şaştım kaldım kızlar yardım

aylin66

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Aralık 2009
212
1
96
Ankara
slm kızlar benim derdim kayınpederle kaynanamın ağzı bozuklugu eşimde küfür eder bana karşı değil ama yolda araba kulanırken vs vs asıl sorunum evde bir yaşında oglum var 4 sene sonra kayınvaldemler ğeldi neden 4 sene sonra derseniz aramız iyi değildi küstük geçen kurban bayramında barıştık iyimi ettim kötü mü bilmiyorum bize ğeldi üç ğün kaldılar kayınpederin ağzında bir küfür inanamazsınız bize değil tabiki birisini anlatırken hiç evde ğelin mi var çoçukmu var demiyo biz alıştık küfrüne ama çoçugu severkenken bile en temiz lafı şerefsiz sinir oldum ya sene iki kerede ğitsek benim asıl korkum çoçugumun küfür öğrenmesi bazen keşke barışmasaydık diyorum offfff ne yapayım kızlar eşime her zaman kızarım küfürü unut o çoçuk küfür öğrenirse seninle çok kötü hesaplaşırız diye işin yoksa birde onlar çıktı başımaohaoldumsmile bana bir akıl verin kızlar ne yapayım çoçugumun küfür öğrenmesini istemiyorum

valla ısınız cok zor allah yardımcınız olsun
cunku bu tarz ınsanlar huylarından vezgecmezler
kufur etmeye devam ederler
gorusmeyı kessenız kotu gelın olursunuz
esınız bır care bulmaya calıssın

dedem çok küfür ederdi ama biz hepsini duyamamıza rağmen hiç birini söylemedik. çocuğunuza bunun yanlış bir şey olduğunu siz hissettireceksiniz. sonuçta hayatı boyunca illaki öğrenecek bi yerlerden.. ama kötü olduğunu bu yaşlarda öğretirseniz söylemez...

açıkça söle küfür etmeyin çocuğun yanında diye!
ya insan gibi davranırlar ya da göremezler...

canım çocuğunun küfür etmemesini istemen gayet doğal.ama kocaman insanların konuşmasına karışamazsın.zaten aranız epeydir bozukmuş.şimdi bir de bunu söylersen "gelin bize terbiye öğretmeye kalkıyor"derler.küfür alışkanlıktır ve kurtulmasdı kolay değildir.onun için seni kayınpederin ağzı bu saatten sonra düzelmez.eşini biraz daha fazla uyarabilirsin ama kayınpaderin için yapılacak bir şey yok.bence sen sen de bu konuda fazla kasma kendini.çünkü küçük çocuklar küfre meraklı oluyorlar sen de susu bakiyim bir daha o keli,meyi söyleme falan dersen çocuk onu daha da çok ağzına sakız yapar.çocuk küfür edince duymamazlıktan gel bir süre sonra unutur zaten.benim yeğenim var annesi de babası da küfür bilmez.2 yaşında kız çocuğu nerden öğrenmişse küfür edip duruyor.sen çocuğun aklı kemale ermeye başlayınca bunun yanlış bir davranıl olduğunu anlatırsın ona.

cok yanlıs cocugunuzunda bısıler kapma donemı..
ama sız cocugunuzla konusun ve ona kufurun kotuluklerını anlatın karsınızda g,buyuk bı ınsan var gıbı guzelce anlatın emın olun bu bıle fayda saglar cocugunuza..
kayınpederınıze ıse baba rıca etsem cocugum yanında bu sekılde konusmayın dıye soyleyın..
belkı onlarda yapdıklarının farkına varırlar..

yani en mantiklisi esinin araya girmesi siz derseniz alinganlik yapabilir ama oglu derse belki dikkatli konusur.en iyi lafi s.. ise ne kadar etkili olur bilmiyorum..
dove benimde dedem herzaman degil ama kizgidinda kufurlu bagrinirdi esinee..aklimda kaldi kufurleri ama kufur eden bi cocuk olmadim..belki de bu yuzden nefret ediyorum kufur eden erkeklerden..

Son düzenleme:
dedem çok küfür ederdi ama biz hepsini duyamamıza rağmen hiç birini söylemedik. çocuğunuza bunun yanlış bir şey olduğunu siz hissettireceksiniz. sonuçta hayatı boyunca illaki öğrenecek bi yerlerden.. ama kötü olduğunu bu yaşlarda öğretirseniz söylemez...

aynen bizde de böyleydi..dedem hala küfür eder..ama dediğin gibi bizler kapmadık küfürlü konuşmayı..
zaten ailede kufursuz konuşulsa bile okulda yeteri kadar küfür duyacak..ogrenmemesi için kufursuz bir ortam sağlamak gerekmiyor..küfürün ne kadar kötü bir şey olduğunu anlatarak öğretmeniz gerekiyor..
ben 1 yaşındaki yigenimi severken bile sillik diyorum..bazı insan böyledir yani..aptal seniiii diye severim mesela..
yani ne biliyim küfür kötü tabii ama bunu cocuğunuza anlatacak olan sizsiniz..zaten yeni düzelmiş araniz,bı de ayda yılda kaç kere görüşüyorsunuz?anlatırsınız cocuğunuza olur biter bence..

zaten uzun zamandır ğörüşmüyorduk ne zamana kadar ğörüşmeyeceğiz ki kayınpederime ğelince adamı bir ğörseniz kızlar o siyaha beyaz diyorsasizi beyaz diyene kadar başınızı ağrıtır hep ben bilirim ben yaparım kendi çoçuklarına bile onlar bir şey bilmez ğibi davranır onların düşüncelerini önsemezki eşimle doğru dürüst anlaşamazlar zaten yeni barıştılar o bu işi hiç halledemez bakalım nasıl baş edeceğiz fikirleriniz için tşk kızlar anlayacağınız cahil insana laf anlatmak çoooook zor

küfür ailedende öğrenilir ama ben daha çok arkadaşlardan öğrenileceğine inanıyorumm..
akrabamızın oğlu anneleri asla bu tarz konuşmazlar ama çocukk nerdeyse kendi yazıyor küfürlerii :)))
şimdi önüne geçseniz bilee arkadaşından okuldan öğrenicekk önemli olan sizin bunun yanlış birşey olduğunu öğretmeniz..

elbette bir çoğumuz çevremizde küfür duymaktan hoşlanmayız, çocuğun henüz 1 yaşında ve 3 gün içinde dedesinin küfürlerinden çok etkileneceğini düşünmüyorum,onu fanus içinde yaşatamayız ve mecburen istemediğimiz, kötü şeylere maruz kalacaktır ama siz de çocuğunuzunn ebeveyni olarak ona doğru ve yanlışı öğreterek, düzgün bir eğitimle genelde istenilen düzeyde bir ahlaka ulaşılır; gerisi de biraz çocuğun mizacına bakar. canınızı sıkmayn, eğer tatlı dille yapabilirseniz dedeyi uyarabilirsiniz, kayınvalidenizin ve eşinizin bu konuya bakışını inceleyin, onlardan da destek alabilirsiniz...

koskoca adamın öyle konuşması elbette doğru değil ama tarzı o yapacak birşey yok..hem bu kadar endişelenme çocuk ister istemez er geç öğrenecek küfürü , argoyu çevreden...

Çocuğun yanında düzgün konuşurmusunuz de, kayınvalidene küfürden hiç hoşlanmadığını söyle, sakın böyle birşeyi hazmetmeye çalışma canım, çünki edep terbiye diye birşey var, onlar nasıl büyük olarak bizden saygı bekliyorlarsa birazda o saygıyı hak etmek lazım.

Bende çok kızarım küfürlü konuşmalara. Ama güzelim inan bana çocuğunu evde küfürü yasaklayarak koruyamıyorsun. Bir gün çocuğun okula başlıyor ve senin yıllardır süren emeğini bir çocuk bir günde yerle yeksan ediyor. Yani küfürü öyle yada böyle öğreniyor çocuk.
Bence öncelikle eşinle konuş annesini babasını ikaz etsin, ama bunun engelleyici olacağını sanmıyorum, sen çocuğa küfürün kötü bir şey olduğunu devamlı söyleyeceksin.
Başka yolun yok.
Yani evden duymasa sokaktan duyacak, sokaktan duymasa okuldan duyacak yani buna engel olamazsın.

Bende çok kızarım küfürlü konuşmalara. Ama güzelim inan bana çocuğunu evde küfürü yasaklayarak koruyamıyorsun. Bir gün çocuğun okula başlıyor ve senin yıllardır süren emeğini bir çocuk bir günde yerle yeksan ediyor. Yani küfürü öyle yada böyle öğreniyor çocuk.
Bence öncelikle eşinle konuş annesini babasını ikaz etsin, ama bunun engelleyici olacağını sanmıyorum, sen çocuğa küfürün kötü bir şey olduğunu devamlı söyleyeceksin.
Başka yolun yok.
Yani evden duymasa sokaktan duyacak, sokaktan duymasa okuldan duyacak yani buna engel olamazsın.
yine benden önce davranmışsın
kayınpederin ve kayınvalideni sene de iki kez görecek en fazla
ama yarın büyüyünce okul ortamı sokak vs. derken yine çocuk öğrenecek küfrü
iş sana düşüyor arkadaşım
küfrün çirkin ve çok kötü bi konuşma tarzı olduğunu küçük yaşlarda aklına sokacaksınız onun
umarım başarılı olursunuzyerimseniben

Arkadaşlara katılıyorum. Çocuğunuzu küfürden uzak tutmak yerine ona bunun kötü bir alışkanlık olduğunu öğretirseniz üzülmezsiniz. Japon atasözü gibi, karnımı doyuracağına bana balık tutmasını öğret...

ogluna kufurun kotu birsey oldugunu anlat ona yoksa yasini alis gecis birine kufur etme diyemezsin

ailede yaşanan olaylara müdahale şansınn olabilirr canımmm.ama yarın bi günn çocuğunn büyüyüpp arkadaş çevrresii edindiğindee onu bu konudaa korumann kolay olmayacakk.o yüzdenn çocuğuna küfrünn kötü bişey olduğunu öğretmenn lazımmm.

canım önce oğlundan evvel eşine anlat.konuş eşinle,o laflardan hoşlanmadığını miğdenin almadığını,açıkca söyle eşine,sorada çocuğuna öğret bunu.ama önce eşin bi bıraksın.

Son düzenleme:
çocuğun yanında ne söylenirse hemen kapar canım. bizm evde küfür edilmezdi ama yeğenim bir gitti dayılarından küfür öğrendi geldi. onu unutturana kadar annemle babam çok uğraştı tam çocuk unutuyor yine gidiyorlar gelince yine ağzında küfür. yine aynı uğraş. işin çok zor allah sabır versin. onların yanında çocuğun küfür ederse hemen kız ona çok kötü birşey olduğunu anlat yanlarında sonra çocuğun yanında küfürlü konuşmayın lütfen bişey zannediyor herkesin yanında söylüyor utanıyorum de anlarlar herhalde hatalarını. allah yardımcın olsun

Back
X