Şaşırdım kaldım

-Gzmlkz-

❤İşimiz Allah'a Kalmışsa Olmuş Bil..❤
Kayıtlı Üye
22 Kasım 2017
1.063
864
73
Mrb arkadaşlar ben 5 senedir eşimin ailesiyle yaşıyorum hergün kavga gürültü eşim en son dün babasına dedi bu böyle olmuyo biz çıkıyoruz. Buraya kadar iyi güzel ama kenarda hiç birikmişimiz yok çıkıp gitmeyi çok istiyorum kaynanam çok üstüme geliyor eşimin bacağında sorun olduğu için 3 aylık engelli maaşı alıyordu şimdi aylık oldu ayda 500 alıyo ayrıyetten çalışıyo ama sigorta yaptırırsa maaşını keserler diye yaptıramıyo maaşı 2000 bin. Kredi çekmek istese çekemiyor yakınlarımıza söylüyoruz en azından 30bin siz çekin ödemesini biz yapalım ayda 500 500 diyoruz kimse yanaşmıyo başka yapılcak bişey yokmu arkadaşlar bu işin içinden nasıl kalkabiliriz birde 2000 maaşla ev geçindirebilirmiyiz daha önce hiç tek yaşamadığım için bilmiyorum burda en az kiralar binden başlıyor zor olurmu ben hamileyim çalışamıyorum akıl verin nolursunuz.

Mrb arkadaşlar ben 5 senedir eşimin ailesiyle yaşıyorum hergün kavga gürültü eşim en son dün babasına dedi bu böyle olmuyo biz çıkıyoruz. Buraya kadar iyi güzel ama kenarda hiç birikmişimiz yok çıkıp gitmeyi çok istiyorum kaynanam çok üstüme geliyor eşimin bacağında sorun olduğu için 3 aylık engelli maaşı alıyordu şimdi aylık oldu ayda 500 alıyo ayrıyetten çalışıyo ama sigorta yaptırırsa maaşını keserler diye yaptıramıyo maaşı 2000 bin. Kredi çekmek istese çekemiyor yakınlarımıza söylüyoruz en azından 30bin siz çekin ödemesini biz yapalım ayda 500 500 diyoruz kimse yanaşmıyo başka yapılcak bişey yokmu arkadaşlar bu işin içinden nasıl kalkabiliriz birde 2000 maaşla ev geçindirebilirmiyiz daha önce hiç tek yaşamadığım için bilmiyorum burda en az kiralar binden başlıyor zor olurmu ben hamileyim çalışamıyorum akıl verin nolursunuz.

Eşiniz kpssye hazırlansın bence. Sonuçta sadece ortopedik engeli var.
2000tl kira ve bebekle çok zor. Üstelik evinize eşya vs almanız lazım.

5 yıldır birlikte oturuyorsunuz ayrılırız ilerde diye hiç mi para biriktirmediniz? 2500 tl kira da yok mutfak- fatura ortak bile olsa biriktirseydiniz keşke.

Eşiniz kpssye hazırlansın bence. Sonuçta sadece ortopedik engeli var.
2000tl kira ve bebekle çok zor. Üstelik evinize eşya vs almanız lazım.

5 yıldır birlikte oturuyorsunuz ayrılırız ilerde diye hiç mi para biriktirmediniz? 2500 tl kira da yok mutfak- fatura ortak bile olsa biriktirseydiniz keşke.
canım eşim sürekli ameliyat oldu 1 seneden fazla çalışamadığı bile oldu kenara bırak para atmak altınlarım bile gitti :(

canım eşim sürekli ameliyat oldu 1 seneden fazla çalışamadığı bile oldu kenara bırak para atmak altınlarım bile gitti :KK43:
Hımmmm anladım zor bir durum. Biraz daha idare edebilseniz hem para biriktirseniz hem de sen de iş bulursun bebek doğduktan sonra ancak öyle çıkabilirsiniz gibi. Eşinin işi sigortalı değil pat diye işten çıkarsalar ne tazminat ne bir şey alırsınız.

Allah yardımcınız olsun. 5 yıl boyunca keşke eşiniz kpss sınavlarına falan çalışsaydı .
Ama olan olmuş .
2000 tl + kira + bebek zor ..
İnşallah bir şekilde halledebilirsiniz.
Şuan çok zor ama en güzeli sizin o ailenın yanında durmanız. Bebek olmasa bi dk durmayın derdim ..

Hımmmm anladım zor bir durum. Biraz daha idare edebilseniz hem para biriktirseniz hem de sen de iş bulursun bebek doğduktan sonra ancak öyle çıkabilirsiniz gibi. Eşinin işi sigortalı değil pat diye işten çıkarsalar ne tazminat ne bir şey alırsınız.
haklısın ama artık işler son raddeye geldi dün kv bana demediği laf kalmadı artık ölsem yüzüne bakmam kuru ekmek yesem bile çıkıp gitmek istiyorum burdan. Eşya için birilerine kredi çektirmeye çalışıyoruz en azından engelli maaşını aldığımız gibi gider eline verirdik yine biz ödicez sadece aracı arıyoruz ama zor günde kimse yüzüne bakmıyo insanın. İşinde şükür çok seviliyor yanında büyüdüğü abilerinin yanında çalışıyo o yönden sıkıntı yok ama herşeyi düşünmek lazım tabi cnm. Kendi babamdan istedim emekli istese çeker o bile bana sırt çevirdi ya insana kendi canı bunu nasıl yapar yıkıldım resmen :(

Allah yardımcınız olsun. 5 yıl boyunca keşke eşiniz kpss sınavlarına falan çalışsaydı .
Ama olan olmuş .
2000 tl + kira + bebek zor ..
İnşallah bir şekilde halledebilirsiniz.
Şuan çok zor ama en güzeli sizin o ailenın yanında durmanız. Bebek olmasa bi dk durmayın derdim ..
en fazla 1 sene daha dayanmak gerekiyo galiba bu huzursuzluğun içinde nasıl olcaksa :(

Aslında sigortasıni yaptırmanız daha sağlıklı.
evet ama iyi kötü bi maaşı var ondanda olmak istemiyor bilmiyorum cnm çok mutsuzum dün sinirimden akşama kadar ağladım bana öyle kötü laflar söylediki en zor günlerinde hep ben yanlarında oldum çok zoruma gitti Allah nasıl biliyosa öyle yapsın çok kötü insanlar. Şükür ki eşim arkamda oda olmasa bitmiştim ben şimdiye kadar

en fazla 1 sene daha dayanmak gerekiyo galiba bu huzursuzluğun içinde nasıl olcaksa :KK43:
Ben 1yıl yaşadım bu süreci .
Ortada çocuk yoktu .
2013 senesınde 800 tl maaşla eşim okurken ayrıldık biz.
O sene eşim okulunu bıtırdı. Staj yaptıgı yerde işe girdi ve 3 yıl içinde kendı evimizi aldık .

Size tavsıye azcık sabr edin.

Önce siz haksız yere aldığınız maaşı iptal ettirin sonra insanlara kızın
Kimse size kredi çekmek zorunda değil, o da ayrı mesele. Şu şartlarda ztn maaşınız kesilse hayatta ödeyemezsiniz, yine de ödeyememe ihtimali var 2000 lira ile bebekle nasıl geçineceksiniz ki
İş yerinde şikayet olsa başı belaya girer sigortasız çalısırken kaza olsa ne olacak ne kdr cesaretlsiniz

bu devirde ben kendi babama bile kredi çekmem. o yüzden kredi çekmeyen insanlara bişey demeyin boşuna. 2000+500 tl eğer ufak şehirde iseniz yeter ama istanbul ankara vs ise zor.
istanbuldayız kiralar en az 1000den başlıyo çok zor gerçekten ama şuan hiç bişey düşünemiyorum sadece çıkıp gitmek ne olursa olsun gerekirse ölim ama yeterki burdan kurtulim diyorum çok zor olucak ama allah sabrını verir bebeğimin rızkını verir. Sadece bi odam var sığıntı gibiyim akşama kadar odamdan çıkasım gelmiyo hergün asık surat görmekten bıktım hiçmi bişeyden memnun olmaz bi insan :( ben kendimi babamın yerine koyuyorum benim evlafçdım zor durumda olsa ben iyi olsun diye canımı bile verirdim bilmiyorum

Önce siz haksız yere aldığınız maaşı iptal ettirin sonra insanlara kızın
Kimse size kredi çekmek zorunda değil, o da ayrı mesele. Şu şartlarda ztn maaşınız kesilse hayatta ödeyemezsiniz, yine de ödeyememe ihtimali var 2000 lira ile bebekle nasıl geçineceksiniz ki
İş yerinde şikayet olsa başı belaya girer sigortasız çalısırken kaza olsa ne olacak ne kdr cesaretlsiniz
haksız yere maaş derken ne demek istedin anlamadım engelli maaşımı. Eşimin bacağında tümör var şimdiye kadar sayısını bilmediği kadar ameliyat oldu senelerce ayağa kalkamadı engel raporunu babam vermedi ayrıca lütfen konuşmadan önce düşünün biraz kırıcı olmak nekadar hoşunuza gidiyo yazmak için yazıyosunuz sadece.

istanbuldayız kiralar en az 1000den başlıyo çok zor gerçekten ama şuan hiç bişey düşünemiyorum sadece çıkıp gitmek ne olursa olsun gerekirse ölim ama yeterki burdan kurtulim diyorum çok zor olucak ama allah sabrını verir bebeğimin rızkını verir. Sadece bi odam var sığıntı gibiyim akşama kadar odamdan çıkasım gelmiyo hergün asık surat görmekten bıktım hiçmi bişeyden memnun olmaz bi insan :KK43: ben kendimi babamın yerine koyuyorum benim evlafçdım zor durumda olsa ben iyi olsun diye canımı bile verirdim bilmiyorum

allah bebeğin rızkını verecekse kimseden kredi istemeyin bence.
zaten bu düşünce yüzünden bu hallerdesiniz, gücünüz yok bebek yapmaya kalkıyorsunuz.
sonra vay efendim bizim için kimse 30bin tl kredi çekmiyor! neden çeksin?
tanıyor olsam eşinizi de çalıştığı şirketi de şikayet ederdim. onlarca mağdur insan var, gazi ve yakınları var, yardım alamıyorlar, siz hem yardım alıp hem de sigortasız çalışıyorsunuz. ne güzel dünya...

Back
X