• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sanki hala kiz cocuklarini öldürme devrindeyiz

Cahil ve aptal insanlar asla kendilerinin farkinda olmaz. O yuzden ne soylerseniz soyleyin kafalari almayacaktir. Ot gelmis, saman gidecekler

burda söylediklerinizi söyleyin.

çekinmeyin gerçek düşüncenizi söylemekten

en azından sizin yanınızda absürt laf etmemeyi öğrenirler.

ben hiç kimseden çekinmeden söylerim kadın hakları konusunda düşüncelerimi ve gerekirse sonuna kadar da tartışmayı götürürüm. bizim gibi bi ülkede bizim gibi tepki gösteren kadınlar olmazsa hiçbir şey değişmez

hoş artık hiç umudum kalmadı ilerleyeceğimize gelişeceğimize dair
Kadın hakları ile ilgili konu açılınca ben de susamıyorum,işin en acı tarafı böyle kafalar onları yetiştiren kadınlar yüzünden hala mevcut. Babam maalesef konu sahibinin eniştesi gibi bir adamdı,beni güya çok sevmiş ama erkek kardeşim vefat ettiğinde 'keşke kız ölseydi' demiş düşünebiliyor musunuz? Onun için hayatım boyunca hep kendi değerimi bildim ve kızımı da ona göre yetiştirmek istiyorum,oğluma da onu doğuran bir kadın olduğunu bu gerçeği unutmamasını sağlayacağım yoksa böyle hanzolar bitmeyecek.

Allah hayırlı evlat versin.
Ayrım nedir ya?
Nasıl zihniyet?
Nasıl bir cahillik?
Böyle insanlara Allah iyi çocuk veriyor.

merhaba arkadaslar
Benim sekiz aylik dünyalar tatlisi bir kizim var.
Onu o kadar cok seviyorum ki anlatamam...
Konu su ki bundan iki hafta önce görümcemin kirvelerine , kizi olmus görmeye gittik. Hersey iyi güzel ve yemege gectik konu acildi. Erkek kirve birden esime "ya ne kadar sanslisin ilk cocugun kiz oldu."dedi.sonra görümcemin esi de"basina cok is acar kiz cocugu"deyip güldüler ikisi. Ben sok oldum. Ikiside isvicrede okumus bilgili insanlar yani.Esimde birsey demedi morali bozuldu. Ben de "saka mi bu? Ne kadar geri kafalisiniz , hangi devirde kaldiniz?"falan dedim ama eve gelince cok kafama taktim.Bu arada görümcemin tek oglu var, kirvelerinin de iki oglu simdi de kizi oldu.

Neyse gecti gitti derken, yilbasi gecesi cocuklari kaynanama biraktik ve görümcemlerle türkü evine gittik.Gec oldu artik bende"hadi kalkalim ben rahat etmiyorum, aklim hep kizimda dedim." Görümcemin esi yine sacmaladi. "Kaynanam iyi bakar sen merak etme,biz bizim oglani hep ona verdik iyi bakar. Biz merak etmedikten sonra siz hic etmeyin neticede bizim ki oglan cocugu, oglan cocugu bizim oralarda her zaman daha kiymetli.":KK57:ben ne diyecegimi sastim.
Ben bu manyak adama ne diyebilirimki arkadaslar? Bana biri akil versin. Sinirlerimi bozuyo,buyugum oldugu icinde birsey diyemiyorum.
Ayyy sinir bozucu. Ben de hamileyken bi yaşlı teyze komşumuz var her gördüğünde cinsiyetini sorardı ben hevesli hevesli kız derdim "olsun olsun hayırlısı olsun " derdi. Sanki ben ki oluyo diye derdimden oluyorum doğum yaptım 1 ay oldu kadın hala soruyo hala aynı şeyi söylüyor. Sorun onlarda takmamak lazımmış onu anladım ;)

bu adama hiç bir şey deme asla haklı çıkamazsın, kendi nerden doğmuş erkekten mi? kara cahile laf anlatmaya çalışma, bilgisine ve görgüsüne ver.

Kadın hakları ile ilgili konu açılınca ben de susamıyorum,işin en acı tarafı böyle kafalar onları yetiştiren kadınlar yüzünden hala mevcut. Babam maalesef konu sahibinin eniştesi gibi bir adamdı,beni güya çok sevmiş ama erkek kardeşim vefat ettiğinde 'keşke kız ölseydi' demiş düşünebiliyor musunuz? Onun için hayatım boyunca hep kendi değerimi bildim ve kızımı da ona göre yetiştirmek istiyorum,oğluma da onu doğuran bir kadın olduğunu bu gerçeği unutmamasını sağlayacağım yoksa böyle hanzolar bitmeyecek.

merhaba, sizin adınıza çok üzüldüm. öyle bir lafı hele ki babanızdan asla duymamış olmanızı dilerdim.

Bunu diyen adam anasinin bir
dedigini iki etmiyordur birde. Karisida yaninda siritiyor muydu soylerken.. Allahim ne cahil insanlar var
Yok canim biz kadinlar hepimiz karsi ciktik bu sacmaliga ve hemen sakaya vurdular. Ve evet annesine bi deger veriyorki ben hayatim da boyle saygi manyagi görmedim.

merhaba, sizin adınıza çok üzüldüm. öyle bir lafı hele ki babanızdan asla duymamış olmanızı dilerdim.
Maalesef ki duydum,ama herşeyde bir hayır vardır derler ya belki böyle bir tutumu olmasaydı kadın olmanın değerini anlamayacaktım:) dediğim gibi çevre faktörü ve yetiştiren aile çok önemli, şükür benim etrafımda böyleleri yok. Sizin de bebeğiniz hayırlı uğurlu olsun,sağlıklı hayırlı evlat olsun inşallah:nazar:

Maalesef ki duydum,ama herşeyde bir hayır vardır derler ya belki böyle bir tutumu olmasaydı kadın olmanın değerini anlamayacaktım:) dediğim gibi çevre faktörü ve yetiştiren aile çok önemli, şükür benim etrafımda böyleleri yok. Sizin de bebeğiniz hayırlı uğurlu olsun,sağlıklı hayırlı evlat olsun inşallah:nazar:

ahh çok teşekkür ederim :) siz çok güçlü birisiniz demek ki, ben babamdan öyle bir laf duysam baya takardım.

Cok üzündüm canim adina. Babadan duymak daha da koyar insana

Cok üzündüm canim adina. Babadan duymak daha da koyar insana
Hem de nasıl,ikinci evliliğini yaptı ve maalesef oğlu hasta. Bunu kolay kolay örnek göstermem ama gerçekten bazı şeyleri isterken veya övünürken çok dikkatli olmalıyız.

ahh çok teşekkür ederim :) siz çok güçlü birisiniz demek ki, ben babamdan öyle bir laf duysam baya takardım.
Annem yıllarca saklamış ama bir şekilde öğrendim ve iyi ki de öğrenmişim,hayat duruşumu ve çocuk yetiştirme konusunda baya yardımcı oldu:) Hani hep hayırlı evlat istiyoruz ya,bence hayırlı anne-baba olmayı istemeliyiz herşeyden önce.

Bu, kadınlarımız yüzünden. Kadınların çöpü kendi doğurduğu kıza degil de erkeğe daha fazla değer verirse böylr olur. Bu küçüklükten yetiştirilişten dolayı böyle. Belki biz degil ama bizim yetiştirdiğimiz sonraki kuşaklar bu farkı görmeyemebilir, umarım.

benim kp de kizim neredeysedogana kadar drlarinn yanlis gordugunu soyledi. bunun yaninda bir de bizim ailede ilk cocuk hep erkek olur kiz olan oldu yasamadi sonraki erkek oldu dedi. gel de bogma...

Cahil az mı , Allahtan yakınımda öyle insanlar Yok ama sokakta vs karşılaştığım yakınlar , komşular vs neyin olacak diye sorduklarında kızım olacak deyince Hm olsun sağlıklı olsun da tek ! Derlerdi kızıma hamileyken , insanın ağırına gidiyor bir evlat dünyaya getirmek , Allah'ın onu sana sağlıklı sıhhatli vermesi öyle büyük Bi nimet ki bunu unutup kız erkek kavgasına düşenlere yazık derim sadece.

Back
X