Sanki kapana kısıldım çıkamıyorum

SalakSacma

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
25 Ağustos 2017
1.490
723
123
27
20 gün sonra kpss ye gireceğim hiç umudum yok 1 senedir evdeyim çalıştım ama çalıştığım çoğu şey unutuldu ve yazın biraz boşladım . Tek çıkış yolum bu çünkü iş bulamadım . Sınav yüzünden dışarı çıksam bile aklım sınavda hep mutsuzum ailem hep baskı yapıyo . Yaşadığım ilçede festival var sabah kalktım erkenden ders çalıştım konsere gittim akşam eve gelince annem hayatını mahvediyosun aklın fikrin gezmede dedi kavga ettik . Bir günüm geçmiyo evde kavgasız . Annemle yakın arkadaş gibiydik herşeyimiz birlikteydi artık çok soğudum iki kelime konuşsak 3. Kavga yoruldum çok bunaltıyolar yaşıtlarım gibi hiç bişey yapamıyorum . Sınava çalışsamda matematik yapamıyorum . Son günlerde hep durgun mutsuzum . Kavga bide kalplerini kırıyprum ona üzülüyorum . İş arıyorum bulamıyorum 3 sene oldu artık yoruldum . Evde durdukçada bu baskılar bitmiyo .

20 gün sonra kpss ye gireceğim hiç umudum yok 1 senedir evdeyim çalıştım ama çalıştığım çoğu şey unutuldu ve yazın biraz boşladım . Tek çıkış yolum bu çünkü iş bulamadım . Sınav yüzünden dışarı çıksam bile aklım sınavda hep mutsuzum ailem hep baskı yapıyo . Yaşadığım ilçede festival var sabah kalktım erkenden ders çalıştım konsere gittim akşam eve gelince annem hayatını mahvediyosun aklın fikrin gezmede dedi kavga ettik . Bir günüm geçmiyo evde kavgasız . Annemle yakın arkadaş gibiydik herşeyimiz birlikteydi artık çok soğudum iki kelime konuşsak 3. Kavga yoruldum çok bunaltıyolar yaşıtlarım gibi hiç bişey yapamıyorum . Sınava çalışsamda matematik yapamıyorum . Son günlerde hep durgun mutsuzum . Kavga bide kalplerini kırıyprum ona üzülüyorum . İş arıyorum bulamıyorum 3 sene oldu artık yoruldum . Evde durdukçada bu baskılar bitmiyo .

Konu da belirttiğiniz gibi biraz boşlamışsınız ve emin olun aileniz sizin iyiliğinizi istediği için o cümleleri kuruyordur. Tabi en önemlisi ne konuştuğunuz değil de nasıl konuştuğunuz önemli sakin bir şekilde konuşmayı denediniz mi?

Haklisiniz bunalmakta ailenizde tabi iyiliginizi dusunuyir ama bence hata sınavı hayatın merkeZine koymakta olmuyorsa olmaz başka alternatifler farklı iş kolları dönersiniz kendinizi bu kadar yipratmayin hayatınızı sadece sınava odaklamayin

Evde oturan, çalışmayan evlatlar göze çok batıyor. Çevremde gözlemlediğim ve burda okuduklarım bunu gösteriyor. Yani tek sizin başınıza gelen birşey değil. Sınav işiniz olmadıkça da bunun dozu artacak. Matematik yapamamanız çok kötü. Keşke matematigi iyi olan bir arkadaşınızdan rica edip birlikte çalışsaydınız. Çoğu insan yapamıyorum çok zor der kafasında büyütür ama ben matematiği ezber derslerden daha çok severim, çok daha eğlenceli gelir. Bi konuda eksik olduğunu bilmek ozguveni yaralıyor çünkü. 20 gün az değil, biraz yoğunlaşıp bol bol soru çözün. Elinizden geleni yapıp yine de olmazsa sonunda ölüm yok ya, özelde iyi kötü iş bakarsınız. İnanın iş başvurularında cv ye bakıp neden uzun zaman evde oturdun diye yargılıyorlar. İlla sınav diyorsanız bile part time filan bişeyler yapın ders calisirken. Evde aileyle didismek cidden ruh sağlığınızı bozar

Okul bitti, iş yok , evlilikte ufukta düşünmüyorsanız bu baskıları bir çoğumuz yaşadık.. klasik yani.. mesleğiniz nedir acaba ? Öğretmenseniz özel okul veya dershanelere başvurun çalışın kafanız rahat olur .

Annen de haklı sen de haklısın.
Ömründen bir yılını şu sınav meretine adayan
Telefon, sosyal medya, teknolojik her türlü aletle vedalaşan,
Köydeki evine kapanıp deli gibi çalışan,
Arkadaşlarıyla bile görüşmeyen o kadar çok insan var ki..
Çok üzücü bir durum gerçekten.

Son yirmi günmüş zaten
Sen de biraz daha dişini sık bakalım.
Anneciğin de senin için konuşuyor, öyle düşün.

Back
X