hayatı zevkle yasayan kimse annen gibi MÜKEMMEL degil... hatta ne guzellik ne de egitim olarak senle boy olcusemicekler belkide... ama onlar kendilerine deger veriyorlar... baskalarıda onlara...

öncelikleri mutlu ve huzurlu yasamak kendi adlarına... baskalarından takdir toplamak degil...

odagın baskaları oldugu surece mutlu olamazsın

son olarak

dr. david burns
İYİ HİSSETMEK

bu kitabı da okumadıysan okumanı tavsiye edebilirm...

dilerim hersey gonlunce olur...

Back
X