Şaşkınım

Sylvia Plath

Bütün dünya ölüme düşer kapattığımda gözlerimi.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
8 Ağustos 2014
1.894
3.443
Merhaba.

Önceki konumu bilenler bilir, sekiz yıllık bir beraberlikten sonra, başka biriyle 5 ay içinde tanışıp, nişanlandım. Durumumu burada paylaştıktan sonra, çok destek gördüğüm gibi, çokta eleştiriye maruz kaldım. Açıkçası zaten ben de kendimi eleştiriyordum, bu yüzden pek şaşırmadım. Şimdi anlatacaklarım dün gerçekleşti ve gerçekten şaşkınım, ne düşüneceğimi bilemiyorum.

Dün öğle saatlerinde ben, annem, kayınvalidem ve görümcem otururken, nişanlımın eski sözlüsünden konu açıldı. Eskiden bir sözlüsü olduğunu ve sigara kullanma konusunda nişanlıma yalan söylediği için ayrıldıklarını biliyordum ama meğer bu kadarıyla sınırlı değilmiş. Kayınvalidem, hem sigara yüzünden hem de başka bir nedenden dolayı ayrıldılar deyince ısrar ettim ve o da söyledi. Nişanlımın eski sözlüsü, daha önce evlenmiş ayrılmış ve bunları gizlemiş. Bir hastalığından dolayı, kayınpederimden ailece defalarca para yardımı istemişler, o da yapmış. sonra yine aynı hastalıktan ötürü hemen nikah diye baskı yapıp durmuşlar. Nişanlımın üzerinden tedavi görmek için... Onu da apar topar halletmişler. Yani nişanlım kâğıt üzerinde bile olsa onunla evlenmiş. Kız eve hiç gelmemiş, düğün vb olmamış ama sonuçta evlenmiş sayılıyorlar. Daha sonra sözlüsünün kardeşi nişanlımın ailesine her şeyi anlatmış, iki kere nişan attığını evlenip boşandığını, para istediklerini ancak kardeşinin özel hastanelerde tedavi gördüğünü vb. Bu yüzden hemen ayrılmışlar.. Düğünüme bir buçuk ay kala, benim ısrarımla bunları bildiğim için çok kırgınım nişanlıma. Önceden söyleyebilirlerdi diye düşünüyorum. Nişanlım çok üzgün, defalarca kez özür diledi. Hep iyi niyetimizden geldi bunlar başımıza diyor ve ne yapacağını şaşırmış durumda ama ben de çok öfkeliyim ve onunla konuşmuyorum. Bana ne tavsiye ediyorsunuz arkadaşlar? Ne yapmalıyım? Ne düşünmeliyim?

Niye abarttığını anlamadım.Seni üzecek veya bilmen gereken çook önemli bir durum olduğunu sanmıyorum.

Annemde sizin gibi düşünüyor ama aslına bakarsanız o da benim gibi bu kadar geç söylenmesine kırgın. Bir de nikahta çıkar mı bu, onu merak ediyorum. Bilmemesi gerek çok kişi var.

Evleneceğim kişinin geçmişi ilgilendirmez ama yalan söylüyorsa önemli herşeyi iyice öğren temkinli davran adımı doğru at

Nişanlım, bunu bana en başta söylemek istediğini ama annesinin ertelediğini söyledi. Keşke en başta ben söyleseydim diyor. Bir de sanırım, eski sözlüsü nişanlımın ailesiyle biraz fazla samimiymiş. Her hafta sıonu oradaymış, onlarda kalmış birkaç kere. Bu ayrıntılar beni resmi nikahtan daha çok kızdırıyor galiba.

eski konunuzdan bahsettiğiniz için açıp okudum.
bence sizin derdiniz size yalan söylemiş olması değil, öfkeli falan da değilsiniz.
korkuyorsunuz.

eski nişanlısını evlenip boşandığı için terk eden adamın size, bakire olmadığınızı anlayınca yapacaklarından korkuyorsunuz.
önce bunu netleştirelim.

ve bence kızgın olmaya da hakkınız yok, nihayetinde siz de ona 8 yıllık ilişkinizden bahsetmemiştiniz.

Annemde sizin gibi düşünüyor ama aslına bakarsanız o da benim gibi bu kadar geç söylenmesine kırgın. Bir de nikahta çıkar mı bu, onu merak ediyorum. Bilmemesi gerek çok kişi var.
Nikahta bir şey çıkmaz.Saklamak yalana girer mi bilmiyorum.Fazla üstüne gitme nişanlının,boşuna tatsızlık yaşamayın.Tavrını koymuşsun en azından.Senden saklamaması gerektiğini bilir bu tarz olayları.

eski konunuzdan bahsettiğiniz için açıp okudum.
bence sizin derdiniz size yalan söylemiş olması değil, öfkeli falan da değilsiniz.
korkuyorsunuz.

eski nişanlısını evlenip boşandığı için terk eden adamın size, bakire olmadığınızı anlayınca yapacaklarından korkuyorsunuz.
önce bunu netleştirelim.

ve bence kızgın olmaya da hakkınız yok, nihayetinde siz de ona 8 yıllık ilişkinizden bahsetmemiştiniz.
Hastayım şu "eski konumu bilen bilir" girişlerine.
Ben de gidip okuyacaktım, şimdi başka bir boyut kazandı mesele.

Ben olsam kesinlikle affetmezdim. Iyı niyetli adam net olur. evlendikten sonra altından başka şeylerin çıkma ihtimali yüksek. Birşeyler sakliyolar belli.

Nişanlıma, başka neler saklıyorsunuz diye defalarca sordum, yeminler etti sadece buydu dedi. Bunu da önemsemediği ve onun için bir şey ifade etmediği için söylememiş. Formalitedendi, tamamen tedavi için yardım amaçlıydı diyor.

Canım tek bi noktaya takıldım ben. Nikah işlemleri için gidildiğinde sanırım adı nüfus kayıt örneği, herkesin kendi belgesinde boşanmış ya da bekar diye belirtilir. Nişanlın gerçekten görmemiş de olabilir. Diğer kızla konuşmak yerine bilen birilerine de sorabilirsin. Düğün yok, aynı eve girmek yok. Bence bunun için dertlenme. Ama kendi nikahın olmadan kafandaki soru işaretlerini at ki düğünden sonraya bir şey kalmasın.

Yangına körükle gitmek istemem ama benim hiç hoşuma gitmedi dürüst olunmamış size karşı böyle şeyler kız isteme esnasında büyüklerin konuşması gereken şeyler iyi düşünün iyice eşin bu işi arkasını bırakmayın

Canım tek bi noktaya takıldım ben. Nikah işlemleri için gidildiğinde sanırım adı nüfus kayıt örneği, herkesin kendi belgesinde boşanmış ya da bekar diye belirtilir. Nişanlın gerçekten görmemiş de olabilir. Diğer kızla konuşmak yerine bilen birilerine de sorabilirsin. Düğün yok, aynı eve girmek yok. Bence bunun için dertlenme. Ama kendi nikahın olmadan kafandaki soru işaretlerini at ki düğünden sonraya bir şey kalmasın.

Çok haklısın.

Yangına körükle gitmek istemem ama benim hiç hoşuma gitmedi dürüst olunmamış size karşı böyle şeyler kız isteme esnasında büyüklerin konuşması gereken şeyler iyi düşünün iyice eşin bu işi arkasını bırakmayın

Bir de sanırım, bunu baştan açıklarsa, bu işin olmayacağından korkmuş biraz.

X