güzel arkadaşım kusura bakma ama bu durumda en çok sen haksızlık ediyorsun kendine.. yani kendini böyle çaresiz olarak adlandırmakla ve elini ayağını artık olmayacak deyip herşeyden çekmekle hiçbirşey elde edemezsin.. umutsuzsun, isyankarsın, fikir edinmek ve sıkıntın için güzel şeyler duymak için burdasın ve fikir sunanlara, iyi niyetle kendilerince yardımcı olmak isteyenlere ben bunları çok duydum beni artık bu sözler rahatlatmıyor demişsin.. demek doğru şeylermiş ki bu söylenenler birçok kişi aynı şeyleri birçok yerde her daim dile getirmiş.. başkalarının aşağılayıcı sözlerine, tavırlarına bakarak hayatımızı şekillendirirsek, umutsuzluğa düşersek vay biz insanoğlunun haline.. bu tarz tepkilerle birtek sen karşılaşmıyorsun emin ol buna.. ben öyle çelimsiz, hiç çekici gelmeyen, nerde ne konuşacağını bilmeyen, belki 100 kişiye sorsan 10 kişinin bile güzel, çekici, akıllı, hoş demiyeceği insanların gayet yakışıklı, karizmatik erkekle evli yada sevgili olduğunu gözlerimle gördüm.. her erkeğin güzellik anlayışı ve bir kadından beklentileri tamamen çok farklı.. sen senin özelliklerini arayan bir erkeğe denk gelmemişsin sadece.. herşey kesinlikle dış görünüş değil. tamam kendine dış görünüş olarak güvenmiyorsan hareketlerinle, iç güzelliğinle pek ala sevdirebilirsin birçok yakışıklı, paralı, karakterli bir erkeği kendine.. herşey insanın kendisinde başlar kendisinde biter.. sen kafanda herşeyi bitirmişsin umutsuz kadın portresi çizmişsin.. ben bu sözlerinle seni böyle tanımlıyorsam kim bilir hal ve hareketlerinle nasıl güvensiz olduğunu bütün herkes görüp ona göre hareket ediyordur.. insanlar leş kargası en ufak bir zayıflıkta, özgüven eksikliğinde yada maddi bir sorunda çelmeyi hiç düşünmeden takan cinsten.. yaradılışımızda bu var ''zayıfı ezmek''.. biz sana hayatın sırrını versekte sana fayda etmez o tavırla yaklaşıyorsun çünkü bütün düşüncesel sözlere.
inan zerre yargılamak için söylemiyorum bunları sana.. ama bir derdimiz, sıkıntımız, şikayetimiz yada bir yerlerde bir yanlış varsa ilk önce sorunu kendimizde aramalı ve bu sorunu nasıl çözebilirimde zihnimde yok edebilirim diye yollar aramalıyız.. yoksa yaşanılmaz hiçbir iş ortamında, aile yaşamında, ilişki hayatında,.. belli bir yere gelmişsin okuyorsun, ayaklarının üstünde durabiliyrosun. bence bunu başaran zihnindeki umutsuzluğu hayli hayli yener..
umarım hayat sana istediklerini en kısa sürede verir.. Allah'a emanet ol