Şartsız şurtsuz kredi!

Iyide bize niye sinirleniyorsun sana doğru bilgiyi veriyoruz yukarıda bir arkadaş demiş 2.5 binlirayı her banka verir diye ama sigortan olmadan ve maaş bodrosu olmadan 1 binlira bile vermiyorlar,ayrıca işe girsen bile yine kredi çekemezsiniz 6 ay sigortalı olmak gerek sadece bazı bankaların durumuna göre 3 ayda olabiliyor ama azami bekleme süresi 6 aydır o 6 ay içinde de sigortan işveren tarafından düzenli yatacak.
Ben size sinirlenmedim üzerinize alınmayın o kadar zor durumdayım ki ailem kılını kıpırdatmıyor benim için şu an sinirden patlamak üzereyim

Gerçekten sigortasız çalışmadan ya iki üç bin lirada mı alamıyoruz bankadan??

Neye güvenip verecekler parayı?
Gidin konuşun tabi de ipotek ettirilebilecek üstünüze bir taşınmaz vs. yoksa o iş zor.
Öğrenciliğiniz devam etseydi eğitim kredisi gibi bir şey oluyordu bazı bankalarda mesela düşük faizli.
Aileniz bu konuda bir şey yapmıyorsa, size güveni olan bir akrabadan siz isteyemez misiniz parayı borç olarak, tanımadığınız insanlara sizi iyice batağa sürükleyecek faiz ödemekten iyidir.

Biz şu an ailecek kredi borç içinde yüzüyoruz.Annem sinirden ağlıyor hergün.Babam girdiği borçlar yüzünden (bizim olmayan borçlar) ödeyemiyor.Kardeşimi zar zor okutuyoruz başka şehirde.Yani babamın kefilliği bile geçmiyor artık bankalarda borçlar nedeniyle.Maaşdan kesiliyor her ay.İsteyebileceğim kişiler var ama onlardan zamanında istemiştik tekrar açıkcası istemeye yüzümüz kalmadı gibi birşey.İnsan utanıyor.

Isteyebileceginiz kisiler varmis. Tekrar isteyin. Bir sansinizi deneyin. Bu borclar icinde bir de krediye bulasmayin. Akrabalarinizdan isteyin..

Keşke krediye bulasmak zorunda kalmasan ama anlıyorum seni.. başka çare yoksa yapıcak bişey de yok. Bi arkadaşım bi bankadan hangisi bilmiyorum 10 dakika da kredi kartı alinabildigini söylemişti. Nasıl oluyor bilmiyorum ordan alıp kredi kartını nakit çekmiş. Yani illa kredi değilde kredi kartı çıkartıp nakit te cekebilirsin. Okulla gorusebilirsin bide taksit vs yapabilirler. Iyi birilerine denk gelirsen idare ediyolar aslında bi süre.

Gerçekten sigortasız çalışmadan ya iki üç bin lirada mı alamıyoruz bankadan??
Hayır alamıyorsunuz,SSK ve maaş bodrosu gerek,SSK da 6 ay olacak bazı bankalar 3 ayda da tutabiliyor ama çoğunlukla 6 ay.

Bransinizi bilmiyorum ama dershaneler formasyonsuzda calistiriyor oralara basvurun kredi alamayabilirsiniz calismadiginiz icin ama yakin bir tanidiginiz varsa calisan o cekebilir sizde calisip ona odersiniz. 2.5 milyar az para diye dusunuyor insan ama bazen oyle cok lazim oluyor ama bulunamiyor :(

O kadar iyi anliyorum ki sizi.. 2.500 lira olmayan biri icin cok para. Kredi cekemezsiniz. Tek careniz utana sikila borc istemek..

İyi de bankalar artık telefon için bile kredi veriyor. Kredi kartına taksitle telefon alma olayı bittiğinden beri, telefon almak isteyen kişiler kredi kullanarak alıyorlar. Ve etrafımda çoğu kişi yaptı bunu. Hemde ne borçları varken.

BDDK yasakladı, bende biliyorum, öyle sigortasız çalışana, yada şartları sağlamayana vermiyorlar ama bir şekilde kılıfına uyduruyorlar.

Bence sen ya babandan iste o çeksin, ya da bir işe gir geçici olarak, ilk maaş bordronu götür. Ben part time çalışırken, bana bile vereceklerdi nerdeyse düşük miktarda kredi.

Back
X