Davranış Bozuklukları Sanırım otizmli annesiyim yardımınıza ihtiyacım var :((

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.

Slenderxx

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
8 Mayıs 2016
231
133
103
41
2 haftadır kendimi sorguluyorum sürekli nasıl anlamadım? Oğlum konuşmaz aşı bir çocuk 33 aylik çevremden hep şu sözleri duydum erkek çocuğu geç konuşur vb. Seyler 4 ay önce nette araştırırken otizm i gördüm eşimle paylaştım saçmalama dedi. Başka bir Dr arkadaşına sordu oda geç konuşur Dr Dr gezmeye gerek yok gibi şeyler son zamanlarda iyice kafama taktım. Yaşıtları ilgisini çekmiyor, konuşmuyor, dönen şeyler ve ışıklı bir çok şey ilgisini çekiyordu. İsmini söylersem eğer uğraştığı bir oyun yoksa bakıyor. Psikiyatri den güç te olsa randevu aldık haftaya çarşamba bugun nöroloji ye götürdüm Dr yanina girmeden önce eline balon aldı onunla oyuna dalinca Dr u hiç dinlemedi ismine bir kez baktı bunu annene ver dedi ilgilenmedi fiziksel sorunu yok ama gelişim bozukluğundan şüpheleniyorum dedi klinik bera testi yapılacak yarın kendi yemek yemiyor. Her işi benim yapmamı bekliyor önüne su koydum vermedim kıyamet koptu eliyle bardağı tutuyor ama tedirgin suyu içiyor. Benimde çok suçum var. Kızım var birde 11 yaşında o küçükken ise başladım onunla bu sebepten çok ayrı kaldık ve hep oğlumu ağzına beslemem her işini ona fırsat vermeden yapmam ne büyük hataymis ki bukadar üzerine düşmeme rağmen bunu farketmemem şimdi sizlerden ricam bu evreleri geçiren annelerden destek bekliyorum. Neler bekliyor beni ve oğlumu nasıl davranacağım neleri yanlış yapıyorum. Kafamda milyon sorular bunu asabilirmiyiz? Çok uzun yazdım kusura bakmayın hakkınızı helal edin.

Ben de senin gibi henuz yolun basindayim. Biz capaya cocuk psikiyatrisine goturduk oglumuzu. Otizm bulgulari saptandi. 22 aylik oldugu icin tam teshis etmesi guc.devamli muayeneye gidicez. Bu arada özel egitim ve kresi onerdiler. Ozel egitimi devlet haftada iki saat karsiliyor. Bunun icin rapor cikiyor hastanede. Su an raporun cikmasini bekliyoruz. Bir ayi buluyor. Sonra ozel egitime baslayacak insallah. Ozel egitimdeki ogretmenleri bizi yonlendirecekmis. O gun ne ogretirlerse oglumuza biz de evde calisacakmisiz. Ozel egitim ve rehabilitsayon merkezine gittim orda biraz anlattilar. Bir de doktor tavsiyesi bir kitap aldim ama henuz cok okuyamadim. Doktor yararli olabilecegini soyledi. Riskli bebekler ve cocuklar icin etkinlikler. Nobel yayinlarinin. Internetten siparis ettik geldi. Bazen cok agliyorum bazen de kendimi toplayip cok ustune dusuyorum. Bu da bizim sınavımız demekki. İnşallah yavrularımız hemen açılır yaşıtları gibi olurlar.

İnşallah tek temennim bu biran önce yaşıtları gibi olmaları. Rabbim hepimize o günleri göstersin inşallah. Aslında bizimde çok hatalarımız oldu. Evde babası ablası çocuğa hocam birşey yapma fırsatı vermedik. Ne getir bunu dedik ne götür. Neyi seviyorsa onu yaptık. Ben üniversite sınavlarına hazırlanicam diye çocuğu boşladım. Böyle birşey aklımın ucundan dahi geçmedi. Bir ara Dr götürmeyi düşündüm konuşmadığı için ablamin oğlu 3.5 yaşında başladı konuşmaya başka bir tanıdığımızin 4 yasinda çevreden konuşur boşver zor geliyor vs onları dinlemek en büyük hatalarimdan oldu eşim hala yok bişey i diyor yada konduramiyor. 2 haftadır kitap vs gösteriyorum köpek hav hav gibi pazar günü köpek gördü bana baktı ve hav hav dedi çok mutlu oldum. Ağlamamak için zor tuttum kendimi. Yarın bizde Bakırköy de devlette randevumuz var inşallah hayırlı haberler alırız. Tek korkum 5 dk da çocuğa teşhis koymaları bir Prof la görüştüm en az 1 saat çocukla vakit geçirmeden belli olamaz tanısı çok zor dedi. Sizin aldığınız Kitap ne bende alayım belki daha çok faydam olur.

Bugün Bakırköy psikiyatri ye gittik asistan Dr. Baktı ve randevu saatinden 1.5 saat sonra sıra geldi yarım saatte önceden gittiğim için 2 saat çocuk sıkıldı yoruldu açıktı arada parka insekte sıkıntılı bir bekleyişti. Dr iki üç soru sorup oğluma seslendi ve tv yasak hayal gücü arttırıcı oyunlar önerdi başka hiç birşey söylemedi şundan şüpheleniyorum vs gibi denver testi istedi hastane 3 ay dan önce randevular dolu dedi test için. Ram da yaptırın dedi ram öğretmenin istemesi lazım dedim 2 yas 9 aylık ozaman yapamayız dedi prosedür ler vsuper özelde yaptırsam dedm kabul etmediler. Nesi var oğlumun bilmem istiyorum bu süreç bizi çok yıpratıyor. Ctesi gününe şişli de özgur öner diye bir Prof Dr a randevu aldım ücreti yüksek ama öğrenmem istiyorum buran önce oğlumun gerçekte tanısı ne kafamız karmakarışık ptesi De kreşe başlayacak nekadar ise yarayacak onuda bilemiyorum. Allah yardımcımız olsun .

slenderx kardeşinizin çocuğu 3.5 yaşında büyük insan gibi konuşmayamı başladı? kelime söylemeyemi başladı? Benim oğlumda 3 yaş 4 aylık oldu. 1-2 aydır kelimeleri birleştiriyor. su istiyom, televizyon aç, parka gidelim gibi.. Ama böyle basit şekilde sizinkide öylemiydi?

Evet ablamin oğlu da böyle başladı.bu yaz onlara gittik benim oğlum semih gelip bize semih yaramazlık yapıyor diyemiyordu . semihe bak diyordu bazen gitmeyelim tuhaf sesler çıkarıp içeri yönlendirirdi bizi ama şuan daha güzel konuşuyor . gün geçtikçe ilerleme var göremesemde tlf dan duyduğum yada ablam video atıyor gayet düzgün sizin oğlunuz ne zaman başladı kelimelere ?

2,5 yaşında 20 30 kelimesi vardı şimdi 3 yaş 4 aylık baba geldi su istiyom gibi çok basit cümlelere 1-2aydır geçti 2yaş 3aylıktı ilk dr a gittiğimizde o zamanda hiç kelime yoktu 1senede bu kadar yol katedebildik

Bu arada şimdi geçmiş msjlarınıza baktım anne diyemiyor demişsiniz bizimkide anneyi çok geç öğrendi traktör diyordu anne demiyordu bende çok üxülüyordum halen daha sürekli anne diye peşimde dolaşmıyor diğer çocuklar gibi ancak diğer odada yalnız kalıcak o zaman anne diye çağırıyor

Yeğenim şuan 4 yaş 3 aylık . babaannesinin dediğine göre oğlumu ona bıraktığımda odaları gezer beni ararmis mikirdanmasiyla anii aniii dermiş ama ben bir veya iki defa duydum

İnşallah bir an önce durumunu öğrenir bir yol haritası çizersiniz. Eğer ters bir durum varsa ki inşallah yoktur eğitimin önemi büyük. Vakit kaybetmemek lazım. Şu an benim oğluma da tam teşhis konamadı. 18 kasımda gelişim testine (denver)girecegiz biz de. Ama eğitim icin hemen raporu onayladılar. Bekliyoruz raporun cikmasi bir ayı buluyor. Şu tv yi azalttigimiz iki uc hafta icinde o kadar degisiklikler oldu ki. Kreşin kesinlikle cok sey katacagina inaniyorum. Eger cocugunuzda ciddi agir bir otizm durumu olsaydi hemen anlarlardi. Varsa bile atipik otizmdir.

İnşallah eşimin dediği gibi ben abartiyorumdur . Ama eşim fazla iyimser oglumda ki eksiklikleri farkediyorum. Rabbim hepimizin yardımcısı olsun inşallah yüzümüz güler ve yavrularımızi güzel günler bekler. Umarım sizde biran önce güzel olumlu sonuçlar alirsiniz

Bugün Dr a gittik. İlk başta tereddütlerim vardı. Acaba Dr. iyimi ne diyecek ne olacak vs vs vs milyon tane soru işareti gittiğimde odada başka gorusmedeydi görüştüğü kişinin yakınları ile beklerken onların Tekirdağ Hayrabolu dan geldiklerini öğrendim bizde Tekirdağ liyi deyince asistan bizden sonraki hastaninda Edirne den geleceğini söyledi biraz rahatladım doktor konusunda uzaktan bile geldiklerinde göre diye düşünerek. Dr. bizi ayrı bir odaya aldı. oğluma yavaş yavaş oyuncaklar verdi. sonra sakladı ağlamıyorum krizi tekrar başka oyuncak vs böyle 1 saat oğlumla oynadı. Ben otizmden şüphelendigi mi dile getirmiştim zaten. Sonuç olarak şuan bu çocuğa otizmli demek yanlış olur dedi ama iyi de değil . Güzel yaptığı dikkat çektiği olumlu yönler var ama olumsuz yönlerde var. sorun şu ki bazen ilgisizlikten çocuklar tv vs yanlizliktan bu belirtiler yine oluyor dedi. 5 hafta evde sürekli hayal gücünü arttıracak oyunlar önerdi . ev işi o bu su hepsini bırak önceliğin bu olacak dedi. kres dedim sana çok bağlı bir sure dene olmazsa al ve öğretmeni uyar kendi başına oynarsa da oyunlara katsın yine olmazsa kres ten al dedi sen ilgilen. 5 hafta sonunda tekrar kontrol eğer gelişme olursa öğrenime açık çabuk yasitlarina yetişir bu şekilde devam ederiz ama gelişme göstermez veya gerilerse ozaman özel eğitim dedi. ve asla ışıklı teknolojik oyuncaklar lego diz boz basma kalıp aynı hareket tekrar li oyuncak ve oyun oynamayın dedi. inşallah herşey daha güzel olur . Hepimizin evlatlarına Rabbim yardım etsin .

İlginiz ile bunu atlatacağınıza eminim. Cok sevindim. Benim oğlumda da güzel gelişimler olmaya başladı. Biraz cekingen de olsa yasitlarina yaklasiyo yuzlerine bakiyo. Kesinlikle evdeki ilgi ve oyun cabalarimin faydasi oldugunu dusunuyorum. Ben oynarken bakmiyor reddediyor geliyor bozuyor oyuncaklari. Ama sonra bi bakiyorum kendi de yapmaya calisiyor. Biraz inat bizim ki.inatla egitime devam. Komutlarima cvp vermiyor hala. Inat ettigini dusunmeye basladim.

Aynı şeyleri inanın bizde yaşıyoruz hatta akşam eşime dedim ne olacak böyle çok inat ve hemen sıkılıyor. iki oynuyor bakıyorum kalkmış başka birşeyle ilgileniyor gözleri hep fir fir acaba nerede ne var? dün kres te de ağlamış 1.5 saat bıraktım 1 saati aralıklı ağlamakla geçmiş bazen hiç yol katedemeyecekmisim gibi geliyor . sonra diyorum sakın devam moral bozmak yok. İnşallah hepimizin yüzü güler ve bu günleri çarçabuk atlatiriz

Merhaba bizde aynı durumdayız denver testi yaptırmamızı söylediler kafam çok karışık otizmi konduramıyorum her günüm ağlamaklı geçiyor

Merhaba bizde aynı durumdayız denver testi yaptırmamızı söylediler kafam çok karışık otizmi konduramıyorum her günüm ağlamaklı geçiyor

Bizimde şüphelerimiz var inanın dünya keyfim yok. Sizin çocuk kaç yaşında ve ne durumda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…