• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sanki abim zorla evleniyor o kizla.. :(

gul1992

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
15 Haziran 2015
1
0
1
33
Selam kizlar,

Yeni uye oldum ve yurtdisi dogumluyum, imla hatalarindan dolayi simdiden ozur dilerim. Gelelim konuya:
Abimin uzun suredir (5 yil) ciktigi bir kiz var, okuldan tanismis. Okulu henuz bitmediginden herhangi bir resmiyet olmadi, aileler bu sure icinde birbiriyle tanismadi, kizi ailem tanimadi ve saire.

Bir yil once nisanlandilar sonunda. Abimin agzindan lafi kerpetenle aliyorum: Bana derdini pek anlatmak istemez. Fakat abimin ve kiz arkadasinin aralarinda bazen sorunlar oldugunu az-cok biliyorum. Neyse, annem kizla ve ailesiyle tanisti ve acikcasi hic icine sinmedi: Bizim aileye ve abime uygun gormedi, fakat yapabilecegi birsey, kerhen de olsa kizi kabul etmeli. Haliyle dugun arefesindeyiz ve biraz maddi sikintilar da var, diger yandan abim kayinailesi ve kendi ailesi arasindaki balansi pek bulamiyor gibi. Gecen annemin cani iyice sikildi ve kizginlikla "Olmazsa nisani atalim!" dedi. Halen hic icine sinmiyor yani.

Isin daha da can alici kismi ise sanki abim de pek gonullu degil gibi. Fakat 5 yil boyunca ciktilar, ve kuvvetle muhtemeldir ki aralarinda bir takim temas olmustur, ve dolayisiyla kiz da abimi zorlamistir onunla evlenmeye. (Abim cok daha once kizin annesiyle tanismisti.) Durumun biraz daha netlesmesi icin belirtmem gerek ki gayet muhafazakar bir aileden geliyoruz. Dolayisiyla cinsellik gibi konular tabu kabul edilip acikca konusulmuyor.

Bu tur durumlar yasaniyor mu ve ne yapabilirim? Yoksa ben mi cok komplocuyum?

Cevaplariniz icin tesekkurler.

Sen komplocusun evet kizi istemediginiz icin " kesin bisey yaptilarda abim evlenmek zorunda kaldı " bu nasil birsey ya

Rahat bırakın insanları sizin icinize sinmek zorunda degil abinin icine sinmesse ayrilir zaten ne kadar cok karışma hakkı buluyorsunuz
Kız şantaj mı yapacak abine hay Allahm ya

5 yıldır birliktelermiş o iş zor bozulur. Kız içinize sinmediyse de geçmiş olsun :)
Ciddi bir sıkıntı varsa buna abinizin karar vermesi yeterli. Mutlu olmasa bu yolda ilerlemezdi onun için endişelenmeyin.

aralarinda ne yasandigini yalnizca Allah bilir, durumu kabullenip mutluluklar dilemek lazim.. abinizin istemeden evlendigini nerden anladiniz?

Selam kizlar,

Yeni uye oldum ve yurtdisi dogumluyum, imla hatalarindan dolayi simdiden ozur dilerim. Gelelim konuya:
Abimin uzun suredir (5 yil) ciktigi bir kiz var, okuldan tanismis. Okulu henuz bitmediginden herhangi bir resmiyet olmadi, aileler bu sure icinde birbiriyle tanismadi, kizi ailem tanimadi ve saire.

Bir yil once nisanlandilar sonunda. Abimin agzindan lafi kerpetenle aliyorum: Bana derdini pek anlatmak istemez. Fakat abimin ve kiz arkadasinin aralarinda bazen sorunlar oldugunu az-cok biliyorum. Neyse, annem kizla ve ailesiyle tanisti ve acikcasi hic icine sinmedi: Bizim aileye ve abime uygun gormedi, fakat yapabilecegi birsey, kerhen de olsa kizi kabul etmeli. Haliyle dugun arefesindeyiz ve biraz maddi sikintilar da var, diger yandan abim kayinailesi ve kendi ailesi arasindaki balansi pek bulamiyor gibi. Gecen annemin cani iyice sikildi ve kizginlikla "Olmazsa nisani atalim!" dedi. Halen hic icine sinmiyor yani.

Isin daha da can alici kismi ise sanki abim de pek gonullu degil gibi. Fakat 5 yil boyunca ciktilar, ve kuvvetle muhtemeldir ki aralarinda bir takim temas olmustur, ve dolayisiyla kiz da abimi zorlamistir onunla evlenmeye. (Abim cok daha once kizin annesiyle tanismisti.) Durumun biraz daha netlesmesi icin belirtmem gerek ki gayet muhafazakar bir aileden geliyoruz. Dolayisiyla cinsellik gibi konular tabu kabul edilip acikca konusulmuyor.

Bu tur durumlar yasaniyor mu ve ne yapabilirim? Yoksa ben mi cok komplocuyum?

Cevaplariniz icin tesekkurler.
ne alaka ya hemen cinselliğe nerden vardınız acaba :KK14: gönüllü değil diyemeyiz de düğün stresi diyelim herşey üst üste gelmiş ve geçici bir bıkkınlık durumu ortaya çıkmış olabilir çok normal sevgili görümce adayı:cool: ha bir de çok muhafazakarsınız ama gelişigüzel iftira atabiliyorsunuz öyle mi :KK47:

laf isitmeye mi geldiniz buraya hanfendicigim? artik muhafazakar aileler de, daha farkli goruslu ailelerde, ogullarinin kiminle evlenecegine karismasinlar istiyoruz biz. yani insanlar birbirlerine saygi duysun istiyoruz.
o yuzden sorunuz duymak istediginiz cevaplari alamaz maalesef :(

4 kusur yillik iliskim var benim de..
Arada tartisiyoruz olacak o kadar suratlarimiz da dusecek yapcak bir sey yok..
Benim gorumce de (Allah var cok kibar canayakin konusmaya gayret eder) hal hatir sorarken arada abimle araniz nasil diyor:))
Agzimi mi yokluyor simdi..
Gunahi boynunuza valla beni supheye dusurdunuz:KK12::KK53:

kız olsa zorla evlendirilebilir dicem ama erkek sonuçta zorla olduğunu sanmıyorum..

Düşman başına bir ailesiniz yemin ederim. Hayır kızı olup da böyle gelininin arkasından iş çeviren anneleri hiç anlamıyorum. Bir de muhafazakarsınız ama iftira ve gıybetten hiç bir korkunuz yok maşallah.
Siz de ileride bir aileye gelin gideceksiniz sizin gibi fesat ve kötü düşünceli bir görümce ve iftiracı bir kayınvalideye düşerseniz görürsünüz.
Çok ayıp yaptığınız.
Sevişedebilirler, sevişip de evlenebilirler. Derdi size düşmez. Gayet de mutlu da olabilirler.
Abiniz saf mı, istemeden evlenecek kadar akli melekesi yerinde değilse zaten yapacak bir şey yok. Ama şu düşüncelerinizle siz kötü niyetli görünüyorsunuz ve abinizinde zekasına hakaret ediyorsunuz bilin.
Yazık yazık.
Kıymetli oğlu ve abisini kimseyle paylaşamayıp, kıskanıp böyle fesatlık yapan hemcinslerimden utanıyorum. Siz kadınsınız biraz empati lütfen.

Siz kraliyet ailesi falan mı sandınız kendinizi de kız uygun olmuyor size, ailenize
Valla bu dünyada ne ekersen onu biçersin, milletin kızı için bilmeden bana öyle geliyor diye atıp tutarken bir gün sende sevdiğinle evlenmek istediğinde oğluma şantaj yaptı muamelesi görürsün unutma
Bu arada şantajla zorla evlendirilen kızlar oluyor
Biliyorsun bu ülkede erkekler yatsa da kalksa da sorun edilmiyor ailelerde.

Şimdiden harka bir görümcesiniz.
Ne anneniz ne siz evleneceksiniz, sizin görüşleriniz önemli değil malesef boşuna üzülüyorsunuz. Abiniz kocaman adam , pişmanlığı varsada kendi yaşar, karar alınacaksa da kendi alır. Bir annenin nişanı atalım demesi ne kadar seviyesizce , bu cümleyi ancak abiniz yada nişanlısı kurabilir.
Şimdiden müdahalelere başlamışsınız, aklı varsa o kız evlenmesin zaten.

Back
X