• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Şaşkınlık içindeyim. Kimseye güvenemeyecek miyiz?

Yes_Im

Kaktüs ツ
Kayıtlı Üye
21 Şubat 2012
2.253
14
66
Merhaba arkadaşlar. Yengem dayıma çok güvenirdi öncesinde bize hep derdi hayatta yapmaz ben o konuda ona çok güvenirim falan diye. Tabi sonu hüsran dayım yengemi aldatıyor yaklaşık 3 senedir. Bu sene iyce raydan çıktı evlilikleri. Artık gözlerinin içine bakarak başka biri var diyebiliyor yüzsüzce. Yengem 38 yaşlarında dayımsa 40..
3 tane kız çocukları var. Geçen gün teyzemlerde oturuyoruz enişteme sordum enişte dayımla görüşüyosun sen bilirsin düzelme falan var mı ? anlatıyodur sana falan dedim. (demez olaydım) Evet herşeyini anlatır hergün başka bi kadınla birlikte oluyomuş ve bunu ballandıra ballandıra her seferinde millete anlatıyomuş. Oysa ki yengem sadece bir tanesini biliyor. Ve evliliklerini kurtarmak istiyor güvenebilmek istiyor tekrar. Düzelip özür dilemesini ve zamanla güvenini kazanmasını bekliyor. Oysa ki dayımda tık yok. Aldatma haricindede sorumsuz bi insan zaten eviyle, çocuklarıyla hiç alakası yok desem yeri.. Neyse eniştem öyle deyince gerçekten çok üzüldüm. Sonrasında ise dedi bizde yapıyoruz ama ailemizide bi kenara atmıyoruz bakıyoruz ilgileniyoruz. Onunsa ailesiyle alakası yok falan diye. Sanki kendiside haklıymış gibi. Sen kendini haklı mı görünüyosun şimdi enişte dedim. Teyzem yapsa hoşuna gidermiydi dedim. Tabikide gitmezdi ama o beni buna mecbur etti dedi. Neden mecbur olasın ki dedim. Ayrıca teyzem çok üşengeç uyuşuk bi insandır. (Her akşam yemek sorun olur kavga ederler hazır yemek olsa sofra getirmekte dahi zorlanır) Haftada bi kere benimle ilgilenmiyor hep zordan zordan. Bende konuşsaydın güzelce sıkıntını söyleseydin dedim. Oda dedi çok konuştum ama dikkate almadı hiç aynen devam ediyo boşlamaya dedi. İnanın şaştım kaldım. Oysa teyzem yengeme der. Benimki yapsa ben senin kadar sabırlı olamazdım falan gibilerinden bazende der yapan kendine yapar.. Sonuna da ekledi kimseye söyleme sakın dedi. Zaten o sıra teyzem geldi mutfaktan konu kapandı. Yok ya ben kimseye güvenemiyorum artık. Teyzeme sorsanız eşi onu çok seviyor başkasıyla yapmaz. Yengeme sorsak 15yıllık evlilik 3çocuk ve güveni tükenmiş olsada hala umudu olduğunu hissediyorum. Yazık inanın çok yazıkkkk. Onca yıllık evlilikler böyle tükenip gidiyor.. Güven işleri ne kadar da zormuş.... :14: Onlarla arkadaş gibiyim hep dertleşiriz fakat bunu anlatsam bişey değişmiycek eminim acısına acı katmak istemiyorum. Sizce ne yapmalıyım? :31:

Bu tarz konular yaşayanlar var mı aranızda? fikirlerinizi bekliyorum arkadaşlar. :31:

ben zaten kadınların benim kocam yapmaz demesine çok gülüyorum nasıl bu kadar güveniyorsunuz anlamıyorum ben .ben kimseye güvenmem asla beni aldatmaz cümlesini kurmam .böle büyük konuşmam .kadınlarda bunu anlamıyorum .sizin akrabalarınız için yapılcak birşeyiniz yok .yani erkek bahenesi bu .benle ilgilenmiyor falan .erkekte niyet olduktan sonra en mükemmel kadın ol yine gider başkalarına .

hep derim erkek yada kadın fark etmez insan yapar

ama insan cinsel yaşam için bırakmamalı hele şu hani evlendi kendini bıraktı de bırakan adamlarada çok kızgınım

bence sen anlatma annene söyle annen anlatsın
kadın grurlu olup bence haddini bildirsin

ben zaten kadınların benim kocam yapmaz demesine çok gülüyorum nasıl bu kadar güveniyorsunuz anlamıyorum ben .ben kimseye güvenmem asla beni aldatmaz cümlesini kurmam .böle büyük konuşmam .kadınlarda bunu anlamıyorum .sizin akrabalarınız için yapılcak birşeyiniz yok .yani erkek bahenesi bu .benle ilgilenmiyor falan .erkekte niyet olduktan sonra en mükemmel kadın ol yine gider başkalarına .

Bende öyleyim ya. Hiç diyemem 'hayatta yapmaz çok güveniyorum' diye. Öyle diyodu misal ilk bu olaylarla karşılaştığında kendine kızdı ben nasıl bu kadar güvenebildim herkese diyodum benim kocam yapmaz etmez diye. İnsan güvensede hayatta yapmaz falan dememeli bence. Bunu herkesin içinde dile getirmemeli diye düşünüyorum. Sonra demezler mi hani bak noldu gördün mü o kadar güveniyodun gibilerinden. Kendi mahçup hissetti resmen haklı olduğu halde :ssz:

Bende öyleyim ya. Hiç diyemem 'hayatta yapmaz çok güveniyorum' diye. Öyle diyodu misal ilk bu olaylarla karşılaştığında kendine kızdı ben nasıl bu kadar güvenebildim herkese diyodum benim kocam yapmaz etmez diye. İnsan güvensede hayatta yapmaz falan dememeli bence. Bunu herkesin içinde dile getirmemeli diye düşünüyorum. Sonra demezler mi hani bak noldu gördün mü o kadar güveniyodun gibilerinden. Kendi mahçup hissetti resmen haklı olduğu halde :ssz:

yok onun kendine güvenle alakası yok ki.bende kendime güvenen bir insanım ama büyük lokma ye ama büyük söz konuşma demişler .

başta babam olmak üzere kimseye güvenmem....
böyle şeyler var işte hepsi yapar gibi geliyo banada...
çok yazık...
o düzeltmeye çalışan kadınlara..
geçen zamana

hep derim erkek yada kadın fark etmez insan yapar

ama insan cinsel yaşam için bırakmamalı hele şu hani evlendi kendini bıraktı de bırakan adamlarada çok kızgınım

bence sen anlatma annene söyle annen anlatsın
kadın grurlu olup bence haddini bildirsin

ah canım ahh.. Annemle babam geçen sene ayrıldılar. 2 sene ev içinde neler yaşanmadı ki. Annemde genç 40 yaşını doldurmadı henüz. 24 yaşınla biriyle aldattı babamı. 2sene mücadele ettik düzelir diye. O gittikçe ilerletti işi en sonunda babam baktı ki olmuycak bitirmek istedi. Ama annem annesinin evinde hiç durmadı ayrılalım demedi hiç. Hem evliydiler hemde yapıcağından geri kalmıyodu. Ben bile kaldıramıyorum yaptıklarını. Ki babam çok bile dayandı. Kardeşim var 13 yaşında erkek. Şimdi onlarla ben ilgileniyorum. Annemlede görüşmüyoruz. Çok duygu sömürsü yapar millete acındırır kendini inandırır. Çok tuhaf bi insan o da ya hiç sevmem sanki benim hiç annem yokmuş gibi. Çoluğunu çocuğunu ailesini sildi 2günlük tanıştığı biri için. Ve karşısındakine başta bekar bi kız gibi tanıtmıştı falan çok karışık ve üzücü şeyler yaşadık. Anneannem hep der annenle dayının sütü bozuk diye... 3tane de teyzem var. 2si çok evine çocuklarına düşkün melek gibiler.. Keşke annemde öyle olsaydı o zaman benim annem bitane olurdu. Hayat çok zor gerçektende.. Annemden nefret ediyorum hiç göresim bile yok. Babamı da görseniz bi o kadar iyi biri. Hiç bunları haketmedi ama yaşanıcak varmış demek ki... :14:

başta babam olmak üzere kimseye güvenmem....
böyle şeyler var işte hepsi yapar gibi geliyo banada...
çok yazık...
o düzeltmeye çalışan kadınlara..
geçen zamana

Evet yazık ki ne yazık geçen onca yıla, elin kadını yada adamı için (hoş adam bile denmez ya) ortada kalan çocuklara yazık.. Bunların hesabını nasıl vericekler acaba ahirette? Yengemin maddi durumu iyi değil. Kocası zaten aldatma dışındada sorumsuzun te ki. Evle hiç ilgilenmez. Çocuğunun ayakkabıya ihtiyacı olduğunu bildiği halde o sevgililer gününde konuştuğu kadına kargoyla hediye yollamakla meşkul. yengem çalışmaya başladı kaynanasıda çocuklara bakıyo. dayıma düzelmiyceksin mademki git istemiyorum seni demiş. dayım eşyalarını almış eve hiç gelmedi bi süre ama teyzemler falan çok saflar ya. yok alttan al yok idare et evliliğini bitirme çocuklara yazık. yok bilmem ne ? peki ya nolucak bu kadının gururu? yengem baba evine gitsem babam yaşlı zatn çocukları istemez diyo. hemde çocuklarıda alıyım oda karıyla gününü gün mü etsin evde falan diyo o yüzden yengemin gitmesi daha kötü olur mutsuz olur. O da bunları düşünerek dayımı kovmuş evden. Çok yüzsüz ya sanki hiç bişey yok gibi çok sinir bozucu :84:

Son düzenleme:
ah canım ahh.. Annemle babam geçen sene ayrıldılar. 2 sene ev içinde neler yaşanmadı ki. Annemde genç 40 yaşını doldurmadı henüz. 24 yaşınla biriyle aldattı babamı. 2sene mücadele ettik düzelir diye. O gittikçe ilerletti işi en sonunda babam baktı ki olmuycak bitirmek istedi. Ama annem annesinin evinde hiç durmadı ayrılalım demedi hiç. Hem evliydiler hemde yapıcağından geri kalmıyodu. Ben bile kaldıramıyorum yaptıklarını. Ki babam çok bile dayandı. Kardeşim var 13 yaşında erkek. Şimdi onlarla ben ilgileniyorum. Annemlede görüşmüyoruz. Çok duygu sömürsü yapar millete acındırır kendini inandırır. Çok tuhaf bi insan o da ya hiç sevmem sanki benim hiç annem yokmuş gibi. Çoluğunu çocuğunu ailesini sildi 2günlük tanıştığı biri için. Ve karşısındakine başta bekar bi kız gibi tanıtmıştı falan çok karışık ve üzücü şeyler yaşadık. Anneannem hep der annenle dayının sütü bozuk diye... 3tane de teyzem var. 2si çok evine çocuklarına düşkün melek gibiler.. Keşke annemde öyle olsaydı o zaman benim annem bitane olurdu. Hayat çok zor gerçektende.. Annemden nefret ediyorum hiç göresim bile yok. Babamı da görseniz bi o kadar iyi biri. Hiç bunları haketmedi ama yaşanıcak varmış demek ki... :14:

kurban olurum ya canım benm üzülme :14: öyle anne illa üvey olması gerekmiyor öz annedede babada da oluyor :14:

hayırlısı herşeyin RAbbm yar ve yardımcın olsun herşey yoluna girer rabbim bundan kötü dertler vermesin

kurban olurum ya canım benm üzülme :14: öyle anne illa üvey olması gerekmiyor öz annedede babada da oluyor :14:

hayırlısı herşeyin RAbbm yar ve yardımcın olsun herşey yoluna girer rabbim bundan kötü dertler vermesin

daha neler neler amaan insan hepsini kafaya taksa kafayı sıyırır. tabi çoğu zaman kafaya takmamak elde olmuyor ama güçlü olmak gerekiyor. Bana hep diyolar bu yaşta bunca şeye nasıl dayanabiliyosun diye. Güçlüyüm sanırım ama yine de insan yıpranıyor. 4 yaşında oğlum var. Dik durmak zorundayım... :14:

amin canım hepimizin yar ve yardımcısı olsun rabbim. Sağlık sıhhat versin rabbim.

oğluşun da varmış ne güzel kocana sımsıkı sarıl

ben şimdi eşim gelince öle yapcam

oğluşun da varmış ne güzel kocana sımsıkı sarıl

ben şimdi eşim gelince öle yapcam

Canım ben daha 21 yaşındayım. 4 yaşında oğlum var. Ayrıca 3 aylık hamileyken ayrılmıştık. 5 senedir ayrıyız eşimle. Çok zor günler geçirdim. Ufaktımda baya.. Şimdi ben babamla kalıyorum. Anlıycağın hayatım çorba gibi :14:

Yardım edin kızlarrrrrr. Sizce susmam doğrumu ? ama konuşsamda ne farkedicek ki boşuna daha çok üzmüş olucam.

Yardım edin kızlarrrrrr. Sizce susmam doğrumu ? ama konuşsamda ne farkedicek ki boşuna daha çok üzmüş olucam.

canim dogru olan senin susman.. yengenin ne hissettigini tam olarak bilemeyiz.. belki onca kadini ogrense bile birakip gidemicek ve bunun sancisiyla yasamak daha da zorlicak onu.. kendisinin bulmasi yada belki hic bulmamasi onun icin en iyisidir..
olcmedim yada bir arastirmam olmadigi halde kadinlarin cogunlugunun aldatildigini dusunuyorum..firsatini bulan erkek yapmam demiyor.. kimimiz yakaliyoruz , kimimiz yakalayamiyoruz ..

ayni seyi turkiyeye geldigim donemde ben gordum.. cok yakinimin esini aldattigini gordum ve kadina bunu soyleyemedim.. gunlerce agladim sinirimden, uzuntumden.. bu olayi goreli yaklasik 10 yil oluyor.. ve kadinin hala haberi yok.. adam iliskisinde devam ediyor mu bilmem ama evlilikleri mutlu mesut devam ediyor.. boyle de birsey.. ben soylemis olsaydim bugun 3 cocuk ortada , yikik bir yuva yaratacaktim..

yengenız yuvasını kurtarmak ıstıyor bellı kı ama adam 3 yıldır piyasada yok zaten
3 çocuk var ve yengenız çalısmıyor sanırım
zor valla
su erkekler ne kadar adi yaaa
imkanı varsa boşasın valla.. yuzsuzluk yaa enıste bey de maşşallah iyi halt yemiş gibi soyluyorlar saskınım valla ne yorum yapacagım sasırdım:50:

Bazı kadınlar gözleriyle de görseler inanmak istediğine inanırlar.o da biliyordur içten içe başka kadınlar olduğunu..bir defa aldatan ikinci defa da aldatabilir kaldı ki bu kadın bu kadar psikolojik şiddeti sineye çekebiliyorsa diğerlerini de çeker üstelik kendini şöyle avutabilir:''Sadece 1 bayan olsa arada aşk var derdim ama sürekli başka kadınlarla olduğunu göre öylesine,günübirlik takılıp gene evine dönüyor''..kaldı ki sen söylersen sana mesafe koyabilir çünkü sen onun için ''duymak istemediklerini ona söyleyen'' bir iç ses olacaksın .sen bunu duymasan söylesem mi diye düşünmeyecektin ama duyduğun için söylesem mi acabaa diye bir vicdan muhakemesi yapıyorsun..ama söylersen o bir şey yapma zorunluluğu hissedecek ve bu durumda seni yalancı duruma düşürebilir gözünle mi gördün diye..kaldı ki sen de 3. kişiden duymuşsun.o 3. kişi ben demedim böyle bir şey derse ne yapacaksın??:26::26:

canim dogru olan senin susman.. yengenin ne hissettigini tam olarak bilemeyiz.. belki onca kadini ogrense bile birakip gidemicek ve bunun sancisiyla yasamak daha da zorlicak onu.. kendisinin bulmasi yada belki hic bulmamasi onun icin en iyisidir..
olcmedim yada bir arastirmam olmadigi halde kadinlarin cogunlugunun aldatildigini dusunuyorum..firsatini bulan erkek yapmam demiyor.. kimimiz yakaliyoruz , kimimiz yakalayamiyoruz ..

ayni seyi turkiyeye geldigim donemde ben gordum.. cok yakinimin esini aldattigini gordum ve kadina bunu soyleyemedim.. gunlerce agladim sinirimden, uzuntumden.. bu olayi goreli yaklasik 10 yil oluyor.. ve kadinin hala haberi yok.. adam iliskisinde devam ediyor mu bilmem ama evlilikleri mutlu mesut devam ediyor.. boyle de birsey.. ben soylemis olsaydim bugun 3 cocuk ortada , yikik bir yuva yaratacaktim..

Böyle şeyleri söylemek çok zor. Hatta söylememekte belki çok doğru değil ben onun yerinde olsaydım böyle bişeyi bilmek istermiydim bilmiyorum ama söylememek daha mantıklı gibi geliyor şu konumda. Zaten aldatıldığını biliyor düzeltmeye çalışıyor bişeyleri ama nafile. ben söylesemde bişey değişmiycek daha çok üzülücek o yüzden söylememek daha doğru diye düşünüyorum şu konumda. Yakalasan bi dert yakalamasan bi dert. ama ailesine ve evine çok düşkün erkeklerde var yok değil çok nadir olsada ben olduğunu düşünüyorum. Takdir ediyorum öylelerini.. Allah doğru yola saptırsın çok üzücü olan çocuklara oluyo hep..

Son düzenleme:
yengenız yuvasını kurtarmak ıstıyor bellı kı ama adam 3 yıldır piyasada yok zaten
3 çocuk var ve yengenız çalısmıyor sanırım
zor valla
su erkekler ne kadar adi yaaa
imkanı varsa boşasın valla.. yuzsuzluk yaa enıste bey de maşşallah iyi halt yemiş gibi soyluyorlar saskınım valla ne yorum yapacagım sasırdım:50:

Aslında imkanı olsa ben bu kadar gururunu hiçe sayıcağını düşünmüyorum. 3 sene önce başladı bu olay fakat sonra özür diledi bi daha olmuycak vs. vs. sonra toparlandılar son 1senedir iyce raydan çıkmış durumda artık inkar etmiyo yengem tlfnunda kadınla sarmaş dolaş resimlerini yakalamış. Hiç güvenim kalmadı artık diyo. Fakat imkanı kısıtlı yani kaynanasıda alttan al idare et falan diyo. Nasıl bi düşünceyse artık bilmiyorum. Kaynanası çocuklarına bakıyo yengemde işe başladı. Boşanıp baba evine gitse zaten mutlu olamazdı. kocası dükkanda yatıp kalkıyomuş teyzemlere duş almaya gidiyomuş falan hala bi de acıyolar böylesine, hiç anlamıyorum. Eve gelsede zaten sinir bozucu tavırlarıyla daha çok üzüntü yaratıyo başka bişey yaptığı yok düzelmeye de niyeti yok. Bu işin sonu nereye bağlanıcak bakalım. Zaten kadında güven denen bişey kalmamış. yengem çalışmadığı zamandada hiç evine bakmazdı ki borç harç birikirdi anca faturaları bile ödemezdi. Gerçekten çok adi insanlar var şu hayatta insan kime güvenebilceğini şaşırıyo valla 15 yıllık güvendiği kocasının yaptığına bak :14:

Canım herşeyden önce Allah yar ve yardımcın olsun. Yengenle teyzenin durumunu söyleyip söylememen bir şey halleder mi zannetmem. Ben onları geçtim de senin durumuna ( annenin babanı aldatmasına, eşinden ayrı oluşuna) daha çok üzüldüm. Bu hayattta o kadar çirkef insanlar var ki gerçekten insanın kimseye güvenesi gelmiyor. Ama herkes öyle diye bir kaide de yok. Bu dünyada kötüler olduğu kadar iyilerde var Allahın izniyle. Allah sana mutlu huzurlu olacağın helal süt emmiş temiz bir insan nasip etsin. Çünkü daha çok gençsin. Babana da üzüldüm var ya. Genelde masum ve mağdur olanlar kadınlardır burda da senin baban olmuş :50: Allah yardımcınız olsun canım.:5:

Back
X