Sapık Problemi !

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Valla hiç düşük bir ihtimal değil. Ben önümden binen insanların farkında olmadan hep bakarım akbillerine basarken. Yada isimli kolyelerden takıyorsanız ordanda görmüş olabilir. Korkmayın sapık olsa tenha bi yeri kollar ve hemen niyetini belli ederdi. Erkekler bizim gibi yüzüklerden anlamıyor. Yani belki elinize bile bakmadı. İçizi ferah tutun🙏🏻
Yorumunuzu okuyunca aklıma geldi, yıllar önce aklıma arkadaşımla bir avm ye gittik, yan masadan sandalye alacağız kadına sesimizi duyuramıyoruz, “hanımefendi sandalyeyi alabilir miyiz?” diyoruz ama fark etmiyor kadın. Birkaç tekrardan sonra arkadaşım “yeliz hanım(ismi atıyorum şu anda) sandalyeyi alabilir miyiz?” dedik, anınca şaşkınlıkla farketti bizi. Şaşkınlığı da ismini doğru söylememiz. Bu arada tabi ki araştırmadık, sapık filan da değiliz, kadının bu kadar şaşırmasına da biz şaşırdık çünkü kolyesinde ismi yazıyordu.

Ayrıca benden önce Akbil basan çoğu kişinin ismini görürüm.

NEYSE HANİMLAR. İYİ NİYETLİ YAZİLAN TUM YORUMLAR İCİN TSK EDERİM. ABARTTİGİMİ HALA DÜŞÜNMÜYORUM.. İSMİMİ NERDEN OGRENMİS OLURSA OLSUN ADİMLA SESLEREK, BENİ UZUN ZAMANDR TANİYORMUS HİSSİNİ VEREREK BİRİNİN YAKLASMASİ ASLA NORMAL KABUL EDEMEM.. Kİ BUNU DAHA FAZLASİNİ BİLMESİ DE MUHTEMEL.. BOYLE KADİN CİNAYETLERİ, COCUK İSTİSMARLRİ VS KONULARİNDDA TUM KADİNLAR YORUMLARDA KESKE ONCEDEN ÖNLEM ALİNSAYDİ, KESKE FİKKATE ALİNSAYDİ DAHA ONCEKİ DAVRANİSLAR VS DİYE YORUM USTİNE YORUM YAZILİOR.. TİPKİ HER SEY İS İSTEN GEÇTİKTEN SONRA TUH BAH DİYEN BU TOPLUMUN COGU UYELERİ GİBİ.. AMA GORUYRZ Kİ BAZI SEYLERİ DE ONEMSEYİNCE DE BOYLE BAZİLARİNİ TENZİH EDEREK SOYLUORM DALGAVARİ YORUM BİLE YAPİLİOR BURADA..UNUTMAYİN # EMİNE BULUT VE NİCELERİ İCİN DE ONCESİNDE BULUNDUKLARİ DURUM ONEMSENMEDİGİ İCİN BU HALE GELDİLER.. DESTEK VEREN HERKESTEN ALLAH RAZİ.OLSUN. @ MUNE KONUMU KAPATİR MSN
Yazımda büyük harf kullanmak bağırmak anlamına geliyor, belki bilmiyorsunuz diyeceğim ama sadece bu yorumu böyle yazdığınızı göz önüne aşırsak gayet bilerek yazdığınız anlaşılıyor. Ben bundan rahatsız oldum, burda sizinle aynı düşünmediği için kimseye bağırma hakkınız yok, tıpkı adamın kafasına çantayı geçirme hakkınız olmadığı gibi.

Bir de aklınızda bulunsun şiddet, istismar olaylarının çok büyük kısmı(tamamına yakını neredeyse) yakın çevreden olur.

yahu adama bagirsaniz vursaniz adamin dellenip size saldirmayacagi ne malum. fotografini cekseniz size daha da kinlenmeyecegi ne malum. gayet makul bir tepki vermissiniz.
ic isleri bakanliginin bir mobil uygulamasi cikmis kadinlar icin ne kadar calisir bilemiyirum incelemek lazim.

İç işleri bakanlığının mobil uygulaması biraz zor çalışacak gibi. 'Adam bana yan baktı, adam geçmiş olsun dedi, adam beni izliyor izlenimi verdi :confused: ' diye ikidebir tuşlarsa kadınlar polisler gerçek problemlere nasıl müdahale edecek ki?
Sokak ortasında kalabalık bir yerde bir insan ismiyle seslenildiginde o kişiyi tanımıyorsa önce siz kimsiniz, beni nereden taniyorsunuz diye sorar. Konu sahibi hicbirini yapmadan röportajdaki kürtajcı dede gibi ararım 155 i moduna girmis.

Belki ortak bir tanıdıkları var, belki is yerinden birinin bir yakını bir sürü ihtimal var. Daha kim olduğunu sormadan sapık damgasi yapıştırılıyor.

Boyle olunca cidden pisliğe sapıklığa maruz kalanlara ulaşılması zorlaşacak belki.

Ben bu ülkede o sistemin doğru calisacagina inanmıyorum malesef umarım yanılırım.

Yorumunuzu okuyunca aklıma geldi, yıllar önce aklıma arkadaşımla bir avm ye gittik, yan masadan sandalye alacağız kadına sesimizi duyuramıyoruz, “hanımefendi sandalyeyi alabilir miyiz?” diyoruz ama fark etmiyor kadın. Birkaç tekrardan sonra arkadaşım “yeliz hanım(ismi atıyorum şu anda) sandalyeyi alabilir miyiz?” dedik, anınca şaşkınlıkla farketti bizi. Şaşkınlığı da ismini doğru söylememiz. Bu arada tabi ki araştırmadık, sapık filan da değiliz, kadının bu kadar şaşırmasına da biz şaşırdık çünkü kolyesinde ismi yazıyordu.

Ayrıca benden önce Akbil basan çoğu kişinin ismini görürüm.
Yalnız olmadığıma sevindim 😀

Kesinlikle paranoyaklik konusunda sonuna kadar haklisiniz. Bu konuda benim tek gördügüm anlamsiz paranoyalar. Adam sadece tanismak istemis yahu.. Laf atmamis, taciz etmemis, israr etmemis.. Evli oldugunu, evini, is adresini biliyor falan olusu tamamen konu sahibinin varsayimi. Nasil ki “yasadigim ülkenin gercekleri”ne ragmen yol soran, asansörde selam veren vs birine “polis cagiririm taaam miii?” diye tepki vermek abartili ve komikse tanismak isteyen birine bu tepkiyi vermek de ayni derecede abartili ve komik. Herkesin sizin standartlariniza göre “normal” olmasini bekleyemezsiniz. Dogru veye yanlis adam böyle tanismaya calismis reddedilince de gitmis. Bu kadar basit. Olayi amma dramatize ettiniz.

Adam iyi niyetli veya değil bunu bilemiyorum ama burada konu sahibine yapılan yorumların bazılarını şaşkınlıkla okudum, okuyorum. Beden dilide en az sözel dil kadar çok şey anlatır, konudaki adamın halini,tavrını, sesini bilmeden aa sizde amma paronayakmışsınız ne var adınızla seslenip diziniz nasıl oldu demişse şeklinde yorumlar yapılmasını ben garipsedim.
bir erkek karşı cinsle tanışmak için bu yöntemi tercih ediyorsa zaten normal değildir bunun benim normal anlayışım ile ilgisi yok, genel olarak bu böyle. Karşısındaki insan evli mi, rahatsız Olur mu, adıyla seslenirsem korkar mı diye hiç düşünememiş. Aynı gün içerisinde konu sahibini görüp, adını öğrenip onu takip ederek adıyla seslenip diziniz nasıl oldu diye tanışmaya çalışması bana fazlasıyla sapık potansiyeli verdi. Kaldı ki bu en iyi senaryo.
Tüm bunların dışında bu tür konuların şaka yapılamayacak kadar hassas olduğunu düşünüyorum.

Tedirgin olmakta çok haklısınız burası Turkiye o adamın takintili manyak bir ruh hastası olmadığı ve sizi kafaya takmadığı ne belli zaten adınızı falan da öğrenmiş üstelik takip etmiş sinsi sinsi 3 gun sonra tekrar takip etmeyecegı ne belli ben de konu sagibime tepki verenlere hayret ettim sanki Norveç'te yaşıyoruz da haberimiz yok

Son düzenleme:
Hanımlar mrb. Hala soktayim.. insan başına bu tarz şeyler gelicne bir baskasina verdiği tavsiyeleri uygulayamiyormus onu anladm.
Bugün iş çıkışı dolmuşa binip eve gdiyrdm. Dolmuştan drkta inince bı bujiteriye grdm.. hemen ihtiyacimi alıp saniyeler içinde çıktım. Ordan bir kaç adım atınca bir adam arkmdan seslenmeye başladı.. "x hanım . Mrb nasıl oldu ayağınız diye..(dizimde dizlik takiliydi) ismimle hitap edilince dönüp arkama baktm. Sonra baktm taniyamadm dedim..durakta, otobüste karşılaşmistik dedi.. sonra tanışalım mı demez mi bana pişkin pişkin.. o anın saskinligyla saçmalama istersen polisi arayayım o varken tanış dedim. Sonra yok TM deyip gözden kayboldu.. bende böyle gözlerim dolu dumzduz evime doğru yürüdüm.. eşimi aradm hemen.. o da kızdı niye bagirmadin yardım istemedin. Çantayı kafasına calmadin diye. Ya da bı foto falan cekeydin diye.. belki bu vermem gereken bir tepkiydi evet ama veremedm o an.. ki daha işten çıkarken #eminebulut haberini okuyup onun sarsintisini yaşıyordum.. korktum mu , çekindim mi bilmiorm.. ama şu an korkuyorum açıkçası . İsmine kdr öğrenmiş biri, kesin iş yerimi evimi de biliyordur.
Sizlerden başına benzer olaylar gelen varsa naasil tepkiler verdiniz öğrenmek istiorm. Bu benzeri durumlarda ne yapmalıyız TM olarak? Neden buraya yazdım bunu bilmiorm ama sanırım biraz destek, güç almak istyrm sizden.. şimdiden hepinize teşekkürler
asansöre bindiğimde bir çocukta benimle asansöre bindi biliyorum bizim apartmanda değil bana kaça çıkıyorsunuz dedi 4,siz dedim bende 3 dedi sadece 4 e bastı o esnada telefonumu mu ne istedi şuan hatırlamıyorum nasıl attım kendimi asansörden bilmiyorum,evde kımse yoktu birde yabancı bırı olması ayrı korkuttu

Niyeti kötü olmayabilir ama yaşadığımız ülkede kadınların bazı şeylere karşı paranoya geliştirmeleri hiç de abartılı bir durum değil. Medeni bir ülkede yaşamıyoruz, her gün bir sapık bir kadına musallat oluyor. Anlıyorum o yüzden sizi. Aynı şeyi yaşasam ben de şiddetle geri püskürtürdüm adamı. Ama ne yazık ki şuan yapabileceğiniz tek şey dışarıdayken etrafınıza daha fazla dikkat etmek. Çünkü aslında ortada bir suç yok.

Hanımlar mrb. Hala soktayim.. insan başına bu tarz şeyler gelicne bir baskasina verdiği tavsiyeleri uygulayamiyormus onu anladm.
Bugün iş çıkışı dolmuşa binip eve gdiyrdm. Dolmuştan drkta inince bı bujiteriye grdm.. hemen ihtiyacimi alıp saniyeler içinde çıktım. Ordan bir kaç adım atınca bir adam arkmdan seslenmeye başladı.. "x hanım . Mrb nasıl oldu ayağınız diye..(dizimde dizlik takiliydi) ismimle hitap edilince dönüp arkama baktm. Sonra baktm taniyamadm dedim..durakta, otobüste karşılaşmistik dedi.. sonra tanışalım mı demez mi bana pişkin pişkin.. o anın saskinligyla saçmalama istersen polisi arayayım o varken tanış dedim. Sonra yok TM deyip gözden kayboldu.. bende böyle gözlerim dolu dumzduz evime doğru yürüdüm.. eşimi aradm hemen.. o da kızdı niye bagirmadin yardım istemedin. Çantayı kafasına calmadin diye. Ya da bı foto falan cekeydin diye.. belki bu vermem gereken bir tepkiydi evet ama veremedm o an.. ki daha işten çıkarken #eminebulut haberini okuyup onun sarsintisini yaşıyordum.. korktum mu , çekindim mi bilmiorm.. ama şu an korkuyorum açıkçası . İsmine kdr öğrenmiş biri, kesin iş yerimi evimi de biliyordur.
Sizlerden başına benzer olaylar gelen varsa naasil tepkiler verdiniz öğrenmek istiorm. Bu benzeri durumlarda ne yapmalıyız TM olarak? Neden buraya yazdım bunu bilmiorm ama sanırım biraz destek, güç almak istyrm sizden.. şimdiden hepinize teşekkürler

Ben bu ülkenin çoğu erkeğinde sapıklık potansiyeli olduğunu düşünüyorum hatta biliyorum haftasonu sabah 6 da dışarı çıktım arkadaşlarımla buluşup kamp yapacaktık şehir dışında o yüzden erken çıktım evden daha adımımı attım bi araba geçti baktım ilerde köşede bekliyor durdum geri döndüm eve oda döndü kapımın önüne kadar geldi evde erkek kardeşim var adamı orda paralarım ama sesi duyup gelip adama bişey yapar diye kendimi tuttum benim kardeşim çok fenadır çünkü niye başı belaya girsin bi pislik için eve girdim bekledim 15 dakka pencereye çıktım hala orda ya nasıl sen ordan geçtin sabah sabah niye peşime takıldın ben sanki onun için dışarı çıkmışım o saatte ne hakla ya kimsin nesin hala sinirden deliriyorum ağzını burnunu dağıtmadım ya keşke yapsaydım bu ülkenin erkekleri pislik bence (istisnalar hariç)

Durakta ve otobüste karşılaştığınıza göre muhtemelen aynı yerden aynı otobüse biniyorsunuz belki de uzun süredir aynı vakitlerde bindiğiniz için dikkatini çekmiştir.Isminizi de eğer otobüste falan sosyal medyaya giriyorsanız ordan görmüş olabilir.Bence bir günlük olay değil sizden hoşlandı fırsatını bulunca konuşmak istedi.
Not:Sapık olduğunu düşünmüyorum.

Öncelikle üslubunuza dikkat edin. İlk mesajı okuyarak cevap verdim, okuyunca da daha önce konuşmuşsunuz gibi bir izlenim oluşuyor. Sonraki mesajlarda yaptığınız açıklamalar beni bağlamıyor. Görelim istiyorsanız ilk mesajı editleme seçeneği her zaman açık.

Ben de metrobüsten inerken adamın biri peşime takıldı. Saçınızı ağzıma sokmasaydınız keşke diye laf attı. Kusura bakmayın çok sıkışık ve sıcaktı fark etmeden size doğru savurmuşum dedim geçtim. Aynı yolda yürüyormuşuz yol boyu sohbet ettik biraz, sonra numaramı istedi vermedim ısrar da etmedi. Bana göre bu adam sapık değil, sosyallikle laubaliği karıştırmış biridir o kadar. İlk mesajınızla bu olay arasında da fark görmedim. Ona göre de fikrimi söyledim. Bana andaval muamelesi yapacağınıza derdinizi düzgün anlatmayı öğrenin.
:) nedense sizin dışınızda kimse konumu okuyunca şahıs ile daha önce muhabbet ettiğim durumunu çıkarmamış. tşkler yorum için

hanımlar tanısalım dıye bırının yaklasması tabıkı sapıklık degıl ama burda konu farklı adam konu sahıbını arastırmıs ısmını evını ogrenmıs sankı muhabbetlerı varmıs gıbı etrafa şov yaparak x hanım bakarmısınız dıye arkasından seslenmıs sankı muhabbetlerı var gıbı kafadan kontak adam yanı

konu sahıbı tabıkı haklı
ayy sonundaaa. tm takıldığım noktayı anlayan biri çıktı. allah razı olsun

Drama açlığı çektiğiniz bir dönem galiba?
Adamın ilgisini çekmişsinizdir, etraftan sorup adınızı öğrenmiştir, bijuteride kredi kartından görmüştür, otobüste vs elinde adının yazdığı birşeyden adını görmüştür, belki isimli kolye takıyorsundur. Ne olmuş yani? Medenice gelip tanışmak istemiş, ısrar etmemiş. Büyütmeyin bence kafanızda.
:) ah ah tek tek tezlerinizi mi çürüteyim yani. kolye takmam. sosyal medya kullanmıyorum. bujiteride nakit para kullandım. vs vs.. bu söylediklerinizi düşünemyck kdr geri değilim mrk etmeyin. bulunduğu konmda başarılı bir iş insanıyım elhamdülillah.. tşkler yorum için

Bu işler başa geldiğinde öyle pek de soğukkanlı olunamıyor.
Doğum yapalı beş gün olmuştu eşimle kontrole gidiyorduk. Ben otopark çıkışında eşimi bekliyordum arabayı park ediyordu eşim.
Oldukça dağınık görünümlü biri, yanında genç bir çocukla önümden geçerken kafasını nerdeyse 1 karış mesafe kalacak kadar yüzüme uzatıp ‘ çişim geldi acaba nereye yapsam buraya yapsam mı ‘ dedi. Ben de o anki cevvallikle eşim geliyor içerden şimdi sana göstersin nereye yapacağını dedim.
Adam birden bağırmaya başladı, söyleyip geçmişti döndü üzerime yürüdü, yanındaki genç tuttu. İlerden eşimi gördüm ama korktum kavga çıkacak diye, yeni sezaryen olmuştum dikişlerim çok kötü durumdaydı bir şey olursa diye aklım çıktı. Çocuğa al götür dedim adamdan defalarca özür diledim düşünün halimi, avm yanıydı güvenlik vardı kimse dönüp bakmadı. Çocuk çeke sündüre adamı götürdü eşim o ara geldi, bir şey mi var falan dedi bir yanlış anlaşılma oldu diye olayı çok daha basit anlattım.
Normalde biri bana anlatsa nasıl olay çıkarmazsın nasıl alttan alırsın diye çemkirirdim ama sağlığım hiç iyi değildi ve çok korkmuştum.
Sonra tabi gururuma yediremedim yaptığımı günlerce üzüldüm ama belki üsteleseydim çok kötü şeyler olacaktı.
Sizin korkmanızı da çok normal buldum artık can güvenliğimiz yok malesef bu ülkede.
çok geçmiş olsun... bakınız diğer tüm arkadaşlara da söylediğim gibi bu gelip normal şekilde tanışmak istemiyorum olayı değil. adımı ögrenmiş sağlık durumumu konuşaxcak kdr takip etmiş biri. ki evli olduğumu da bildiğini düşünüyorum açıkçası. bu yüzden tedirgin olmuştum. tşkler yorumunz için

Şahsen ben alyansa bakmam. Çünkü bekarlen de aksesuar olarak takardim yine takıyorum. Ve herkesi kendimle aynıymış gibi düşünüyorum. birisinin ismini öğrenmek çok zor değil. Daha önce aynı markette bir yerde bulunmuş olabilirsiniz yanınızda size isminizle hitap eden biri vardır ve duymuştur. Bb u kadar paranoya ve tepki bana fazla geldi. Arada bana da denk geliyor tanışmak isteyen vs olabiliyor, kisaca evliyim diyorum olay bitiyor. Karşıdaki insan üstünüze atlamamis, ısrar etmemiş orayı terk etmiş. İnsanlık hali
yaa bakınız birisinin dışarda bana ismimle hitap etmesi %0 ihtimal .. en fazla eşim olur yanımda o da sıfat kullanır isim değil.. ayrıca sapsarı renkte altın alyans ve tektaşı bekar birinin takması da saçm a olurdu heralde

Konu sahibi bence bu aralar çok dikkat edin.paronayak olmak ölü olmaktan iyidir!
Kesinlikle paronayak olmak hayat kurtarır, sizi eleştirenleri gerçekten anlamadım, dalga bile geçmişler. Oysa bence çok ciddi bir konu. Adamın ses tonu, görünüşü, bakışı, yaklaşımı sizde tehlikeli biri olduğu izlenimi uyandırmış bence. Ki bence kadınlar hissediyorlar zaten niyeti. Bunun ayrımını en iyi siz yapabilirsiniz, o yüzden kendinizi dinleyin. ama dilerim sadece sizin paronayınızdır.
çok tsş ederim canım. allah razı olsun iyi niyetli yaklaşımından dolayı.. evet bunca kötü olaylar yaşanırken bu şekilde bir yaklaşımı normal bulamam ben..insallah söylenilenler gibi sadece bir tanışma isteğiydi reddedilince vazgeçnmiştir.. böyle olmasını benm kadr k,mse isteyemez zaten. ama ne demişler "tedbir bizden , tevekkül allahtan."

Kesinlikle paranoyaklik konusunda sonuna kadar haklisiniz. Bu konuda benim tek gördügüm anlamsiz paranoyalar. Adam sadece tanismak istemis yahu.. Laf atmamis, taciz etmemis, israr etmemis.. Evli oldugunu, evini, is adresini biliyor falan olusu tamamen konu sahibinin varsayimi. Nasil ki “yasadigim ülkenin gercekleri”ne ragmen yol soran, asansörde selam veren vs birine “polis cagiririm taaam miii?” diye tepki vermek abartili ve komikse tanismak isteyen birine bu tepkiyi vermek de ayni derecede abartili ve komik. Herkesin sizin standartlariniza göre “normal” olmasini bekleyemezsiniz. Dogru veye yanlis adam böyle tanismaya calismis reddedilince de gitmis. Bu kadar basit. Olayi amma dramatize ettiniz.
sizin düşünnceniz.. bir gün size de isminizle ve durunmuzla yorum yapacak kdr araştırmış birisi karşınıza çıktığında medenice karşılayabilirsinz. ancak ben doğru bulmuyorum. bu da benim düşüncem

Yaşadığınız tedirgin edici bir durum ve hoş değil evet ama ısrarla kabul etmiyorsunuz bu sapıklık değil. Başlık sapık problemi ama ortada bir sapıklık yok. Veremediğinize üzüldüğünüz tepkiler çok abartılı kafasına çantayla vurmak, resim çekmek, polisi çağırmak falan hepsi neden adam tanışmak istedi ve isminizi biliyor diye mi? Eğer sizi takip etseydi belli bir süre, sözsel veya fiziksel tacizde bulunsaydı anlayabilirdim bu tepkinizi ama ortada yapılan bir şey yok. Polisi çağırıp ne demeyi planlıyorsunuz adımı biliyor benimle tanışmak istedi tutuklayın mı diyeceksiniz? Akbil basarken görmüş olabilir veya daha önce biri size isminizle hitap etmiştir birine sormuştur vs her gün aynı yerden binip işe gittiğinize göre sizi her gün gören birinin adınızı öğrenmesi zor değil. Açıkça sorsaydınız adımı nerden biliyorsunuz diye bunu sorunca adam aaa kadın bana cevap veriyor olur bu iş mi diyecekti? Alyansı görmemiş olabilir söyleseydiniz keşke evliyim diye eğer bir daha karşınıza çıkarsa o zaman derim ki adam ısrarcı laftan anlamıyor ortada bir problem var ama sizin daha ilk dakikada sapık var diye konu açmanız çok abartılı, muhtemelen adam bir daha karşınıza çıkmaz bile. Şu anlattıklarınızda sapıklık yok.

Yazımda büyük harf kullanmak bağırmak anlamına geliyor, belki bilmiyorsunuz diyeceğim ama sadece bu yorumu böyle yazdığınızı göz önüne aşırsak gayet bilerek yazdığınız anlaşılıyor. Ben bundan rahatsız oldum, burda sizinle aynı düşünmediği için kimseye bağırma hakkınız yok, tıpkı adamın kafasına çantayı geçirme hakkınız olmadığı gibi.

Bir de aklınızda bulunsun şiddet, istismar olaylarının çok büyük kısmı(tamamına yakını neredeyse) yakın çevreden olur.
pardon da nerede yazıyor bu kural? büyük harf yazmak bağırmak anlamına gelir diye? maksadım herkes her yorumu okumuyor. büyük harfle yazıp herkesin okuması idi. çünkü konu kapatılmasını istedmim. herkes görsün ki kimse yorm yapmasın idi amacım..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X