Sarj aletime ne oldu?

Salon Kadini

Nirvana
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
2 Temmuz 2023
11.681
34.698
528
Umarim bu sayfa arasira da olsa birilerinin dikkatini cekiyordur.

1 ay kadar once samsung telefonumun sarj aletini baska bir samsung telefona veri yuklemek icin kullandim.

Sarj kablomun iki basida type c

Neyse o gun bugundur sarj aletim stabil çalışmiyor.

Her seferinde baska bir telefona takip kabloyu "sarj icin kullanmak istiyorum" seçeneğini isaretlemem gerekiyor, bunu yapmazsam asla telefonumu sarj etmiyor ama baska telefonlari piti piti sarj ediyor Allahsiz.
Hayir bazen bu islemi yapsamda sarj etmiyor.

Bu soruna bir caresi olan var mi?

Tekanolociden anlarim ama bu konuda resmen caresiz kaldim, cozemiyorum.

Canım ya, insanı çileden çıkarıyor bu şeyler resmen anlıyorum seni. Şimdi bak, senin anlattığına göre kablonun kendisi muhtemelen bir şekilde veri moduna takılı kalmış gibi duruyor. Yani telefon, onu şarj aleti olarak değil de sanki hep başka bir cihazla bağlantı kurmaya çalışan bir kablo gibi görüyor.
Böyle durumlarda bazen farklı bir adaptörle denemek işe yarayabiliyor. Yani senin kendi adaptörünü değil de başka bir Samsung adaptörüyle kablonu kullanmayı dene. Bir de telefonunda USB hata ayıklama (USB Debugging) açıksa onu kapatmayı deneyebilirsin, bazen o da böyle tuhaf sorunlara yol açabiliyor.
En kötü senaryoda da kablonun içinde bir yerde temas sorunu oluşmuş olabilir. O zaman da maalesef yeni bir kablo bakman gerekecek gibi görünüyor. Umarım çözülür canım, haklısın çok sinir bozucu bir durum gerçekten :/

Canım ya, insanı çileden çıkarıyor bu şeyler resmen anlıyorum seni. Şimdi bak, senin anlattığına göre kablonun kendisi muhtemelen bir şekilde veri moduna takılı kalmış gibi duruyor. Yani telefon, onu şarj aleti olarak değil de sanki hep başka bir cihazla bağlantı kurmaya çalışan bir kablo gibi görüyor.
Böyle durumlarda bazen farklı bir adaptörle denemek işe yarayabiliyor. Yani senin kendi adaptörünü değil de başka bir Samsung adaptörüyle kablonu kullanmayı dene. Bir de telefonunda USB hata ayıklama (USB Debugging) açıksa onu kapatmayı deneyebilirsin, bazen o da böyle tuhaf sorunlara yol açabiliyor.
En kötü senaryoda da kablonun içinde bir yerde temas sorunu oluşmuş olabilir. O zaman da maalesef yeni bir kablo bakman gerekecek gibi görünüyor. Umarım çözülür canım, haklısın çok sinir bozucu bir durum gerçekten :/
Baska adaptorle ayni kabloyu deneyemiyorum cunku kablonun iki basida type c ve elde baska bu model sarj basligi yok.

Su usb debugging nasıl bulacagim?

Back
X