Sarardım,soldum!!

korkmakalbim

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
22 Ocak 2012
986
2
0
Çankırı
Merhabalar,benim derdim kendimle ilgili....

Kansızlık problemim var ilaç kullandım bir süre...Yüzüm soldu resmen..Buğday tenliyim aslında ama çok solgun tuhaf bir rengim var..

Ne bileyim dışarıda kimseyi göremiyorum kendim gibi,herkesin yüzü parlak,canlı...

kan testi yaptırmıştım sadece kansızlık çıktı...ilaç kullandım.
:18:
arada pekmez alıyorum ama olmuyor...

göz altlarım mor,dr a söyledim."Yapın öyle,yapacak birşey yok" dedi...

İmkanları kısıtlı bir şehirdeyim ve dışarı çıkamıyorum....

Kapatıcı aldım,sürdüğümde bembeyaz oluyorum ama nereye kadar!

Hem göz altlarımda iki çizgi var,çökük ve torbalı..Daha da zararlı olur diye korkuyorum...

Kilom yerinde ne eksik,ne fazlayım...

Ama yüzden almayı isterim biraz....

Ayrıca yemek yiyemiyorum pek..İştahım da yok...

Ayrıca kolumu kaldıracak halim yok,herşeye üşeniyorum...

Önceden evde yerimde duramazdım, elimde bez kova ya da devamlı pastalar börekler yapardım.Ama artık akşama kadar elimde

telefon

netteyim...:26:

Tavsiyelerinize ihtiyacım var..Özellikle yüzüm hususunda....

Pekmez, keciboynuzu pekmezi, siyah kuru üzüm, üzüm mesrubati, mevsiminde domates ve hurma..
Bunlar kansizliga birebir, ama sürekli olarak tüketmen gerekiyor ve enerji verecek kuruyemisler tüketmelisin.
Dogal bali da eksik etme, beslenmenle alakali diye düsünüyorum..
Yüz rengin icinse, dogal havuc yagisi var ondan kullanabilirsin.
Birde eczaneden multivitamin almani öneririm..

merhaba canım geçmiş olsun

bende aynı dertten muzdaribim bende buğday tenliyim gözlerim altı morarmış vaziyette bende ki kansızlık 2.gebeliğimden sonra kızımı kaybettikden sonra daha çok arttı kendimi yorgun bitkin hissediyorum. B12 vitamini kan ilacı kullanıyorum. Elim kolum kalkmıyor canım hiç iş yapmak istemiyor dışarı çıkıp yürümek istiyorum. O bile gözümde büyüyor. Sanırım vitamin ilaçları ile yaşamayı öğrenmemiz lazım b12 vitamin eksiliği depresyon,kalp çarpıntısı, yorgunluk, halsizlik gibi etkenleri ortaya çıkarıyor 1 yıldır b12 vitamini kullanıyorum. Süt,yoğurt,peynir gibi ürünleri bol tüketmeme rağmen yükselmedi gitti

kanin b12 ye bagli mi yoksa demire bagli mi düsük yoksa ikiside mi düsük
tavuk cigeri yükseltiyor,incir kürü yapmistim ablamdada oluyor arada cok kötü
ilac mi iciyorsun yoksa kan ignesimi oluyorsun...

kanin b12 ye bagli mi yoksa demire bagli mi düsük yoksa ikiside mi düsük
tavuk cigeri yükseltiyor,incir kürü yapmistim ablamdada oluyor arada cok kötü
ilac mi iciyorsun yoksa kan ignesimi oluyorsun...

canım banamı yazdın yoksam konu sahibi arkadaşımı yazdın :)

İlginize teşekkür ederim....

üzüm pekmez gibi yiyeceklerri annem aldı ama onu bile yemeye üşeniyorum

ilaç olarak turuncu kapsül bir ilaç kullandım sanırım demir eksikliğine bağlı..ilacı dermatolog vermişti,saç dökülmemden kaynaklı...

yazın da B 12 kullanmıştım,içim daralıp kalbim sıkışıyordu,hiç mutlu olamıyordum.O ilaçla biraz geçti...

dedim ya aslında içmeliyim dr a tekrar görünmeliyim ama buna bile üşeniyorum...

havuç yağını kullanacağım teşekür ederim cnm...

haftada 1 kez, 1 bardak süte-1 çay kaşığı mayayı karıştır iç canım. maya b vitamini deposudur ayrıca cildini içten besler

yine hafftada 1 kez süt-maya karışımını gözaltların dahil tüm yüzüne sür,cildi gerer, besler. 15 dk beklet

saç dökülmen içinde 500 ml suya, 1 avuç karanfil at kaynat ve bunu 1 gece beklet. ertesi gün süz

haftada en fazla 4 gün saç diplerne sür ve durulama.göreceksin saç dökülmen duracak

ben bunların hepsini yaptım inan bana çok işe yaradı

kaç yaşındasın canım, cilt tipin ne? ona göre kozmetk tavsiye edeceğm

23 e yeni girdim karma bir cildim var.Hala sivilce ve izlerim var

çok teşekkür ettim canımm

canım aynı sorun ben de de vardı .ben ekstradan hem usuyor hem tıtrıyordum.
bende kansızlık b12 eksıklıgı demır eksıklıgı cıkmıstı .
sonra doktor b12 vıtamın kapsullerı ve b12 ıgnelerı ,ek olarak kan verdı sısede kırmızı kan.
o kandan sana verdımı bılmıyorum ama o cok kotu ıstah acıyor .habıre yeme ıhtıyacı hıssedıyorsun .
bırde kırmızı et balık ve peynır yogurt sut urunlerını sık sık tuket .

canim sende tavuk cigeri ye iyi geliyormus ablam yemedi,o kirmizi et yemediginden olmustu hatta bi defasinda deposu tamamen bosalmis
cok kötü yatmisti hep hic kalkamiyordu yorgunluk,birde kemiklerinden sizlama oluyordu...
ya ben incir kürü duymusutm yapmistim ona,7 tane inciri kuru inciri kaynamis suya atiyosun 7 dk haslaniyor sonra
onun suyunu iciyordu 21 gün boyunca sonra bir hafta yada 15 orayi hatirlamayadim yine yapiyordu...
.ablamndada b12 eksikligi vardi ama igne oluyordu

bunu ben de mutlaka yapacagım .faydalı bılgıler gercekten tesekkurler

ama maya kılo yapmaz mı ? kafama takıldı sımdı :26:

canım ben dahiliyeye gitmedim dermatolog da sadece kapsül bir ilaç verdi..

kırmızı kan dediğin küçük şişede pekmezimsi bir tadı olan ilaçsa küçükken içmiştim ondan....

önerilerini dikkate alıcam canım

Bir nevi hematolog olarak kansızlıga biz bakıyoruz
Hangi şehirdeyse o yerin üniversite hastanesinin hematoloji bölümüne gitmen lazım.
Bu durum hematoloji bakıyor
kansızlık ciddi bir hastalıktır
zamanında tedavi edilmezse daha ağır sonuçlar doğurabilir

23 e yeni girdim karma bir cildim var.Hala sivilce ve izlerim var

çok teşekkür ettim canımm

elma sirkesiyle cildini silebilirsn canım

nivea, neutrogena nın cilt temizleme serilerinden alabilirsn. loreal pure zone kullAndım bi ara fena değildi

madensuyu iç ve bunla cildini sil

neutrogena göz kremi göz altı morluklarına iyi geliyor. ben kullanıyorum memnunum

nivea aqua sensatıons gündüz kremide cildini canlandırır

daha uygun bi şey ararsan avon solutıons serisine bakabilirsn. ben bi ara avon perfect tone gece kremini kullandım lekeleri hafifletti. aman bunun gündüz kremini alma
berbat çünkü

ayrıca gözaltı kapaıcısı yüzde kaba duruyor. sen en iyisi köpük fondöten al. maybelline kullanıyorum azcık pahalı ama çok hafif

avonunda köpük fondoteni var.onu da kullandım

piyasada denemediiğim ürün kalmadı desem yeri yazmadıklarım daha çok emin ol güzel olmak zor

haaa bi de karma cilde peeling yapmadan olmaz. Türk kahvesinin telvesi müthiş bi şey

flormar ve dıaderminin peelingleride var bende

devamlı oynuyor bendeki...

küçükken vardı

sonra geçti

yazın ölçtürdüm yoktu

bir ay önce falan yine çıktı

kreatinin 0.58

neu 2.08

bu yazın yaptığım tahlilden bir sonuç mesela...

çok uç noktalarda değil normal değerle karşılaştırıldığında

ama devamlı oynuyor böyle...

üniversite hastanesi yok burda,açıkçası şehir dışına da gitmek ben istemiyorum çok uğraştırıyorlar

ve ben hastanede bayılan bir insanım...

canım para mühim değil de her markayı bulamıyorum burada...ben de sebamed in gündüz kremini aldım,özellikle baktım yağlı ciltler için olanını aldım

güneş kremim var o da nemlendiricili solante diye bir marka..dr tavsiye etti onu da çok iyi...

peeling olarak garnier'in 3'Ü bir arada peelingini aldım daha yeni...

arada kil ve mısır unu maskesi yapıyorum

yüzüm soyuldu bu arada ya mevsimsel ya da tiretin kullandım o yüzden...

morluk için olan tavsiyeni deneyeceğim cidden canımı sıkıyor morluklar

yüzümün her bölgesinin aynı olmasını istiyorum ama nerdee....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…