Şaşkınım !

tabi bie işin o yüzü var şimdi derler el kızına bak oğlumuzla görüştürmüyo filan eşimede şaka yollu söylüyorum oda annesine diyo ama hep habersiz gelio çarşamba geliş günü artık ezberledim bazenşaka yollu eşime annen geç kaldı diyorum :d

eşinede bu konuyu fazla açma derim iki gün sonra annesini savunmaya bile geçebilir unutma çok söyleyince ailesi hakkında konuşmak zoruna gidiyor erkeklerin

Işte canım ilk başta böyle sana hak veriyor gibi yapıyorlar senden tarafa oluyorlar.hiçkimse ailesinin kötü olduğunu kabullenmez.sen daha olayların başındasın ben o kadar olay yaşadım yaşıyorumki bu konuda...sen terbiyeni koru sen dile getirmeden anlasın ailesinin yanlışlarını.çok fazla dillendirirsen taraf değiştirme olacaktırki bunun sonuçlarıda hiç iyi olmuyor:(

Ya eşimin işi oraya yakın yürüyerek gidiyo annemlere filanda çok yakın tabi onun annesinede ama 2 günde bir sürekli habersiz gelmeleri valla beni kaçırcak o evden :)

Sıkıntı yapma canım sende her gelmelerinde laf sok ( aaa annecim gelirken haber verseydiniz hazırlık yapardım sizin için ) habersiz gelince işte hazırlığımda yok sen onlara giderken müsaitmisiniz diye ara ki zamanla alışacaktır canım sıkma sen canını şakaya vurup da söyleki alınmasın yoksa eşine farklı anlatırlar aranız bozulmasın sevgilerimle :)

Işte canım ilk başta böyle sana hak veriyor gibi yapıyorlar senden tarafa oluyorlar.hiçkimse ailesinin kötü olduğunu kabullenmez.sen daha olayların başındasın ben o kadar olay yaşadım yaşıyorumki bu konuda...sen terbiyeni koru sen dile getirmeden anlasın ailesinin yanlışlarını.çok fazla dillendirirsen taraf değiştirme olacaktırki bunun sonuçlarıda hiç iyi olmuyor:(

Haklısın canım ya ama ne yapacaksın her konudada taviz verdinmi tepene çıkıyorlar.Kendini nasıl kabul ettirirsen öyle gidiyor canım ya
:50:

haklısın canım ya ama ne yapacaksın her konudada taviz verdinmi tepene çıkıyorlar.kendini nasıl kabul ettirirsen öyle gidiyor canım ya
:50:

taviz versin demiyorum sadece sert bi şekilde tepkisini bikere belli etsin sürekli şikayet edince erkekler taraf değiştiriyo...ve bunun devamıda gelecek bak anlatayım annesi duygu sömürüsünü gitgide arttırarak oğlunu kendine çekmeye başlayacak,sonra gelin şöyle böyle die laflar söylenmeye başlanacak sonuçta oğlu bişi sölesede kesin gelin söletio dicekler kaynana ayılacak bayılacak olan yine bizim kıza olacak fazla dillendirilirse bu olay

valla zor bi durum. bi yandan insan saygısızlık yapmak istemiyo biyandan da sinirleniyo.Keşke kayınvaldene yakın biyere taşınmasaydınız

benim yaptığım gibi yapma, yani eşine gidip annenlere söylesekte haber verip gelsinler daha iyi olur deme yani. ilk aylarda haklısın karıcım derler, sonra sen ailemi bir sevemedin derler. erkek milleti işte:1:

bende eşimin ailesine diyorum, ya anne haber verin gelin buyurun diye. tamam diyorlar, gene pat çıkıp geliyorlar (aslında sık gelmiyorlar ama geliyorlar işte) arasalar en az 1 saatten önce. tv karşısına yayılıp, film ayarlayıp, cipsler çekirdekler felan yakalamazlar bizi. tabi kapıdalarken 5 dk bekletip ortalığı toparlamak zorunda da kalmayız. ayrıca evde birşey olmayınca ne yedirceğimide şaşırmam.

benim yaptığım gibi yapma, yani eşine gidip annenlere söylesekte haber verip gelsinler daha iyi olur deme yani. Ilk aylarda haklısın karıcım derler, sonra sen ailemi bir sevemedin derler. Erkek milleti işte:1:

Bende eşimin ailesine diyorum, ya anne haber verin gelin buyurun diye. Tamam diyorlar, gene pat çıkıp geliyorlar (aslında sık gelmiyorlar ama geliyorlar işte) arasalar en az 1 saatten önce. Tv karşısına yayılıp, film ayarlayıp, cipsler çekirdekler felan yakalamazlar bizi. Tabi kapıdalarken 5 dk bekletip ortalığı toparlamak zorunda da kalmayız. Ayrıca evde birşey olmayınca ne yedirceğimide şaşırmam.

bende dırdırımla eşimin beynini yedim dediğin gibi ilk aylarda karım karım canım karım sensin karım dedi(ilk 2 ay)sonra döndü adam dırdırıma dayanamayıp ahhh ahhh şimdide susuyom bakalım nekadar susarsam

bunu okurken bir dizi var ya kalbim dört mevsim ordaki kaynana aklıma geldi oda sürekli yalnız bırakmamaya çalşıyordu oğluyla gelinini .mesafe koyun bence kırmadan konuşun çekinsin sizden .

İlk zamanlar böyle oluyor maalesef. Yeni evli çifti çok merak ediyorlar. Napıyorlar nasıllar, özledik bahane oluyor. Zamanla onlarda alışır korkma, sen habersiz hiç gitme anlasınlar. Haaa birde kapıda biraz beklet uygun olmadığınızı anlasınlar. (Öyleymiş gibi davran).
Biz ilk sene beraber oturduk çat kapı yatak odasına bile dalardı. Eşim uyardı anlamadı kayınvalidem. Sonra çok kızdı birgün son oldu.
İlk aylar dediğim gibi meraktan yapıyorlar. Sen eşine fazla söylenme diğer arkadaşlar da söylemiş bıktırır.:52:

sakın sen kayınvalidenle konuşma. bırak eşin halletsin.

gerekirse telefonları çekin, zilin arasına kağıt sıkıştırın. siz müsait olmadığınızda kabul etmeyin. önce kırılırlar ama derslerini alırlar.
tatlılıkla öğrenmiyorlarsa zorla öğrenecekler.

açıkçası benim eşim nişanlı iken hem kendi ailesine hem benimkine sohbet ortamında telefonsuz gelmemenizi tercih ederim diye söylemişti.

benim ailem kabullenemedi bu durumu. kızımızın evine misafir gibi haber verip mi geleceğiz diye sitem ettiler.

birgün gündüz vaktiydi haftasonuydu. yeni evliyiz. telefonları kapattık keyfimize baktık. bir ara kapı sanki kırılıyormuş gibi çalınıyor.

nasıl fırladık anlatamam. seslerden benim taraf olduğunu anladım. eşim banyoya girdi ben bornozla kapıyı açtım.
kusura bakmayın müsait değiliz, bir saat sonra gelin dedim.

ondan sonra biraz duruldular. 10 sene oldu hala, kendimizi misafir gibi hissediyoruz. rahat hareket edemiyoruz diye sağda solda söylüyorlar, kulağıma geliyor. neymiş canları sıkıldığında çat kapı gelemiyorlarmış.

inan bana eşimin karşısında nasıl ezilip büzüldüğümü anlatamam. kayınvalidemler bunu yapsa kendini daha iyi hissederdim. kendi tarafımdan böyle birşey olması çok daha üzücü...

ya ne olur yardım edin şu kaynanamın bizi sık boğaz etmesinden yoruldum artık ya !

Daha pazar günü kendilerine gittik akşam üstü 10na kadar oturduk daha dün geldi yoğurt getirmiş ışıklarıda bilerek kapattım ama yemedi heralde zile iki üç kere bastı eşime dedim açma ama kapıda ayıp olur filan dedi biraz bekle o zaman dedim anlasın bekledi neyse aşşağıdan megafona bağrıyo bizimkisi görüntülü onu görebiliyorum suratını asmış şekilde açsana yaa aççç diye bağrıyo eşime neyse anladı heralde yukarı gelmedi yarın ( bugün için ) yemeğe gelin diyo eşime diyorum söyle artık 3 4 günde bir gitmeyelim sıkıldım diye eşimde ben nası söyleyim diyo zaten pazar günü gittiğimizde kahve yaptı oğluna banada eliyle hareket yaptı kayınpederim gamzeye neden yapmadın diyince hani olurya içerse içsin aman bee şeklinde eliyle hareket yaptı bunu ben görünce iyice sinirlendim o günden beridir kendisinden sıkılıyorum ne yapmam gerekiyo her yolu deniyorum ama eskiden kıymetli olmayan oğlu şimdi kıymete bindi.

açık açık söylemişsiniz sizi dinlemediklerine göre yapacak pek birşey yok canım.zamanla bu tavırları azalır bence.biraz sabırlı ol:31:yine şanslısın eşin seni anlıyor olayı hemen ailemi istemiyorsuna getirmiyor.benim kocama böyle şikayetlerde bulunsam hemen kavga çıkarıyordu:23:en azından sana eşin dstek:34:

sakın sen kayınvalidenle konuşma. bırak eşin halletsin.

gerekirse telefonları çekin, zilin arasına kağıt sıkıştırın. siz müsait olmadığınızda kabul etmeyin. önce kırılırlar ama derslerini alırlar.
tatlılıkla öğrenmiyorlarsa zorla öğrenecekler.

açıkçası benim eşim nişanlı iken hem kendi ailesine hem benimkine sohbet ortamında telefonsuz gelmemenizi tercih ederim diye söylemişti.

benim ailem kabullenemedi bu durumu. kızımızın evine misafir gibi haber verip mi geleceğiz diye sitem ettiler.

birgün gündüz vaktiydi haftasonuydu. yeni evliyiz. telefonları kapattık keyfimize baktık. bir ara kapı sanki kırılıyormuş gibi çalınıyor.

nasıl fırladık anlatamam. seslerden benim taraf olduğunu anladım. eşim banyoya girdi ben bornozla kapıyı açtım.
kusura bakmayın müsait değiliz, bir saat sonra gelin dedim.

ondan sonra biraz duruldular. 10 sene oldu hala, kendimizi misafir gibi hissediyoruz. rahat hareket edemiyoruz diye sağda solda söylüyorlar, kulağıma geliyor. neymiş canları sıkıldığında çat kapı gelemiyorlarmış.

inan bana eşimin karşısında nasıl ezilip büzüldüğümü anlatamam. kayınvalidemler bunu yapsa kendini daha iyi hissederdim. kendi tarafımdan böyle birşey olması çok daha üzücü...

canım ne güzel eşit davranmışsın bence üzülme onlarda alışmıştır zamanla bişey olmamış gibi açsaydın sonucu kötü olurdu.

Back
X