Sarışınlarla ilgili en büyük efsane çöktü!

okypete

Nirvana
Kayıtlı Üye
28 Mart 2008
84.870
40.691
698
[FONT=pt_sansregular]Marilyn Monroe akıllıymış!

Birce BORA / LONDRA
2 Haziran 2014
[/FONT]

[FONT=pt_sansregular]
+

ABD’deki Stanford Üniversitesi bilim insanları sarı saç geninin başka bir karakter veya zeka belirleyici özellik taşımadığını açıkladı

ABD'li Stanford Üniversitesi bilim insanları sarışınların daha aptal olduğu yönündeki inancın bir kültürel mitten ibaret olduğunu kanıtladı. Böylece sarışınlarla ilgili en büyük efsane de çökmüş oldu. Yıllarca "aptal sarışın" rolüyle ünlenen Mariyln Monroe'nun da canlandırdığı tipin doğru olmadığı anlaşılmış oldu.

DNA’nın tek harfini değiştirip esmer bir insanı sarışın yapabileceklerini keşfeden araştırmacılar, sarı saç geninin gözlerin mavi ya da yeşil olmasını sağlayan genle bir bağ taşımadığını da tespit etti.

[FONT=pt_sansbold !important]ETKİLEMİYOR
[/FONT]Araştırma ekibinin başında bulunan Profesör David Kingsley sadece ilgili geni değiştirerek siyah tüylü bir farenin kürkünün renginin açık kahverengiye dönüştürdüklerini de belirtti. Kingsley, benzer bir işlemin esmer bir insanı sarışın yapmak için de kullanılabileceğini söyledi.

Uzmanlar Nature Genetics dergisinde yayınlanan araştırmada, DNA’ya yapılan küçük dokunuşların yetişkin insaların dış görünümünü önemli oranda değiştirebileceğini ispatladığını belirtti.

[/FONT]

http://www.hurriyet.com.tr/avrupa/26534677.asp

e heralde,saç renginin zekayla ilişkisi mi olurmuş? Zaten bizim ülkemizde de kaç tane gerçek sarışın var ki

sarı saç olupta gözler illaki mavi ya da yeşil renk olacak diye bir şey yoktu zaten. genelde böyle olabilir. Ama sarışın olup kahverengi gözlüde baya var yani..Hatta rusyada simsiyah saçlı olup mavi gözlüde çok gördüm birde rus üstelik

Ayy açık tenliyim ama süt beyaz olmayı çok isterdim..keşke bana da yapsalar

Tanıyıp bildigim dogustan sarısınların hepsi sinsi insanlardı...Ne kadar akıllı oldukları tartısılır, ama aptal olmadıkları, insanları parmaklarında oynattıkları aşikar. Bir tane bile istisna görmedim simdilik.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…