Saplantılar, paranoyaklıklar

cobanyildizi_esra

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Haziran 2010
262
2
96
Tokat
Kızlar merhaba. Artık beni tanıyosunuzdur diye düşünüyorum cünkü o kadar cok konu acıyorum ki bagımlılık yaptı artık :)
Arkadaslar benim yeni bi ilişkim var seviyorum ve de seviliyorum. Fakat beynimi kemiren olumsuz düşüncelerden ne yaparsam yapayım arınamıyorum. Beynimde sürekli bu sevgilimden er yada gec bir gün ayrılacagım ve eski sevgilimle ilerde evleneceğim. bu düşünce öyle bir yerleşmiş ki inanın ilişkimden de bir tat alamamaya basladım. ben yıllar önce ilk kez gittiğim bir evde yastıgımın altına anahtar koymuştum rüyamda da ayrı olmamıza ragmen o bahsettiğim eski sevgilimi görmüştüm. (bilmeyenler için böyle bi şey oldugunda o rüyada görülen kişi evleneceginiz kişidir) bunu yapanlar ve dogru cıkanlar var. fakat ben cok korkuyorum ve cok mutsuzum bu düşünceden nasıl kurtulabilirimm lütfen yardıııım

Genel düşünme ve yaşam tarzın buysa, buraya ne yazılırsa yazılsın fayda etmeyecektir...
Böyle durumlarda uzman yardımı alıp, düşünce ve yaşama biçimini değiştirmeyi öneriyorum ben...
Negatif düşünce ve yaşam çok zordur çünkü..Hem insanı, hem karşısındakini yorar..

Ya ben bu aralar depresyondayım.. normalde negatif bi insan değilimdir.. buna baglı olabilir mi.

Bu tür hurafelere bel bağlamamaktan başlayabilirsin. Eski sevgilini takıntı haline getirmişsin, yeni sevgiline alternatif olarak yerleştirme kafanda eski sevgilini.

Ne yapabilirim ne yapmalıyım cidden ben cok sıkıldım artıkk aglamak istiyorum aklıma geldikce

Eski sevgilini anma, düşünme, sadece yeni sevgiline odaklan. Ha bir de mümkünse yeni sevgilinle yakın gelecek/uzak gelecek planlarınız olsun hep. Bol bol bunları konuşun. Öyle öyle aklına bile gelmez zaten.

Son düzenleme:
Aklına geldikçe dikkatini farklı şeylere yönlendirmeye çalışabilirsin.
Yani eski sevgilinle bi gelecek düşünüp istemiyorsan tabi.
Çünkü şu an erkek arkadaşınla ilişkini olumsuz etkilersin böyle yaparak.

şayet eski sevgilinle bişeyler olur isterim düşüncesi varsa da şu anki sevgilinden ayrıl :S

Son düzenleme:
Eski sevgilini anma, düşünme, sadece yeni sevgiline odaklan. Ha bir de mümkünse yeni sevgilinle yakın gelecek/uzak gelecek planlarınız olsun hep. Bol bol bunları konuşun. Öyle öyle aklına bile gelmez zaten.

sürekli yapıyoruz onu zaten hep planlarımız hedeflerimiz hayallerimiz var . eski sevgilimi hiç sevmiyorum coktan unuttum ama işte garip bi şey bu ya. mesela hüzünlü şarkılar dinlerken sevgilimden ayrılmısımda üzülüyormusum gibi filan hissediyorum sanki gelecekteki ayrılıgımıza simdiden üzülüyor gibi :S garip bir insan oldum ya

Öncelikle rüyalara inanmayin!

Gün boyu nelerle ugrastiysaniz, neleri düsündüyseniz, fark ettiyseniz vs onlari rüyalarinda karmasik bir sekilde hikaye gibi vs görürsünüz, bu beyinin kendini rahatlatma gibi bir olaymis.

Ve eski sevgilinizide bosverin, o olay bitmis gitmis.

Gecmisinizde kalan hicbir insana kafa takmayin, sayet gecmisinizde kalmalarinin bir sebebi var!

Son düzenleme:

aman yokk eski sevgilimi istemiyorum ben. suan sevgilimi cok seviyorum ama tuhaf bi şekilde eski olan aklımdan cıkmıyorr bu şekilde

bi kaç ay öncesinde böyle bir şey yoktu son 1 aydır falan var. inanılmaz sekilde rahatsız ediyor beni

O biraz kaybetme korkusundan ileri gelen bir şey. Yeni sevgilini kaybetmekten korkuyorsun sanırım. Daha önceki sevgilin güvenini vs. mi sarsmıştı?

O biraz kaybetme korkusundan ileri gelen bir şey. Yeni sevgilini kaybetmekten korkuyorsun sanırım. Daha önceki sevgilin güvenini vs. mi sarsmıştı?

daha önceki sevgilim dünyanın en sadık en güvenilir insanıydı beni cok cok cok sevdi hiç sadakat güven sorunum olmadı. ama ben ona cok acılar cektirdim. simdiki sevgilimi gercekten cok seviyorum kaybetmektende korkuyorum dediğiniz gibi

Daha önceki sevgilin son derece güven verici biriyse ve şimdiki sevgilinde onun bazı özellikleri yoksa mukayeseye giriyor olabilirsin istemsizce. Ne bileyim belki diğerinin karakter özellikleri daha iyiydi, şimdikinin ise birkaç eksiği vardır ve sende kaybetme korkusunu tetikliyordur. Varsayım bunlar tabii :)

evet evet tam üstüne bastınız gercekten öyle. bunların hepsi birer kuruntu dimi gercek olma ihtimali yok diyin bana

evet evet tam üstüne bastınız gercekten öyle. bunların hepsi birer kuruntu dimi gercek olma ihtimali yok diyin bana

Aslında ilginç çünkü insan sevdiğini idealize eder, rol model haline getirir :) Sen ise eski sevgilini o hale getirmişsin. Şimdiki sevgilini sevmene rağmen eskisinde olan bazı özellikler kendisinde olmadığı için bunu bir eksiklik olarak nitelendiriyorsun. Yani eskisini yenisinde arıyorsun, bunu yapma :) Her insanın ayrı karakteristik özellikleri, ayrı sevilesi yanları vardır. Aynı hataya ben de düşmüştüm, oradan biliyorum

içimi okuyorsunuz gercekten.. zaman ihtiyacım var sanırım bunu aşmam için çünkü 4 yıllık mükemmel bir ilişkiden cıktım hiç üzülmeden yıpranmadan.. şimdide onun alıskanlıgı yüzünden belki de böyle düşünüyorumdur ? öyle midir ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…